HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2016 Cuma - 11:59

Bayraklı’daki cemevi krizine nokta koyan müdahale!

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ ilçede defalarca krize neden olan Yamanlar Cemevi’ne ait düğün salonu ile ilgili aldığı yıkım kararını yeniden hayata geçirdi. Başkan 12 Ekim’e kadar süre tanırken İzmir’e gelen PM Üyesi Ali Öztunç duruma müdahale etti.

Bayraklı’daki cemevi krizine nokta koyan müdahale!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in en köklü cemevleri arasında bulunan Bayraklı Yamanlar Cemevi ile ilgili belediyenin aldığı kararın yankıları sürüyor. Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ’ın talimatı ile harekete geçen belediye yetkilileri cemevinin gelirlerini karşılayan, mali destek aldığı yakınında bulunan düğün salonu hakkında yıkım kararı almıştı.

Başkan Karabağ’ın cemevi derneği seçimlerine müdahale ettiği süreçte çıkarttığı karşı liste kaybederken mevcut başkan Mehmet Bozkurt dernek seçimini kazanmıştı. Can dost isimli düğün salonuna önce 110 bin TL ecrimisil çıkartan belediye daha sonra yıkım kararı verdi. Süreç mahkemeye giderken Başkan Karabağ’ın talimatı ile yeniden bir yazı daha gönderildi. Dernek yönetimine düğün salonunu boşaltması için 12 Ekim’e kadar süre verildi.

YERİNDE İNCELEME
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztuç, Yamanlar’da bulunan cemevini ziyaret ederken dernek yöneticilerinden bilgi aldı. Kendisine gösterilen yıkım kararı ve tebligatların ardından olaya müdahale etti. Genel merkez ile görüşen Öztunç, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile bir araya gelerek durum hakkında bilgi aldı. Başkan Karabağ, görüşmeler ve telefon trafiğinin ardından kararından vazgeçti ve yazı geri çekildi.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan PM Üyesi Öztunç, “Burası bir inanç merkezi. Cemevine gelir getiren düğün salonunun yakılması doğru değil. Muharrem ayı içerisinde yeniden yıkım yazısı gönderilmesi kabul edilemez. Bunun Alevilere yönelik yapılan bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde inanç merkezlerinin üzerine gidilmez. Toplumun değerleri ve gelenekleri baskı altına alınamaz. Bayraklı Belediyesi yıkacaksa kendisine ait önce kaçak yerlerin yıkımını yapsın” dedi.

NE FARK VAR?
Belediye ya da siyasi partilerin cemevlerinin yönetim ve dernek çalışmalarına karışmaması gerektiğini belirten Öztunç, “Burası için yargı süreci devam ediyor. Yargı ne karar verirse o uygulanır. Eğer siz cemevine müdahele ederseniz AKP’nin camilerde siyaset yapmasını ve camilere siyaset sokmasını eleştiremezsiniz. Bu durumda ne farkınız kalır? Genel başkanımız ve genel merkezimizle görüştüm. Bir özel işim nedeniyle buraya geldiğimde konu önüme getirildi. Benim derdim sorunun çözülmesi ve konunun bir daha tartışmaya açılmamasıdır. İlçe başkanı ile görüştük. Kendisi belediye başkanı ile temas kurduğunu, görüştüğünü bize ifade etti. Başkan yazıyı geri çekerek ‘bürokratların hatası’ demiş. Biz sorunun çözülmesi konusuna bakıyoruz. Üzerime ne düşerse yapmaya hazırım. Yeter ki toplum, insanlar birbirine düşmesin” ifadelerini kullandı.

 
Büyükpark'ta yeni dönem: Görsel şölen
 
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 2 ilçede danışma kurulu mesaisi: Neler konuşuldu?
İlçelerdeki danışma kurulu toplantıları Karabağlar ve Aliağa’ya devam ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'çalınan silah' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın korumalarına ait silahların ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında flaş değişiklik!
CHP Lideri Cumartesi günü Balçova’dan başlayıp Bergama’da sona erecek ...
 
AK Parti'den net açıklama: Bu stadı yapacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye ...
Ve Meclis'te 'KHK Komisyonu' kuruluyor
Meclis'te, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili itirazları değerlendirmek ...
CHP'den askeri hastaneler için araştırma istemi
CHP, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına bağlanan askeri ...
 
CHP'li Mertoğlu'ndan örgütlenme ve ön seçim çıkışı!
CHP Çiğli İlçe Başkanı danışma kurulunun ardından yaptığı açıklamada, ...
Yıldırım'dan net Irak mesajı: Türk askeri...
Başbakan Yıldırım, Irak Meclisinin kararıyla ilgili, "Irak hükümeti, Bağdat ...
CHP Konak okul müdürlerine 'Nutuk' attı!
Konak İlçe Örgütü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda okul müdürlerine ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva