HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2019 Salı - 16:41

DİSK’ten Bahçeli’ye: İstanbul’u bırak, kendi belediyene bak!

Aliağa Belediyesi tarafından işten çıkarılan 100’ün üzerindeki personel için DİSK tepki eylemi gerçekleştirdi. Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Tepkilerimiz demokrasinin gereğidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul’a mitil atacağım dedi. Aliağa Belediyesi’nin önüne direniş çadırını yataklarını yorganlarını atıyor… Gel İstanbul’da ki mitili bırak kendi belediyendeki haksızlıklara dur de” diye konuştu.

DİSK’ten Bahçeli’ye: İstanbul’u bırak, kendi belediyene bak!

EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkanı Serkan Acar’ın 100’ün üzerinde personeli işten çıkardığı belirtildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, Aliağa’da tepki eylemi gerçekleştirdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün sabah itibariyle Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan aralarında sendikamızın yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 100 kadrolu işçi arkadaşımızın tek taraflı olarak iş akitleri ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek feshedildi.

Bu kentin parklarını yaşanılabilir kılan, her caddesini büyük bir özenle kendi eviymiş gibi temizleyen, yollarını yapan, hizmet binalarında halkın sorunlarını dinleyip çözüm üreten 100 arkadaşımız adeta kullanım tarihi geçmiş bir meta gibi kapının önüne konmuştur. İnsan onuru ve haysiyetine yaraşmayan zamanlardan geçiyorduk, ama böylesine ilk kez tanık olmak kahrımızı ve öfkemizi daha da derinleştirdi.

Bizler bundan 1 ay önce işten atılan 22 çalışma arkadaşımızın işe dönüşleri için mücadele verirken, işveren her türlü toplu sözleşme ve sendikalı çalışma koşullarını ortadan kaldıran ve kölelik düzeni yaratmak amacına yönelik bir tutumla emekçi sınıfına saldırmayı tercih etmiştir.

Yönetime defalarca diyalog çağrısında bulunmamıza rağmen, yönetim bizim bu çabalarımıza kulaklarını tıkamıştır.

Emekliliği gelen arkadaşlarımızdan dilekçeler istenerek izinlerini kullanıp emekliliğe ayrılmaları konusunda baskılar yapıldığında, yönetime kıdem tazminatlarının ödenmesi durumunda arkadaşlarımızın emekliliğe hazır olduğu teklifini bile dinlemek istemediler.

Her zaman barış ve diyalog dilini korumaya özen gösterdik ancak bu süreçten sonra kimse bizden sessiz kalmamızı, bize reva görülen bu uygulamalara uysal koyun gibi boyun eğmemizi beklemesin.

Bu kavga ekmek kavgası, bu kavga hürriyet kavgası, bedeli ne olursa haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyunda yaratılan kadrolu işçilerin maaşları konusunda bilgi kirliliği yaratıp, üyelerimizin maaş ve sosyal haklarını şişirip yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltamazsınız.

Bizler sizleri tanıyoruz, buradaki asıl amaç sendikal hakların olmadığı, Toplu İş Sözleşmesiz, ucuz esnek, kuralsız, güvencesiz işçi çalıştırmaktır.

Bize gösterilen ekonomik gerekçelerin hiç birinin inandırıcılığı yoktur. Seçim öncesinde on binlerce Aliağalı insanımızın Çanakkale gezilerinin bedeli biz emekçilere çıkartılmıştır.30 milyon olan belediye borçlarının 235 milyona çıkarılmasının sorumlusu biz değiliz.

İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek. Halen daha farklı illerden nakil yolu ile memur alındığı, belediyenin farklı şirketlerine işçi alındığı bir ortamda ekonomik kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız. Bir belediye başkanının asli görevlerinden biri de belediyede çalışan bütün personelini kucaklamak, onların yaşam standartlarını ileri götürecek adımlar atmaktır. Geldiğimiz bu noktada bizi fakirleştirmek isteyen, çoluğumuzun çocuğumuzun, eşimizin yüzüne bakamayacak duruma getirmek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız.

Şu iyi bilinsin ki! Bizi fakirleştirmek isteyenlere karşı mücadelemizi verip, sevdiklerimizin gözlerine onurla,  gururla ve dirençle bakacağız.

“Aliağa Halkı bana yetkiyi verdi istediğimi alırım, istediğimi atarım” ifadesini Aliağa Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz, bu sözler ve uygulamalar bizlerin vicdanlarında onarılmayacak büyük yaralar açmıştır. Halk size bu yetkiyi işçileri aşlarından, ekmeklerinden edin diye vermedi.

Bütün bu yapılan işçi sınıfının 200 yıllık mücadelesi ile elde ettiği kazanımların bir çırpıda ortadan kaldırılmak istenmesidir. Bizler bu bilinçle işçi sınıfının geçmiş bütün mücadele deneyimlerini kılavuz edinerek haklarımız için bedeli ne olursa olsun direneceğiz.

Başta Aliağa gibi emek yoğun bir kent olmak üzere bütün sınıf dostlarımızı bize omuz vermeye bu mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

SARI’DAN BAHÇELİ’YE: İSTANBUL’U BIRAK, KENDİ BELEDİYENE GEL!
Aliağa’daki direnişi selamlayan DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İş ekmek adalet taleplerimizi sürekli olarak dile getireceğiz.  Tepkilerimiz demokrasinin gereğidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul’a mitil atacağım dedi. Aliağa Belediyesi’nin önüne direniş çadırını yataklarını yorganlarını atıyor… Gel İstanbul’da ki mitili bırak kendi belediyendeki haksızlıklara dur de!” ifadelerini kullandı.  

 
İzmir'de ilginç olay: 'Bahçeme ektiler' dedi, gözaltına alındı
 
Karaburun'da çitlik tepkisi: Hukuk hiçe sayılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaşar 11 Haziran 2019 Salı 23:27

Chp kemal paşa belediyesinin çıkardığı işçiler adam değilmi

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KDV ve ÖTV indirimlerinde son 20 gün
Mobilya ve beyaz eşya sektörüne sağlanan KDV ve ÖTV indirimlerinden faydalanmak ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün ABD ile ilişkilerdeki olumsuz havayla 5.85 ile yüksek açılmasının ...
İstanbul seçimleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Her seçim sürecinin ülke ekonomisine olumlu ya da olumsuz katkıları tartışılırken ...
 
Dolar haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL bayramda iki yönlü sert dalgalandı. Güney Afrika randına karşılık ...
İzmir'de turizme bayram dopingi!
Ramazan Bayramı tatili, İzmir'in turizm cenneti Çeşme'de yüzleri güldürdü. ...
İzmir'de '4.0 eğitim': Bu liseden mezun olan işsiz kalmıyor
İzmir Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi otomasyon teknolojileri ...
 
Düğün sezonu açıldı: Gelinlik ve damatlık satışları arttı
İzmir'de yaz sezonunun yaklaşmasıyla beraber düğün alışverişleri başladı. ...
Dolarda hareketli gün... Hızla indi, hızla çıktı!
Dolar/TL, bayram tatilinden dolayı Türkiye'de piyasalar kapalı iken yaklaşık ...
Yargıtay’dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, postalar halinde çalışma yapılan iş yerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva