HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2013 Pazar - 16:04

AK Partili Denizli 'çöp' çıkışına Çiğli'den devam etti

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Yamanlar’a çöp tesisi kurulması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir kez daha Çiğli’den cevap verdi.

AK Partili Denizli  çöp  çıkışına Çiğli den devam etti

İZMİR - AK Partili Denizli, “İlk defa bir çevre meselesinde CHP’lisi AK Partili’si aynı şeyi söylüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı da AK Parti milletvekili de aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; Yamanlar’a çöplük yapılmaz. Bilim de böyle söylüyor. Benim vicdanım da böyle söylüyor. Bu bir çevre felaketidir. Çiğli için de Menemen için de Karşıyaka için de dönülmez bir mücadeledir. Yamanlar’a asla çöp tesisi olmaz. Size söz veriyorum Çiğli’ye ikinci bir çöplük faciası yaşatmayacağım” dedi.

Kocaoğlu aday gibi konuştu: AK Partiye bombardıman

AK Parti Çiğli İlçe Danışma Kurulu toplantısı Çiğli İlçe Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya, son günlerde çöp konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile polemik yaşayan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de katıldı.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, yaptığı konuşmada, Çiğli’de bir hükümet konağı yapılmak için her şeyin hazır olduğunu ödeneğin çıktığını, temeli 2014’te atacaklarını söyledi. Yılmaz, Gediz Üniversitesi’nin de Çiğli’ye bir Tıp Fakültesi kazandıracağını kaydederek, “Bir tek belediye sarayımız kalıyor. Onun temelini atmak da inşallah bize nasip olur” dedi. Balatçık’ta 1200 kişilik Yurtkur Yurdu kazandıracaklarını, Bölge Hastanesi’nin inşaatının sürdüğünü kaydeden Yılmaz, “Çöp konusunda Sayın vekilimiz size verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sizden Adliye Sarayı ve marina olmazsa havaalanı istiyoruz. İnsanlar Çiğli’de bir geçit faciası yaşıyor. İzmir’den 15 dakikada buraya geliniyor, 25 dakikada buradan evine gidemiyor. Artık eylem ise eylem yapacağız. Beş ay önce Büyükşehir ile birlikte temeli atılan parkın ağaçları kesildi öyle duruyor. Çiğli Belediyesi’nin yaklaşık 110 trilyon (milyon) borcu var. Kafesan şirketi vergi yüzsüzleri listesinde ilk binin arasında. Çiğli’de satılmadık yer kalmadı. Şantiye binası da satışa çıkarıldı. İşçilerine iki aylık borcu var. Köyiçi’nde kentsel dönüşüm başlattılar, insanlar tedirgin. Gücün yetiyorsa şu belediyenin önündeki köprüyü kaldır. Sporu destekleme derken paralar heba oluyor. Çiğli Belediyespor’a harcanan para 6,5 trilyon, ortada bir şey yok. Konserlere harcanan paralar hakeza. Konserler belli bir kesime hitap ediyor. Bu ilçede her kesimden insan yaşıyor. Mavişehir’i, SİT alanlarını savunmuyorlar. Rant için Ataşehir adını veriyorlar. İçimiz acıyor.” diye konuştu. Yılmaz, katılanlara Yigit Gülbağ başkanlığında yeni atanan İlçe Gençlik Kolları üyelerini de tanıttı.(dha)

 “İZMİRLİ BEN BÖYLE BİR KENTTE YAŞAMAYA MECBUR MUYUM DİYOR”
 AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ise yerel seçimlerde Çiğli’nin de ve İzmir’in de makus talihini değiştireceklerini ifade ederek, “Ben Çiğliye baktığımda hak ettiğini alamamış bir ilçe görüyorum. Yerel yönetimler açısından sırtın dönüldüğü bir ilçe görüyorum. Bu kaderi değiştirmeliyiz. Önümüzdeki 30 Mart’ta bir yerel seçim var. Ben bu kente baktığımda ihmal edilmiş bir şehir görüyorum. Geri kalmışlığı hisseder durumdayız. Buna mi layığız. Hayır. Bunu değiştirmemiz lazım. Bu bir maraton. Son düzlüğe girdik. Artık AK Parti olarak depar atmamız gerekiyor. Sayın Başbakanımız tarafından İstanbul nasıl alındıysa, İzmir’de de böyle bir fırsat var elimizde. Biz İzmir’i ne kadar çağdaş bir kent yapacağımızı halkımıza anlatabilirsek, önümüzdeki seçimlerde Çiğli dahil pek çok ilçemizde başarılı sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Ben İzmir’i AK Parti’ye bu kadar hazır görmedim. Sokağa çıktığımda bunu hissediyorum. İzmirli kendi kendine soruyor, ben böyle bir şehirde yaşamaya mecbur muyum. Bundan sonrası bize kalıyor. Biz bu soru işaretlerini ne kadar cevap verebiliyorsak, İzmirli sandığa gidip AK Parti’yi seçecektir. Çünkü İzmir’de savunabilecekleri hiçbirşey yok. Bu yüzden suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Biz insan odaklı belediyecilik diyoruz, onlar memuriyet gibi bakıyorlar. İzmir’in makus talihini kırmak için yola çıktık. 30 ilçe, Karşıyaka dahil 30 ilçeyi alacağımızdan eminim. Biz bu işe yüreğimizi de aklımızı da koyduk.

 “ÇİĞLİ’YE İKİNCİ ÇÖPLÜK FACİASI YAŞATMAM”
“Harmandalı Çiğli’nin kaderinde çok büyük bir yer tutuyor.” diyen Denizli, Başkan Kocaoğlu’na isim vermeden bir kez daha yüklendi. Denizli şöyle konuştu:  “Bugünlerde verdiğimiz mücadele Çiğli’nin de Karşıyaka’nın da Menemen’in de tekrar aynı kaderi yaşamaması için verdiğimiz mücadele. Çünkü bahsettiğimiz alan Çiğli’ye de Menemen’e de sınırı olan kuş uçuşu eski çöplük alanına 1,5 kilometre mesafede. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’nin kaderini değiştirmiyor. Çiğli’nin çöplük kaderine bir başka çöplük kaderi daha ekliyor. Buna da birinin dur demesi gerekiyor. İlk defa şunu görüyorum ben. Bir çevre meselesinde CHP’lisi AK Partili’si aynı şeyi söylüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı da AK Parti milletvekili de aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; buraya çöplük yapılmaz. Bilim de böyle söylüyor. Benim vicdanım da böyle söylüyor. Bu bir çevre felaketidir. Çiğli için de Menemen için de Karşıyaka için de dönülmez bir mücadeledir. Bu şehirde biz katı atık bertaraf tesisi yapılacak. Bu şehirde her gün 4 bin ton çöp çıkıyor. Bunu bertaraf edecek tesisin yerini ortak akıl belirleyecek. Ben yaptım oldu mantığı belirlemeyecek. Odalarla belediyelerle halkla karar verilmeli. Bir halkla ilişkiler çalışması yapılmalı. Ama ben kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim. Yamanlar’a asla çöp tesisi olmaz. Size söz veriyorum Çiğli’ye ikinci bir çöplük faciası yaşatmayacağım”  Denizli, danışma kurul toplantısının ardından, sorunları olan vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir cadısı 23 Eylül 2013 Pazartesi 11:32

sayın vekilim siz çöplükten önce çiğli ilçe teşkilatınıza bir çeki düzen verin. Yoksa bütün emekleriniz boşa gidecektir.

Yorumu oyla      12      5  
miisafiir 23 Eylül 2013 Pazartesi 00:28

daha ilknur denizliden önce mimarlar odası ve yüksel çakmur mahkemeye verir:))

Yorumu oyla      13      5  
İZMİRLİ 22 Eylül 2013 Pazar 19:15

Şimdi Aziz CHP'li, Cevat Durak AKP'li mi oluyor...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karataş: Rezilce bir davranış
MHP İl Başkanı Necat Karartaş Bornova’nın Naldöken mahallesindeki Alevi ...
CHP’li gençler Küçükmenderes’te buluşuyor
CHP İzmir il gençlik kolları 29 Eylül tarihinde Küçükmenderes örgüt toplantısını ...
CHP'li Moroğlu Bakan'a polisin yeni 'ölümcül' silahını sordu
CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, Emniyet tarafından kullanılacak yeni ...
 
Aday adayı Talak: Çiğli eğitim ve turizm kenti olacak
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Çiğli'nin önümüzdeki 50 ...
Keskin'nden Sarıgül açıklaması ve Denizli'ye sert çıkış
Adnan Keskin, İzmir'de Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımı ve adaylığı ...
İşte AK Parti'nin yerel seçime hazırlık taktiği
AK Parti teşkilatının, yerel seçimlere ‘film izle ve kitap oku’ taktiği ...
 
Erdoğan’ı şoke eden söz: 'Yapmazsan haram olsun'
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Malatya’da tatsız bir olay yaşadı. Havalimanı’ndan ...
Susam: Ağaçlı Yol vicdanları sızlatıyor
CHP’li Susam Bornova Ağaçlı Yol’daki plan değişikliğinin ‘vicdanları sızlattığını ...
Güler: Elbette tedbirlerimizi gözden geçireceğiz
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara'da polisevine yönelik saldırıya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva