HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2018 Cumartesi - 16:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarı Yelekliler yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Başörtüsü düzenlemesinin iptaline ilişkin başvuruyla ilgili konuşan Erdoğan, "Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?" dedi. Fransa'daki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Sarı Yelekliler yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul'a yapılan her yatırım, aynı zamanda Türkiye'ye yapılmış demektir. 15-20 yıl önceki Üsküdar'ı bir hatırlayın. Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. Temizlik dedim işte Ümraniye. O çöplüğün patlamasını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP'li belediye vardı. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını daha önce olduğu gibi vatandaşımız 31 Mart'ta sormayacak mı? Nüfus cüzdanlarını babalarımız gösterirdi. Gaz yağından Sana yağına kadar hepsi mühürlü. Diyorlar ki, bu seçimin dev projeleri ne olacak. Millet kraathaneleri dedik, kumarhane açacaklar dediler. Bunların meşrebi bu. Bunlar kumar kağıtlarıyla malum okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Ey CHP kıraathane okuma yeridir. Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri de millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz.

Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP'nin belediyecilik vesaire yok. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul'daki otobüsleri hatırlayın İkarusları. Binince mazot kokardı, pislik içinde. Biz geldik Mercedes otobüsleri aldık. Her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını artırdık. Mercedes de herhalde çok farklı bir kıyak İstanbul'a yapar. İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri olarak Üsküdar. Artık burası toplama ve dağıtma merkezi haline geldi. Üsküdar'ı merkez haline getiren bir belediyecilik anlayışını getirdik. 

Ben İstanbul aşığıyım, İstanbul dertlisiyim. Bu seçime Cumhur İttifakı ile giriyoruz İstanbul'da. İstanbul'da CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Milletimizin iradesi öyle güçlüydü ki tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Hangi göreve gelirsek gelelim milletimizin günlük hayatına dokunan belediyeciliği ihmal etmedik. 

"ONLARLA NE KONUŞTUN, ANLAT BAKALIM"
Türkiye İstanbul başta olmak üzere tüm şehirleriyle güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Bay Kemal Almanya'ya gittin yanındaki o hanım o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda görüntü veren kadınla senin yan yana ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları. Onlarla ne konuştun, anlat bakalım. Çıkmışlar diyorlar ki Almanya'da bunlar seçilmiş olanlar. Bay Kemal bizim bunlarla yürüyecek yolumuz yok. Bay Kemal'in rahatsızlığını anladınız mı? Bunlardan biri de ben son Arjantin G20 zirvesinden sonra Paraguay'a Venezula'ya gittim. Sosyal demokrat bir lider var. 1 milyon 49 bin çocuğu yetiştiriyorlar. Bizi İstiklal Marşı ile karşıladılar. Bize asker İstiklal Marşı'nı okudu. Bir yavru Türk bayrağını düşürdü Maduro çocuğa verdi. PKK'lılar kongrelerinde bir tane Türk bayrağı bile asmadılar. Zar zor bir tane koymaya çalıştılar. Milletim de bunu yutmuyor. Bu topraklarda bu milletin kutsallarıyla oynayamayacaksınız.

"BİR SAVCI ÇIKMIŞ, SEN KİMSİN YA?"
Ülkemizi yıllarca yere gereksiz yere meşgul eden başörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? 

Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz. Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır. (NTV)

 
Bitkilerin keçeden heykelini yaptılar
 
Ödemiş'te Gölcük Gölü’ndeki sazlıklar temizleniyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 8 Aralık 2018 Cumartesi 16:58

Başörtüsü sorunu artık türkiyede yoktur.bunu göndeme getirmek isteyenler hüsrana uğramuştır.herkes istediği gibi giyinir...bundan sonra herkes işine bakmalıdır..bunlarla vakit kaybetmeyelim...nokta...

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır’dan Trabzon çıkarması: İktidarın kulakları sağır, gözleri kör
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Ekonomi Heyet Başkanı olarak ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'rakı' çıkışı: Kimsenin haddi değildir!
Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin, ...
Güzelbahçe meclisinde o profesör kınandı!
Güzelbahçe’de müftülük tarafından düzenlenen bir etkinlikte laiklik karşıtı ...
 
Google'ı İYİ Parti için bıraktı: Pişman değilim
İYİ Parti kulislerinde adı İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ...
AK Partili Nasır'dan müjdeli haber: Otopark yönetmeliği hangi tarihe ertelendi?
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, resmi gazetede yayınlanarak 1Haziran ...
CHP Kadın Kolları Başkanı Köse’den Başkan Batur’a ziyaret
Özel bir programı sebebiyle İzmir’e gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ...
 
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Turizmde dijitalleşmeliyiz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, İzmir'in ...
Çocuklara çadır kurmayı öğretti, kaya tırmanışı yaptı... AK Partili Şengül'ü hiç böyle görmediniz
Başkan Şengül, çocuklarla doğa yürüyüşü yaptı, çöp topladı, onlara çadır ...
MHP’ye ittifak jesti: 6 il, 60 ilçe!
AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakı çalışmalarının ‘genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva