HABERLER>GÜNCEL
28 Haziran 2020 Pazar - 16:58

EBA TV'de yaz okulu yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, TRT EBA TV kanallarında 28 Ağustos'a kadar yayımlanacak 'Yaz Okulu' programları yarın başlayacak. Bakan Ziya Selçuk, "Yaz okulu; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için keyifli ve öğretici içerikler sunuyor" dedi.

EBA TV de yaz okulu yarın başlıyor

Bakanlık uzaktan eğitime, yaz aylarında TRT EBA TV kanallarında yayımlanacak 'Yaz Okulu' programları ile devam ediyor. Yaz Okulu, yarın Bakan Ziya Selçuk'un öğrenci, öğretmen ve velilere sesleneceği konuşmayla açılacak. 29 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında 9 hafta boyunca EBA TV kanallarında yayımlanacak Yaz Okulu programları için ana temalar, 'çocuk dostu eğitim yayınları', 'genç işi içerikler', 'çift kanatlı eğitim', ve 'yeni nesil öğrenme ve etkileşimli sunumlar' olarak belirlendi.

Öğrencinin ilgi ve isteğine uygun yeni nesil dersler
Yaz okulunda ekrana gelecek 'Yeni Nesil Dersler', ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ilgi ve isteklerine uygun olarak tasarlandı. Farklı kurguları ve renkli içerikleriyle dikkat çeken dersler ayrıca, öğrencilerin okuldan uzakta kaldığı dönemde zayıf kaldıkları alanları telafi edebilecekleri ve geliştirebilecekleri şekilde hazırlandı. Öğrenciler, eğitim öğretim yılı boyunca kaçırdıkları dersleri, yeni dönemde geçecekleri üst sınıfa ait içerikleri yaz okulu ders programlarında bulabilecek. EBA TV Yaz Okulu'nda, yeni nesil öğrenmenin gerektirdiği çok yönlü becerileri geliştirmeye dönük öğrenme hareketi 'Tasarım Beceri Atölyeleri' (TBA) için de özel bir kuşak hazırlandı. Okullarda sınıfların dışında çocuk-genç dostu öğrenme alanları ve içerikleri oluşturmayı amaçlayan ve 2023 Eğitim Vizyonunu'ndaki 'çift kanatlı çocuk yetiştirme' hedefine hizmet eden TBA kuşakları ile, bilim ve teknoloji, sanat, kültür, yaşam becerileri ve spor alanlarında çocukların sosyal-duygusal becerilerini destekleyecek içerikler sunulacak.

İngilizce konuşma becerisi güçlendirilecek
Yaz okulunda İngilizce eğitimi ise, sınıf özelinde değil, Avrupa Dil Yeterlilikleri Çerçevesi’ne uygun olarak 'A1, A2 ve B1, B2' düzeylerinde hazırlandı. İngilizce kuşağında özellikle, temel yaşam becerilerini geliştirmeye dönük çok yönlü içeriklerde özellikle İngilizce konuşma (speaking) becerisinin güçlendirilmesi hedeflendi. İzleyici öğrencilerin dinleme (listening), okuma (reading) ve anlama (comprehension) becerilerini daha çok desteklemek için, kuşak boyunca bir ders sadece hikâye anlatımına (storytelling) ayrılacak. Ayrıca öğrencilerin yazma becerilerinin (writing) geliştirilmesi için de öğretmenler tarafından öğrencilere bazı görevler (tasks) tanımlanacak.

Okuma yazma öğrenimi için özel kuşak
EBA TV Yaz Okulu'nda bir diğer yenilik ise okuma yazma öğrenimine özel tasarlanan 'Okuyorum-Yazıyorum' kuşağı olacak. Bu özel kuşak, okuldan uzakta kalan öğrencilerin okuma-yazma eğitimlerini tamamlayamamalarından kaynaklanacak muhtemel eksiklikleri telafi etmek amacıyla hazırlandı. Alanında uzman sınıf öğretmenleri çocuklar için farklı bir okuma-yazma deneyimi sunarken, dersler drama ile zenginleştirilecek. Yaz aylarında yayınlanacak 'Bizden' Aile Kuşağı’ ise 'çocuk gelişimi, ergenlik dönemi, aile içi iletişim, aile sağlığı' gibi farklı pek çok temada uzman konuklarla derinlikli analizler sunarak anne babalara destek olmaya devam edecek.

Öğretmenler odası ekrana taşındı
Yaz okulu, okulların en önemli mekanlarından 'Öğretmenler Odası'nı, EBA TV kanalları aracılığıyla ekrana taşıyacak. Uzun süredir okullarına ve öğretmenler odasına uzak kalan öğretmenlere özel hazırlanan ‘Öğretmenler Odası’ programında, eğitim, kültür, sanat, edebiyat, bilim ve teknoloji gibi farklı disiplinlerde ve uzmanlıklarda temalara yer verilecek. Farklı konu ve konuklarıyla eğitimde örnek uygulamalar izleyicilerle buluşturulacak.

'Öğretici içerikler sunuyor'
Öte yandan, Bakan Ziya Selçuk, 'Yaz Okulu'na ilişkin hazırlanan tanıtım videosunda, şu ifadelere yer verdi:

"TRT EBA TV’nin değerli izleyicileri, yaklaşık üç aydır evlerimizdeyiz. Yeni yeni sokağa çıkmaya, hayata karışmaya başladık. Elbette tedbirlerimizi elden bırakmadan, virüsün halen aramızda olduğunu aklımızdan çıkarmadan yeni normale uyum sağlamaya çalışıyoruz. Pek çoğumuz için zorlayıcı ve bunaltıcı bir dönem olsa da bir öğretmen olarak geçirdiğimiz sürecin zor olduğu kadar müthiş öğretici olduğunu söyleyebilirim. Örneğin bizler, Millî Eğitim Bakanlığı olarak dünyanın örnek gösterdiği bir hızda uzaktan eğitim araçlarımızı ve içeriklerimizi oluşturarak siz değerli izleyicilerimizin karşısına çıktık. Ve izleyicilerimizden gelen, EBA TV yayınlarının devam etmesi isteği üzerine yaz okulu yayınlarımızla yine sizlerle birlikte olacağız. Yaz okulu; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için keyifli ve öğretici içerikler sunuyor. Okullarımızda oluşturduğumuz Tasarım Beceri Atölyelerini yaz kuşaklarımızda ekrana taşıyoruz; bilim, teknoloji, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri gibi farklı alanlarda zengin programlarımızı takip edebilirsiniz. Ayrıca ailelerimiz için hazırladığımız 'Bizden' aile kuşağı da özel konu ve konuklarıyla sizlerle olacak. EBA TV kanallarında öğretmenlerimiz için hazırladığımız 'Öğretmenler Odası' programını da bilhassa öğretmen meslektaşlarımın seyretmesini öneririm."

(DHA)

 

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem
 
Eski Fenerbahçeli futbolcuda korona şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde Datça'da da hissedilen 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana ...
YKS'den çıkan gençte koronavirüs şüphesi!
Diyarbakır'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu ...
Çeşme'de arıtma boruları patladı: Pis sular yollara taştı!
Çeşme'de İZSU'nun arıtma tesisinde meydana gelen arıza sebebiyle pis sular sokaklara taştı.
 
Bergama'da yeni buluntular tarihe ışık tutacak!
İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan Aşağı Şehir kazı çalışmalarında bölgenin ...
Belediye Başkanı 370 liralık döneri savundu!
Bodrum’daki yüksek fiyata satılan yiyeceklere ilişkin açıklama yapan Bodrum ...
Villada uyuşturucu üreten 5 sanığa 225 hapis istemi!
Konya'da, inşaat halindeki villanın bodrum katını 10 milyon lira harcayarak, ...
 
Doktor olmak için 60 yaşında YKS'ye girdi
Kahramanmaraş'ta Yunus Doğru (60), YKS'ye girdi. Doğru, 30 yıldır muzdarip ...
23 yıldır kalem ve silgi kullanarak bulmaca hazırlıyor
 İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan Ahmet Aktaş, 30 bin kelimelik arşiviyle ...
Manisa'da şehide son görev!
Suriye'nin Afrin kentinde PKK/YPG'li hainlere karşı devam eden operasyonlarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva