HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2017 Cuma - 17:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet de 'evet' diyor!

Mersin'de hastane açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa referandumuna değindi ve "Parlamento evet dedi millet de evet diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet de  evet  diyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin Şehir Hastanesi açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunu muhakkak gerçekleştirmemiz gerekiyor dediğim bir projeden bahsediyorum. Belediye Başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir düşünceydi bu. Şimdi Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyetindeyiz.

Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz fiilen hizmete girmişti, resmi açılışı da gerçekleştireceğiz. Şehir hastanemizin açılışını yaptığımız ilk yer Mersin oluyor. Isparta'da da açılışı yapacağız. Ülkemize hayırlı olsun.

Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz. Şimdi Adana, Kayseri, Ankara, Manisa şehir hastaneleri de bunları izleyecek. Bu hastaneye girdiğiniz zaman Allah'ın izniyle içeride moderniteyi göreveksiniz. Burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız. Devletim bana sahip çıkıyor diyeceksiniz. Şu anda devletimiz hükümetimiz şunu söylüyor; olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

"BUNLARIN ZİHNİYETİ KİRLİ"

Tek bir kampüs içinde vatandaşımızın sağlık sorunları çözülecek. Hastanemizde her biri 33 metrekarelik içinde banyosu, tuvaleti, hasta yatağı, buzdolabı, bulunan 502 adet tek kişilik odalar var.

Ana muhalefetin başındaki zatın, Sosyal Sigortalar Kurumunun başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum, afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum.

Çünkü bunların zihniyeti kirli. Şimdi hastane mi görmek istiyorsun, gel Mersin'e, Mersin Şehir Hastanesi'ni gör, git Yozgat'a onu gör, git 81 vilayete hepsini gör. Öyle kuyruklarda falan sağlık sistemimiz sizi bekletmeyecek. Bin 300 yatak var. 51 ameliyathane, 210 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

"AÇIĞIMIZI GİDERECEĞİZ"

Toplamda 1 milyar 100 milyar liralık bugün açılış yapıyoruz. Ülkemizdeki sağlık hizmetleri Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın her yerinden kat be kat üstün. Eksiğimiz var. Tıp fakültelerimizle birlikte doktorlarımızı yetiştiriyoruz. Bu açığımızı böyle gidereceğiz. Bunu giderdikten sonra dünya şu anda olduğu gibi buraya akacak. Biz devleti sağlıklı nefese feda eden anlayışın temsilcilerindeyiz.

"BİZ BAŞARDIK OBAMA BAŞARAMADI"

Birileri bu atılan adımların farkında olmayabilir. Olmasın, biz görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edecğiz. ABD'de eski başkan Obama, bizdeki sistemin çok küçüğünü hayata gerçirmeye çalıştı ama başaramadı. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek isteyenler hastaneleri gidip görsünler.

"PARLAMENTO EVET DEDİ MİLLET DE EVET DİYOR"

Şimdi hedef Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak. En müreffeh ülkeler arasına sokma hedefimize 2023 yılına ulaşana kadar kararlıyız. Parlamento evet dedi millet de evet diyor.

"HEP BEDEL ÖDEDİK"

Son 200 yılımız çalkantılarla arayışlarla geçti. Bedel ödeyen hep millet oldu. Çanakkale'de bedel ödedik, Kurtuluş Savaşı'nda bedel ödedik, Cumhuriyetin kuruluşundan sonraki emekleme döneminde bedel ödedik, darbeler, muhtıralar, vesayet yönetimleri sebebiyle bedel ödedik. Siyasi, ekonomik krizlerle, sosyal çalkantılar yüzünden bedel ödedik. Bu şekilde bedel ödeye ödeye bir gerçeği gördük, milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zaferlerin sevincini yaşarken, milletin hiçe sayıldığı, horlandığı dönemlerde hep hüsrana uğradık. Son 60-70 yılda bu hakikatı tüm çıplaklığıyla görebiliriz. Menderes ve arkadaşlarının ülkemizi getirdiği yere bakın bir de darbe sonrası döneme bakın.

"PENSİLVANYA İLE KANDİL BİRLEŞTİ"

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlayın. Meclisin iradesine karşı, dönemin Cumhurbaşkanını ve yargısını arkalarına alarak, bir '367' garabeti ortaya sürenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ülkenin meşru hükümetini devirmek için gayret sarf edenleri biliyorsunuz değil mi? Şimdi onlar yine iş başında... Ama başaramayacaklar. Çünkü karşılarında kim var Millet var, millet. Bu millet buna fırsat vermeyecek.

17-25 Aralık'ta netice alamadılar. Bölücü terör örgütünü sahaya sürdüler. Pensilvanya ile Kandil birleşti. Ülkeyi ateşe ve kana boğmaya çalıştılar. Bu süreçte milletimiz duruma el koydu. Tanklarla toplarla saldırdılar.

"NİSANDA SANDIK GELİYOR"

Nisan ayında sandık geliyor. Sandık geldiğinde evete hazır mıyız? Mersin geçen seçimlerde olduğu gibi sandıkları patlatmaya hazır mı?"

 
Ahmet Türk'ün tahliyesine karar verildi
 
Zeybekci’den İzmir’de 3 önemli mesaj: Tarım, Gümrük Birliği ve kur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Türk'ün tahliyesine karar verildi
Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Mardin ...
Kılıçdaroğlu ile duygu yüklü 2 tören: İzmir şehitlerini unutmadı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı 2 törenle adliye saldırısında ...
Yıldırım: Türkiye hak ettiği yolda emin adımlarla ilerleyecek
Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, ...
 
Açılışa damga vuran Çakmur-Kalkan atışması!
İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Sunum Merkezi'nin açılışına katılan İzmir ...
Bozdağ: Gönderdiğimiz kanıtlara bakmıyorlar!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Türkiye'nin yaptığı iade taleplerinde kanıt ...
Sertel: Vekillerin tüm harcamaları açıklansın
CHP İzmir Milletvekili Sertel, soru önergesi vererek, kamuoyunda sıkça ...
 
CHP Karşıyaka'da birlik fotoğrafı: Eski ve yeni başkanlar referandum için el ele verdi!
CHP İlçe Başkanı Yıldırım, Karşıyaka’nın mevcut ve eski belediye başkanlarını ...
AK Partili Sürekli’den Kemalpaşa çıkarması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı ...
Ahmet Türk'ün tahliyesi için olumsuz rapor
Cezaevinde bulunan Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında adli ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva