HABERLER>GÜNCEL
31 Mart 2013 Pazar - 10:13

Durusoy'dan ilk açıklama: O bebek bize Allah’ın mükâfatı

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan 64 yaşındaki emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy, cezaevinde evlendiği 30 yaşındaki eşi Melike Durusoy’un hamileliğinin medyaya yansıması üzerine suskunluğunu bozdu.

Durusoy dan ilk açıklama: O bebek bize Allah’ın mükâfatı

ANKARA - Cezaevinde evlenmesi ve eşinin hamile kalmasına ilişkin ilk kez konuşan Durusoy, avukatı aracılığıyla Hürriyet Gazetesi'ne gönderdiği mektubunda, “Biraz mutlu olmak için cezaevinde evlendim. Daha fazla ilaç ve radyasyona tabi tutulmadan bir çocuk sahibi olmayı eşimle düşünüyorduk” dedi.

Balyoz davası kapsamında yargılanan emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy hakkında 11 Şubat 2011’de görülen duruşmada yakalama emri çıkartıldı. Bu tarihten 5 ay önce by-pass ameliyatı olan Durusoy, GATA’daki tedavisinin ardından 15 Şubat 2011’de davanın görüldüğü
İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek teslim oldu. Durusoy tutuklandıktan bir süre sonra eşi Filiz Durusoy’dan boşandı.

CEZAEVİNDE EVLENDİ
Balyoz davasının 3 Haziran 2011’de görülen duruşmasında Durusoy’un eski eşi Filiz Durusoy ile Melike Kaynak (Durusoy) arasında tartışma yaşandı. Olaya ilişkin açıklama yapmak istemeyen Melike Kaynak (Durusoy), “O benim velim gibidir. Aramızda baba-kız ilişkisi var” dedi. Bu olaydan birkaç ay sonra Rıfkı Durusoy ile üniversitede yüksek lisans yapan Melike Kaynak (Durusoy) Aralık 2011’de Silivri Cezaevi’nde evlendi. 
Karar duruşmasından iki gün önce kalp ve tansiyon rahatsızlıklarına ilişkin rutin
sağlık kontrollerini yaptırmak için Silivri Devlet Hastanesi’ne giden Durusoy, böbrek kanseri olduğunu öğrendi. Hemen ameliyat olması gerektiği söylenen Durusoy, karar duruşmasına iki gün kalması ve tahliye olma umuduyla ameliyat olmayı bir süre erteledi.

BÖBREĞİNİN BİRİ ALINDI
Davanın görüldüğü İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 21 Eylül 2012’de kararını açıklamasıyla 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Rıfkı Durusoy, tahliye de edilmeyince ameliyat olmaya karar verdi. Şişli Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 Ekim 2012’de ameliyatla tümör bulunan tek böbreği alındı. Durusoy, Şubat 2013’de de kanserin diğer organlara yayılıp yayılmadığının kontrol edilmesi için yeniden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tetkiklerin ağır olması nedeniyle eşi Melike Durusoy savcılığın izni ile 10 gün boyunca yanında refakatçi olarak kaldı. Rıfkı Durusoy’un tutuklu olması nedeniyle de kaldıkları iki yataklı odanın kapısında askerler bekledi.

Ancak Melek Durusoy, tedavisinin ardından yeniden tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne dönen eşi Rıfkı Durusoy’u ziyarete gidince hamile olduğu ortaya çıktı. İki hafta önce cezaevine giden Melek Durusoy, hamile olduğunu belirterek X-ray cihazından geçmek istemedi. Durusoy’un bir aylık hamile olduğuna ilişkin raporu göstermesi üzerine durumu şaşkınlıkla karşılayan yetkililer hamileliğin nasıl gerçekleştiğini araştırmaya başladı. 25 aydır tutuklu olan Durusoy’un Şubat ayında hastanedeyken savcılıktan izin alan eşi Melek Durusoy’un kendisine refakat ettiğinin tespit edilmesi üzerine Rıfkı Durusoy’a 5 gün hücre hapsi cezası verildi. Durusoy, bu cezaya itiraz etti. Durusoy’un itirazı henüz karara bağlanmadı.
 
BİRAZ MUTLULUK İÇİN
Eşinin hamile olduğunun ortaya çıkıp gazetelere yansıması üzerine ilk kez açıklama yapan Durusoy, Avukatı Hakan Tunçkol aracılığı ile gönderdiği bir sayfalık mektubunda şu sözlere yer verdi: “Balyoz davasında hiçbir kanun ve hukuk anlayışının tarif etmediği şekilde ve hiçbir yasal delile dayanmayan bir tarzda tutuklandım. Biraz huzur ve mutluluk bulmak için cezaevinde evlendim. Buna rağmen içinde bulunduğum ortamın koşulları ve yaşadığım stres, 16 yıl ceza ile mahkemede cezalandırılmam, psikolojimin dayanılmaz şekilde bozulmasına, kalp rahatsızlığına yakalanmama, böbrek kanseri olarak böbreğimi kaybetmeme ve üçüncü evre böbrek yetmezliğine yakalanmama neden oldu. Hatta bu arada basit bir felç yaşadım. Bütün bu koşullarda 4’üncü Yargı Paketi’nin sağlayacağı, imkandan yararlanarak daha fazla ilaç ve radyasyona tabi tutulmadan bir çocuk sahibi olmayı eşimle birlikte düşünüyorduk. Hastanede yatarken planlı olmamasına rağmen Allah bizi böyle bir şeyle mükâfatlandırdı. Ülkeye manşet olacak şekilde bir karışıklık yaratacağımızı ve bunun bir suç teşkil edeceğini bilmiyorduk. Yarattığımız bu kargaşadan dolayı özür dilerim.”

4’ÜNCÜ PAKETTE VAR
Avukat Tunçkol ise Durusoy’a Silivri Cezaevi yönetimince verilen 5 günlük hücre hapsi cezasını eleştirerek, şunları söyledi: “Kanunda böyle bir suç yazmıyor. Ceza hukuku bakımından tarif edilmeyen bir fiile suç verilmiş oldu. Kıyas yolu ile benzetme yolu ile ceza verilemez. Bu durum Anayasa ve Ceza Hukuku’na aykırıdır. Cezaevinde bulunan kişilerin eşleri ile bir araya gelmesi 4’üncü Yargı Paketi’nde olduğu için bunun bir suç sayılmayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle ceza verilememesi gerekiyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de pes dedirten kaza: 1 ölü 3 yaralı
Karabağlar’da silahla yaralanan bir hastaneye götüren ambulans, otomobil ...
Kandil’den Erdoğan’a ‘çekilme’ yanıtı
PKK, Başbakan Erdoğan'ın "'Gidecek olan silahını bırakıp gider" açıklamasına ...
Afganistan’da kaçırılan teknikeri MİT kurtardı
Edinilen bilgiye göre, Afganistan'da kaçırılan ve 2 yılı aşkın bir süredir ...
 
Doktorlardan şiddete karşı form: İmzalamayanlar…
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli ...
‘İzmir’in dindarlığı’nın gölgesinde tartışmalı araştırma!
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istemi üzerine Türkiye İstatistik Kurumu ...
Bornova Koleji'nden büyük başarı
TÜBİTAK tarafından bu yıl 44’üncü kez düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri ...
 
İzmir Adliyesi'nde ‘ekmek’ peşinde: 91 bir kişilik kadroya…
Adliyesi ile ilçelerde görev yapacak 91 kişilik kadrolu zabıt katipliği ...
Türk genci Facebook’un açıklarını buldu!
Elazığ'da yaşayan bilgisayar programcısı İlyas Orak, 4 kez sosyal paylaşım ...
İzmir’de aşk cinneti: Bıçağın hedefi bu kez bir erkek
Buca İlçesi'nde oturan 25 yaşındaki Bahar Ç., 5 yıldır birlikte yaşadığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva