HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 15:18

Dünya Selçuk için birleşti

Dünya ülkeleri; UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl listesine adını yazdıran Efes Antik Kenti için birleşerek; Meryemana Evinin de listeye dahil edilmesini sağladı.

Dünya Selçuk için birleşti

İZMİR - Almanya’nın Bonn Kentinde yapılan UNESCO toplantısında Efes’in Dünya Kültür Mirasına dahil edilmesi ile ilgili yaşanan heyecan çok önemli bir ayrıntının da gözlerden kaçmasını neden oldu. Başvuru dosyasında yer almayan Meryemana Evinin Dünya Kültür Miras listesine dahil edilmesi talebinin Lübnan’dan geldiği ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden de büyük destek gördüğü ortaya çıktı.

LÜBNAN’IN ÖNERGESİ MERYEMANA EVİNİ LİSTEYE DAHİ ETTİ
Dünya Kültür Mirası Asıl listesine dahil edilmek üzere Efes, Ayasuluk ve Çukuriçi Höyük ile üç bileşenin kabul gördüğü toplantıda; en büyük sürprizi Lübnan Delegasyonu yaptı. Lübnanlı delege,Meryemana Evinin mutlaka listeye dahil edilmesi teklifini gündeme taşıdı. Lübnan’nın bu teklifine Portekiz, Japonya, Malezya, Filipinler, Senegal, Hindistan, Jamaika, Kazakistan, Almanya, Hırvatistan, Kolombiya, Vietnam, Kore ve Finlandiya temsilcileri de söz alarak konuşmalarıyla destek verdi. Özellikle Finlandiya temsilcisinin Efes’i Dünyanın en önemli Antik keşfi olarak değerlendirmesi ve Meryemana Evinin de bu keşifle birleştirmek istediği konuşma dikkat çekti. Finlandiya temsilcisi ayrıca bölgedeki İslami Kültürünün de dikkat çekici olarak değerlendirdi. Komisyonda yeralan 21 ülkeden kalan 6 ülke temsilcilerinin de oylarıyla bu önergeye destek vermesi Selçuk’u ve Türkiye’yi bir kez daha gururlandırdı.  Böylece Meryemana Evi de 4.bileşen olarak Efes ile birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil edilmiş oldu.

HEPİMİZİN GURURU
Almanya’nın Bonn kentinden büyük sevinçle dönen ve ilçeye gelir gelmez yaşanan bu sevinci değerlendiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Bu guru hepimizin gururudur” dedi.

UNESCO’nun İnanç turizmi açısından önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Her zaman Selçuk’un İnanç turizminin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söylüyorduk. Dünya tarafından kabul gören ve destek verilen bu karar bizim ne kadar haklı olduğumuzu bir kaz daha göstermiş oldu” dedi.

Selçuk’un Hıristiyan aleminin Ortodoks ve Katolik ayrımı yapmaksızın Kulis’ ten sonra en önemli merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk’un İslam Kültüründeki özel yeri de hepimizin malumu. Dolayısıyla kültür değerlerin dışında bu topraklar İnanç turizminde en önemli merkezlerinden bir tanesi olmaya aday” dedi.

Dünyada ilk kez Selçuk’un 4 bileşenle UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl Listesine adını yazdırmış olmasından dolayı büyük gurur ve onurunu yaşadığını belirten Başkan Bakıcı; “Ben bu kapsamda Selçuk’u çok güzel ifadelerle anlatan ve destekleyen tüm ülke delegasyonlarına ilçe halkım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. 1994 yılından bu yana verilen bu mücadele geçmişten bugüne hepimizin mücadelesidir. Bu yolda bizlere destek veren ve yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
Ödemiş’te iftar sofraları kurulmaya devam ediyor
 
İZSİAD'da gündem işbaşı eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’te iftar sofraları kurulmaya devam ediyor
Ödemiş Belediyesi Ramazan ayında ilçe merkezine kurduğu 6 iftar çadırı ...
Urla’da şehit ve gaziler onuruna anlamlı iftar
Urla Kaymakamlığı adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şehit ve ...
Bergama'nın katlı otoparkında sona gelindi
Bergama’daki trafik ve park yeri sıkıntısını çözecek olan Bergama Belediyesi ...
 
‘Hafriyat krizi'nde Piriştina sahaya indi: İzin vermem!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Gaziemir’de inşaat çalışmaları ...
Başkan Soylu patladı: Bu Menderesli’ye ihanet!
İlçeye yapılacak spor alanlarıyla ilgili önerge CHP Grubu’nun ret oylarına ...
Konak Belediyesi’nden kardeşlik dayanışması
Konak Belediyesi kardeş belediye olduğu Kütahya’nın Şaphane Belediyesi’ne ...
 
Karşıyaka iftarda buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kentin tanınmış ve önde ...
Başkan Soyer Barcelona’da ‘Sakin Şehir’i anlattı
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler tarafından ...
Belediye-Kızılay el ele: Bornova’da ‘tarihi’ dayanışma gecesi
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine erzak paketi dağıtmak yerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva