HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2019 Pazar - 11:29

İzmir'de turizme bayram dopingi!

Ramazan Bayramı tatili, İzmir'in turizm cenneti Çeşme'de yüzleri güldürdü. Tatilcilerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Çeşme'deki oteller, 9 günlük bayram tatilinde doldu, taştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, "Bayramlarda dolulukla ilgili sorun yaşamıyoruz. Oteller neredeyse yüzde yüz doluydu. Hatta bayramın ikinci günü çok doluyduk ve otellerimize kabul edemediklerimizi çevre ilçelerdeki otellere yönelttik" dedi.

İzmir de turizme bayram dopingi!

İzmir'in Çeşme ilçesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcileri ağırladı. İlçedeki oteller doldu, plajlar sıcak havadan bunalanların akınına uğradı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme'de bayram tatilinin güzel geçtiğini söyledi. Plajların, otellerin dolduğunu ve turizmcilerin hedefine ulaştığını kaydeden Yakup Demir, "Çeşme'ye oldukça fazla misafir kabul ettik ve bayram misafirlerimizi mutlu bir şekilde göndereceğiz. Hem yerel yönetimlerimiz hem de otelciler birliğimiz, restoranlarımız, turizm sektörümüz çok güzel hizmet ettiler" dedi. Geçmiş bayramlarda Çeşme'de bazı sorunların yaşandığını da belirten Demir, şunları söyledi:

"Önceki bayram tatillerinde sular akmıyordu, marketlerde su kalmıyordu, et kalmıyordu. Fakat bunun önlemleri önceden alındığı için, bu bayram gerçekten hiç bir sorunla karşılaşmadık. Her şeyimiz boldu, tatilcilerimiz mutluydu. Olması gereken bayramı bu kez yaşadık."

'YÜZDE YÜZ DOLUYDUK'
Bayramlarda dolulukla ilgili sorun yaşamadıklarını da kaydeden Yakup Demir, "Neredeyse yüzde yüz doluyduk. Hatta bayramın ikinci günü çok doluyduk ve otellerimize kabul edemediklerimizi çevre ilçelerdeki otellere yönelttik. Çeşme'nin günü birlik ziyaretçisi çok fazla. Ilıca Plajı gün boyunca birkaç kez dolup taştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan Pırlanta Halk Plajı da çok doluydu. Özel plajlar çok yoğundu. Sorunsuz, sıkıntısız, tatilcilerin mutlu olduğu bir bayramı geride bıraktık. Şimdi de yazı bekliyoruz" diye konuştu.

Bayram tatilinin ardından yaz sezonuna hazırlanacaklarını da anlatan Demir, "Turizm seçimleri çok sevmiyor. Bir de sezona denk gelince bizi birazcık düşündürüyor. Ama olsun, hepimizin bu seçimlerle buluşması gerekiyor demek ki. Biz seçim sonrasına odaklandık. Ve şu anda seçim sonrası doluluk oranlarımız neredeyse yüzde 70'leri yakalamak üzere. Bu da demek olur ki bu yaz Çeşme'de güzel bir sezon geçireceğiz. Geçen yıl çok güzeldi, çok iyi bir sezon geçirdik. Geçen yılın üzerine yüzde 10-15 koyacağımızı düşünüyorum. Güzel bir sezon geçireceğimizi umut ediyorum" dedi.

Çeşme'de 4 mevsim turizmi yakalamak için yabancı turistlere de odaklandıklarını vurgulayan Demir, "Dünyanın birçok ülkesinden Çeşme'nin adını duyurmaya çalışıyoruz. Çeşme Türkiye'nin güzel bir turizm destinasyonu. Biz de bu destinasyonu hak ettiği yere getirmek ve gelen konukları mahcup etmemek için Çeşme turizmcileri olarak, bütün gücümüz ile çaba sarf etmeye çalışıyoruz" dedi. (DHA)

 
İzmir'de şehide yürek yakan veda
 
Çeşme'de 'plaj' isyanı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 11 Haziran 2019 Salı 11:38

sn.Demir turizm in ne olduğunu anlaması için turizm merkezlerine bir bakmalı, mikanos, ibiza,pataya vs. yani bizdekilere göre biraz "ahlaksız" olmak gerekiyor..

Yorumu oyla      4      5  
10 Haziran 2019 Pazartesi 08:20

bir izmirli olarak çeşmeye yıllardır gitmiyorum. ne var bu çeşmede?

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 9 Haziran 2019 Pazar 18:30

evet sayelerinde 4.5 milyonluk izmir 7 milyon oluyor. çeşmede kalacak yer. araba bırakacak otopark bulamıyorsun. artan fiyatlarda cabası. Alaçatıdan bahsetmiyorum bile.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de '4.0 eğitim': Bu liseden mezun olan işsiz kalmıyor
İzmir Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi otomasyon teknolojileri ...
Düğün sezonu açıldı: Gelinlik ve damatlık satışları arttı
İzmir'de yaz sezonunun yaklaşmasıyla beraber düğün alışverişleri başladı. ...
Dolarda hareketli gün... Hızla indi, hızla çıktı!
Dolar/TL, bayram tatilinden dolayı Türkiye'de piyasalar kapalı iken yaklaşık ...
 
Yargıtay’dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, postalar halinde çalışma yapılan iş yerinde ...
Tariş zeytinyağında 'e-ticaret' mutluluğu
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Hilmi ...
İlk 500’de 59 Egeli
İstanbul Sanayi Odası(İSO) tarafından açıklanan 2018 yılı Türkiye’nin ...
 
DİSK İzmir’deki işsiz sayısını açıkladı!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, işsizlik sigorta fonundan seçim dönemlerinde ...
Egeli ihracatçılar çifte bayram yaptı
Türkiye'ye ihracatı öğreten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Mayıs ayında ...
Efe Rakı'dan flaş karar! Taşınıyor mu?
2002 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör rakısı olan Efe Rakı’nın üreticisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva