HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2015 Salı - 18:02

EBSO’da CHP günü, Yorgancılar’dan adaylara davet!

Ege Bölgesi Sanayi Odası 7 Haziran buluşmalarının son konuğu CHP Heyeti oldu. CHP İzmir Adayı Böke’nin partisinin ekonomi politikalarını anlattığı toplantıda konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar seçildikten sonra vekillere ulaşılamadığından yakındı ve “Eğer burada meclisi izleme imkanı bulursanız asıl canı yanan sanayicinin neler hissettiğini anlar, Ankara’da çözümü için çalışmalarını sürdürürsünüz” dedi.

EBSO’da CHP günü, Yorgancılar’dan adaylara davet!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası 7 Haziran buluşmalarının son konuşu Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ve adayları oldu.

- CHP'DEN İAOSB ÇIKARMASI...

CHP Heyeti’nin ekonomi politikalarını aktarmak ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiği toplantıya İl Başkanı Bedri Serter, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Milletvekili Adayları Tacettin Bayır, Nurgül Uçar, Turgay Bozoğlu, Ali Engin, Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır katıldı.


 
SORUNLARI SIRALADI
Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, CHP’lilere sanayicinin ve İzmir’in sorunlarını sıraladı. Yorgancılar,“Seçimin ülkemiz açısından sağduyu ile geçmesini diliyorum. Bundan sonra uzun dönem seçim yok. İnşallah hükümet kısa sürede kurulur biz de sanayimize bakarız. Türkiye’de bütün ticaretle uğraşan vatandaşlarımızın tek ortak noktası zenginleşmek... Biz ülke olarak zenginleşmek istiyoruz. Dünyada 4. Sanayi devrimi konuşuluyor. Ülkede son derece önemli olan bir genç nüfusumuz var. Bu gençlerin sermayeye dönüşmesi için iyi bir eğitim sistemine ihtiyacımız var.  Biz şu an yüzde 3’lük bir büyümeye sahibiz. Bu oran Avrupa’ya göre büyüme oranı başarı olarak görülebilir. Ama bizim rakibimiz Avrupa değil, gelişmekte olan ülkelerdir.  Türk sanayisinin romanının yeniden yazılması gereklidir.  İzmir önemli bir ulaşım merkezidir.  İzmir – İstanbul otoyolu bölgemize önemli katkılar sağlayacaktır.  İzmir, Ankara ve İzmir - Antalya demiryolu hattının yapılması turizm açısından önemlidir. İzmir havalimanı mutlaka yurtdışı bağlantılarının merkezi olmalıdır. İzmir limanı sadece yük limanı olarak görülmemelidir. Kruvaziyer turizminde önemli bire yere sahiptir. Bu sorunlar ile ilgili bu çözümlerin gerçekleşmesi gereklidir ” diye konuştu.
 
GELİN GÖRÜN, GİDİN ANLATIN!
Daha önceki toplantılarda da milletvekillerinin mecliste yaptığı faaliyetlerin çizelgesi ile kürsüye çıkan Yorgancılar, vekillerin seçildikten sonra da İzmir için çalışıp çalışmadıklarının takipçisi olacağını söyledi. Yorgancılar, “Bizim bir çalışmamız var. Burada milletvekillerinin neler yaptığını takip ediyorum. Bizden oy istiyorlar. Seçildikten sonra aradığımızda kendilerine ulaşamıyoruz. Biz ‘aradığınız vekile şu an ulaşamıyorsunuz’ istemiyoruz. Bizim her ayın son pazartesi günleri meclisimizi gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de boş gününüz Pazartesi günü... Meclisimiz size sanayici gerçek olarak izleme fırsatını veriyor. Eğer burada meclisi izleme imkanı bulursanız asıl canı yanan sanayicinin neler hissettiğini anlar, Ankara’da çözümü için çalışmalarını sürdürürsünüz” dedi.
 
UZAYA FIRLATSAN DAHA ÇOK BÜYÜRDÜ
CHP’nin ekonomi politikalarını ve vaatlerini anlatan CHP İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Selin Sayek Böke ilk olarak bir ülke fotoğrafı çekti. Böke, “Biz bir hayalle yola koyulduk. Biz üretemeyen, yaşam sıkıntısının olduğu bir Türkiye değil, üreten, gelişen, yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Türkiye son dönemde zor bir dönemden geçiyor. Müthiş bir genç nüfusa sahibiz. Çok yetenekliyiz. Ama kötü yönetildiğimiz için ancak yüzde 3 büyüyebiliyoruz. Bu başarının mimarı sizlersiniz. Bu kötü yönetimde bile üreterek bu büyüme oranını yakaladınız. Eğer Türkiye uzaya fırlatılsaydı, üzerinde bir yönetim olmasaydı bu büyüme en az yüzde 4 olurdu. CHP’nin yeni ekonomi politikasında ise bu oran yüzde 6’lara, 7’lere çıkacaktır” şeklinde konuştu.
 


İZMİR ÖDEDİĞİ VERGİNİN 5’TE 1’İNİ ALIYOR
Türkiye ve İzmir’in işsizlik sorununu anlatan Böke, “İşsizlik ile ilgili resim çok acıklı bir tablodur. Şu an Türkiye’de 3 milyon 200 bin işsiz vardır. Bunların 3 milyonunun Türkiye’ye karşı umudu kalmamıştır.  İzmir 7 Güneydoğu ve Anadolu ilinden sonra işsizlikte birinci sıradadır. Bizim acilen üretim politikasını değiştirmemiz şarttır.  İzmir 2002 yılında ödediği verginin yarısını geri alırken, şu anda ödediği verginin 5’te 1’ini geri alıyor. Bu yapıyı değiştirmemiz lazım” dedi.  Böke konuşmasına CHP’nin ekonomi projelerini anlatarak devam etti.
 
 4 AYAKLI EKONOMİ MODELİ
Türkiye ekonomisini 4 ayaklı bir sistem üzerine oturtacaklarını söyleyen Böke, “Biz ilk olarak ekonominin siyasete alet edilmediği bir Türkiye istiyoruz. Biz ikinci olarak sosyal adalet istiyoruz. Sadece hukukta adaleti değil sosyal alanda da bir adaletsizlik var. Hayalimizin üçüncü parçası üreten bir ekonomiye katılan, ürettiğinin karşılığını alan bir ülke istiyoruz. Verginin siyasi bir sopa olarak kullanıldığı bir ülkede ekonomik başarıdan söz etmek mümkün değildir. Bizim herkese eşit durabilen bir ülke hayalimiz var.  Ve son olarak yaşamı göz önüne alan, yaşamı gözeden bir yaklaşıma ihtiyacımız var” diye konuştu.

 
Denizli'de 250 lira taksitle konut projesine büyük ilgi
 
‘Hasbihal’ mitingi: Erdoğan ‘Onlar konuşuyor’ dedi…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uysal 2 Haziran 2015 Salı 19:19

Sayın Böke bilgi birikimi çok yüksek bir kişi.Ülkemizin uzun yıllar faydalanabileceği bir değer.Hazırladığı programlarına ekonomi dünyasından olumsuz bir tepki olmadı.Halkın maaşı artsa bile ekonomide hiç bir sorun çıkmıyacağını ispatladı.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan çiftçiye don zararı müjdesi
İzmir’de don nedeniyle seraları zarar gören Urlalı kesme çiçek üreticilerinin ...
Kavuklar Gayrimenkul’den İzmir’e dev yatırım
Şehre yakışan ve sembol olacak binalar inşa etme sorumluluğuyla yola çıkan ...
İTO’da ABD günü: Büyükelçi’den İzmir mesajları
İzmir Ticaret Odası, ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass’ı ağırladı. İTO ...
 
İzmir ihracatında Nisan karnesi
İzmir’de yapılan ihracat 2015 yılı Nisan ayında, geçen senenin aynı ayına ...
Babacan’dan ilginç seçim yorumu: Sonucunu…
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Sonucunu kestirmenin en zor olduğu seçim ...
Flaş! Petkim’de 6. günde mutlu son
İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki kısa adı Petkim olan Petrokimya Holding A.Ş.'de ...
 
Petkim’deki işçi eylemi sektörü vurdu: Hammadde krizi
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren Petkim Petrokimya Holding ...
Flaş gelişme: Bank Asya gözaltına da kapatıldı
Bank Asya'nın gözaltı pazarındaki işlem sırası sırasının geçici olarak kapatıldığı belirtildi.
Flaş! Mayıs şoku: İhracatta çok sert düşüş
Mayıs ayında ihracat yüzde 19 düşerek 10,8 milyar dolar oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva