HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2015 Çarşamba - 13:11

Erdoğan’dan salvo: Basına, muhalefete, baro başkanına!

Ak Saray'da muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak İstanbul Barosu Başkanı'nı, muhalefeti ve medyayı sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan’dan salvo: Basına, muhalefete, baro başkanına!

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayıla ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler sırasında İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı kast ederek, "Ey baro başkanı, sende telefonla görüştün teröristlerle? Hangi neticeyi aldın? Hani senin sözün çok dinleniyordu ya, alsaydın ya bir netice" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Ben 40 yılı bulan siyasi hayatımın tamamını milletimle birlikte geçirdim, aynı şekilde yoluma devam edeceğim. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum, hakim otorite makamı olarak asla görmedim, görmüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım.
 
'KOŞAN, TERLEYEN CUMHURBAŞKANI'
Türkiye’nin ihtiyacı köşesine çekilip hiçbir şeye karışmayan değil, tam tersine, koşan, terleyen, çalışan bir cumhurbaşkanıdır. Türkiye’nin içerde ve dışarda tüm meseleleriyle ilgilenmek, görüşlerimi, tekliflerimi, eleştirilerimi ifade etmek, benim milletime karşı hem taahhüdümün hem sorumluluğumun görevidir. Cumhurbaşkanlığı makamına her şeyden el çekmek için değil, daha büyük hizmetler vermek için geldim. Beni yüzde 52 oyla bu makama getiren vatandaşım da inanıyorum ki aynı hassasiyet beklenti içinde.
 
Mahallesi ile mahalle halkı ile irtibatını kesmiş bir muhtar düşünülebilir mi? Ben de bunları Türkiye muhtarı olarak yapmanın gayreti içerisindeyim. Bunun için beni eleştireceklerse varsın eleştirsinler. Hiçbir iş yapamayıp bu eleştirilerden uzak kalmaktansa, çalışıp eleştirilere göğüs germeye devam edeceğiz.
 
SAVCI KİRAZ'IN ŞEHİT EDİLMESİ
Mehmet Selim Kiraz odasına giren iki terörist tarafından şehit edildi. Öncelikle bu alçakça saldırıda şehit edilen savcımıza Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Şüphesiz bu olay bir çok bakımdan üzerinde durulması, dersler çıkarılması gereken bir hadisedir. Bir kısım basın yayın kuruluşlarının bu hadiseyi insanlığa ahlaka vicdana hakka hukuka sığmayacak şekilde verdiklerini ifade etmek isterim. Mağdurun değil teröristlerin yanında yer alan bu basın yayın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum. Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına açan kuruluşlar, savcımızın şehit edilmesine ortak olmuşlardır. Teröristlerin bu eylemdeki amacının asla intikam olmadığı ortadadır. Bu savcımız, eyleme konu edilen failleri bulmaya çalışan, önemli mesafe kaydeden birisidir. Savcımızı öldürmenin eyleme konu edilen olayın aydınlığa kavuşturulmasına hizmet etmeyeceği de açıktır, ortadadır. Bu hadisenin amacı hadisenin karanlıkta kalarak, terör örgütlerinin meseleyi propaganda olarak kullanılmasını temin etmektir.
 
Basın yayın kuruluşları da bilinçli olarak aynı amaca hizmet ediyorlar. Demokrasinin hak ve özgürlüğünün beşiği olarak kabul edilen batı ülkelerinde böyle bir duruma asla şahit olamazsınız. Kapılarına anında hukuk eliyle kilit vurulur. Türkiye’de çok yanlış bir durum var. Batı ülkelerinin de çifte standardını çok iyi biliyoruz. Kendi ülkelerinde en küçük bir harekete izin vermeyenler, sözüm ona demokrasi özgürlük adına hemen karşımıza dikiliyorlar.
 
Bir kısım basın yayın kuruluşlarının sürekli ortaya koydukları bir yaklaşımdır.

'HAPİSTEKİ GAZETECİLER, BU TÜR TERÖRİSTLERDİR'
Teröriste çiçek çocuk muamelesi yaparak asıl niyetlerini amaçlarını ifşa ediyorlar. Türkiye bu anlayışla yoluna devam edemez. Bu konuda mutlaka en azından batı ülkelerindeki standartlarına yakın bir uygulamayı bizde hayata geçirmeliyiz. Batıdaki güya basın meslek kuruluşları, insan hakları örgütleri tarafından hapisteki gazeteciler diye sürekli önümüze çıkartılanlar, işte bu tür teröristlerdir.
 
Geçen geldiler ve içerdeki basın mensuplarının serbest bırakılması konusunu görüştüler. Dedim sizin basın mensubu dediklerinizin kim olduğunu biliyor musunuz? Bunlar polis bekçi katilidir, bunlar bankamatik soyguncusudur. Eline bir tane basın kartı uydurmuş dolaşanlar bunlar. Bunların mahkumiyetleri kesilmiş. Asker öldürmüşler, bomba atmışlar. Gazeteci diye bunları sıfatlandırıyorsunuz. Bunları malzeme olarak kullanıyorsunuz. 'Var mı başka diyeceğiniz' dedim, hiçbir şey söyleyemediler. Tabi döndüler, aynı şeyleri yazdılar çizdiler. Kardeşlerim, artık bu oyunları hep  birlikte bozacağız. Şu anda yaşanan olayda ben bir açıklama yaptım. Yurtdışından geliyordum. Dedim ki ‘adalet saraylarına adliyelere giren tüm insanlar, buna avukatlar da dahil. Hepsi aranmalıdır’ dedim.
 
Düşünebiliyor musun, vakanın olduğu günde hemen örgüt, dayanışma içinde olanlar adalet sarayına içeri girmek, bizi arayamazsınız, çantalarımızı arayamazsınız gibi ifadeler kullanmaya başladılar. Baro ve barolar, onlar da asla biz buna müsaade etmeyeceğiz dediler. Bu yargının susturulmasıdır dediler. Çok açık net olarak söylüyorum. Evet, herkes aranacak, aranmalıdır. Danıştay’da yaşanan olay olduğu zaman, hatırlıyorsunuz değil mi? Bunlar kıyamet koparmadılar mı o zaman? Mülteciler danıştyauy mensubumuzu şehit etti dediler, arkasından yine bunlar çıktı.
 
Bizler bir şeye inanıyorsak bunun hakkını vereceğiz. Sen avukat mısın, dürüst müsün, tamam niye aranmaktan çekiniyorsun? X-rayden geç iş olsun bitsin. Vatandaş ne diyor, güvenlik güçleri görevini yerine getirmedi diyor, aramadı diyor. Hakikaten öyle. Sahte bir cübbe koltuğunun altında, bir diğerinin elinde şemsiye. İçerie giriyorlar, altı kat yukarı çıkıyorlar.
 
EY BARO BAŞKANI...
Ey baro başkanı, sende telefonla görüştün teröristlerle? Hangi neticeyi aldın? Hiçbir netice alamadın. Hani senin sözün çok dinleniyordu ya, alsaydın ya bir netice. Bu terörist terörist, bunu bileceksin, bunu göreceksin. Sen de bulunduğun makam sebebiyle gazetelere çarşaf çarşaf ilan vererek ürkütemezsin.
 
Senin yaptığın hareketler eski Türkiye’deydi, artık yeni Türkiye var. Sen de bütün avukatları temsil etmiyorsun, yargı oylarının da üçte birini temsil ediyorsun. Adeta yargı adına konuşuyorum havasına da girme. Bunları milletçe çok iyi bilmemiz lazım.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merkez 8 Nisan 2015 Çarşamba 16:27

Bunların tekerine çomak soktun sayın Cumhurbaşkanım Alışacaklar

Yorumu oyla      12      8  
utku karademir 8 Nisan 2015 Çarşamba 15:56

tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz

Yorumu oyla      15      6  
Konaklı 8 Nisan 2015 Çarşamba 15:05

Cumhurbaşkanım dobra dobra Herşeyi konuşuyorsun, seni bu yüzden seviyor ve destekliyoruz. Başkanlık sistemi acilen gelmeli

Yorumu oyla      13      11  
izmirli 8 Nisan 2015 Çarşamba 13:22

tarafsız o-la-cak-sın... ya da gi-de-cek-sin...

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: İhsanoğlu için ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kucaklayan bir liste hazırladıklarını söyledi.
Flaş! Liste tepkisi: 3 isim adaylıktan çekildi
AK Parti’nin Diyarbakır’da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili ...
AK Parti listelerinde Erdoğan: Damadı, yazarı, danışmanı…
AK Parti’nin 7 Haziran seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiği ...
 
Abdullah Gül'den aday listelerine ilk yorum
Basın mensuplarının, YSK'ya sunulan partilerin milletvekili aday listelerini ...
Gökçek'ten ilk açıklama: Oğlumun aday olamaması...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek'in ...
Korkunç son: Aday olamayınca intihar mı etti?
AK Parti'den Bingöl aday adayı olan ancak listelere giremeyen, Celal Ayrancı, ...
 
HDP listelerinden öne çıkanlar: Demirtaş nereden aday oldu?
HDP'nin aday listeleri belli oldu. HDP Eş Başkanlarından biri İstanbul, ...
AK Parti’de liste analizi: Erdoğan’ın damadı da aday!
AK Parti milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edildi. Listede Cumhurbaşkanı ...
MHP’nin 7 Haziran sürprizi Ekmeleddin İhsanoğlu
MHP'nin 7 Haziran seçimlerinin sürprizi, "Çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva