HABERLER>EGE
19 Kasım 2014 Çarşamba - 22:05

Devlet düğmeye bastı: İztuzu ve Dalyan'daki tesislere tahliye

Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'ndeki deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından olan İztuzu Plajı'ndaki doğal SİT alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde (ÖÇK) bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki günübirlik alan ve tesislerin boşaltılarak valiliğe teslim edilmesi istendi. Kaymakamlık tarafından Ortaca Belediyesi'ne gönderilen yazıyla yarın İztuzu Kumsalı ve Dalyan'daki günübirlik tesis ve iskelelerin tahliye edileceği bildirildi. Dalyan'daki tekne sahipleri ile İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, Dalyan halkı ve çevreciler eylem kararı aldı.

Devlet düğmeye bastı: İztuzu ve Dalyan daki tesislere tahliye

MUĞLA - Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı, geçen 11 Haziran'da belediyeden alınarak yabancı kuruluşunda ortak olduğu özel bir şirkete verildi. Bunun üzerine çevreciler ayaklandı. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP), imza kampanyası başlattı. İztuzu Plajı Boğazağzı Günübirlik Alanı'nın kamuoyu bilgilendirilmeden, ihale yapılmadan kiralandığını ve Ortaca Belediyesi'nin taleplerinin yok sayıldığını öne sürülüp, hukuk mücadelesi başlatıldı. Ortaca Belediye Başkanlığı, Ortaca Kaymakamlığı aleyhine Muğla İdare Mahkemesi'ne açtı. mahkeme 23 Haziran'da oybirliğiyle dava konusu ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Aynı mahkeme itirazlar üzerine aldığı ikinci bir kararla durdurma kararını 29 Eylül'de kaldırdı. Mahkeminin bu kararı üzerine Valilik, geçen 6 Kasım'da Kaymakamlığı İztuzu'nun boşaltılması için bir yazı gönderdi. 18 Kasım'da Ortaca Belediyesi'ne gönderilen Kaymakam Hüseyin Yılmaz imzalı  yazıyla, doğal SİT alanları ile özel çevre koruma bölgesinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki günübirlik alan ve tesislerin boşaltılarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edilmesi istedi.
 
Yazıda, 'Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslimi işlemlerinde ilçemiz Mal Müdürlüğü personeli V.H.K.İ. Mustafa Uysal ve Kadastro Birimi personeli kadastro Teknisyeni Özgür Özüdoğru görevlendirilmiştir. Söz konusu yerlerin 20 Kasım Perşembe günü (Sarıgerme kumsalı için saat 15.00'de, Dalyan'daki yerler için saat 16.00'da) mahallinde yapılacak boşaltma ve teslim işlemleri ile ilgili olarak söz konusu yerlerde belediyenize ait eşya vs. boşaltılarak teslime hazır hale getirilmesi ve teslim işlemleri esnasında belediyenizi temsilen yetkili bir personel bulundurulması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim' denildi.
 
BOŞALTILMASI İSTENEN YERLER
Valiliğin talimatında boşaltılması istenen günü birlik tesisalanları arasında İztuzu Plajı'nının her iki ucundaki iki ayrı günübirlik alan ve tesisler, iskeleleri, Dalyan Kanalı'ndaki iskeleler, Marmaris, Fethiye gibi ilçelerden gelen büyük teknelerin yanaştığı Delikli Ada Yüzer İskele, Dalyanağzı Kumsalı Kanal tarafı iskelenin boşaltılması istendi. Buraların tahliyenin ardından  Muğla Çevre Eğitim Vakfı (MUÇEV) Tur. Tic. Ltd. Şti. tarafından protokol kapsamında işletileceği belirtildi.
 
TAHLİYE KARARI ÇEVRECİLERİ AYAKLANDIRDI 
Dalyan'daki tekne sahipleri ile İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, Dalyan halkı ve çevreciler, perşembe günü saat 12.00'da Dalyan Kanalı'ndaki iskelede buluşup, İztuzu'na karadan ve denizden giderek, tahliye kararını protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. Buralarda olabilecek muhtemel olayları bastırmak üzere Muğla'dan bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi de gönderileceği öğrenildi.
 
Öte yandan, Ortaca Belediyesi'nin 2'inci İdare Mahkemesi'nde açtığı ikinci davada, İztuzu Plajı'nın Valilik tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredilmesine ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasını talebi ise henüz sonuçlanmadı. (dha)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da utanç: Öğrencisine tacizden tutuklandı
Manisa’daki bir ortaokulda ücretli öğretmenlik yapan 26 yaşındaki O.S., ...
Bodrum'da iki ayrı operasyon: 10 gözaltı
Bodrum'da insan kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 8, uyuşturucu ...
17 yaşındaki Seyma soba kurbanı
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, kömür sobasından sızan karbonmonoksit ...
 
Valilikten ilginç karar: 'Bonzai'de yasak yok rica var!
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, düğünlerde çalınan 'Bonzai' adlı şarkının ...
Flaş! Soma’da 28 madenci işten çıkarıldı
Manisa’nın Soma İlçesi’nde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Işıklar ...
Selçuk'un organları beş kişiye yaşam verecek
Salihli’de otomobiliyle kaza yaparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
 
Cennet adaya Abramoviç için SİT ayarı!
Muğla’nın Gökova Körfezi'nin Marmaris İlçesi tarafındaki Karaca Mahallesi'ne ...
Para için gebe ineği parçaladılar!
Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde dağlık alanda ve açıkta otlayan bir ineği ...
Ayşe Nine'den 29 saat sonra iyi haber
Seydikemer’de dün mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra haber ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva