HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2018 Cumartesi - 11:27

Google'ı İYİ Parti için bıraktı: Pişman değilim

İYİ Parti kulislerinde adı İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için konuşulan Taylan Yıldız, İzmir'de teşkilatları ve ilçeleri ziyaret etti. Yıldız, adaylık konusunda takdirin genel merkeze ait olduğunu ancak İzmir'e hizmet etmeyi çok istediğini söyledi. 2003'te ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi'ne tam burslu olarak girdiği için Türkiye'de 'Dahi çocuk' olarak anılan Yıldız, Google'daki görevini bırakıp İYİ Parti'ye katıldığı için ajanlıkla suçlandığını söyledi

Google ı İYİ Parti için bıraktı: Pişman değilim

ABD'de Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapan, ardından da Stanford Üniversitesi'ndeki işletme doktorası pazarlama programına tam burslu olarak giren Taylan Yıldız, bir süre Google'da yöneticilik yaptı. İYİ Parti'nin kurulma aşamasında kariyerini bırakarak Türkiye'ye gelen Taylan Yıldız, Meral Akşener ve ekibi ile birlikte partiyi kurdu. Elde ettiği başarılar nedeniyle 'Dahi çocuk' lakabıyla anılan Yıldız'ın adı şu sıralar parti kulislerinde İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşuluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı olan aynı zamanda Genel İdare Kurulu'nda (GİK) da görev üstlenen Yıldız, İzmir'de teşkilatları turladı, sahada seçmenle buluştu. 6 günde 25 ilçe dolaştığını söyleyen Yıldız, "Çok keyifli oldu. Yeni yönetimlerin genel merkeze ileteceği birçok konu var ve biz bunları sayın Genel Başkanımız adına derledik, toparladık, bir rapor haline getirdik. Artık yerel seçimler yaklaşıyor. Tabanımıza bir enerji vermek istedik. Çünkü bizim Ankara'dan geliyor olmamız, onlara güç veriyor" dedi.

'BUGÜN FORVET OYNAYAN YARIN KALECİ OLUR'
Bazı ilçe başkanlarının değiştiğini, yeniden görev alamayanlar içerisinde küskünlerin olduğunu söyleyen Taylan Yıldız, "Küskünlerin olması normal, bu insan doğasında var. Ama biz buna bir bayrak yarışı gözü ile bakıyoruz. Bugün forvet oynayan yarın kaleci olur. Bunlar siyasi partilerin doğasında normal olan şeyler. Bu bir takım oyunu ve şu anki küskünlerimizi de ilerleyen günlerde kazanacağız. Çünkü kimsenin küsme lüksü yok. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız, çünkü vakit gerçekten daralıyor ve Türkiye'yi hep beraber kurtarmak zorundayız" dedi.

'HİZMET ETMEYİ ÇOK İSTERİM'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının konuşulduğunun hatırlatılması üzerine Yıldız, "İzmir'e hizmet etmeyi çok isterim. Ama bu partimizin üst kurullarının ve Genel Başkanın takdiri. Ben İzmir'i çok seviyorum. Burada çalışmak için bir mevkide olmam gerekmiyor" diye konuştu.

'BENİ AJANLIKLA SUÇLADILAR
Kariyerini bırakarak Türkiye'ye gelen Taylan Yıldız, aldığı kararın gerekçelerini şöyle anlattı:

"Nerede çalışırsanız çalışın, ailenizin başına bir şey geldiğinde her şeyi bırakıp gidersiniz. Burası bizim anavatanımız. Ana kucağımız. Dünyanın neresinde olursa olsun kendimizi güvende hissettiğimiz yer. Ülkemiz zor durumda. Zor durumda olunca insan kendi işine, kendi maaşına, kendi lüksüne bakmaz, her şeyi bırakır gelir. Böyle bir amaçla Türkiye'ye geldim."

Türkiye'ye geldiğinde kendisini yıpratmaya çalışanların olduğunu savunan Taylan Yıldız, "Ben geldiğim zaman, beni yıpratmaya çalışan çok kişi oldu. 'Ajan' dediler, 'FETÖ'cü' dediler. Google ve CIA ile ortak çalışıyordu' dediler. Saçmalığın haddi hesabı yok. Bunlar beni yıldırmaz, yıldırsa zaten işimi bırakıp parti kurmaya çalışmazdık. Fakat benim korkum şu ki, bizim arkamızdan gelecek insanları yıldırıyor bunlar. Çünkü diyorlar ki 'Taylan Yıldız gibi her yerde derece yapmış, her yeri birincilikle bitirmiş, vatan sevdalısı bir insana bu yakıştırmaları yaparlarsa, benim için de yapacaklar.' Böylece insanlar gelmeyecek, kaldı ki şu an gelmiyor. Ben en çok buna üzülüyorum. Ben burada tarla alıp, üzerine AVM yapmaya gelmedim. Amerika'da gayet güzel bir şekilde geçimimi sağlıyordum. Öyle olunca diyorsunuz ki 'Bu insanlar neden ülkeye destek olmaya çalışan birine, köstek olmaya çalışır.' Oradaki art niyet beni çok üzdü. O zaman gerçekten ülkenin kötüye gitmesini isteyen bazı çevrelerin olduğunu düşünüyorum" dedi.


'GELDİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM'

Her şeyi bırakıp Türkiye'ye geldiği için zerre kadar pişman olmadığını söyleyen Taylan Yıldız şöyle dedi

"Nutuk ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı benim başucu kitaplarımdır. Orada kendisinin geçtiği yolları görünce, bundan ilham aldım. Bu zorlukları bilerek geldik. Benim zaten romantik bir hayalim yoktu. Türkiye'ye geleceğiz, bir anda herkes davulla zurna ile karşılayacak ve sonra Türkiye'yi yönetmeye başlayacağız. Böyle bir şey yok. İş tamamen emek ve çalışma işi. Gerçekten bir taban siyaseti yapalım ve Türkiye'de kalıcı olarak bir kurumsallık oluşturalım istiyorum. Bunlar için çalışıyoruz."

'İYİ PARTİ FETÖ'CÜLERİN ADRESİ DEĞİL'
İYİ Parti'nin FETÖ'cülerin toplandığı siyasi oluşum olduğu iddialarına da değinen Yıldız, İzmir Fen Lisesi'nde okurken kendisine Yamanlar Fen Lisesi'nden burs teklifi geldiğini ama bunu kabul etmediğini, ömründe de bir FETÖ'cü tanımadığını söyleyerek yanıt verdi. Yıldız, şunları da ekledi:

"FETÖ mağduru, yıllarca hapis yatmış birçok kişi var partimizde. FETÖ mağduru insan, FETÖ'nün kurduğu partiye gider mi? Gitmez. 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' diye Meclis'te önerge verdik. AK Parti ile MHP 'Hayır, araştırılmasın' diyor. Bu konuda araştırma önergesi veren partiye siz nasıl FETÖ'cü damgası vurabilirsiniz? Vuramazsınız ama Türkiye'de etiketler üzerinden siyaset yapılıyor. AK Parti'nin etiketi Müslüman, CHP'nin etiketi Atatürkçü, MHP'nin Türkçü-Milliyetçi, HDP'nin Kürtçü-Milliyetçi. Biz herkesi kucakladığımız için insanlar bize bir etiket bulamadılar. Etiket bulamadıkları için de böyle yaftalar ile bizi halkın gönlünden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Kısa vadede belki bazı insanlar buna kanabilir ama uzun vadede bunun tutması imkansız."(DHA)

 
Turizm fuarında Konak’a yoğun ilgi
 
Çipras'tan Putin'e Türkiye mesajı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 8 Aralık 2018 Cumartesi 12:39

MİLLET AKPDENDE CHPDENDE MEMNUN DEĞİL BELEDİYECİLİK OLARAK ALTERNATİF ARIYORLAR AMA EĞER İYİ PARTİ DE MHP GİBİ YAPIP CHPYE SIĞINIRSA KENDİNE YAZIK EDER BEN VARIM ALTERNATİF DEYİP MUTLAKA BU SEÇİMLERDE SAHAYA İNMELİ HER İLDE HER İLÇEDE ADAY ÇIKARTMALI

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır'dan müjdeli haber: Otopark yönetmeliği hangi tarihe ertelendi?
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, resmi gazetede yayınlanarak 1Haziran ...
CHP Kadın Kolları Başkanı Köse’den Başkan Batur’a ziyaret
Özel bir programı sebebiyle İzmir’e gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ...
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Turizmde dijitalleşmeliyiz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, İzmir'in ...
 
Çocuklara çadır kurmayı öğretti, kaya tırmanışı yaptı... AK Partili Şengül'ü hiç böyle görmediniz
Başkan Şengül, çocuklarla doğa yürüyüşü yaptı, çöp topladı, onlara çadır ...
MHP’ye ittifak jesti: 6 il, 60 ilçe!
AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakı çalışmalarının ‘genel ...
Zeybekci ailesinde düğün heyecanı
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin ...
 
CHP-İYİ Parti'de sona doğru! Liderler zirvesi bekleniyor
CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen yerel seçimlere yönelik işbirliği ...
'Bu hafta içerisinde Bahçeli ile bir araya gelebiliriz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile bu hafta içerisinde bir ...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu KKTC'de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva