HABERLER>EKONOMİ
2 Şubat 2015 Pazartesi - 09:02

Davutoğlu’nun ‘başbakanlık’ vaadi İzmir’i sevindirdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e Başbakanlık ofisi açacağını müjdelemesi iş dünyasının temsilcileri tarafından çok olumlu karşılanırken hükümetin kente verdiği önemin göstergesi olarak yorumlandı.

Davutoğlu’nun ‘başbakanlık’ vaadi İzmir’i sevindirdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul'dan sonra İzmir'de de Başbakanlık ofisi açma müjdesi İzmir iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Yeni Asır’dan Kadir Kemaloğlu’nun haberine göre İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, bu ofisle İzmir'in potansiyel gücünün daha net bir şekilde görüleceğini söyledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, "İzmir'i ön plana çıkaracak bu tip girişimlerde bulunulmasını destekliyoruz" dedi. Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ümit Ülkü İzmir'e verilen önemi gördüklerini ifade etti. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGiAD) Başkanı Musa Turan ise her şeyin İstanbul'da birikmemesi gerektiğini İzmir'in, İstanbul'a alternatif bir finans merkezi olabileceğini kaydetti.

AK Parti İzmir İl Kongresi için İzmir'e gelen, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Nasıl Selçuklu'nun ufuk şehri İzmir ise, nasıl Osmanlı'nın Akdeniz'i Türk gölü yaptığı dönemde merkez limanı İzmir ise nasıl Cumhuriyet'in meşalesi İzmir'de yanmışsa gelirken bir karar alarak geldim. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul'da ofisi var. Birçok toplantıyı İstanbul'da yaparız. İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız" açıklaması kentte heyecan rüzgarı estirdi. İzmir iş dünyası ofisin, İzmir'e verilen önemin göstergesi olduğu konusunda birleşti.

"HAYIRLI SONUÇLARI OLACAK"
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: Sayın Başbakan İzmir için olumlu sonuçlar doğuracak mesajlar vererek bizleri sevindirdi. İzmir dışarından bakıldığında görülmesi gereken potansiyeli görülmeyen ihmale uğrayan bir şehir. Sayın başbakanın İzmir'de bir ofis açacak olması izmir için hayırlı sonuçlar doğuracaktır. Başta İzmir'in potansiyeli çok daha açık ve net olarak görülecek buna göre gereken teşvik ve destekler verilebilecek, İzmir ülkemize ve dünyaya daha çok mal satarak ihracat yaparak zenginleşecektir. Özellikle ofis bünyesinde başbakanlık destek ve yatırım ajansının bir şubesinin de ofiste yer almasının isabetli olacağını düşünüyoruz.

"ÖNEMLİ BİR KARAR"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Kentte Başbakanlık ofisi açılması son derece önemli bir karar. İzmir'i ön plana çıkaracak bu tip girişimlerde bulunulmasını destekliyoruz.

"KENTİN HIZI ARTAR"
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Kentimizde bir Başbakanlık Ofisi açılması kararını hem Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'i daha fazla tanıyıp hissetmesi hem de İzmir'in sesini daha çok duyurup kendini anlatması için çok önemli bir fırsat olarak görüyorum. İzmir'in, merkezi karar alma süreçlerine katkısı artacaktır. Tüm kesimlere pozitif bir mesaj olan bu gelişmenin, İzmir'in hızını artıracağını düşünüyorum.

"YATIRIM NOKTASI OLACAĞIZ"
Ege Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü: Bu önemli ve güzel bir haber. İzmir konularını başbakanlık düzeyinde ele alabilmek ve İzmir'deki ekonomik ve diğer gelişmelerin daha yakından takip edilmesini sağlayacak bir sistem olacağını düşünüyorum. Başbakanın Anadolu'ya yayılma fikrini de destekliyorum. İstanbul'un artık kilit noktasına geldiğini, büyüme konusunda tıkanıklık yaşanacağı, insan kaynağı ve ekonomi dinamikleri yönüyle İzmir'in önemli bir yatırım noktası olacağını düşünüyorum.

"VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ"
MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü: Bu fikir öncelikle İzmir'e ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi. İzmir'de Başbakanlık ofisinin açılması İzmir'in dünyaya açılması anlamına gelecektir. Ayrıca İzmir'in yerel yönetimlerinin, esnafının, tüccarının, genel idareye, hükümete yakın olması anlamına gelmektedir.

"FİNANS MERKEZİ OLABİLİRİZ"
TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan: İzmir'in istenen yerde olmadığını Sayın Başbakan'da dile getirdi. İzmir'in nasıl kalkınacağını, İzmir'in tarihini çok güzel anlattı. Bizlerde daha iyi olsun diye çabalıyoruz. İzmir'de Başbabanlık Ofisi'nin açılması fikri bizleri mutlu etti. Herşeyin İstanbul'a yığılmasını doğru olmadığın söşylemiştik. İzmir limanlarıyla, lojisktik merkeziyle alternatif bir finans merkezi olabileceğini belirtmiştik. Bunu yapabilecek güçte. Bize düşen buna destek vermek.

"TARİHİ BİR ADIM"
Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan: İzmir'imiz için tarihi bir adımdır. Dolmabahçe'den sonra üçüncü başbakanlık ofisinin İzmir'e açılması, İzmir'in daha önemli bir konum haline gelmesini sağlayacak ve tüm İzmirliler için bu bir onurdur. Türkiye'de yapılacak yatırımlar başta olmak üzere başbakanlık ofisi İzmir'in talihini değiştirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Vatandaş 2 Şubat 2015 Pazartesi 10:15

'Bir İnsanın fikri neyse zikride odur'Bugüne kadar İzmir'e yapılan yatırımlar ortada .Ofis açmakla mı İzmir'e bakış değişek mi?İzmir'e Karşıyaka Yalıya 15 bin kişilik stadyum yapılmasına akıl fikir ermiyor.Yapacaksanız 30 bin kişilik yapın.Karşıyaka nufusu 800 bin.Kayseri şehir merkezi nüfusu 680 bin.Kayseri'ye 40 bin kişilik modern stadyum Karşıyaka'ya 15 bin kişilik.Lütfen bu yalnışdan dönünüz.

Yorumu oyla      20      5  
izmirli 2 Şubat 2015 Pazartesi 10:08

he he he he he... ilahi pinokyo....

Yorumu oyla      20      5  
TADI BAŞKA 2 Şubat 2015 Pazartesi 10:00

ACILACAK OFİS'TE BİR BAŞKA BİR İLDEN BAŞBAKAN YRD.VAR ,SECİLEN 22 MİLLETVEKİLİNİN ETKİNLİĞİ, NE OLACAK,BELLİ DEĞİL,*KIRK DEREDEN KIRK SU GETİRMEKLE**BARAJ OLMUYOR,ACIKCA **BAŞKANLIK SİSTEMİNE*BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ**MECLİSİ DİYEMİYOR.VEYA,ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLLERİ,İŞ DÜNYASINDAKİ PARTİLİLERİMİZ,STK BAŞKANLARI,PARTİ ABİLERİ ARTIK COK YERDE TEPKİ GÖRÜYORLAR,ANKARADAKİ PARTLEMENTERLER BİRLİĞİ**OFİSİ GİBİ**BURDAN TÜM PARTİYİ EGE BÖLGESİNDE DENETLEME OLARAK KURULACAK*POLİT BÜRO**GİBİ OLACAK.TAHMİNE GÖRE FAHRİ BAŞKANIDA 3 DÖNEME TAKILAN VE İZMİR'E YERLEŞECEK BİR BAKAN OLABİLİR..HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      16      6  
Işık Dikicigil 2 Şubat 2015 Pazartesi 10:00

HOMEOFİCE Mİ KURACAK İZMİR DE

Yorumu oyla      21      5  
İzmirli 2 Şubat 2015 Pazartesi 09:53

Başbakanlık ofisi İzmirde olsa ne olur olmasa ne olur? Anca taşlarlar benden söylemesi. Akepenin genel merkezi gümrükteydi. Sürekli protestolara uğruyordu. Şimdi altınyola taşındı. Arabayla geçiş yapılan biryer olduğu için soran eden yok.

Yorumu oyla      20      5  
2 Şubat 2015 Pazartesi 09:53

Bizimkilerden tık yok bari stadı siz yapın. Stat istiyoruz stat!

Yorumu oyla      17      5  
saray olsun 2 Şubat 2015 Pazartesi 09:21

Ofis nedir bir kaç milyar dolara saray yapın

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın iki yıl sonra kritik eşikte!
Dünyada petrol fiyatları gerilerken değerli madenlere ve altına son bir ...
Üretici ile market arasındaki fark kapanmıyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ...
Ağaoğlu’ndan çarpıcı mesaj: 17 Aralık döneminde de…
Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding’in ‘Gezi’ sürecinde Maslak 1453 projesinden ...
 
Hükümet grevi erteledi, sendika rest çekti!
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu uygulamaya ...
Merkez Bankası sessizliğini bozdu
Merkez Bankası, doların art arda rekor kırması sonrasında faiz indirimi ...
Radyoaktif panikte dernekten kritik açıklama: Geminin tüm evrakları…
'Kuito' adlı geminin, radyoaktif atık yüklü olduğu gerekçesiyle tepki ...
 
Flaş! Bakanlar Kurulu ‘metal grevi’ni yasakladı!
Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçilerin dün başlattığı grev Bakanlar ...
Flaş! Doların uçuşu sürüyor: Yeni rekor
Dolar/TL, erken faiz indirimi beklentisiyle 2,43'ü görerek tarihi zirveye çıktı.
İzmir-Ankara hattına akil insanlar önerisi!
İzmir Valisi’ni Büyükşehir öncülüğünde faaliyet gösteren İzmir Ekonomik ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva