HABERLER>EGE
12 Ocak 2019 Cumartesi - 15:53

Cumhur İttifakı’nın ‘Efeler Diyarı’ndaki adayları belli oldu: Listede dikkat çeken detaylar!

AK Parti ile MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı Aydın’daki 18 adayını kamuoyuna tanıttı. 31 Mart için 7 ilçede MHP’nin adayının sahaya sürülmesi kararlaştırıldı. 10 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi noktasında ise AK Parti’nin temsilcileri başkan olmak için yarışa girecek. Didim'de eski CHP’li başkan tercih edildi. MHP’nin güçlü olduğu Nazilli’de AK Parti aday göstermedi. Söke’de ise eski ANAP’lı başkan MHP adayı olarak seçildi. Kuşadası'nda son dakika sürprizi gerçekleşti.

Cumhur İttifakı’nın ‘Efeler Diyarı’ndaki adayları belli oldu: Listede dikkat çeken detaylar!

EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın Aydın adayları belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın kamuoyuna ilan ettiği aday listesi dikkat çekti.

AK Parti, Aydın’da Büyükşehir Belediye Adaylığı noktasında 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi Mustafa Savaş’ı sahaya sürdü. Aynı zamanda milletvekili olan Savaş, geçtiğimiz aylarda ilan edilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun rakibi oldu. Savaş MHP’nin de destek oylarıyla Çerçioğlu karşısında ipi göğüslemeyi amaçlayacak.

Öte yandan kentin 17 ilçesinin 7 tanesi MHP’ye bırakıldı. AK Parti adaylarından birinin ise eski CHP’li olması dikkat çekti. Buna göre; AK Parti Kuşadası’nda Fuat Akdoğan'ı, Köşk’te Nuri Güler'i, Sultanhisar’da Ertegün Ünal'ı, Kuyucak’ta Metin Ertürk'ü, Buharkent’te Mehmet Erol'u, Bozdoğan’da Ufuk Altındaş'ı, Çine’de Celal Özden'i, Didim’de Mümin Kamacı'yı, Koçarlı’da Nedim Kaplan'ı, Yenipazar’da Suat Menderes’i aday gösterdi.  MHP’nin adayları ise; Söke’de Beliğ Azbazdar, Karpuzlu’da Hilmi Dönmez, Karacasu’da Zeki İnal, Nazilli’de Haluk Alıcık, Efeler’de Ümmet Akın, İncirliova’da Gürşat Kale, Germencik’te İsmet Akın oldu.

Listede dikkat çeken detaylar:

2004-2009 seçimlerinde CHP adayı olarak girdiği seçimlerden galibiyetle çıkan ve başkanlık görevini yürüten Didim Belediyesi eski Başkanı Mümin Kamacı 2014 yılında partisi tarafından tercih edilmemişti. Kamacı Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak seçime girmiş ve kaybetmişti. Kamacı’nın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerdeki adresi AK Parti oldu. 

Kuşadası’nda ise 2009-2014 yılları arasında Kuşadası’nda CHP’li bir belediye başkanı olarak görev yapan Esat Altungün’ün işaret edilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. 1978  yılından itibaren CHP’nin üyesi olan Altungün 2018 yılında 40 yıllık partisinden istifa etmişti. AK Parti genel merkezi tarafından ise 31 Mart seçimleri için aday olarak sahaya sürülmesine saatler kala son dakika sürprizi gerçekleşti. İlçede geçmiş dönemde belediye başkanlığı görevini yürüten Fuat Akdoğan aday ilan edildi. Altungün’ü ise Büyükşehir Adayı Savaş’ın istemediği öne sürüldü.

Söke’de 1994 ve 2002 yılları arasında Anavatan Partisi’nden (ANAP) belediye başkanlığı yapmış olan Mehmet Beliğ Azbazdar ise MHP’nin adayı olarak seçime girecek. AK Parti böylece Söke’yi MHP’ye bırakmış oldu.

AK Parti Aydın’da MHP’nin kalesi olarak gösterilen Nazili’de de aday çıkarmama kararı aldı.  2009 ve 2014  yerel seçimlerinde seçilen Haluk Alıcık 3’üncü dönemi için de aday ilan edildi. AK Parti Nazilli’de Alıcık’ı destekleyecek.

Aydın’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından merkez ilçe konumunda olan Efeler’de de MHP’nin adayı Ümmet Akın AK Parti tarafından desteklenecek.

 
Büyükşehir'den yağmur rakamları: 1 aylık yağmur 3 günde geldi
 
Adresinde oturmayan seçmenin kaydı dondurulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz cennet Pamukkale BBC'de
Denizli'deki, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, beyaz travertenleriyle ...
Turgutlu'da sağanak, su baskınlarına yol açtı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gece başlayan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Kuşadası'nda 53 kaçak göçmen yakalandı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
 
Didim'de '40 kilometre' kabus!
Aydın'ın Didim ilçesinde şiddetli rüzgar etkili oldu. İlçede lodosla birlikte ...
Kütahya'da kadın cinayeti: Eski eşini arabanın içinde öldürdü!
Kütahya'da bir kadın, birlikte yaşadığı eski eşi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.
Manisa'da FETÖ operasyonu: 4 gözaltı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik ...
 
Köylüler ayakta: Sarıgöl Üzümü yok olmasın!
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçenin verimli üzüm bağlarının ...
Manisa'da feci kaza: 14 yaralı!
Manisa'da yolcu minibüsü ile traktörün çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı.
Söke'de dağda mahsur kalan keçiyi AFAD kurtardı
Aydın'ın Söke ilçesinde dağda kayalıkların arasında mahsur kalan bir keçi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva