HABERLER>EGE
19 Kasım 2014 Çarşamba - 14:54

Valilikten ilginç karar: 'Bonzai'de yasak yok rica var!

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, düğünlerde çalınan 'Bonzai' adlı şarkının yasaklanması zihniyetiyle hareket etmeyeceklerini söyleyerek, "Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunacağız. Polis arkadaşlar, düğünlere giderek müzisyenlerden şarkının çalınmaması için ricada bulunacak" dedi.

Valilikten ilginç karar:  Bonzai de yasak yok rica var!

DENİZLİ - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AMATEM) işletilmesine yönelik işbirliği protokolü için Denizli Valiliği'nde imza töreni düzenlendi. Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ve Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdür Vekili Saliha Koçoğlu katıldı. Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığını belirterek, "AMATEM sadece Denizli'ye değil, bölgeye de hitap edecek. Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM yeterli değil. Madde bağımlılığı sabredebilecek bir tedavi değil. Acilen tedaviye ihtiyaç var. Üniversitedeki AMATEM'de 25 yatakla uyuşturucu madde bağımlıları hastalara hizmet verecek. Bazı hastalar yer olmadığı için 2-3 ay beklemek zorunda kalıyorlar. Tedavi süreci hem aileler, hem de hastalar için çok sıkıntılı geçiyor. Genelde aileleri problemli olan gençler seçilerek uyuşturucu batağına çekiliyor. Önce uyuşturucu kullanıcısı olan bu gençler daha sonra satıcı yapılıyor. Suçlular yakalanıyor ama büyük uyuşturucu baronları var. Bundan büyük para kazanıyorlar" dedi.

Vali Kocatepe, ayrıca düğünlerde çalınan ve özendirici olduğu gerekçesiyle 'Bonzai' isimli şarkının çalınmasını önlemek için çalışma başlattıklarını söyledi. Kocatepe, şarkıyı yasaklamanın doğru olmadığını belirterek, "Daha önce uçucu maddelerin 18 yaşın altındakilere satılmamasıyla ilgili yasaklar aldık. Alınacak böyle bir karar değişik çevrelerce yanlış anlaşılabilir. Ancak gençleri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek bu tür şarkıların çalınmaması için emniyet birimlerimizle çalışma yapıyoruz. Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunacağız. Polis arkadaşlar, düğünlere giderek piyanistlerden şarkının çalınmaması için ricada bulunacak" dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise bölgenin öncelikli sağlık sorunlarına çözüm getirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "PAÜ'de Psikiyatri ve Getiadri Ana bilim Dalı'nda AMATEM çalışmalarını tamamladık. 100 Yataklı Psikiyatri ve Geriatri Hastanemiz hizmete girdi. Alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavisi bu hastanemizde 25 yatakla yapılacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Saliha Koçoğlu protokole imza attı.
 
İmzalanan protokolle Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM'in yanı sıra 100 yataklı PAÜ Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi'nde de madde bağımlılarına 25 yatakla hizmet verilecek. Merkezde görev yapacak olan hemşire ve psikolog ile danışmanların, protokol gereği, Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sağlanacağı bildirildi.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Soma’da 28 madenci işten çıkarıldı
Manisa’nın Soma İlçesi’nde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Işıklar ...
Selçuk'un organları beş kişiye yaşam verecek
Salihli’de otomobiliyle kaza yaparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
Cennet adaya Abramoviç için SİT ayarı!
Muğla’nın Gökova Körfezi'nin Marmaris İlçesi tarafındaki Karaca Mahallesi'ne ...
 
Para için gebe ineği parçaladılar!
Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde dağlık alanda ve açıkta otlayan bir ineği ...
Ayşe Nine'den 29 saat sonra iyi haber
Seydikemer’de dün mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra haber ...
Ağaç budamaya gitti, cesedi bulundu
Simav’da ağaçlarını budamaya gidiyorum diyerek evden ayrılan Süleyman ...
 
Manisalı muhtarlar şehir hastanesini bekliyor
Manisa'da bir yıl önce atılan temel sonrası herhangi bir çalışma yapılmayan, ...
Turizm toplantısı dönüşü feci kaza: 1 ölü 10 yaralı
Milas’ta turizm toplantısından dönen otel personelinin içinde bulunduğu ...
Zehir paketlerini keçilerin altına yerleştirmişler!
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde bir kamyoneti durduran polisler, kasada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva