HABERLER>SAĞLIK
28 Ocak 2020 Salı - 20:03

Corona kabusu: 2 ülkede daha virüs şüphesi

Çin'de ortaya çıkan SARS benzeri corona virüsü yayılmaya devam ediyor. Virüs Çin dışında 17 ülkeye sıçradı.İspanya ve Kenya'da ise ilk corona virüsü vakalarından şüpheleniliyor.

Corona kabusu: 2 ülkede daha virüs şüphesi

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs salgını nedeniyle ölü sayısı artıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 106'ya yükseldi. Virüsün tespit edildiği vaka sayısı ise 5 bine yaklaştı. Bununla birlikte, Dünya Sağlık Örgütü salgınıyla mücadelede Çin'e güvendiklerini belirtti. Farklı ülkeler Çin'in Vuhan kentindeki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayacaklarını duyurdu. Almanya'da ilk kez corona virüsü tespit edildi. Böylelikle, virüs Çin dışında 17 ülkeye sıçradı.İspanya ve Kenya'da ise ilk corona virüsü vakalarından şüpheleniliyor.

Çin'in Vuhan kentinden yayılan corona virüsü nedeniyle can kayıpları ve vaka sayısı artıyor. Virüs, resmi rakamlara göre, Çin genelinde 106 kişinin ölümüne yol açarken, 2019-nCoV salgını yüzünden virüs bulaştığı kesinleşen kişi sayısı ise 976'sının durumu ağır olmak üzere 5 bine yaklaştı.

Virüs Çin dışındaki ülkelere de yayılmaya devam ediyor. Virüs son olarak Almanya'da tespit edildi.

İSPANYA VE KENYA'DA İLK CORONA VİRÜSÜ ŞÜPHESİ
İspanya'nın Barselona kentinde,  Vuhan kentinden geldiği öğrenilen bir kişinin corona virüs şüphesiyle müşahede altına alındığı ve kesin sonucun 48 saat içinde çıkacağı belirtildi

Kenya’da ise   bir kişi, yeni tip corona virüs salgını  yaşanan Çin’den dönüşü sonrası karantinaya alındı.

Sağlık Bakanlığı, hastalık belirtileri bulunan kişinin muayene ve testlerinin sürdüğünü açıkladı. Kenya Hava Yolları ile Guanco şehrinden Nairobi’ye uçtuğu belirtilen şüphelide corona virüs tespit edilirse bu Afrika’da görülen ilk corona virüs vakası olacak.

VİRÜS ÇİN'DEN 17 ÜLKEYE YAYILDI
Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Yeni tip corona virüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya ve Almanya'ya da sıçradı.

JAPONYA, TAYLAND VE SİNGAPUR'DA VİRÜS GÖRÜLEN KİŞİ SAYISI YÜKSELDİ
Japonya'da, ay başında Çin'in Vuhan kentinden gelen turist kafilesini gezdiren bir otobüs şoförü ile Vuhan'dan gelen bir kişide yeni tip corona virüsü tespit edildi. Japonya Sağlık Bakanlığının açıklamasında, ülkede iki kişide daha yeni tip corona virüsü görülmesiyle toplam vaka sayısının 6'ya çıktığı bildirildi.

Tayland'da, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya virüsten etkilenenerin sayısı 14'e yükseldi.  Singapur Sağlık Bakanlığı ise ülkede son 24 saatte 3 kişinin daha yeni tip koronavirüs taşıdığının tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, Singapur'da vaka sayısının 7'ye çıktığını, son 2 vakanın 19 ve 23 Ocak'ta Vuhan'dan Singapur'a gelen Çin vatandaşları olduğunu duyurdu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ SALGINLA MÜCADELE KONUSUNDA ÇİN'E GÜVENİYOR
Pekin'de Çinli yetkililerle bir araya gelen Dünya Sağlık örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'dan Çin hükümetine destek geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Vuhan kentinde ortaya çıkan 2019-nCoV salgınıyla mücadaleyi ele almak üzere başkent Pekin’de Dışişleri Bakanı Vang Yi ile görüştü. DSÖ’nün ve uluslararası toplumun Çin hükümetinin aldığı önlemleri takdir ettiğini belirten Ghebreyesus, "DSÖ, Çin ile iş birliğini güçlendirmeyi umuyor, Çin’e gereksinimlerine göre ihtiyaç duyduklarını tedarik etmeye hazır." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, bazı ülkelerin vatandaşlarını Çin’den tahliye etme önerilerini takip ettiklerini kaydederek, DSÖ’nün bu tavrı savunmadığını, mevcut koşullarda soğukkanlılığın sürdürülmesi gerektiğini ve aşırı tepki göstermeye gerek olmadığı vurguladı. Ghebreyesus, "DSÖ, Çin hükümetinin salgınla mücadele kabiliyetine tamamen inanıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Vang ise DSÖ’nün Çin’e yönelik olumlu değerlendirmeleri ve ülkesinin salgınla verdiği mücadelede benimsediği önlemler konusunda emin olmasını takdir ettiklerini söyledi. Wang "Bu salgını bir an önce yenme konusunda inancımız, öz güvenimiz tam, kaynaklarımız var" vurgusu yaptı.

UKRAYNA'DAN ÇİN'DEKİ VATANDAŞLARINA ÜLKEYİ TERK EDİN ÇAĞRISI
Ukrayna'nın Pekin Büyükelçiliği, Çin'de yaşayan vatandaşlarına yeni tip corona virüs salgını (2019-nCoV) nedeniyle ülkeyi terk etmeleri uyarısında bulundu. Büyükelçiliğin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, salgına ilişkin ülkedeki gelişmelerin sürekli takip edildiği ve Çinli muhataplar ile temasta bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Hubey eyaletinde karantina şartlarına maruz kalan Ukrayna vatandaşlarına yardım için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Çin'de yaşayan Ukrayna vatandaşlarına, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle imkanları varsa ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapılan açıklamada, Ukrayna hükümetinin karar alması durumunda vatandaşların tahliyesi için çalışmaların başlatılacağı vurgulandı. Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, Ukrayna'da henüz virüsle ilgili endişe edilecek bulguya rastlanmadığını söylemişti. (NTV-AA)


 

 
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Hafter' açıklaması
 
İzmir'i rahatlatan açıklama: Koronavirüs yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9'u Çinli 12 kişide 'coronavirüs' şüphesi!
Aksaray'da 9'u Çinli işçi 3'ü Türk 12 kişi coronavirüs şüphesiyle tedbir ...
İzmir'de koronavirüs alarmı! İl Sağlık Müdürü'nden yeni açıklama
İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir vatandaşın koronavirüs ...
Denizli'deki koronavirüs iddiası için açıklama!
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisine ...
 
Bakan Koca'dan 'koronavirüs'ü açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'koronavirüsü' açıklaması yaptı. İstanbul ...
Çin'den gelen yolcular termal kameralarla taranacak
Sağlık Bakanlığı, "Çin'e ait havayolu şirketi ile yapılan Vuhan-İstanbul ...
Karın ağrısıyla hastaneye gitti... Doktorlar bile şaşırdı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, karın ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede, ...
 
'Gizemli virüs' Türkiye için tehlike yaratır mı?
Çin’de 6 kişiyi öldüren ve “gizemli virüs” olarak nitelendirilen yeni ...
Yanlış ilaç 20 kişiyi kör etti iddiası!
Kırıkkale'de bir göz hastalıkları hastanesinde yanlış tedavi sonucu yaklaşık ...
İzmir için yeni salgın alarmı: Uyuz gitti, domuz gribi geldi!
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, son günlerde kentte artan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva