HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2012 Cuma - 12:22

Demirtaş'tan Yenişehir'e özel proje

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2500 oda üyesinin bulunduğu Yenişehir Ticaret Merkezi’ne büyük önem verdiklerini belirterek, “Yenişehir’de bir ticareti canlandırma projesi yürütüyoruz” dedi.

Demirtaş tan Yenişehir e özel proje

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Pamuk, Yenişehir’de çarşıdaki İTO üyeleri ile biraraya geldi. 50’yi aşktın İTO Meclis üyesi ve Meslek Komitesi üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Demirtaş, 1979 yılında Halimağa Çarşısı’nın yıkılması üzerine çok az yerleşimin olduğu ve Tepecik olarak bilinen bölgede Yenişehir’in temellerini attığını söyledi. Demirtaş, “Yeni Halimağa Çarşısı’nı, Batı İş Merkezi’ni, Yeni Gıda Çarşısı’nı yaptım. Hırdavatçılara başladık. Tepecik olarak bilinen bölge gelişti, Yenişehir bu hale geldi. Benim inşaat ettiğim çok iyi bildiğim ve Oda olarak büyük önem verdiğimiz bir çarşı” dedi. Yenişehir’de 2500’ü aşkın İTO üyesinin bulunduğunu ve bunun da aktif üye sayısının yüzde 5’ine denk geldiğini belirten Demirtaş, “Bu çok önemli bir sayı. Yenişehir çok hareketli bir bölge. Hareketin olduğu yerde sorunlar da olur” dedi.

 
Demirtaş sorunların en başında trafik ve yol sorununun geldiğini belirtirken, toplantıya katılan üyeler de yol, otopark ve trafiğin büyük sorun olduğunu söyledi. Demirtaş, daha önce uzmanlara Yenişehir Ticaret Merkezi’nin trafik sorununu çözümü için uzmanlara planlar hazırlattıklarını, bunların bir kısmının hayata geçtiğini ama hala daha sorunlar olduğunu söyledi. Demirtaş, “Bu sorunların çözümü için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan ile görüşeceğiz. Otopark sorununu da çözebiliriz, yer altı otoparkı bile yapabiliriz ama ilk önce esnafın kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor, dükkanlarının önünü araç park etmeyecekler” dedi. Demirtaş, çarşının altyapı sorunu olmadığını güvenlik sorununun da girişimleri sonucu İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından büyük oranda çözüldüğünü söyledi.
 
GAZETE VE TV İLANLARI İLE TANITIM, ÖZEL SERVİS
Yenişehir Ticaret Merkezi’nin gıdadan hırdavata, elektrik malzemesinden boyaya kadar her üründe binlerce çeşitte ürün bulunduğunu ifade eden Demirtaş, buna karşın hipermarketlerin, yapı marketlerinin yoğun rekabetine karşı Yenişehir’de de işlerin daraldığını söyledi. Bunu önlemek için bir çalışma yaparak ve “Yenişehir’de Ticareti Canlandırma Projesi” hazırladıklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi çarşı için bir tanıtım filmi hazırladı. Bunu yakında yerel TV’lerde yayınlatmaya başlayacağız. Aynı zamanda gazete ilanları vereceğiz çarşı için. Üyelerimizin insert talebi de var ama çok fazla firma var. Eğer insert vermek isteyen üyelerimiz olursa bunun yarı bedelini de karşılarız. Yine billboardlara çarşıyı tanıtıcı ilanlar vereceğiz. Bunları bir kampanya olarak sürdüreceğiz,
 
Üyelerimizden gelen talep üzerine Konak ile Yenişehir arasında 10.00-16.00 saatleri arasında çalışacak bir servis aracı koyduk. 1 ay deneme seferleri yapacak, talep olursa arttırabiliriz. Çarşı içindeki yönlendirme levhalarını yeniden düzenleyeceğiz. Üyelerimize “İzmir Ticaret Odası Üyesidir” yazan stickerlar ile İTO ilkelerinin yer aldığı taahhütnameler dağıttık. Üyelerimizden gelen toptan ticaret merkezi ile ilgili taleplerde var, bu konuda da bir çalışma yapacağız.”
 
Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da Yenişehir’in en fazla Oda üyesi olan yerlerden birisi olduğunu belirterek, “Bu çarşıya borcumuz var” dedi. Özpoyraz, sorunların çözümü için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtirken, esnafın da katılımcı olması ve bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini söyledi.
 
Üyelerin taleplerinin de dile getirildiği toplantının ardından Demirtaş ve Özpoyraz,40’ı aşkın üyenin işyerini ziyaret ederek sorunları ve talepleri hakkında yerinde bilgi aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yeni fuar İzmir'i ve Ege'yi plastiğin üssü yapacak'
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, 1. Plastik Ambalaj ve Teknolojileri ...
Tarihi balık halinde yıkım zamanı
Mahkeme kararı ile 9 ay önce boşaltılan Kemeraltı Çarsısı’ndaki tarihi hal 'tarih oluyor'...
İzmirli müteahhitlerden önemli güvenlik zirvesi
İstanbul'daki 11 işçinin öldüğü çadır faciasından ders alan İzmirli müteahhitler, ...
 
Rönesans Holding İzmir'e dolar yağdıracak
Rönesans Holding İzmir'e büyük yatırımla giriyor. 150 milyon dolara Optimum'u ...
EXPO alanı için 12 firma teklif verdi
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı kapsamında organizasyonun yapılacağı alan ...
İzmir Fashion Day'a muhteşem açılış
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin öncülüğünde, İzmir Kuaförler ...
 
İTB meclis üyesinden rakı üreticilerine üzüm çağrısı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Üyesi Mehmet Esmer, çekirdeksiz kuru ...
Ev sahipleri dikkat! Bugün son gün!
Kira gelirleri için beyanname verme süresi bu gece sona eriyor. Vergi ...
Metro Turizm ile ilgili bir şok iddia daha
Metro Holding’e yönelik İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva