HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2017 Cuma - 14:38

Sertel: Vekillerin tüm harcamaları açıklansın

CHP İzmir Milletvekili Sertel, soru önergesi vererek, kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan milletvekili maaşlarının ve diğer harcamalarının şeffaf olmasını istedi.

Sertel: Vekillerin tüm harcamaları açıklansın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis Başkanlığına soru önergesi vererek, kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan milletvekili maaşlarının ve diğer harcamalarının şeffaf olmasını istedi.

Tüm milletvekillerinin iletişim giderleri başta olmak üzere görevli oldukları yurtdışı seyahatleri ve sağlık harcamalarının belirli aralıklarla TBMM resmi internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Atila Sertel, “Bilindiği üzere, milletvekillerinin maaşları ve diğer harcamaları her zaman kamuoyunun merakını çekmiştir ve zaman zaman da ülke gündeminde tartışılmıştır. Meclis’in işleyişi, milletvekillerinin çalışmaları, yaptıkları hizmetler, bunun karşılığında aldıkları ücretler halkımız tarafından yeterince bilinmediği için bu konu sıklıkla spekülasyonlara neden olmaktadır. Bütün bu spekülasyonların önüne geçmek, karşılıklı denetim mekanizması oluşturmak adına Milletvekilleri için yapılan tüm harcamalar, ödenekler Meclis Başkanlığı tarafından belirli aralıklarla kamuoyuna açıklanmalıdır” diye konuştu.

HALKA KARŞI SORUMLUYUZ

Bir kişinin veya belirli bir kesimin yaptığı harcamanın tüm milletvekillerine veya sadece bir partiye mal edilmesinin yanlış olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, halka karşı sorumlu olduklarını ve her zaman halka hesap vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Sertel, şöyle devam etti:

“Bizler halkın seçtiği vekilleriz. Bu yüce çatı altında da halkımız için halkımız yararına görev yapmaktayız. Bütün çalışmalarımızdan dolayı en başta halkımıza karşı sorumluyuz. Halkımızın TBMM çatısı altında yapılan tüm çalışmaları bilmeye hakkı olduğu gibi milletvekillerinin yaptığı harcamaları, aldığı maaşları da bilmeye hakkı vardır. Milletvekillerinin harcamalarının sıklıkla kamuoyunun gündemini meşgul etmemesi için TBMM tarafından milletvekillerine sağlanan tüm hakların, yapılan ödemelerin şeffaf olması gerektiğine inanıyorum. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm vekillerin yaptığı harcamalar kamuoyuna belirli aralıklarla açıklanmalı. Milletvekillerine sağlanan ödenekler TBMM web sitesi aracılığıyla tüm halkımıza sunulmadır. Böylece sadece bir milletvekilinin yaptığı harcama değil diğer vekillerin yaptığı harcamalar da kamuoyunun bilgisine sunulmuş olur.”

VEKİL SAYISI 600’E ÇIKARSA MALİYET DAHA DA ARTAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 26. Dönem milletvekillerinin maaşları, iletişim giderleri, yolluk ödemeleri ve sağlık giderleri başta olmak üzere tüm harcamaların detayını istedi. Sertel, bu bilgileri Meclis Başkanlığı’nın kamuoyuyla paylaşması gerektiğini, paylaşmadıkları takdirde soru önergesine verilen yanıtları kendisinin paylaşacağını söyledi.

Anayasa değişikliği ile birlikte milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini de hatırlatan Atila Sertel, 50 fazla vekilin 5 yıllık maliyetinin 187 milyon olduğunu belirtti. Sertel, milletvekillerine yönelik ödemeler ve harcamalar kamuoyunun bu kadar tepkisini çekerken, vekil sayısının artırılmak istenmesinin son derece anlamsız olduğunu vurguladı.

 
CHP Karşıyaka'da birlik fotoğrafı: Eski ve yeni başkanlar referandum için el ele verdi!
 
Angelina Jolie'den Trump'a tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka'da birlik fotoğrafı: Eski ve yeni başkanlar referandum için el ele verdi!
CHP İlçe Başkanı Yıldırım, Karşıyaka’nın mevcut ve eski belediye başkanlarını ...
AK Partili Sürekli’den Kemalpaşa çıkarması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı ...
Ahmet Türk'ün tahliyesi için olumsuz rapor
Cezaevinde bulunan Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında adli ...
 
Flaş: Kılıçdaroğlu o vekilin istifasını istedi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1.2 milyonluk liralık iletişim harcamasıyla ...
"Yunanistan'ın tatbikatı uluslararası ihlal"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan’ın Ege’deki ...
Purçu’dan 181 binlik iddiaya faturalı yanıt: Haberleşme giderleri ne kadar?
İzmir Milletvekili Özcan Purçu, haberleşme giderleriyle ilgili yapılan ...
 
AK Parti Meclis Grubu da o kampanyaya katıldı, ‘evet’ dedi!
Referanduma destek vermek için başlattığı sosyal medya çalışmasıyla Büyükşehir ...
İsrail'e 6 yıl sonra ilk bakan ziyareti
Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi istişarelerin hemen ardından bakan ziyaretleri de başlıyor.
CHP ‘evetçi müdürler’in ihracını istedi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bartın’da sosyal medya hesapları ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva