HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2013 Pazartesi - 12:32

Denizli’den 48 saatte 2.çöp çıkışı: Kocaoğlu’nun kepek sorunu…

İzmir’de ‘çöp’ düellosu tam gaz! Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Denizli arasındaki sert atışma Denizli cephesinden gelen açıklamalarla sürdü. AK Parti İzmir Milletvekili, ‘Konuştuğumuz sorun Aziz Kocaoğlu’nun kepek sorunu değildir’ dedi.

Denizli’den 48 saatte 2.çöp çıkışı: Kocaoğlu’nun kepek sorunu…

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka’daki Yamanlar Köyü civarına yapılması planlanan çöp tesisi üzerine siyasi düello tam gaz sürüyor!

- 'Çöp' kavgası Twitter'a taşındı: #direnyamanlar...

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun cumartesi günü Buca’daki temel atma töreninde sarf ettiği sert sözlere yanıt verirken, tesise karşı duruş konusunda da geri adım atmıyor!

- Kocaoğlu'ndan bombardıman...

AK Parti Çiğli Danışma Meclisi’nde ‘İkinci faciayı yaşatmam’ mesajı veren İzmir Milletvekili Denizli bu kez yazılı bir açıklama yaparak Başkan Kocaoğlu’nun ‘sinirli siyasi şov’ olarak nitelediği açıklamalarının mücadelesine engel olamayacağını söyledi.

- Denizli'nin Çiğli'deki açıklamaları...

İlknur Denizli İzmirlilerin önünde Karşıyaka’nın çöplük olmasına izin vermek ya da vermemek gibi iki seçenek olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Aziz Kocaoğlu’nun meydanlarda sergilediği sinirli siyasetçi şovunun Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına engel olmak için verdiğim mücadeleyi ekseninden saptırmasına asla izin vermeyeceğim. Bu türden şovların işe yaradığı platformlar, siyasetçiler olabilir ama bize bir etkisi olmaz.

Sorunun esasının doğru anlaşılması gerekiyor. Hedefim Kocaoğlu’nun, inadım inat ve katılımcılıktan uzak bir tavırla, üstelik bilimsel verileri halktan saklayarak İzmir’e, İzmir’in doğasına, İzmir’in geleceğine zarar vermesine engel olmaktır. Mücadelem Karşıyaka’nın çöplük olmasına izin vermeme mücadelesidir.
 
AZİZ KOCAOĞLU, İZMİRLİLERİ KANDIRIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR
Ben bu kentte doğmuş, eğitim hayatı dâhil ömrünü bu kentte geçirmiş bir İzmirliyim. İzmir benim memleketim Gelecek faciayı görüyorum ve dur demek için çalışıyorum.
 
Aziz Kocaoğlu, İzmirlileri kandırırken suçüstü yakalanmıştır. Kontrolsüz öfkesi ve saldırganlığı bu sebepledir. Konunun esasına ilişkin bilimsel itirazları cevaplamak yerine sorunu kişisel saldırı alanına çekmek istiyor.
 
İki temel noktada itiraz ediyorum. Bir, çöp tesis için seçilen yer yanlıştır. İki çöp tesisi kurmak için izlediği, katılımcılığı yok sayan yöntem yanlıştır. İstediği kadar bağırsın, yırtınsın, Kocaoğlu en sonunda geri adım atmak zorunda kalacaktır.
 
KARŞIYAKALILARIN GÖZLERİNE BAKARAK DERDİNİ ANLATSIN
Denizli bu işe karşı çıkanın sadece kendisi olmadığını belirterek, İzmir’i seven kendini İzmir’e karşı sorumlu hisseden herkesin bu tesisin Yamanlara yapılmasına engel olmak için mücadele etmesi gerektiğini belirtti:
“Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına CHP’li Karşıyaka Belediyesi de karşı, AK Parti de karşı. Ortak akıl bu tesisin yerinin yanlış olduğunu kabul ediyor. Yeri inceleyen bilim insanları olumsuz görüş bildiriyor. Karşıyakalılar istemiyor. Karşıyakalının yüksek oranda oy desteğinin karşılığı bu mudur? Aziz Kocaoğlu derdini gitsin Karşıyakalılara anlatsın. Bu işler öyle partililerin önünde şov yapmaya benzemez. Gitsin ve Karşıyakalıların gözlerine bakarak derdini anlatsın.
 
Karşıyaka’daki CHP’liler kafalarını gökyüzüne çevirip ıslık çalarak planlananları görmezden gelemezler. Bu işlerle hiç ilgileri yokmuş gibi duramazlar. Aziz Kocaoğlu’nun planını destekliyorlarsa, Karşıyakalılara bu işin ne kadar doğru olduğunu anlatmalıdırlar. Yok doğru değil diyorlarsa, onu da söylemelidirler. Bir iş doğrudur ya da yanlıştır. AK Parti milletvekili söyleyince yanlış, CHP’li Karşıyaka belediye başkanı söyleyince doğru olmaz.
 
Yapmayı Planladığı Kente Karşı İşlenecek Ağır Bir Suçtur
Kendini yaşadığı kente sorumlu hisseden her bir İzmirli şu soruya cevap vermek zorunda: CHP’nin Karşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yapmasına ses çıkarmayıp bu suça ortak olacak mıyım? olmayacak mıyım?
 
Eğer Karşıyakalıların oyuyla seçilen belediye başkanı ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu makul bir süre içinde halkla paylaşmazsa, Bugün bir bölümünü kamuoyuyla paylaştığım raporun tamamını kamuoyuna açıklayacağım. Gerekirse bu raporu Karşıyaka’da ev ev dağıtırız. Karşıyakalıların hakkını korumak için girdiğim bu mücadelede Aziz Kocaoğlu’nu bilmem ama benim nefesim kesilmez. Nereye gidiyorsa gittiği yere kadar mücadeleye devam edeceğim.
 
GİTTİĞİ YERE KADAR MÜCADELEYE DEVAM
Çöp tesisi sorunu ‘Aziz beyin kepek sorunu’ değildir. Tek başına karar veremez. Karar veririm hayali görse bile uygulamaya asla cüret edemez. Bilim karşısına çıkar. Ortak akıl dur der. Şimdilik ‘çirkin bir şaka’ olarak algılayan Karşıyakalı isyan eder. Ve demokrasi izin vermez. Yapmayı planladığı, kente karşı işlenecek ağır bir suçtur.
 
Bu kör inadın karşısına, Karşıyaka’yı korumanın, halkı demokratik süreçlere katmak istemenin, bilimin haklı inadıyla çıkıyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERCO 24 Eylül 2013 Salı 08:26

RANT YOK GALİBA BU İŞ TE SAYIN A KE PE.....

Yorumu oyla      13      6  
miisafiir 23 Eylül 2013 Pazartesi 22:02

izmirden aday gösterilmesin mücadele felan kalmaz.amaç belli.

Yorumu oyla      13      6  
bülent ışık 23 Eylül 2013 Pazartesi 20:18

saat 17.00 yorum yapan kişi Ankara ve İstanbul belediyelerinin metroyu ulaştırma bakanlığına devrettiğinden haberin yok herhalde.yoksa var da maksat muhalefet mi olsun.

Yorumu oyla      21      7  
DR ERDEM 23 Eylül 2013 Pazartesi 19:57

Toplumun uyanması, uyan toplum, uyan toplum

Yorumu oyla      13      9  
emre 23 Eylül 2013 Pazartesi 18:53

Sayın milletvekili bu konu artık sıktı

Yorumu oyla      25      6  
objektif bakış 23 Eylül 2013 Pazartesi 17:24

Büyük şehir belediye bu tesisi yıllar önce yapması gerekirdi.Eleştiri konusu bu olmalı,neden şimdiye kadar bu çok önemli sorunun üzerine gidilmediği sorulmalı. Şimdi bu sorun proje aşamasında çözülmeye çalışılıyor ve mutlaka çözülmeli. Tam burada en iyi proje hangisidir bunun tartışılması gerekir. Yer sorununun değil. Dört yıldır her ortaya atılan alan ile ilgili itirazlar geliyor. Hiç kimse kendi bahçesinde çöp istemiyor. Bu sorun ne Karşıyaka ne Bornova nede Torbalı'nın sorunu İZMİRİN SORUNU

Yorumu oyla      21      6  
KOCAOGLUDA , C.H.P. de İZMİRİN 2010 lu , 2020 li YILLARI için Y E T E R S İ Z ... 23 Eylül 2013 Pazartesi 17:00

(TOKAT - Erbaa)Kapasiteli BELEDİYECİLİK Anlayışı ve Uygulamaları İZMİRLİYE Bir on yıl daha kaybettirir... Halbuki AKPARTİ İle birlikte İZMİRDE Bir tekneoloji devrimi , Bir DİJİTAL ÇAG UYGULAMALARI Başlıyacak... " DEPREMDE CAN GÜVENLİGİ " 4 MİLYON İZMİRLİNİN ÖNCELİKLİ SORUNU BUNU ANCAK AK PARTİ BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI ÇÖZER...Bitmiyen ÜÇYOL,HATAY,POLİGON ÜÇKUYULAR METRO HATTI...Ancak AKPARTİ Belediyecilik uygulamaları ile çok daha kısa zamanda biter.YAMANLAR KARŞIYAKA ÇÖP = CHP K.ÖZEN

Yorumu oyla      18      20  
bülent ışık 23 Eylül 2013 Pazartesi 16:54

Dünyanın artık vazgeçtiği nükleer santrallere dört elle sarılıyorlar ondan sonra sırf CHP li belediye zora düşsün diye karşı çıkıyorlar.

Yorumu oyla      31      12  
Ödemişli 23 Eylül 2013 Pazartesi 16:52

Ödemiş'te Neikeia antik kentin yanında yapılması planlanan çöplüğü de gündeme alırlarsa tüm bunların siyasi rant amacıyla değil çevre ve kültürel duyarlılık için yapıldığı hususundaki tereddütler ortadan kalkar. Unutmayalım ki Küçük Menderes havzası dünyadaki en önemli üç havzadan bir tanesidir.

Yorumu oyla      18      6  
İzmirli 23 Eylül 2013 Pazartesi 15:39

ODTÜ raporu yeraltı suyu akış yönünün Karşıyaka ya doğru olduğunu yazıyor. Karşıyaka daki mevcut kuyular fosseptik haline gelecektir. Sn Kocaoğlu, Karşıyaka da CHP nin oy oranı yüksek, biraz kaybetsekte yine kazanırız diye düşünü yor olabilir.

Yorumu oyla      17      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olaylı derbiye hükümet cephesinde ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam çıkan olaylar nedeniyle yarım ...
CHP Karşıyaka’dan ‘çöp hamlesi’: Örgüt sahaya iniyor
Yamanlar Köyü civarına yapılması planlanan çöp tesisi büyük tartışmalara ...
AK Parti Bayraklı'dan muhtarlarla zirve
AK Parti Bayraklı Teşkilatı kordonda düzenlediği kahvaltıda Bayraklı’nın ...
 
Tayyar: O sloganları atanlar şerefsiz!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beşiktaş-Galatasaray maçından ...
Çiğli adayı Talak’tan kadınlara büyük müjde
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Çiğlili kadınları mutlu ...
AK Parti ve CHP’de dil, anadil ve vatandaşlık çatlağı!
Yeni anayasanın düğümlendiği 'anadilde eğitim', 'resmi dil' ve 'vatandaşlık' ...
 
Şener'den ceza çıkışı: Bakanlığımı mahkemeye vermem
Maliye'den Türkiye Partisine 6 bin liralık borç geldi. İtiraz edilip dava ...
AK Parti BDP'yi Hatipoğlu'yla vuracak!
AK Parti, BDP’nin kalesi Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’ni almak ...
CHP'li Güven: İzmir sağlıklı kent olma yolunda ilerliyor
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva