HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2024 Salı - 15:49

Büyükşehir'de ek zam bayramı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yapılan yüzde 11,5'lık ek zammın TİS töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu çok sembolik bir şey ancak buradan bütün Türkiye'deki yerel yönetimlere İzmir'den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki bu ek sözleşmeleri yapın emekçiler mağdur olmasın enflasyona ezilmesin bir nefes alsınlar. Bu nedenle kıymetli. Mesele sadece ekonomik değil, hatta belki de ekonomik kavganın çok öncesinde başka bir şeyin mücadelesini vermek gerekiyor” dedi.

Büyükşehir de ek zam bayramı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ'ta çalışan yaklaşık 20 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı

DİSK'e bağlı Genel-İş  Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrası yapılan ek protokol görüşmelerinde anlaşmaya varılmış ve yüzde 11,50'lik zam üzerinde anlaşma sağlanmıştı.  Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma sonrası ise bugün gerçekleştirilen yoğun katılımlı tören ile imzalar atıldı. İmza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da katıldı. 

SOYER: HEPİNİZE HELAL OLSUN!
Son olarak kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Neden bu kadar kıymet verdik ek sözleşmeye. Bu çok sembolik bir şey ancak buradan bütün Türkiye'deki yerel yönetimlere İzmir'den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki bu ek sözleşmeleri yapın emekçiler mağdur  olmasın enflasyona ezilmesin bir nefes alsınlar. Bu nedenle kıymetli. Mesele sadece ekonomik değil, hatta belki de ekonomik kavganın çok öncesinde başka bir şeyin mücadelesini vermek gerekiyor, o da adalet mücadelesi. O da demokrasi mücadelesi. Neden? Bir memlekette düşünün ekonomi tıkır tıkır işliyor, üretim var ancak demokrasi var. Böyle ülkeler var. O zaman ne oluyor? Sadece 1 zümre zenginleşiyor. onun dışında emek verenler yoksullaşıyorsa mesela kur korumalı mevduat diye bi şey yapıyorsunuz. o milyonları olanları koruyor. Senin verdiğin vergin o milyonerler daha büyük milyon olsun diye gidiyor. Biz ne yapıyoruz? Biz kur korumalı mevduat hesabı değil , emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz. Emeğin hakkını veren yerel yönetimcilik yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Aramızdaki fark hakkın hukukun üstünlüğüne göre kurmuş. Demokratik bri yerel yönetim anlayışı. Bugün çok karanlık ve zor dönemden geçiyor ülke. Ancak kimse enseyi karartmasın. Bugün burada bulunan sizler sadece İzmir için değil tüm ülkemiz için kıymetlisiniz. Örgütlü mücadelenin öncülüğünü yapıyorsunuz. Bizim emeğin hakkını korumak ile ilgili 2 temel kaygımız var. Birincisi emek veren kardeşlerimin çok daha iyiye layık olduğunu biliyorum. o günler gelecek. Çok daha iyisini yapacağız. Aynı zamanda bunun bir anlamı daha var. Güzel İzmir'in güzel insanlarına hizmet veriyorsunuz. O güzel İzmir'in güzel insanları sizin emeğine muhtaç. İstiyoruz ki sizin yüzünüz gülsün, emeğinizi üretirken iç huzurunuzla üretin. Bu nedenle ekonomik hakkınızı almanızı çok önemli. İzmirli buna layık,sizde buna layıksınız. Bu yürek size feda olsun kardeşlerim. Hepinizi çok seviyorum. Helal olsun size, helal olsun size, helal olsun size!” ifadelerin kullandı.

 

 

 
CHP İzmir önünde ‘faşist başkan istemiyoruz’ eylemi!
 
DİSK Ege Temsilcisi Sarı'dan Soyer’e destek: Biz Tunç’uz, dağları deleriz!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 24 Ocak 2024 Çarşamba 10:49

seçim yatırımları .. gidicisin başkan. kendi partin bile sana güvenmiyor

Yorumu oyla      1      1  
Ali Veli 24 Ocak 2024 Çarşamba 08:44

Sayın Başkan bol bol laf salatası yapıyor. Bu yorumu okuyan herkesi karabaglar''a davet ediyorum , özellikle Eskiizmir semtine gelin ne bu 5 yıllık soyer nede ondan önceki 20 yılda gelen CHP li yöneticiler bir çivi çakmadi. inanmiyan 25 yıl önceki resimlere bakabilir. İnsan biraz olsun hizmet yapmazmi , Göstermelik bir kaç işin disinda ne yapılmış .

Yorumu oyla      5      4  
Bülent Işık 24 Ocak 2024 Çarşamba 07:21

Emekçinin dostu bir başkan. Burada kıskançlık yapanlar hep olmuştur.

Yorumu oyla      4      5  
Realist 24 Ocak 2024 Çarşamba 01:48

Acilen hükümetin devletin bu belediyeleri denetlemeleri lazım.Bu nedirya asgari ücretin 17 bin olan sistemde durmadan bu belediyer zam yapıyor böyle olurmuya.kimin parasını kime veriyorsun.Tabi gariban halkın sirtına vurun suya zam yola zam parka zam.Hizmet sıfır iki kişilik bir işi on kişiyle yapma torpilin döndügü belediyeler.Ya bu devlet bu belediyeleri görmuyormü.Yatarak işe gitmeyerek torpile işe gir 30 40 lira al.

Yorumu oyla      8      6  
Gariban memur 23 Ocak 2024 Salı 20:54

Tunç Bey, bu kavramları biraz da Gaziemir Belediye Başkanına anlatsan…

Yorumu oyla      4      4  
VATANDAŞ 23 Ocak 2024 Salı 20:07

SEÇİM YATIRIMI..BEN OLSAM HİÇ ZAM YAPMAZDIM..NASIL OLSA İZMİRLİLER OY VERİYORLAR..

Yorumu oyla      8      8  
Metin 23 Ocak 2024 Salı 19:57

Narlıdere - > Bornova 30 km 13 TL, Kamil Tunca -> Alsancak 2,5 km 20 TL Hani arka sokaklara hizmet? Aktarma ücretleri kalkmadan ya da sembolikleştirilmeden oy falan yok.

Yorumu oyla      4      8  
Farklı “ demokratik bir yerel yönetim “ 23 Ocak 2024 Salı 19:48

İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkı YOK. Halkın ödediği vergilerle satın alınan belediye otobüslerini ( ESHOT ) İzmir çevre ilçelerinden tamamen hizmeten çekerek , çevre ilçe toplu taşımasını özelleştirmek ve merkez ilçelerde 120 dk. aktarma uygulaması varken , İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dk aktarma hakkı vermemek farkınızı fark ettiriyor. “ Lafla peynir gemisinin yürümediğini “ halk size daha nasıl anlatsın . Yıllardır her seçim kayıp . “ İktidara giden yol yerelden geçer “ diyorsunuz ya . Bu ayrımcı hizmet anlayışıyla mı CHP iktidar olacak . İzmir’de kaç dönemdir 14 Milletvekilini geçebildiniz mi .

Yorumu oyla      5      6  
Yağma Hasan'ın böreği 23 Ocak 2024 Salı 19:46

Seçim rüşvetleri devam ediyor.

Yorumu oyla      8      8  
Artı 23 Ocak 2024 Salı 18:27

Yarın maaşlar ödenemeyince görürüm ben sizi. Bu işler şov yapmakla olmuyor.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu o iddialara rest çekti: Hodri meydan!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in ...
Karaburun'da mis kokulu festival iz bıraktı!
İzmir’in uluslararası marka haline gelen organizasyonu mis kokulu festival ...
tuncsoyer.com.tr erişime açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Söz verdik yaptık” sloganıyla ...
 
Büyükşehir'den bir 'Yaşayan Park' daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
Bornova’nın WhatsApp Kanalı hizmete açıldı
Sosyal medya ağlarını aktif bir şekilde kullanan Bornova Belediyesi, WhatsApp’ın ...
İZSU peşlerine düştü... Kim bu doğa düşmanları?
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gökdere mevkiinde Manda ...
 
Buca'da Ata Evi hizmete açılıyor!
Buca Belediyesi, kentin 60 yaş ve üzeri çınarlarının sosyalleşip kaliteli ...
'Gazozuna var mısın?' kapılarını açtı!
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde bulunan Ayşe ...
Bayraklı TOKİ konutlarına belediye eli!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cengizhan’daki TOKİ konutlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva