HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2017 Pazartesi - 10:46

CHP İl Başkanı Güven'den 1 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

CHP İl Başkanı Güven den 1 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajla, tüm emekçilerin bayramını kutladı.

Güven " İşçilerimizin ve Hayır bloğunda yer alan tün cumhuriyet sevdalılarının oyu  asla boşa gitmemiştir. Yapılacak ilk seçimlerde "hayır" dan gelen güçle Türkiye'nin, emeğin, kardeşliğin ve kalkınmanın iktidarı kurulacaktır" ifadelerine yer verdiği mesajında şunları söyledi:

Türkiye'de 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumu öncesinde de, işçi hakları konusunda büyük sıkıntılar ve emekçilerimizin layık olmadığı kara bir tablo vardı. Seçimlerde CHP'nin asgari ücret projesini taklit ederek sözler veren AKP iktidarı, kopya çekmeyi bile beceremediği gibi, bu konuda işçilerimize verdiği sözü de tutmadı.

En büyük sorunlardan birisi olarak emek dünyasının karşısında duran, Kıdem tazminatlarının kaldırılmasıyla ilgili, AKP iktidarından halen işçilerimizi rahatlatacak bir açıklama yapılmadı. İşçi kazaları ve bunun sonucunda yaşanan ölümlerde, Türkiye Avrupa'da birinci, Dünya üçüncü sırada.

Anlayacağınız işçinin ve emeğin hiçe sayıldığı bir ülke durumundayız. Bunun tek sorumlusu da 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidardır.  15 yıllık AKP iktidarında, işçiye yoksulluk, zulüm, haksızlık ve ölüm reva görülmüştür.  Tüm bunlar karşımızda dururken, 16 Nisan'da yapılan referandumda işçilerimiz, sendikalarımız baskı altına alınmış, referandumda Hayır dememeleri için türlü türlü baskılar yapılmıştır. Tüm bu baskılara rağmen emek dünyası yılmamış, boyun eğmemiş ve 16 Nisan^da Hayır'ın kazanmasında en önemli rollerden birini üstlenmiştir.

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halkoylamasında ortaya çıkan tablo, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm kesimlerin birlikteliğinin ve dayanışmasının, haksızlığa ve tiranlığa karşı ortak mücadelesinin engellemelere rağmen başarıya ulaşacağını gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ne olursa olsun herkes biliyor ki ‘Hayır’ kazandı. Bu nedenle 1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı 16 Nisan’da gösterdiğimiz dayanışmayla bütünleşmelidir. CHP olarak bizler 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü’nü emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımızla birlikte meydanlarda kutlayacağız.

İşçilerimizin ve Hayır bloğunda yer alan tün cumhuriyet sevdalılarının oyu  asla boşa gitmemiştir. Yapılacak ilk seçimlerde "hayır" dan gelen güçle Türkiye'nin, emeğin, kardeşliğin ve kalkınmanın iktidarı kurulacaktır.

Tıpkı baskı, tehdit ve şantajla kazandıkları 1 Kasım seçimlerinde verdikleri sözlerin hiç birini tutmadıkları, çizdikleri terörsüz, ölümsüz, krizsiz Türkiye tablosunun tam tersini bizler yaşattıkları gibi, bu referandum öncesi verdikleri sözleri tutmayacaklarını, kendi saltanat ve iktidarları için çalışacaklarını çok iyi biliyoruz. İşçinin sorunu, geçimi ve dertleri AKP'nin umurunda değildir, olmayacaktır.

Şimdi 1 Mayıs'ta emek için, baskılara dur demek, omuz omuza barış halayları çekmek,  demokrasi, özgürlük ve emeğin hakkı diye haykırmak için, işçilerimizle birlikte olacağız. Onların derdini dert edinecek, hak arama mücadelelerinin hepsinde onlara omuz vereceğiz . Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle,. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs’ını kutluyor, yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlayacakları bir gün diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”

 
DAEŞ'in intihar botları
 
Yöresel otların bayramı var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONDA'dan seçim analizi: Geçersiz oylarda...
KONDA, 16 Nisan referandumunda geçersiz oyların dağılımına dair 'açıklamayadıkları ...
'O güç 2019’da Erdoğan’ın karşısına çıkacak...'
Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Türkiye’de yeni bir muhalefet ...
Erdoğan: Hindistan dünyanın en büyük demokrasisidir
Hindistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''G20'de Türkiye ile birlikte ...
 
Erdoğan'ın uçağında sürpriz isim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret için Hindistan'a gitti. ...
'Artık yokum' diyen Tayyar'dan yeni açıklama
Yayınlanan 2 KHK'nın ardından "FETÖ halen iş başında, herkes kör ve sağır, ...
SP liderinden CHP, yeni parti ve Gül yorumu
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, CHP'nin AİHM'e gitmesi için ...
 
CHP'den son 2 KHK'ya 9 eleştiri
Kamudan 3 bin 974 kişinin kamudan ihraç edildiği 2 yeni kanun hükmünde ...
AİHM başvurusunda CHP'yi umutlandıran karar
CHP, 16 Nisan referandumunu AİHM'e taşıyacak. Ancak AİHM'in bugüne kadar ...
Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: Herkes biliyor ki...
Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, "Yüksek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva