HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:26

Başkan Soyer Barcelona’da ‘Sakin Şehir’i anlattı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılı Ekim ayında düzenlenecek “Habitat III Konferansı” öncesinde Barselona’da yapılan hazırlık toplantısına Türkiye’den tek, dünyadan davet edilen 23 Yerel Yönetim temsilcisinden biri olarak katıldı.

Başkan Soyer Barcelona’da ‘Sakin Şehir’i anlattı

Türkiye’yi Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) Birliği ile tanıştıran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Habitat III Konferansı’nın çekirdek kadrosuna alındı.  Başkan Soyer, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen toplantıya Türkiye ve Orta Asya’dan davet edilen tek belediye başkanı oldu.
 
Geçtiğimiz aylarda Güney Kore’de gerçekleşen Sürdürülebilirlik Dünya Zirvesi’nde ve ardından Kenya Nayrobi’de toplanan Birleşmiş Milletler Zirvelerinde Türkiye’yi temsil eden Soyer, bu kez İspanya’da, Türkiye, Ortadoğu ve Batı Asya adına konuştu.
 
2050 yılında dünya nüfusunun %90’ının kentlerde, %10’unun kırsalda yaşayacağı ve bu tablonun kentlerde yaşayanların refahını arttıracak bir sonuç ortaya koyamayacağı tespiti üzerine toplanacak olan HABİTAT III Konferansında bu öngörü nedeniyle ortaya konulacak çözüm önerileri konuşulacak.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Barselona’da düzenlenen hazırlık toplantısında, dünyanın dört bir yanından gelen Yerel Yöneticilere, Seferihisar’da kırsalda yaşayanlar için uyguladıkları projelerden örnekler verdi. Yerel üretici pazarları, üretici birlikleri ve kooperatifler, yerel tohum konusunda yapılanlar ve tarım ürünlerinin işlenerek katma değeri yüksek ürünler ortaya konulmasına dair uygulamalar büyük beğeni topladı ve uzun süre farklı coğrafyalarda uygulama imkanları üzerine konuşuldu.
 
“DÜNYA SEFERİHİSAR’I ÖRNEK ALACAK”
Barselona dönüşü açıklama yapan Başkan Soyer; “Filipinler, Latin Amerika, Kolombiya, Avrupa ve Afrika’dan gelen Yerel Yöneticilerle birlikte toplantıya Türkiye, Ortadoğu ve Batı Asya adına davet edildim. Öncelikle Seferihisar, İzmir ve Türkiye adına gurur duyduğumu belirtmek isterim. Toplantı, önümüzdeki yıl yapılacak Habitat III toplantısının hazırlığı niteliğindeydi.  İnsanlığın geleceği için ortaya çıkan tehditlere karşı yapılması gerekenlerle, özellikle kırsal ve kentsel yaşam alanları arasındaki irtibatın nasıl koparılmayacağına dair  çözüm önerileri tartışıldı. Bu noktada Seferihisar’da yaptığımız çalışmaların dünyada uygulanabilir bir modelleme olduğu  değerlendirilmesinin yapılması gurur ve umut verici oldu.  Seferihisar’da açtığımız  üretici pazarlarını, kurduğumuz  mandalina ve zeytin üretici birliklerini,  mandalina suyu ve mandalina reçeli ile ilgili çalışmalarımızı, tohum-takas şenliklerini, Seferipazar gibi uygulamalarımızı anlattım.
 
Kentlinin sofrasıyla köylünün tarlası arasındaki bağın kopmaması gerektiğini, yaptığımız tüm çalışmaların bu amaca yönelik olduğunu vurguladım. Köyden göçün önünü kesmek, işsizliği azaltmak ve insanları yaşadıkları yerde mutlu edebilmek için Seferihisar’da yaptıklarımızın takdir edilmesi geleceğe daha umutlu bakmamızı ve kentimizle gurur duymamızı sağladı.”

 
Belediye-Kızılay el ele: Bornova’da ‘tarihi’ dayanışma gecesi
 
Karşıyaka iftarda buluştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAZLIKÇI 8 Temmuz 2015 Çarşamba 14:59

Ben Burada yazlıkcıyım Ürkmezli olarak yazdığınız yoruma hiç katılmıyorum sahillerimiz temiz ve düzgün bu bölgenin daha önce bu kadar temiz olduğunu görmemiştim başarı ile giden belediyemize lütfen çirkin asılsız yazılar yazmayın lütfen...

Yorumu oyla      12      5  
ÜRKMEZLİ 8 Temmuz 2015 Çarşamba 13:35

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM; LÜTFEN KAFANIZI KALDIRIN VE ÜRKMEZ'E BİR BAKIN.BÜTÜN HİZMETLERİNİZ SEFERİHİSAR VE YAKIN YERLERE,BİZ ÜRKMEZ SAKİNLERİ İTİLDİKMİ.? ÜRKMEZ PLAJINA HİÇ OLMAZSA 15 GÜNDE BİR TIRMIKLI TRAKTÖR GÖNDERİNDE PLAJI TEMİZLESİN,VE DÜZELTSİN.BU KADARCIK HİZMETİ BİZLERDEN ESİRGEMEYİN LÜTFEN.SELAM VE SEVGİLERİMİZLE BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİZ.ÜRKMEZLİ SOSYAL DEMOKRATLAR.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye-Kızılay el ele: Bornova’da ‘tarihi’ dayanışma gecesi
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine erzak paketi dağıtmak yerine ...
EPDK'dan Ödemiş'e doğal gaz müjdesi
Ödemiş’e doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme ...
Çiğli’nin geçici hayvan bakımevi inşaatı tam gaz
Çiğli Atatürk Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve 3700 metrekarelik ...
 
Karabağlar’da Yunus Emre Pazar Yeri inşaatı başladı
Karabağlar Belediyesi’nin Aydın Mahallesi’nde yaptıracağı Yunus Emre pazar ...
Şehitler Bulvarı’na ‘35.5’luk’ düzenleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şehitler Bulvarı düzenlemesinde ...
Doğal Yaşam'ın sakinlerini ferahlatan sürpriz
İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinleri, 40 dereceye yaklaşan sıcaklardan korunabilmek ...
 
Akpınar’dan ‘Saray’ çıkışı: KSK Başkanı’na sert sözler
Pınar Karşıyaka’nın şampiyon olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
'Pardon Bekar mısın?' Aliağa perdesinde!
Bekarlara ve erkek öğrencilere karşı takıntılı olan ev sahibinin komik ...
Urla’da zabıtadan esnafa sıkı denetim
Urla Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva