HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2024 Salı - 16:06

DİSK Ege Temsilcisi Sarı'dan Soyer’e destek: Biz Tunç’uz, dağları deleriz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ek zam TİS töreninde Başkan Soyer'e destek mesajı veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı "Bir siyasi parti lideri bir şeyler açıklamış. İzmir'in Dağ'ı Tunç'u eritecek’ demiş. Biz burada sesleniyoruz. Barış, emek, özgürlük mücadelesi veren işçi sınıfı olarak sesleniyoruz. Biz Tunç’uz, dağları deleriz

DİSK Ege Temsilcisi Sarı dan Soyer’e destek: Biz Tunç’uz, dağları deleriz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ'ta çalışan yaklaşık 20 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı.

DİSK'e bağlı Genel-İş  sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrası yapılan ek protokol görüşmelerinde anlaşmaya varılmış ve yüzde 11,50'lik zam üzerinde anlaşma sağlanmıştı.  Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma sonrası ise bugün gerçekleştirilen yoğun katılımlı tören ile imzalar atıldı. İmza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da katıldı.

SARI: TÜM BAŞKANLARA SESLENİYORUM... 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Buradan tüm CHP'li belediye başkanlarına sesleniyorum. Arkadaşlarımızı ek protokol yapmak için masaya davet edin. Tunç Başkanımız dedi ki örgütlü güç her şeyi yener. Doğru. İçimizde kapsam dışı personeller var. Onların da sesiyiz. Başta onlar örgütlü mücadeleye dönsün diye  çağrımız var. İnanıyoruz Tunç Başkanımız onların da zam talebini hayata geçirecektir.Biz yolda bulduklarımız ile yola çıktıklarımızı değişmeyiz. Bu kapsamda yolunuz açık olsun Tunç Başkanım! Bugün siyasi partilerin grup toplantıları vardı Ankara'da Bir siyasi parti lideri bir şeyler açıklamış. ‘Ankara’yı 6 ok değil Altınok yönetecek. İzmir'in Dağ'ı Tunç'u eritecek’ demiş. Biz burada sesleniyoruz. Barış, emek, özgürlük mücadelesi veren işçi sınıfı olarak sesleniyoruz. Biz Tunç’uz, dağları deleriz" dedi.

ÇALIŞKAN: SOYER BİZİM YOL ARKADAŞIMIZ
TİS'lerin yeterli olmadığını dile getiren Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "8 ay önce burada toplu sözleşme imzaladı. Halaylar çektik, birlikte törenimizi yaptık ve sözleşmeyi kutladık. 8 ay sonra yine burada ek protokol için bulunuyoruz. Ben öncelikle Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Bir tören yaptık ancak şimdi iyileştirme yapıyoruz. Enflasyonun hızına TİS yetiştiremiyoruz. TİS kültünü değişti. TİS'ten sonra ek protokol peşinden koşuyoruz. Kim bunun suçlusu? Mücadelemizi büyütmemiz lazım. TİS, ek protokole, ilyelştimöelre bakarsak dahil bu ülkede yok olan ekonominin ve üstümüze çöken enflasyonun içinde kalma lüksümüz yok. Biz mücadeleyi büyüteceğiz ki emeğin değeri düşmesin. Biz mücadelemizi büyüteceğiz ki insanca yaşayacağımız ücretimiz olsun. Adalet bir toplumun en temel direğidir. Adalet olmazsa eşitsizlikler olur.  Genel-İş DİSK varsa bu ülkede umut devam edecek. Belki çocuklarımızın geleceği bu zamanda karanlık, ancak bu ülkenin çocukları bunu hak etmiyor. Cumhuriyet’i kuran Atatürk, Cumhuriyet’i gençlere emanet etmişti. Gençler şimdi yurt dışında gelecek arıyorlar. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bu nedenle emeğimiz, alın terimiz, çocuklarımızın geleceği için, demokrasiyi ve hukuku asla bir tarafa bırakmayacağız. Önümüzde bir yerel seçim var. Genel seçim geride kaldı ancak yerel seçim çok önemli. Tüm ülke için önemli. Geleceğimiz için önemli. Yerel seçimlerde aydınlık yüzler öne çıkmalı. Emekten yana olan belediye başkanları seçilmeli. BU ülkenin karanlığına değil aydınlığa, emekçi, halka hizmet eden belediye başkanları öne çıkmalı.Biz yüzü emekten olan belediye başkanlarına zaten yol arkadaşımız diyoruz. Burada  bugün TİS'e iyileştirme yapıyor. Tunç Başkan'a bizim yol arkadaşımız, emekten yana bir belediye başkanımızdır. Bugün burada emekten yana bir imza attığı için Tunç Soyer başkanıma tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir'de ek zam bayramı!
 
Çatışmada ortada kalan kadın o anları anlattı: Beni bırakın diye yalvardım!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMAN TUNÇ 24 Ocak 2024 Çarşamba 10:03

memiş bey tüm gün ibb ve konak belediyesinde oturur çay içer, başkanlara şöyle bir görünür. sonra gelsin sendikal pardon şahsi talepler. disk'in geldiği durum!

Yorumu oyla      4      1  
Özkan 24 Ocak 2024 Çarşamba 08:50

Memiş Sarı Sendikacı mıdır? neden siyaseti siyasetçilere bırakmaz?

Yorumu oyla      4      1  
Bülent Işık 24 Ocak 2024 Çarşamba 07:25

Sendikalar kapatılsın diye yorum yazan tip.bugün sendikaların sayesinde günde 8 saat çalışıyorsun ama nerde bunu anlayacak anlayış.

Yorumu oyla      4      4  
ÇÇS 24 Ocak 2024 Çarşamba 07:04

Yine kimlere iş belediyede iş sözü verdi kim bilir? Emekçinin parasıyla lüks içinde yaşayan bu devrimci bozuntularından derhal kurtulmak şart. ilk gelecek seçimde mv. adaylığını açıklar ondan sonra ne sendika ne işçi ne hak ne hukuk varsa yoksa torpil. Bundan öncekileri de gördük. Lastikçileri de gördük.

Yorumu oyla      4      2  
İşci 23 Ocak 2024 Salı 22:31

O yaptıgınız grevleri alamadığınız maaşları unutma Laflara bak laflara

Yorumu oyla      6      3  
Ezel 23 Ocak 2024 Salı 20:42

Tamam Ramiz dayı...sensin

Yorumu oyla      5      3  
VATANDAŞ 23 Ocak 2024 Salı 20:06

KOMEDİ. SENDİKALAR KAPATILMALI...

Yorumu oyla      6      4  
Tunç Soyer dağıtıyor 23 Ocak 2024 Salı 19:48

Adsay olabilmek için Tunç Soyer önüne gelene bir şeyler dağıtıyor.

Yorumu oyla      6      3  
İZMİRLİ 23 Ocak 2024 Salı 19:40

Al memiş bey senin olsun izmirden uzak tut...

Yorumu oyla      6      3  
ali 23 Ocak 2024 Salı 19:36

Bir sendika başkanının siyasiyi desteklemesi pek etik değil.Şunu başka sendika yapsa sarı sendika denilip afaroz edilirdi.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de ek zam bayramı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yapılan yüzde 11,5'lık ek zammın ...
Başkan Koştu o iddialara rest çekti: Hodri meydan!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in ...
Karaburun'da mis kokulu festival iz bıraktı!
İzmir’in uluslararası marka haline gelen organizasyonu mis kokulu festival ...
 
tuncsoyer.com.tr erişime açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Söz verdik yaptık” sloganıyla ...
Büyükşehir'den bir 'Yaşayan Park' daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
Bornova’nın WhatsApp Kanalı hizmete açıldı
Sosyal medya ağlarını aktif bir şekilde kullanan Bornova Belediyesi, WhatsApp’ın ...
 
İZSU peşlerine düştü... Kim bu doğa düşmanları?
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gökdere mevkiinde Manda ...
Buca'da Ata Evi hizmete açılıyor!
Buca Belediyesi, kentin 60 yaş ve üzeri çınarlarının sosyalleşip kaliteli ...
'Gazozuna var mısın?' kapılarını açtı!
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde bulunan Ayşe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva