HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2016 Cuma - 12:49

Dağ’dan Kocaoğlu’na ‘dosya numaralı’ yanıt ve mutabakat çağrısı!

Başkan’ın “Ortada çekecek dava yok” sözlerine İdari Mahkeme ve Danıştay’daki dosya numaralarını masaya koyarak yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili niyetlerini bağcıyı dövmek olmadığının altını çizdi ve biraraya gelip mutabakat yapma çağrısında bulundu.

Dağ’dan Kocaoğlu’na ‘dosya numaralı’ yanıt ve mutabakat çağrısı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in bitmek bilmeyen krizi stat tartışması AK Partili Milletvekilleri Hamza Dağ ile Kerem Ali Sürekli’nin Karşıyaka Futbol Takımı antrenmanı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptıkları ‘davayı geri çek’ çağrısıyla gündeme yeniden döndü.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Ankara temaslarının ardından düzenlenen basın toplantısında stat süreç konusunda detaylı açıklama geldi. Başkan Kocaoğlu ile Başkan Akpınar basının karşısına birlikte çıkarak eleştirilere yanıt verdi.

Başkanlardan, “Çekecek dava yok, varsa çekeriz” yanıtı geldi.

- KOCAOĞLU VE AKPINAR’DAN STAT SALVOSU: ÇEKECEK DAVA VARSA…

- KOCAOĞLU’NDAN ‘4 MADDEDE STATLAR’: TROLLER GERİ ÇEKİLSİN, SÖZÜM…

- AK PARTİ'DEN NET AÇIKLAMA: BU STADI YAPACAĞIZ!

Ortak açıklamanın ardından tartışma AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın mesajlarıyla devam etti. “Ankara 18.İdare mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13.dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir” ifadelerini kullanan AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, niyetlerinin bağcıyı dövmek olmadığının altını çizerken, ortada muğlak hususlar olduğunu söyledi ve Başkan Kocaoğlu ile bir araya gelip ‘İzmir için birlikte çalışma anlayışı’na uygun olarak sorunu çözeceklerine inandığını söyledi.

İŞTE DAĞ’IN MESAJLARI
Karşıyaka ve Göztepe statları konusu kamuoyunda uzunca bir süreden bu yana gündemde yerini almaktadır. Bu stat konuları ile ilgili kamuoyu önünde yeterince konuştuğumuz, fikir teatisinde bulunduğumuz kanaatindeyiz. Yeterince yol alamadığımızı da düşünmekteyiz.

Esasında bu konuyu daha önce detaylıca konuştuğumuzu ve birbirimizi anladığımızı düşünüyordum. Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizim niyetimiz üzüm yemek, kesinlikle bağcıyı dövmek değildir. Buralarda 2 kulübümüze de faydalı statlar yapılmasını arzuluyoruz. Göztepemizin stadı mutabakat ile bir yola girdi, inşallah orada bir sıkıntı yaşanmadan bu iş tamamlanacak. Karşıyaka stadı ile ilgili sayın başkandan biz randevu isteyeceğiz, bir araya geleceğiz. O da mutlaka kendi hukukçularını çağıracaktır. Ankara 18.İdare mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13.dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir. Bu davadan feragat konusunda şüpheler var herhalde. Bunun içinde inşallah bunu bir diyalog zemininde, İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması ile şehrimizde oluşan mutabakat, beraber iş yapma, birlikte projeler yürütme konusunda ki anlayışa uygun olarak çözeceğimize inanıyoruz.

Bu statlar kulüplerimize, İzmirimize büyük faydalar sağlayacaktır. Sayın Başkan’da, bizler de Güzel İzmirimiz için çalışıyoruz. İnşallah bu güzel statları İzmirimize kazandırır ve kurdelelerini birlikte keseriz.

 
Danıştay’ın ‘dur’ dediği taş ocağına Valilik vizesi!
 
Darbecilerin hain planı: LİMÖS'le vuracaklarmış!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seferihisar lı Akigo 8 Ekim 2016 Cumartesi 11:47

İzmir i geçtim son yıllarda yapılan tek stad Afyon Arena, Türkiye'nin Afyonkarahisar kentinde bulunan 15.000 kişilik stadyum. 3. Lig'de mücadele eden Afjet Afyonspor'un kullanımına verilmiştir.Açılış tarihi 21.07.2015 Ege bölgesinde yapılan tek stad bu . Ege bölgesini Süperlig de beş yıldır gururla temsil eden Akhisar Spor , Bütün memleketin stad larını TOKİ yaparken garip bir şekilde Akhisar Belediyesi Akhisar’ ın onca kentsel altyapı sorunları dururken manasızca kendi kaynaklarıyla yapmaya çalışmış, becerememiş sonunda yarım kalan stad inşaatı Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiştir.Mayıs 2016 tan itibaren de bir çivi çakılmadan mezbelelik olarak duruyor.Bitim tarihi ise belli değil ! .Diğer şehirlerden Denizli ,Manisa ,Balıkesir zamanında 1.Ligde şimdiki Süperlig de oynamış takımlar stadları ise ağlanacak durumda .Hadi anladım bu şehirlere 15.000 lik adı butik olmuş küçük stadlar yapılabilir de İzmir gibi ülkemizin 3.cü büyük şehrine butik stad ar ne allasen ! Yapın adam gibi 40.000 kişilik stadlar ama derdiniz stad değil de bu stadların altına yapılacak AVM ler gibi görünüyor.

Yorumu oyla      11      5  
Kemal 7 Ekim 2016 Cuma 17:32

O onun ayağına, O onun ayağına çelme çakıyor, kaybeden memleket oluyor... YENİKAPI ruhu olmalı ÖNCE VATAN denilmeli... kişisel egolar çıkarlar memleketin üstünde olmamalı.

Yorumu oyla      11      5  
Halim Kökçü 7 Ekim 2016 Cuma 17:18

AKP İzmir örgüt ve milletvekillerinin maksadı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Göztepe ve Karşıyaka yalısında stad yapmak ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. Bu iki takımımızı ve diğer İzmir kulüplerini 10-15 bin kişilik butik stad kapasitesine mahkum edecektir. Şehircilik yönünden de işlenecek bir cinayetdir. Stadlar apartmanlar arasında birer ucube şeklinde içinde olduğu semtleri boğacaktır.Gelecek kuşaklar bunları yapacak,yaptıracak ve yapımına engel olamayacakların yedi ceddine söveceklerdir.Halbuki diğer yorumcular da değiniyorlar. Alsancak ve Atatürk stadları modernize edilse hem yerleşim hem ulaşım hem de kapasite olarak sorun çözülecek. Allahtan akıl,fikir,feraset ve vicdan diliyorum samimi olmayan art niyetli politikacılara ve onların peşine gözü kapalı takılanlara.

Yorumu oyla      11      5  
7 Ekim 2016 Cuma 14:35

Farkında mısınız bilmiyorum ama İzmir'de açıklanan belediye projeleri olsun, hükümet projeleri olsun genelde 10 yılda bitiyor ya da bitmiyor. Statlar, şehir hastaneleri, metrolar ... gibi projeler açıklananı yıllar oldu. Stat meselesi malum, hastane inşaatı da oldukça gecikti. Metrolar, tramvaylar geçikti, körfez geçiş projesi, hızlı tren, tüneller, yeni yollar ... şöyle açıklanıp 2-3 senede biten çok az proje var. Kavgayı, siyasi hesabı bıraksak da İzmir'e en iyisini yapmayı düşünsek nasıl olur? 10 yıldır stat meselesi kabak tadı verdi. Üstelik geldiğimiz nokta butik stat oldu. Yazık. Burası Batman ya da Akhisar mı da butik statlar yapılmak isteniyor! İsteselerdi şimdiye kadar Atatürk Stadı' nı yıkıp, milli takım ve Göztepe' nin kullanabileceği 35-40 bin kişilik stadı rahat yaparlardı. Efendim burası olimpik stat. Eee? Afedersiniz ama bu 50 bin kişilik stat şu an ne "halta" yarıyor? Her tarafı olimpik olsa ne olur olmasa! Ben o stada maç izlemeye gitmem. Canımı sokakta bulmadım. Karşıyaka içinde 15 bin nedir? Dalga mı geçiyorsunuz? Alsancak ve Örnekköy Stadları'nı bakanlık, Atatürk Stadı' nın yerine de yapılacak stadın maliyetini kulüp+belediye karşılasın, bu süreç artık bitsin. Şehrimiz diğer şehirlerden zaten futbol olarak gerideydi bari tesis olarak artık geri kalmasın, süper lige çıkılsın, şehre canlılık gelsin. Çok mu zor? İş siyasi iradeye , bazı kişilerin 2 dudağının arasından çıkacaklara kalıyor. Bu şehir bu stat yatırımlarını hakediyor. Verdiğimiz verginin karşılığı bu olmamalı.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 7 Ekim 2016 Cuma 13:31

Ülkemizin 3. büyük kentine yapacaksanız adam gibi stat yapın halı saha istemiyoruz diğer illere yapılan statları biliyoruz İzmirli ile dalga geçmeyin. Atatürk ve Alsancak statları modern bir şekilde ihtiyacı karşılayacak biçimde yenilenir ve yeni yapılan doğanlar stadı da yeterli seviyeye çıkarılırsa stat sorunu zaten ortadan kalkar. İzmir'in köklü kulüplerine mahalle takımı muamelesi yapılarak mahalle arasına stat yapılmaya çalışılıyor böyle saçmalık olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
7 Ekim 2016 Cuma 13:20

Vay be ! Bir zamanlar Karşıyaka Örnekköy'e 40 bin kişilik (şimdiki stadın 1 km uzağına ) , Atatürk Stadı ' nın yerine de 40 bin kişilik stadlar yapılacaktı. Belli ki birileri bunları unutmuş. Dün şantiye basıp stad inşaatını durduran, "15 bin istemeyiz!" diyen Göztepe taraftarından bazıları dün söylediklerini , yaptıklarını unutmuş olmalı ki stat sorununun bütün sorumluluğunu belediyeye yıkıp , başkana hakaretler ediyorlar, "inşaatı niye durdurdun?" diyor. Kardeşim o inşaat durmasa şu an nurtopu gibi 15 binlik semt stadın olacaktı. En azından şimdi 20 bin kişilik olacak. O da yetmez de neyse ... 40 bin kişilik statlardan mahalle arasında 15 bin kişilik statlara geldik. Bu İzmir' e , İzmir futboluna atılmış büyük bir kazıktır. 2 tane 40 bin kişilik stattan butik statlara ... Bu şehirde milli takım nerede maç yapacak ? Çürümüş Atatürk Stadı' nda mı ? Gelin şu butik stat hevesinden vazgeçin. Belediye ile oturun adam gibi statlar yapın. Maliyeti ortak karşılayın, büyük statlar yapın, sonra başınızı taşlara vuracaksınız am çok geç olacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’daki cemevi krizine nokta koyan müdahale!
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ ilçede defalarca krize neden olan Yamanlar ...
CHP'de 2 ilçede danışma kurulu mesaisi: Neler konuşuldu?
İlçelerdeki danışma kurulu toplantıları Karabağlar ve Aliağa’ya devam ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'çalınan silah' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın korumalarına ait silahların ...
 
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında flaş değişiklik!
CHP Lideri Cumartesi günü Balçova’dan başlayıp Bergama’da sona erecek ...
AK Parti'den net açıklama: Bu stadı yapacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye ...
Ve Meclis'te 'KHK Komisyonu' kuruluyor
Meclis'te, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili itirazları değerlendirmek ...
 
CHP'den askeri hastaneler için araştırma istemi
CHP, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına bağlanan askeri ...
CHP'li Mertoğlu'ndan örgütlenme ve ön seçim çıkışı!
CHP Çiğli İlçe Başkanı danışma kurulunun ardından yaptığı açıklamada, ...
Yıldırım'dan net Irak mesajı: Türk askeri...
Başbakan Yıldırım, Irak Meclisinin kararıyla ilgili, "Irak hükümeti, Bağdat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva