HABERLER>İŞ DÜNYASI
14 Haziran 2017 Çarşamba - 19:39

EBSO'da yönetim danışmanlığı zirvesi

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 2. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında yönetim danışmanlığının önemine vurgu yaparak, “Birisine sormanın, öğrenmenin kimseye zararı yok. Transfer edilmeyen bilginin de kimseye faydası yok" dedi

EBSO da yönetim danışmanlığı zirvesi

EBSO ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle ‘2. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi’, ‘Endüstri 4.0 Sürecinde Dijital Yazılım ve Genetik Yazılımın Yönetişimi’ başlığıyla EBSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Zirveye EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Can Çirişoğlu ile Başkanvekili Aylin Onart ve çok sayıda profesyonel danışman katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Yönetim Danışmanları Derneği Aylin Onart, Endüstri 4.0’ın ortaya çıkış tarihini anlattı. Onart, Endüstri 4.0’ın artık Türkiye’de de gündem konusu olduğuna dikkat çekerek, “Bir tarafta robotlar olacak, bir tarafta insanlar olacak. Bugün ki konumuzun çıkış noktası bu olacak. Biz mi robota dönüşüyoruz yoksa robotlar mı insana dönüşüyor. X kuşağının sanayi 4.0’a karşı müthiş bir direnişi var. Bu bizim için bir tehdit mi yoksa avantaj mı olacak, bu sorunun cevabı büyük bir önem kazanmaktadır. Bu konunun da çıkış noktası eğitim olacaktır" dedi.

"İNSANIMIZIN YAPISINI ANLAMALIYIZ"
Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Can Çirişoğlu ise Sanayi 4.0’dan ziyade bunun uygulama kısmının çok daha önemli olduğunu belirtti. Çirişoğlu, neyin nasıl yapılacağını uygulayarak başarılacağını belirterek, “Dışarıda başarılı olmuş bir takım şeyleri bizim ülkemiz için ırkımız için alıp uygulayarak doğruyu bulacağız. Kaynaklarımızı değerlendirmemizin yolu insanımızın yapısını anlamaktan geçiyor. Toplulukların bir araya gelerek bu konuları konuşması şu dönemde çok önem arz ediyor. En son model araçları makineleri getirebilirsiniz ama unutmayın ki bu makineleri kullanacak insan aklına ihtiyaç olacak. Dijitalleşme yolunda ilk önce kendi ırkımızı beslemeliyiz. Sanayi 4.0’ın başarılı olması için insan kaynaklarının iyi değerlendirilmesi gerekiyorö diye konuştu.

"FARK YARATAN İNSANLAR, İŞİ ALACAK İNSANLARDIR"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, her şeyin başında insanın geldiğinin altını çizerek, “Yazılımı da diğer her şeyi insan yapar ama nasıl insan yapar. Burada sorulması gereken soru budur. Bunları yapacak olan yetenekli insanlardır. Aynı iş için başvuran ancak fark yaratan ve yeteneklerini bu yönde ortaya koyan insanlar geleceğin iş dünyasında başarılı olacaktır. Fark yaratan insanlar, işi alacak insanlardır. Gelecekte de insan kaynakları çok daha önem kazanacak. Bu konuda üyelerimizin farkındalığını oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Teknolojinin değişimine ayak uydurmaya inanan bir insanım" dedi.

"EĞİTİM 4.0’A GEÇMEDEN SANAYİ 4.0’A GEÇEMEYİZ"
Dünyada her evde bir Türk malının olması gerektiğini ve Türkiye’nin bu yönde bir hedefinin olması gerektiğine vurgu yapan Yorgancılar, “Dünyada her evde bir Türk malı hedefini nasıl gerçekleştireceğiz. Bunu düşünmeliyiz. Esas hedefimiz bu olmalıdır. Sanayi 4.0 ile ilgili konuşulacak çok şey var ancak bizim planlı programlı bir yol haritası oluşturmamız gerekiyor. Eğitim 4.0’a geçmeden Sanayi 4.0’a geçemeyiz. Türkiye’de öyle bir sistem var ki bazı bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz mezun olduğu bölümde iş bulamıyor ya da iş olan bölümlerden mezun verilmiyor. Üniversite dönemi 3’e ayrılmalıdır. Staj dönemi en az bir yıl olmalıdır. Mutlaka eğitim sisteminin tekrardan ele alınması gerekiyor. Meslek lisesi sisteminin eksikliğinden dolayı ara elemanı bulamıyoruz. Eğitim 4.0 eşittir sanayi 4.0’dır. Türkiye Sanayi 4.0’a geçmek istiyorsa öncelikle Eğitim 4.0’a geçmelidir. Yönetim Danışmanlığı neden önemli? Çünkü ben her şeyi bilemeyebilirim. Ancak etrafımda bana bilmediklerimi anlatan ya da yanlışlarımı söyleyen birilerinin olması gerekir. Birisine sormanın öğrenmenin kimseye zararı yok. Transfer edilmeyen bilginin de kimseye faydası yok" dedi. (DHA)

 
Ünlü yemek kartı şirketlerine büyük şok!
 
Kılıçdaroğlu'ndan flaş karar: Yarın başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü yemek kartı şirketlerine büyük şok!
Rekabet Kurulu, Sodexo, Multinet, Winvin, Set yemek çeki şirketleri hakkında ...
İlk 1000 ihracatçı arasında Aliağa'dan 9 firma
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ...
Yorgancılar: Tüketim ve ihracatla büyüdük
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ekonominin ...
 
Antep’in hamamları İzmir’e geliyor: Balçova'ya dev rakip!
Gaziantep menşeli Yaşar Grup, İzmir’in Çeşme ilçesinde termal otel ve ...
TTO Başkanı Olgun rakamlarla yüklendi: Güçlü değiliz, ama haklıyız!
EBSO’nun açıkladığı Ege’nin en büyük 100 firması arasına Torbalı’dan 12 ...
Belediyelere darbe vuracak tasarı için söz sanayicide: Yorgancılar ne dedi?
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, sanayiye destek kapsamında belediyelerin ...
 
Borsa rekor üstüne rekor kırıyor!
BIST 100 endeksi, yüzde 0,99 yükselerek 98.942,87 puanla tüm zamanların ...
Çikolata devinde ölümcül bakteri şoku!
ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser ...
66 yıllık tekstil devi resmen satıldı!
Sabancı Ailesi'nin 66 yıl önce kurduğu tekstil devi Bossa ikinci kez el ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva