HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2020 Perşembe - 16:13

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor: Kaderini 'Facebook' belirleyecek!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Mahkeme, duruşmayı 6 Nisan 2021 tarihine ertelerken Facebook’a yazı yazılması kararı aldı.

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor: Kaderini  Facebook  belirleyecek!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya paylaşımları üzerinden yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Hazırlanan iddianameye göre;  Cumhurbaşkanına hakaret,  halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kısmını sosyal sınıf din mezhep cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama, halkın bir kesiminin belirlediği dini değerleri aşağılama suçlarından yargılanan Arda savunma yaptı. Avukatı Ayşe Zübeyde Aydın ile mahkemeye gelen Arda, daha önce olduğu gibi savcılıktaki ifadelerinin aynısını tekrar ettiğini söyledi. Arda, sosyal medya paylaşımlarının kendisine ait olmadığını ifade etti.

34 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Başkan Arda, “Bir iftirayla, komployla karşı karşıyayız. Bana ait olmayan şeyleri dayattılar. Hepsini reddediyorum. Ben siyasette nezaket dilini benimsemiş birisiyim” dedi. Arda’nın avukatı Aydın ise, “Siyasi bir komplo olduğunu düşünüyoruz. Hakim de bu nedenle Facebook genel merkezine yazarak, araştırma yapılmasını talep etti. Bu paylaşım, başkan tarafından mı yapıldı, başkaları tarafından düzmece olarak mı hazırlandı, araştırılması istenildi. Ona göre karar verilecek” diye konuştu.

Duruşmayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatI AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı  Gülşen Gezici takip etti.  Mahkeme, duruşmayı tanıkların dinlemesi ve eksiklerin tamamlanması için 6 Nisan 2021 tarihine erteledi.

Öte yandan duruşmayı AK Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay ile birlikte takip eden AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yaptığı açıklamada, Başından bu yana teşkilatımız ve meclis grubumuz olarak Gaziemir’in beraber, ortak akılla yönetilmesi için irademizi bildirdik. Bununla ilgili de milletvekillerimizle birlikte belediye başkanına ziyaretlerimizi yaptık. Ne yazık ki Sayın Arda’nın bu konuda böyle bir iradesi olmadı. Ben merkeziyetçi, her şeyi ben bilirim edasıyla hareket etmesinden dolayı, Gaziemir’de maalesef ortak paydada buluşamıyoruz. Bizim ortak paydamız Gaziemir’in geleceğidir. Ne yazık ki belediye başkanıyla ortak paydada buluşamıyoruz. Kendisi de Gaziemir’de bir iş yapmıyor. İlçe adına bir arpa boyu yol alınamıyor” ifadelerini kullandı. 

 
Balçova'da eczaneden hırsızlık yapan zanlı yakalandı
 
Hemşirelere ceza vermişti, Başhekim görevden alındı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu davut 18 Aralık 2020 Cuma 12:06

Öyle ya da böyle bu başkan gidecek. Çok kalp kırıp kin ekip gidecek. Yerine gelende gelenin ekibi de hırsla gelecek. Bu dürüst, sitasette nezaket dilini benimsemiş, kadın dostu başkanın kör olmuş destekçileri dün belediyede etliye sütlüye karışmadan işten çıkma korkusu yaşayanlar siz ne yapacaksınız. Çok üzülüyorum sizler için başka gidecek ve çok kötü hatırlanacak. Tüm belediye bir ohhj çekecek siz 5-6 kişi siz ne yapacaksınız?

Yorumu oyla      7      3  
Sarnıç 18 Aralık 2020 Cuma 01:00

Yaptığın şeyle ilgili nelerin çirkin olduğunu inkar etmeyi sürdürürsen hatalarından asla ders alamazsın.Savunacak bir şeyi kalmayanlar,kendilerini haklı çıkarmak için her şeyi inkar etmeye başlarlar. Öyle inkar ederler ki gece karanlığından; şeytan şeytanlığından utanır.

Yorumu oyla      11      3  
Vatandaş 18 Aralık 2020 Cuma 00:11

Mahkemeden umduğunu bulamadığı açık seçik belli,çünkü mahkeme çıkışı çekirdek üyelerinden başka hiç kimse yanında yok.Sonrası belediye binasına gelişinde hiç mi hiç karşılama yok, makamına tek başına çıkıyor! eyy başkan 6 Nisan'a kadar tadın

Yorumu oyla      10      3  
İNCE 17 Aralık 2020 Perşembe 21:01

Kader konusu açıldığında aklımıza ilk gelen şeyler, çektiğimiz acılar ve başımıza gelen olaylardır. Bu doğrultuda Kutsal Kitap’ta kader konusunu irdelediğimizde ise Tanrı’nın bizi sürekli olarak yaptığımız işler ve aldığımız kararlar konusunda uyardığını görüyoruz: “Fesat eken dert biçer” Eee Gaziemir belediye başkanı! iki yıla yakın zamandır herkesle,herşeyle ,olur olmazlarla çok uğraştın, çok AHHH aldın. "ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKACAK AHESTE AHESTE" Yazdıklarının facebook' ta hepsinin gerçek hesabına ait olduğunu KENDİNDE biliyorsun. Çünkü meclis toplantısında(canlı yayınlandı)şahsın Ak Parti grup sözcüsüne "çok iyi MİT gibi çalışmışsın dediniz.HAK HUKUK ADALET ergeç yerini bulacaktır.Hiç kimse halkın seçtiği Cumhurbaşkanına yazılı ve sözlü hakaret edemez. EDEN CEZASINI ÇEKECEKTİR...

Yorumu oyla      21      3  
Doğruluk 17 Aralık 2020 Perşembe 17:55

Sayin ARDA yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmış senin kide oyle olacak

Yorumu oyla      9      3  
Adalet 17 Aralık 2020 Perşembe 17:44

Kendi çalışanını isim belirtmeden sosyal medya paylaşımı yüzünden (Belediye makamı) küfür edilecek makam değil diye işten çıkardı!!!TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHUR BAŞKANLIĞI MAKAMI DA KÜFÜR EDİLECEK makam değill..... İİLAHİ ADALET etme bulma.

Yorumu oyla      10      3  
Semih 17 Aralık 2020 Perşembe 17:37

Başkan arda yazık tuttuğun elinde kaldı işçi memur herkesin ahını aldın yatıgın herşey tutmadı sarnıç ağlıyor bislikten hiç hizmet yok barklar yolar bakım yok gaziemir de varlı yok

Yorumu oyla      8      3  
İsci 17 Aralık 2020 Perşembe 16:41

Bence kac kacabildigin yere son 4 ay kalmis nasil olsa cikicak yaptığın paylasim ama tabii yurtdışı yasagin yok ise

Yorumu oyla      8      3  
İsci 17 Aralık 2020 Perşembe 16:41

Bence kac kacabildigin yere son 4 ay kalmis nasil olsa cikicak yaptığın paylasim ama tabii yurtdışı yasagin yok ise

Yorumu oyla      7      3  
Seydiköylü 17 Aralık 2020 Perşembe 16:36

Halil Arda bey mecliste Ak Parti Meclis üyesi Uğur bey sorduğun da kabul etmiştiniz yazdiklarinizi bizde izlemiştik hatta mit ajani gibi çalışmış siniz diye cumle kullandiniz cok iyi hatirliyorum.... Neden simdi inkardasiniz pacayi kurtarmak icin ama son 4 ay nsl olsa yaptiginiz paylasim ortaya cikacak kac kacabilirsen hollandaya

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da eczaneden hırsızlık yapan zanlı yakalandı
İzmir'de eczaneden hırsızlık yaptığı tespit edilen iki şüpheliden biri, ...
Öldürülen kocanın resmi nikahlı eşi konuştu: Bizi kıskandığı için öldürdü
Ankara'da, dini nikahla birlikte yaşadığı Gülyeşim Türkmen tarafından ...
Baba ve oğlu, 20 dakika arayla koronavirüsten öldü
Samsun'un Bafra ilçesinde, Uğur Tokur (41) ve babası Osman Tokur (86), ...
 
YÖK'ten 'aşıda öncelik' talebi
YÖK, Sağlık Bakanlığı'na aşı uygulamasına yönelik bir mektup gönderdi. ...
Menemen seçimi neden iptal edildi? İşte gerekçeli karar!
Menemen Belediyesi’nin başkanvekilliği seçiminin İzmir 2. İdare Mahkemesi’nce ...
Kovid-19 şüphelisi içine tükürdüğü suyu doktora döktü
Gaziantep'te corona virüs şüphesi ile test yaptıran bir kişi, kendisine ...
 
Antalya Adliyesi'nde 'şüpheli motosiklet' alarmı
Antalya'da adliyenin girişinin yanına bırakılan paket servis motosikletinin ...
Menemen için şok karar… Seçim iptal!
Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan CHP’li Serdar Aksoy’un yerine ...
Kızılay İzmir 300 öğrencinin yüzünü güldürdü
Türk Kızılay İzmir Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle Şırnak'ın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva