HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2015 Perşembe - 14:41

Davutoğlu’ndan İzmir mesajı: Savcı Sayan’ın katkısıyla…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Davutoğlu, "Parlamenter sistem özünde Türkiye'de sakatlıkla malül doğdu" dedi. Seçim yarışına da değinen Davutoğlu, "Savcı Sayan'ın katkısıyla İzmir'de 7 vekil çıkartırız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu’ndan İzmir mesajı: Savcı Sayan’ın katkısıyla…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınına konuk oldu.
 
Oğuz Haksever'in moderatörlüğündeki programda Davutoğlu; Mustafa Karaalioğlu, İsmet Berkan ve Seda Öğretir'in sorularını yanıtladı.
 
Çankaya Köşkü'nde yapılan programda Davutoğlu'na ilk olarak milletvekili aday listesi soruldu.
 
Listenin hazırlanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dahili olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Devletin kurumsal işleyişi olarak benim yerim de bellidir, Cumhurbaşkanımızın yeri de bellidir. Anayasal olarak Cumhurbaşkanımızın siyasetin üstünde ve tarafsız bir konumdadır. Dolayısıyla listelere müdahil olma gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.
 
Erdoğan'a yakın olduğu söylenen isimlerle yıllardır birlikte çalıştığını kaydeden Başbakan, şunları söyledi:
 
"Cumhurbaşkanımızın geçen sene en yakın çalışma arkadaşlarından biri bendim ve o başbakandı ve Dışişleri Bakanı'ydım. Onun ekibi benim ekibimdi; benim ekibim onun ekibiydi. Ben Başbakan olduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ile ‘Kimlerle çalışmak istersiniz?’ diye konuştuk. Yine Başbakanlık’ta bazı arkadaşlar kaldı, bazıları Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Davutoğlu’nun ekibi Cumhurbaşkanı’nın ekibi gibi bir ayrı yaptım, doğu değil; gerçekleri de yansıtmaz. Bu insanlar arkadaşlarımız aynı muhabbetle Cumhurbaşkanımıza da bana da bağlılar.
 
"BAZI HASSASİYETLERİ YANSIMIŞ OLABİLİR"
Cumhurbaşkanımıza yakın denilen isimlerin çoğu da benim yıllardır birlikte olduğum arkadaşlar. Bana yakın diye yazılan arkadaşlarımızın çoğu da geçmişte Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığını yapmış arkadaşlar. Cumhurbaşkanımızın bazı hassasiyetleri tabii ki yansımış olabilir. Ben 12 yıl Cumhurbaşkanımızla birlikte çalışmış hassasiyetlerini de en yakından bilen benim, benim hassasiyetlerimi de en yakından bilen Sayın Cumhurbaşkanımızdır."
 
"ŞÖHRET PEŞİNDE DEĞİLİZ"
Aday listeleri hazırlanırken "popülarizm"i dikkate almadıklarını belirten Davutoğlu, tanınmış isimlerden ziyade parti geleneğine uygun isimleri dikkate aldıklarına işaret etti.
 
Davutoğlu, aday zenginliğine işaret ederek "Ama şöhret oldukları için bilinir oldukları için değil, şu ana kadar sergiledikleri siyasi performans ve en önemlisi de sosyal etik performansı dolayısıyla seçildiler. Bu 550 kişinin hepsi aynı değerdedir, hiç kimsenin özel bir konumu yok. Şöhret peşinde değiliz, hizmet ve belli bir felsefeyi yerleştirme peşindeyiz" diye konuştu.
 
ADAYLAR NASIL BELİRLENDİ?
Başbakan aday belirleme sürecinde izlenen yolu ise şu ifadelerle anlattı:
 
"6 bin 230 aday... Toplamda üst kurul olarak 116 saat çalıştık. Bir keresinde 19 saat aralıksız toplandık ve tek tek bunları yaptık. Mimari oluşturmak önce gözlemle başlar. Genel başkanlık görevini aldıktan sonra kongreleri başlattık.
 
"SEKİZ AY İÇİNDE RESMİ ÇEKTİM"
Kongrelerde 50’yi aşkın ile gittim ve tek tek gözlemledim. Uçak indiği anda protokol sırasındaki düzen esnasında kişilerin yaptığı gözlemlerden başlayın gençlik kollarına kadın kollarına kadar bir birikim oluştu. Sonra başka ziyaretler vesilesiyle gittiğim yerlere yerelin ve vilayetlerin resmini çekme imkanı buldum. Hemen arkasında temayül yoklaması yaptık. O temayül yoklamaları önüme geldi, ilde yaptığım gözlemlerle bunları yan yana koydum. Arkasından grup başkanvekillerimizden rapor istedim. Katılım, komisyonlar vs. Yetmedi, ilk defa bu sene iki yeni uygulama başlattık. Birisi başbakan, genel başkan olarak il başkanlarının tümünü tek tek dinledim. İkinci bir uygulama STK’lar. Bize oy versin vermesin, yakın olsun olmasın, bütün STK’lara temayül yaptık. 115 bin kişi oy kullandı ve ‘Kimi görmek istiyorsunuz?’ dedik. 8 ay içinde bütün bu resmi çektim. Bu kanaatim dışında üst kurullarda belli isimler üzerinde yoğunlaşıyorsunuz.
 
"GOOGLE GİRİN, SON KONUŞMASINI ÇIKARIN"
Sonra eğer isimlerde aynı kalitede üç isim varsa kamuoyu anketi yaptırdık. Kamuoyu şirketi gitti alanda ‘Kim en fazla bilinir, sevilir?’; anketler ilçeler bazında yapıldı. Tereddüt ettiğimizde kaliteli iki aday, az bilinen isimlerde 'Google’a girin, son konuşmasını çıkarın’ dedim ve son konuşmalarını dinledik. Üslubu nasıl, edebi nasıl, hitabeti nasıl, beden dili nasıl; bunlarla karar verdik birkaç ilde.
 
"BAŞARISIZ OLURSAM EMANETİ DEVREDERİM"
Seçim tahmini yapmayacağını söyleyen Başbakan, "Ben hiçbir zaman doğrudan bir seçim tahmini yapmadım. Kılıçdaroğlu’nun ‘Yüzde 35 benim hedefim’ demesi en zaaf noktadır. Benim üst limitim yok. ‘Yüzde 99’ bile desem yüzde 1’lik bir kesime ben kalben hitap edemeyeceğim demektir. Ben hiçbir vatandaşımızın kalbine giremeyeceğimizi düşünmüyorum. Bana en düşman, en ağır eleştirenler dahil, bütün vatandaşlarımızın kalbine ben girebileceğimizi düşünüyorum. Alt limit diye bir şey zaten, olmaz. İktidar olmaktır bizim hedefimiz ve olacağız" diye konuştu.
 
Hedeflerinin iktidar olmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Tabii ki, birinci olamazsak şu anda kadar bana verilen emanetin hakkını veremediğimi düşünür, başka bir arkadaşımıza bunu tevdi ederim. Ben makamın peşinde koşmadım, makam neredeyse beni kovaladı. Başarısız olduğumu hissettiğimde, başarılı olduğunu düşündüğüm bir arkadaşıma bu emaneti devretmek benim için en kutsi görev olur. Bunu da bir lütuf gibi değil, olması gereken şey o olduğu için yaparım. Bakalım bu rahatlıkta Kılıçdaroğlu, Demirtaş, Bahçeli bunları kullanabilecekler mi? Şu andaki performansları da zaten yüzde 35’i çiziyor kendisine, birinci olamayacağının farkında."
 
"HDP BARAJI AŞAR MI?"
Davutoğlu, HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşıp aşamayacağına yönelik soruya şu yanıtı verdi:
 
"Bu demokratik bir yarış. Geçerlerse tebrik ederiz. Onlara saygıda kusur etmeyiz. Ama HDP'ye yönelik bir sözüm var. Geçmezlerse bu neticeye razı olmalılar, bunu meşruiyet sorunu yapmasınlar. HDP Syriza'dan hareketle kendini başka bir alana taşımak istiyor. Protest bir parti olmaya yöneliyor.
 
6-7 Ekim olayları yaşandı. Bir anda barış güvercini gibi kendilerini takdim edenler insanların hayatlarını zehir ettiler. İş yerlerini yaktılar, tarumar ettiler. Bu olaylar yaşanmışsa yaşanmamış gibi yapamayız. Kimlik siyasetine dayalı partileşme ve kümelenmeler çok tehlikeli.
 
Bir kamu düzeni olmadığı zaman Suriye, Irak, Ukrayna'da neler olduğunu görüyorsunuz. Bu önlemleri almamızda HDP'nin kışkırtıcı yapısı etkili oldu. Biz kamu güvenliğinin inşası için tedbir aldık.
 
Bugün HDP, Kürtçe propaganda yapabiliyorsa bunu AK Parti sağladı. AK Parti'nin özgürlükçülüğü olmasaydı bir kısmı hala dağda idi. HDP ve arkasındaki örgütsel yapı insanları tehditler ederlerse gelip İstanbul'da özgürlük şarkıları okuyamazlar. Biz özgürlükçü bir ortamda seçimlere gidiyorsak AK Parti'nin yoğurduğu maya var."
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI
Soru üzerine başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Davutoğlu şunları kaydetti:
 
"Başkanlık sistemi dahil beyannameyi kaleme alacağız. Herkes başkanlık konusunu kişiselleştirerek tartışmaya çalışıyor. Bu nedenle kısır bir döngüye giriliyor. Parlamenter sistem özünde Türkiye'de sakatlıkla malül doğdu. Parlamenter sistem olsaydı bu kadar darbe olmazdı. Form değiştirilebilir, özde sakatlık olmamalı. Başkanlık sistemi insan odaklı olmalı.
 
Cumhurbaşkanımızla her konuyu istişare ederiz. Muhalefetin bunu Cumhurbaşkanımızın müdahalesi gibi algılaması yanlış. Seçim beyannamesi yaklaştıkça ben konuyu netleştirdim. Değişik modeller üzerine çalıştık. Bir tartışma ve müdahale olmadı. Meydana çıkıp bir fikri savunacaksam inanmam gerekir.
 
İçselleştirmediğim hiçbir fikri savunmadım. Türkiye'de parlamenter sistem gerçekten işleseydi, başkanlık sistemi gündeme gelmezdi. Doğru olan sistemin başkanlık sistemine doğru evrilmesidir. Başkanlık sistemi özgürlükçü niteliğiyle uygulanmalı.
 
Başbakanlık görevini yaparken hakkıyla yaparım. Seçime gidiyorsam, doğru olan ne ise onu söylerim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye'de yeni bir restorasyon dönemine ihtiyaç var. Başbakanlık koltuğuna oturdum diye o koltuğa saplanmam. Seçime giderken halka en doğru şeyi doğru zamanda söylememiz lazım.
 
Anayasa için konuşmaya hazırız. 27 Mayıs'tan sonra yaşadığımız acı tecrübelerden sonra bunu değiştirmeyiz demesinler.
 
Biz yeni Türkiye ifadesini kullanırken, sistemin yargının yürütmenin yasamanın bütüyle işleyişin yenilenmesi teziyle yola çıktı. Yeni  anayasa sözünü 2007'de verdik. O zaman engellediler. Dağlıca baskınından sonra anayasa yerine terör konuşulmaya başlandı.
 
Şimdi yine yeni anayasa iddiasıyla çıkıyoruz. Salt başkanlık sistemini değil, yeni bir anayasa içinde insan odaklı özüne uygun bir sistem. Beraber yeni bir Türkiye inşa etmemiz lazım. Sözleşme mantığı içinde elimizden geleni yaparız. Eğer bu güce ulaşamazsak gelin buradaki aksak olan hususları beraber toparlayalım diyeceğiz. Anayasanın temel ilkesi insan odalı olmalı.
 
Başkanlık sistemi otoriterliğe yol açar demek yanlış. Kimse bütün gücü elinde toplayacak bir yetki peşinde koşmaz.
 
FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE SALDIRI
Olayın hemen üzerine gidildi. Spor üzerinden kaotik ortam oluşturmak isteyen unsurlar var. 2 kişi gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest bırakıldılar. Gösterdikleri dayanışma dolayısıyla kulüplerimizi tebrik ediyoruz. Spor üzerinden gerilim yaratma çabalarına karşı, taraftarlarımızı ortak bir tututum sergilemeye davet ediyoruz. Devlet binde bir ihtimali dahi düşünemezse devlet olamaz. Umarım ki centilmenliğe sahip çıkılır.
 
PARALEL YAPIYLA MÜCADELE
Devleti ele geçirme çabası darbe teşebbüsüdür. Bunu yapan kim olursa olsun, bu makamda bulunanların asli görevidir. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Birçok noktada gerekli adımlar atılıyor, tedbirler alınıyor. MGK kararıyla görevlendirilmiş arkadaşlar da var. yargı süreci çok hızlandı, çünkü işlenenler küçük suçlar değil. KPSS'deki ahlaksızlık kadar beni etkileyen bir şey yok.
 
Yargı süreci  devam ediyor. İddianamenin ortaya koyduğu hususlarla ilgili söylüyorum; buna müsamaha mı göstereceğiz?
 
BALYOZ DAVASI
Bütün vatandaşlarla bir araya gelebilirim. İlla bir davada mağdur olmaları gerekmez. Türkiye'de güç kullanmak isteyenlerin kontrol etmek istedikleri hep hukuk olmuştur. Yargı sistemin tuzudur. Yargı denetim altına alınmaya çalışıldı. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Genelkurmay'la çok güzel bir ilişkimiz var ama biz e-muhtıra olayını da yaşadık. Asker sivil ilişkisini rayına oturtmak kolay olmadı. TSK'nın kendi içerisinde bir hukuku var. Onun dışında bir talebin gündeme gelmemesi lazım.
 
AK PARTİ'DE 3 DÖNEM KURALI
Yanımızdan ayrılmıyorlar. Ali, Bülent ve Beşir beylerle birçok şeyi paylaşmışız. Ne ayrılırız ne ben kendimi yalnız hissederim. Bizim ilişkimiz makama bağlı değil. 8 Nisan'da kıyamet kopacak diyenler oldu, kıyamet koptu mu? Kırılganlığın olmaması mayanın sağlamlığını gösterrir. CHP'de en ufak kayma ne tür fırtınalara yol açıyor. 4 yıl sonra hepsi yeniden milletvekili adayı olabilirler. Dışarıdan bakanlık konusu ihtimal dışı değil. 
 
Yeni unsurların taze kan olarak girmesi ve eskimeyen unsurların da burada bulunması siyaseten gücümüzü gösteriyor. Seçimlerden sonra olağan kongremizi yapacağız. Yeni bir siyasi kadro yenilenerek devreye girmeli. Bu bir kartopu şeklinde geleceğini dokumalı.
 
Başbakan olarak yaptığım her açıklamada sağımda ve solumda bakan arkadaşlar oldu. çünkü ben o ekibe dayanıyorum. Şimdi de aynı şekilde tek bir yönetim var. Kimse şu olursa kriz doğar gibi bir söylemde bulunmaması lazım.
 
SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİ
Soruşturma devam ediyor. Bu örgüt bir taşeron. Seçim aşamasında bu tür saldırılar gündeme gelmiştir. Bir dönem uykuya çekiliyorlar. Hadi uyanın dendiği zaman bu tür saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu tür saldırılarla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.
 
Avukatlarımızın içleri rahat olsun. Herkesin evinde bir avukat vardır. Avukatlarımıza yönelik bir suç yapıştırılmak istenirse karşısında dururuz. Avukatlar potansiyel suçlu diye bir yaklaşım yok.
 
Devlet yargı mensubunu korusun deniliyor, nasıl koruyacağız? Tek yol aramak. Gerekli tedbirleri almak zorundayız. Havaalanlarına girerken avukatlar nasıl kontrol noktasından geçirince sorun olmuyorsa neden adliyede olsun?  Burada avukatlara karşı yapılmış bir tavır olarak görmemek lazım. Güvenlikte nerede aksama var bunları dikkate alacağız. Nasıl güvenlik tedbiri alırız, bunu düşüneceğiz. Avukatlardan isteğimiz bunu ideolojik bir çatışmaya dönüştürmemeleri.
 
"SEÇİM EKONOMİSİ TUZAĞINA DÜŞMEDİK"
Seçimelere giderken iktidar partileri için seçim ekonomisi tuzağı vardır. Biz bu tuzağa düşmedik. Bütçe dengeleri ne ise onu yaptık. Muhalefet için ise tuzak geniş seçim vaatleridir.
 
"SAVCI SAYAN'IN KATKISIYLA..."
Savcı beyi tanıyoruz şahsen de TV’den de... Hiçbir adayı tek başına değerlendirmedik. Eminim Savcı beyin katkısıyla İzmir’de 7’yi alırız. Kılıçdaroğlu’nun karşısında da en önemli siyasi figür olarak Savcı beye güvenimiz tam…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Nisan 2015 Cuma 12:08

şaka gibisin vallahi

Yorumu oyla      17      5  
Oyumuz Savcı Sayana 10 Nisan 2015 Cuma 10:42

Savcı beyin izmirde olumlu katkı yapacağına inanıyorum

Yorumu oyla      14      20  
nezih eliaçık 10 Nisan 2015 Cuma 09:59

hem İZMİRİ hemde sayanı tanımıyorsunuz. onnun olduğu yer kaybeder.kabadayı sitiili İZMİRE uymaz. akp yi izmirde karışyırma görevimi verdiniz. kendi iline gönderin daha çok getirir.

Yorumu oyla      23      8  
Olasılık 10 Nisan 2015 Cuma 06:01

İzmir için 2 farklı olasılık görünüyor; 1.Olasılık;HDP barajı aşarsa: 1.Bölge'de; CHP= 6 AKP= 5 MHP= 1 HDP= 1 2.Bölge'de; CHP= 7 AKP= 4 MHP= 1 HDP= 1 2.Olasılık;HDP barajı aşamazsa; 1.Bölge'de; CHP= 6 AKP= 6 MHP= 1 2.Bölge'de; CHP= 7 AKP= 5 MHP= 1 Yani,her 2 olasılıkta da Savcı Sayan meclise gidemiyor!...

Yorumu oyla      16      7  
Deniz Baykal'ın Fedaisi 9 Nisan 2015 Perşembe 22:34

İzmir'li CHP'liler İzmir'deki İlçe ve İl kongrelerinde Baykal'ın fedaisi olarak dolaşan Savcı Sayan'a yeteri kadar gıcık kapmışlardı. Sonuçta Savcı Sayan'ın desteklediği ekip seçimleri kaybetmiş idi. AKP'den aday olarak yerini bulmuş. Sanırım İzmir'de istikrar için AKP'ye sempati beslemeye çalışan kitleleri de AKP'den uzaklaştırmak için geçerli ve kuvvetli bir sebep oldu. AKP seçimlerde bunun acısını çekecek. Bu AKP yıllardır İzmir'i ve İzmir'lileri anlayamadı, bu gidişle anlaması da mümkün değil.

Yorumu oyla      23      7  
megaloman 9 Nisan 2015 Perşembe 21:33

savcı sayanla ak parti oylarını arttıracak

Yorumu oyla      19      34  
baytak 9 Nisan 2015 Perşembe 19:26

Savcı sayan yüzünden İzmir den 2 vekil EKSİK çıkarabilirsiniz.

Yorumu oyla      45      14  
izmirli 9 Nisan 2015 Perşembe 18:42

çok yanlış düşünce sayın başbakan. bilakis tam aksine savcı sayan dan dolayı 4 vekil bile zor.

Yorumu oyla      47      13  
DELİK HAVUZA SU TAŞIMAK 9 Nisan 2015 Perşembe 18:35

SON 5 YIL İÇİNDE YALNIZCA SİYASİ PARTİ İÇİNDE *TEORİSYENLER* TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ**AKTİF PROPOGANDANIN TABAN VERİLERİ**İLE BİRLEŞTİRİLEREK ÖZELLİKLE ELE GECİRME BÖLGELERİNE GÖNDERİLEN **BİLGİLİ SİYASETCİ ROLLERİNDE**OLUNAN BİR MESLEK CIKTI.ELBETTEKİ YAZILI VE GÖRSEL BASINDADA HAZIRLAYANLAR DESTEK VERECEKTİR.TEK GÖREVİ**RAKİP VEYA RAKİP OLMASI MUHTEMEL KİŞİ VE PARTİLERİN**YAPMADIKLARINI YAPMIŞ,YAPTIKLARINI YAPMAMIŞ GİBİ HALKIN NABZINA GÖRE ANLATIMLARIDIR..AMA UYGUN BİR **SİYASİ HARAKET DEĞİL** BURASI İZMİR COK SİYASİLER BURDAN**DERS ALIRLAR**HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      27      10  
garip 9 Nisan 2015 Perşembe 18:01

Şu siyaset ne tatlı bir işmiş.Savcı Sayan bir CHP de bir AKP de.Cemil Şeboy ise bir Anap,bir dsp bir akp de.Vallahi bu hız karşısında başımız dönüyor

Yorumu oyla      39      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı belediyelerin Avrupa gezisinde CHP’yi karıştıran fotoğraf
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin Avrupa seyahati devam ederken tura katılan ...
Bakan Yıldız CHP’nin kedili reklamına ne yorum yaptı?
Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçim günü elektrik kesintisi yaşanmaması ...
CHP’de flaş gelişme: Gürsel Erol çekildi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, memleketi Tunceli'den ikinci ...
 
CHP’nin Ermeni adayı ilk kez konuştu: Birinci sıra…
CHP'nin İstanbul 2. Bölge birinci sıra adayı Ermeni cemaatinden Selina ...
AK listelerin 8 şifresi: Önce reis sonra hoca!
AK Parti’nin milletvekili listesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doğal ...
Erdoğan'dan özel güvenlikçilere kamu önerisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel güvenlik personellerinden şartları uygun olanların ...
 
CHP’nin ilk kampanya filminde ‘kedi’ göndermesi!
CHP'nin 7 Haziran seçimleri için hazırladığı reklam kampanyasının ilk ...
Davutoğlu: Seçim için iki tehlike vardır…
Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşan Başbakan, “Seçim dönemlerinde iki ...
Erdoğan’dan salvo: Basına, muhalefete, baro başkanına!
Ak Saray'da muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Mehmet ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva