HABERLER>EGE
8 Mayıs 2016 Pazar - 10:52

Didim’den komşu adalara feribot seferi

Aydın’ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarına, turizm ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması için feribot seferi başlatıldı.

Didim’den komşu adalara feribot seferi

Didim'de faaliyet gösteren seyahat acentası Felicia Travel, İstanköy feribot seferlerinin başlatılması amacıyla bir tur düzenledi. Komşu adalara düzenlenen bu ilk sefere Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Kılıç, işadamı Yunus Emre Kaya ve turizmcilerden oluşan 70 kişilik bir grup katıldı.

Didim heyeti, ilk olarak İstanköy Adası'na geçti. İstanköy ziyaretinin ardından 1 saatlik yolculukla heyetin ikinci adresi Türkiye'nin batı kıyısında bulunan on iki adanın bir parçası olan ve süngercilik sanayisiyle ünlü Kalimnos Adası oldu. Türk heyetini burada, Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges ve Kilimli eski Belediye Başkanı George Roussos karşıladı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, ziyaretteki konuşmasında sadece İstanköy ve Kilimli değil, Yunanistan'ın diğer adalarıyla da Didim'den karşılıklı sefer koymak istediklerini belirterek, "Kardeşliği daha çok geliştirmeyi, buranın halkını Didim'de ağırlamayı, karşılıklı gidiş gelişleri, turizmi ve ticareti arttırmayı çok istiyoruz" dedi.

'DİDİM İLE KALYMNOS, KARDEŞ BELEDİYE OLABİLİR'
Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges ise Didim ile aralarındaki ilişkilerin iyileşmesi için ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını söyledi. Daha evvel Bodrum Turgutreis'ten karşılıklı feribot seferlerinin başladığını ancak bunun daha sonra sona erdiğini belirten Riges, Didim ile ilişkileri daha çok güçlendirmek istediklerini kayddetti. Riges, "Didim heyetinin Kalimnos'a gelmeleri, bizleri çok sevindirdi. Didim, Leros ile kardeş belediye oldu. Aynı şekilde Kalimnos ile de kardeş belediye olabilir. Biz bundan da mutluluk duyarız."

'PSERİMOS ADASI DA ZİYARET EDİLDİ'
Didim Kaymakamı İskender Yönden, konuşmaların ardından Kalymnos Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges'e günün anısına bir şilt verdi. Süngercilik sanayisiyle ünlü Kilimli'deki işyerlerini gezen Didim heyeti, ardından mini tren ile şehir turu yaptı.

Dönüş yolculuğunda ise Bodrum yarımadasının batı ucundaki Turgutreis'in 6 deniz mili güneybatısında, İstanköy (Kos) ile Kilimli (Kalymnos) adaları arasında bulunan yaklaşık 130 kişilik nüfusa sahip Pserimos Adası da ziyaret edildi. Sahilde yanyana birkaç taverna ve küçük bir kilisenin bulunduğu Pserimos Adası'nda bir süre vakit geçiren heyet, daha sonra Didim'e döndü. (dha)

 
Barış ve dostluğun sesi Konak’ta yükseldi
 
Demirtaş’tan ‘parlamento’ sözlerine açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayolunda eşeğe eziyet cezasız kalmadı!
Aydın’ın Söke İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde motosikletin arkasına bağladığı ...
Bodrum’un tanıtım için 3.grup İngiltere’den
Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding'in ortaklaşa yürüttüğü ...
Antik kentte meclis oturumu!
Aydın’ın Söke Belediye Meclisi toplantısı, yeryüzündeki en güzel şehir ...
 
Cezaevinden çıkan kardeşinin katilini öldürdü
Manisa’da yaşayan 28 yaşındaki Murat B. kardeşini öldüren ve mahkumiyetini ...
Kelebekler Vadisi’nde 4 saatlik kurtarma operasyonu
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde patika yoldan Kelebekler Vadisi'ne inmek ...
Sezon öncesi dip temizliği
Marmaris Belediyesi'nin öncülüğünde, Sahil Güvenlik ekipleri ile gönüllü ...
 
‘İnsanlık ölmüş’ dedirten olay!
Denizli’de para yatırmak için gittiği PTT'nin ATM'sinde sara krizine girerek ...
Ölüm Zeynep'i tatilde yakaladı
Bodrum’da kaldığı otelin havuzunda epilepsi nöbeti nedeniyle boğulma tehlikesi ...
Keserle camını kıran yeğenini öldürdü!
Denizli’nin Bozkurt İlçesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Ayhan K., iddiaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva