HABERLER>DÜNYADAN
22 Mart 2013 Cuma - 10:25

Çin’in savaş gemileri Türkiye’de yapılacak

Yük ve yolcu gemisi inşasında dünyanın bir numarası olan Çin, savaş gemisi siparişi için ise Türkiye’ye çıkarma yaptı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su, harp gemisi inşasında Türk tersaneleriyle çalışmak istediklerini söyledi.

Çin’in savaş gemileri Türkiye’de yapılacak

İSTANBUL - Dünyada, yük ve yolcu gemi siparişlerinin yüzde 85’ini alan Çin, askeri harp gemi siparişi için Türkiye’yi tercih etti. 18 ülkeden katılımla gerçekleştirilen 12’inci Europort İstanbul Fuarı’na Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su’nun başkanlığında 6 kişilik bir heyette katıldı. Heyet, Türkiye’nin harp gemi inşasında başarılı olduğunu belirterek bu konuda anlaşabilirlerse Türk tersaneleri ile çalışmak istediklerini bildirdi.

Türkiye için 2013 ve 2014’ün fırsatları değerlendirme yılları olacağını söyleyen Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan yeni pazarlar için çok büyük şansların olduğunu belirtti. Türk tersanelerinin krizde hızlı davranarak gemi, tamir, bakım ve onarımına yöneldiğini, sadece tamir yapan tersane sayısının hızla arttığını söyleyen Kalkavan, “Dünyada üretilenin 3 katı bakım geçirmek zorunda olan gemi var, her gemi Çin’e gidemez. Özellikle Avrupa’da 80 milyar euroluk bir pazar var, yeni gemi siparişlerinde Çin’le fiyat rekabeti yapamıyoruz ama gemi tamir, bakım ve onarımında Çin’i alt ettik” dedi.

SAVUNMA İLE ATAĞA
Türk denizcilerinin kendi imkânları ile enerji gemilerinden askeri harp gemilerine uzanan geniş bir yelpazede var olduğunu ifade eden Kalkavan , “Önümüzdeki yıllarda en büyük ihracatımızı savunma sanayine yapacağız. Harp gemileri ve askeri savunma botları gibi konularda Türk tersanelerinin başarısına ve kalitesine şu anda yetişebilecek bir ülke yok. Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin harp gemileri ve savunma botları siparişleri ile Türk denizcileri yeniden ihracat atağına geçecek” diye konuştu. Kalkavan, gelecek 10 yılda sektöre yeni 200 bin istihdam kazandırmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

ŞARTLAR EŞİT DEĞİL
Sektörde rakip ülkelerle eşit olmayan şartlarda var olduklarını belirten Metin Kalkavan, “Eğer şartlar eşit olursa düşünün ne oluruz? Denizcilik sektöründe yeni bir dönem başladı. Bu kadar uzun bir krizde ayakta kalmayı başaran sektör, bundan sonra daha da büyüyerek daha da gelişerek yoluna devam edecektir. Çok genç bir nüfus ve eğitimli bir kadro geliyor” diye konuştu. Dünyada devlet desteği almayan tek denizcilik sektörü olduklarının altını çizen Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Bunun için devlete teşekkür ederiz. Bu sayede, denizcilik sektörü, gemi inşa sanayi gemi tamir, bakım ve onarımdan harp gemilerine, enerji platformlarından yüzen santrallere kadar çok farklı alanlara yöneldi ve spesifik gemi inşasında dünyadatek olmayı, gemi tamir, bakım onarım da ise ikinci olmayı başardı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudüs'te konuştu: Filistin'in de devlet kurma hakkı var
Kudüs'te İsraillilere hitap eden ABD Başkanı Barack Obama, "Filistinlilerin ...
İtalyan Milli Takımı’na yıldırım çarptı!
İtalyan mili takımını dün akşam saatlerinde İsviçre'ye götüren uçağa yıldırım ...
Dünyaca ünlü Bale’de seks skandalı iddiası!
Rusya’nın dünyaca ünlü Bolşoy Balesi’nin eski baş balerini 37 yaşındaki ...
 
Dünya Öcalan’ın çağrısını ‘ateşkes’ten gördü!
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın okunan mesajı ...
Ülkeyi karıştıran 'çıplaklık' yasası!
Güney Kore’de hükümetin aldığı yeni bir karar, kıyafet uygulaması konusunda ...
Eski baş balerinden Rus baleye şok 'fuhuş' suçlaması!
Rusya’nın dünyaca ünlü Bolşoy Balesi’nin eski baş balerini 37 yaşındaki ...
 
Ruslar'dan Rumlar'a ahlaksız teklif
Ruslar, AB’ye ‘Hayır’ deyip kendilerinden maddi destek isteyen Rumlara, ...
Ve Obama İsrail’de: ‘İttifakımız ölümsüz!’
ABD Başkanı Barack Obama'nın üç günlük İsrail ziyareti başladı. İsrail'deki ...
‘Ada’yı sarsan seks skandalı!
26 yaşındaki kadın öğretmen, özel ders verdiği 17 yaşındaki öğrencisiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva