HABERLER>EKONOMİ
12 Şubat 2024 Pazartesi - 16:26

Çinli firmalardan İzmir'e yoğun ilgi!

BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, BASBAŞ yatırım olanağı toplantısında, “Marmara’da sıkışan sanayinin başka bölgelere dağıtılması noktasında Batı Anadolu Serbest Bölgesi öncelikli bir yatırım bölgesi olarak ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcılarla da yaptığımız görüşmelerde özellikle Çinli firmaların ilgisinin yüksek olduğunu görüyoruz. BASBAŞ’ın kısa zamanda bölgeye güçlü yatırımcılar kazandıracağına inancımız tamdır.” dedi

Çinli firmalardan İzmir e yoğun ilgi!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ-  Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ)’ın yatırım olanakları, düzenlenen toplantıyla Ege İhracatçı Birlikleri üyelerine anlatıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen  toplantıya Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (BASBAŞ) Yürütme  Kurulu Başkanı Dr.Faruk Güler, Genel Müdür Yardımcısı Ümit Murat Güner ve ihracatçılar katıldı.

BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler ise, serbest bölge olması nedeniyle en büyük avantajı ihracatçılara sağlayacak olması nedeniyle, Batı Anadolu Serbest Bölgesini ilk önce Egeli ihracatçılara  tanıtmak istediklerini belirtti.  İhracatçılara, uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttıracak yeni bir yatırım alanı kazandırdıklarını vurgulayan Güler, “ Biz istiyoruz ki, ihracatçılarımız bin bir emek ve yatırımla uluslararası pazarlarda rekabet şanslarını arttırmaya çalışırken, bizler de bulunduğu lokasyonla ve sağladığı vergisel avantajlarla bu çabalarınızı destekleyecek, sizlere ilave rekabet gücü kazandıracak yeni yatırım alanları oluşturalım. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, böyle bir hedef için sizlerin karşısına getirebileceğimiz en doğru seçenek oldu” diye konuştu. Dr. Faruk Güler, Bölgenin, hinterlandında bulunan İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale illerinin ekonomilerine büyük fayda sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: “Marmara’da sıkışan sanayinin başka bölgelere dağıtılması noktasında Batı Anadolu Serbest Bölgesi öncelikli bir yatırım bölgesi olarak ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcılarla da yaptığımız görüşmelerde özellikle Çinli firmaların ilgisinin yüksek olduğunu görüyoruz. BASBAŞ’ın kısa zamanda bölgeye güçlü yatırımcılar kazandıracağına inancımız tamdır.”

Batı Anadolu Serbest Bölgesinde bu yıl 4 firmanın üretime başlayacağı bilgisini veren Dr. Faruk Güler, bu firmalardan birinin geçtiğimiz aylarda iş ilanı verdiğini ve çalışmak için başvuran bin 500 kişinin Bergama Ticaret Odası önünde uzun kuyruk oluşturduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bergama deyince bize hep iş gücü var mı diye soruyorlar. Biz de bölgeyi iyi bildiğimiz için var diyoruz. Soma, Ayvalık, Aliağa, Foça, Dikili gibi ilçeler 15 ila 25 dakika arasında bir yolculukla ulaşılabiliyor. 2023 verileriyle bu bölgenin toplam 15-49 yaş aralığındaki potansiyel istihdam oranı ise 350 bin civarında. Sadece Bergama ve Dikili’de 10 meslek yüksek okulundan yılda bine yakın mezun verilirken, yine Bergama’da eğitim veren Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerine bağlı meslek yüksek okullarından da günün şartlarına uygun mesleki eğitim gören öğrenciler, bölgede kurulacak işletmelerin kalifiye iş gücünü oluşturacak.”

Dr. Faruk Güler, bölgedeki iş gücünü, gelecek yatırım çeşidine uygun olarak daha vasıflı hale getirmek için buradaki 2 meslek yüksek okulu ve 10 teknik meslek lisesi ile birlikte projeler yürütmeye başladıklarını belirterek, “Geçen yıl 80 öğrenciyle başlattığımız mentorluk eğitimini bu yıl da devam ettiriyoruz. Bu öğrencilerimizi geliştirdiğimiz müfredata uygun olarak çalışma hayatına hazırlıyoruz. Ayrıca bölgedeki okulların yönetimleri mezunlarının CV’lerini toplayarak bizlerle paylaşıyor. Bu CV havuzu da eleman arayan yatırımcılar için önemli avantaj sağlıyor. Ayrıca, Bergama ASB içinde bir meslek lisesi inşa edilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz de BASBAŞ olarak bu projeye destek olacağız” diye konuştu.

 
MİMASBEL, Karaburun’da üreticilerin can simidi oldu
 
Eski Başkan Karabağ’dan adaylık açıklaması: 4 partiden teklif aldım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eskinazi’den hükümete çağrı: İzmir 'serbest şehir' olsun!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 15 Asya ...
Bakan Şimşek'ten 'kira artışı' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kiralardaki fiyat artışlarının ...
Ekonomist Erkan’dan uyarı: Dolar 50 TL üstü olabilir!
Ekonomist, Prof. Dr. Hüsnü Erkan, seçim döneminde enflasyonun düşmesinin ...
 
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!
Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2023'te bir önceki aya göre 0,1 puan ...
Borsa İstanbul rekor üzerine rekor kırdı: Dünyada ilk sırada!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yıl başından bu yana dünya genelinde ...
Emekli maaşı sorgulama hizmeti e-devlette!
e-Devlet portalı, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Siteye, ...
 
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel ...
Organik ürün ihracatında hedef 2 milyar dolar!
Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler ve pamuk başta olmak üzere 268 farklı ...
İzmir'de vegan olmak... Menülerde 'pahalı' algısı kırıldı
Hayvansal ürünlerin fiyatlarının artmasıyla birlikte bitkisel ürünler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva