HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2017 Pazartesi - 17:28

Destici: İşsizlik demek, toplumsal huzursuzluk demektir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gerçek işsizlik rakamlarının yüzde 20'lerde olduğunu, genç nüfusla birlikte yüzde 30'lara yaklaştığını belirterek, "İşsizlik demek toplumsal huzursuzluk demektir" dedi.

Destici: İşsizlik demek, toplumsal huzursuzluk demektir

Partisinin Genel Merkez binasında Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi açıklama yapan Mustafa Destici, "Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. Tüm işçi kardeşlerimizin, emekçilerimizin bayramı kutlu olsun. Türk-İş'in Tandoğan meydanında düzenlemiş olduğu mitinge katıldık. Bundan da büyük mutluluk duyduk" dedi. İşçilerin temel problemleri olduğunu belirten Destici, "Bunların bir kısmı çözülebilmiş değil. Bunların başında asgari ücretlilerin problemleri geliyor. Türkiye de 6 milyon çalışan asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret ülkemizde açlık sınırının altında. Bu 6 milyon aileleri ile birlikte 20 milyon kişiye tekabül ediyor. Bu aileler açlık sınırı altında ve büyük zorluklar içinde yaşamaya çalışıyorlar. Bunu defalarca ifade ettik" dedi.

'ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLMALI'

Asgari ücretin açlık sınırının üstünde olması gerektiğini kaydeden Destici, "Bunun üzerine bir de refah payı eklenerek 2 bin TL ücreti almaları lazım. Bizim önerimiz ve teklifimiz budur. Milletimiz bize iktidarı verir Rabbim de nasip ederse bizim asgari ücretli kardeşlerimize de taahhüdümüzdür" dedi. İşsizlik rakamları ile ilgili açıklama yapan Destici, şunları söyledi:

“İşsizlik resmi rakamlara göre yüzde 13'lerde. Ama biz biliyoruz ki gerçek rakamlar yüzde 20'lerde. Genç nüfusla birlikte yüzde 30'lara yaklaştı. Bu problemin de bir an önce çözülmesi gerekir. İşsizlik demek toplumsal huzursuzluk demektir. Toplumsal barışın bozulması demektir. Ülkemizin birliğinin, beraberliğinin en önemli noktalarından bir tanesi de herkesin bu ülkede mutlu olabilmesinden geçmektedir. Bunun için iş sahibi olması, aş sahibi olması, ailesinin rızkını helal yoldan temin edilebileceği bir işe mutlaka sahip olması gerekir. Bunun yolu da istihdamdan geçmektedir. İşsizlik fonunda biriken 110 milyar TL'den bahsediliyor. Bunun yüzde 30'u başka alanlara harcanabiliyordu. Şimdi yeni bir değişiklikle bu yüzde 50'ye çıkartıldı. Biz bunu ret ediyor ve kabul etmiyoruz. İşsizlik fonundaki bütün paraların yeni istihdam alanları oluşturulması için kullanılması, işsizlere verilmesi ve işçi kardeşlerimizin temel probleminin çözümü için harcanması noktasında ısrarcı olduğumuzu bir kere daha vurgulamak istiyorum. İşçinin parasına el atılmasın. Bu haramdır. Bu günahtır ve ayıptır. Bu gayri ahlaki olan davranıştan herkesin uzak durmasını tavsiye ediyoruz."

'ÖZEL GÜVENLİK YASASI ÇIKARILMALI'

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon taşeron işçinin olduğunu kaydeden Destici, “Bunların önemli bir kısmı kamuda hizmet veriyor. Mevcut iktidar farklı hükümetler olsa da taşeron işçi kardeşlerimize kadro sözleri var. Maalesef bu söz tutulmadı. Biz Büyük Birlik Partisi olarak bunun takipçisiyiz. İktidara diyoruz ki; sözünüzde durun ve kamudaki taşeron işçi kardeşlerimizin kadrolarını bir an önce verin. 300 bin üzerinde özel güvenlikçi var. Bunların 200 bini kamuda çalışıyor. Bunların şartları daha zor. Bunlar güvenlik işi yapıyorlar. Her an kendi güvenlikleri açısından da, çalıştıkların yerlerin güvenlikleri açısından da tehlikeyle burun burunalar. Zor görev yapmış olmalarına rağmen ne hak ettiği ücreti alabiliyorlar, ne de hak ettikleri kadroya kavuşabiliyorlar. Bu konudaki Meclis'teki en son teklif şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından verilmişti. Daha sonra biz de bu konunun takipçisi olmuştuk. Bir takım iyileştirmeler yapıldı. Ama büyük eksiklikler var. Bu eksiklerin bir an önce oradan kaldırılması lazım. Buradaki en önemli husus 'Özel Güvenlik Yasası'nın' çıkarılması gerekir. Nasıl ki diğer iş kolları ile ilgili özel yasalar var ise özel güvenlikçiler içinde mutlaka bir yasa çıkarılmasını teklif ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
O iki kelimeyi kesip alana girdiler
 
Moskova-Bangkok uçağı türbülansa girdi: 24 Rus yolcu yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongre tarihi onaylandı
AK Parti MKYK, olağanüstü kongre tarihini 21 Mayıs olarak onayladı.
CHP'li Sertel'den tutuklu öğrencilere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum ...
CHP İl Başkanı Güven'den 1 Mayıs mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 1 Mayıs İşçi ...
 
KONDA'dan seçim analizi: Geçersiz oylarda...
KONDA, 16 Nisan referandumunda geçersiz oyların dağılımına dair 'açıklamayadıkları ...
'O güç 2019’da Erdoğan’ın karşısına çıkacak...'
Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Türkiye’de yeni bir muhalefet ...
Erdoğan: Hindistan dünyanın en büyük demokrasisidir
Hindistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''G20'de Türkiye ile birlikte ...
 
Erdoğan'ın uçağında sürpriz isim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret için Hindistan'a gitti. ...
'Artık yokum' diyen Tayyar'dan yeni açıklama
Yayınlanan 2 KHK'nın ardından "FETÖ halen iş başında, herkes kör ve sağır, ...
SP liderinden CHP, yeni parti ve Gül yorumu
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, CHP'nin AİHM'e gitmesi için ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva