HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2021 Cuma - 12:53

Çiğli'de fabrika-tramvay gerilimi!

Çiğli AOSB Bölgesi'nin önemli firmalarından Dirinler Döküm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, tramvay çalışması sebebiyle kamyonlarını fabrikadan çıkaramadıklarını iddia ederek çalışma yapan yetkililerle tartıştı. Dirin kamyonların fabrikadan çıkmasını sağlamak için raylara kum döktürerek araçlarını çıkarttı.İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise fabrikanın kapısının önüne beton atıldığını ve kamyonların geçişlerinin sağlanması için ise sac platformlar konulduğunu açıkladı. Firmanın kamu hizmetinin engellenmesi gerekçesiyle yasal hakların kullanılacağı aktarıldı.

Çiğli de fabrika-tramvay gerilimi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden olan AOSB Çiğli Tramvay hattı inşaatında gerginlik çıktı. İnşaat sebebiyle fabrikalarının girişlerini kapatılan sanayicilerden Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin isyan etti.  Fabrikalarına düzenli araç ve ekipman giremediğini söyleyen Dirin, sanayiciler kendi imkanlarıyla fabrika girişlerine dolgu çalışması başlattı. Günlerdir üretimi durdurduklarını söyleyen Melih Dirin, “İzmir AOSB Türkiye’nin önemli üretim ve ihracaat merkezlerinden biridir. Bunu da herkes bilir. Fakat bu inşaat sebebiyle bir haftadır üretimimizi durdurmuş durumdayız. Üretim müdürlerimiz yetkililere defalarca ulaştı. Biteceği günlerle ilgili sözler alındı.Fakat belirtilen süreler geçmesine rağmen hala fabrikamıza giriş çıkışlar normal hale gelemedi. Biz de kendi imkanlarımızla fabrikamızın önüne açılan hendekleri doldurma kararı aldık” ifadeleri kullandı.

AOSB VE FİRMA YETKİLİLERİ GELDİ
Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin’in açılan hendekleri doldurmaya başlamasını haber alan AOSB yetkilileri ve müteahhit firma yetkilileri tepkileri durdurmak için fabrikaların önüne dolgu yapmaya başladığı belirtildi. Dirin yaptığı açıklamada “Bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrikamızın çalışmasını durdurmak, çalışanlarımızın emeğini engellemektir. Bu engellemeye daha fazla izin vermeyeceğim” dedi. Yetkililer de iş makinalarıyla fabrika giriş çıkışlarının normal hale gelmesi için çalışma başlattı.

TRAMVAYA KARŞI DEĞİLİZ
Dirin açıklamasında şunları söyledi:

“Biz tramvaya karşı değiliz. Hiç de olmadık. Ama keşke bu yapılanlar dünya ülkelerindeki örneklerine uygun olsaydı. Hiç olmazsa İstanbul’a Bursa’ya ya da burnumuzun dibindeki ALOSB İZBAN projesine bakılarak gerçekleştirilseydi. Dünyanın hiçbir yerinde ağır sanayi bölgelerinin içine tramvay girmez. Hep kapısında kalır. Tramvay gibi toplu taşım araçları bu tip sanayi bölgelerinde iş yavaşlatmaya ve aksatmaya sebep olur. Bu bütün dünyada böyledir. Keşke proje yapılırken daha doğru adımlar atılsaydı. AOSB’nin ortasından değil de arkasından veya girişinden geçirilseydi. Maalesef bunlar yapılırken AOSB Müdürlüğü de bizlere bilgi verip fikrimizi sormadı. Aksaklıkları o zamandan görüp daha iyi bir uygulama ortaya çıkarabilirdik.

İHRACATÇI OLMAYAN ANLAYAMAZ
“Ben ihracatçıyım. Ülkeme ve insanlarıma karşı sorumluluklarımın yanında iş yaptığım ülke ve firmalara karşı da sorumluluklarım var. Bunu herkes anlayamaz. Uluslararası sözleşmelerde günler ve saatler çok önemli. İhracatçı olmayanların bunu bilmemesi normal. Ama yetkililerin bunu bilmesi gerekirdi. Üretimimizi bir hafta durdurduk. Hala sonuç alamadık. Ama hala fabrikamıza araç ve ekipmanlar giremiyor. Bunun çok ağır maliyetleri ve sorumlulukları var. AOSB Bölge Müdürü Hilmi Uğurtaş bunları bilerek gerekli önlemleri almalıydı. Bizleri niye dinlemediğini de anlayabilmiş değiliz! Keşke dinleseydi. O zaman böyle mağduriyetler ve sıkıntılar yaşanmazdı”

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yüklenici firma eliyle yürüttüğü Karşıyaka-Çiğli Tramvayı inşaat çalışmaları hızla sürmektedir. Hattın geçtiği İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB), bir firmanın mağduriyet yaşadığı yönündeki haber, çeşitli kanallar aracılığıyla kamuoyuna aksettirilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı ve yüklenici firma koordinasyonunda, çalışmalar hızla yürütülmektedir. Bu büyük çaplı bir inşaat faaliyetidir ve doğal olarak kazı çalışmaları yapılmaktadır. İş planı dahilinde firmalarla iletişim kurulmakta; işin hangi tarihte başlayacağı, ne kadar süreceği kendilerine bildirilmektedir. Fabrikalara araç giriş çıkışında mağduriyet yaşanmaması için belediyemiz tarafından yaptırılan devasa sac platform, fabrika girişlerine yerleştirilmektedir. Böylece her tonajda araç giriş çıkışı sorunsuz yapılabilmektedir. Haberde adı geçen fabrikanın kapısının önüne ayrıca beton da atılmıştır.

Adı geçen firmanın temsilcileri, kanunsuz ve hukuksuz şekilde şantiye çalışmalarına müdahale etmiş ve çalışmaların bir süre durmasına neden olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmetini aksatan bu durumla ilgili yasal haklarını kullanacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka-Çiğli Tramvay hattı için 1,2 milyar TL’lik yatırıma imza atmıştır. Bu yatırımın en önemli gerekçelerinden biri, kent ve ülke ekonomisine katkılarıyla takdir ettiğimiz sanayi işletmelerinin çalışanlarının ulaşımını kolaylaştırmaktır. Tamamlandığında, İAOSB işletmeleri, üniversite ve hastane çalışanları ile bölge sakinleri; konforlu, güvenli ve vakitten kazandıran toplu ulaşım imkânına kavuşacaktır. Tramvay hattının projesi özellikle sanayicilerden gelen talep üzerine hattın İAOSB içinden geçeceği şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde, büyük oranda servis araçlarından kaynaklanan yoğun trafik problemi de sona erecektir. Böylesine önem taşıyan bu projenin inşaat çalışmaları, bölgedeki günlük yaşamı ve işleyişi en az etkileyecek şekilde yürütülmektedir.

İzmirlilere hizmet şiarıyla devam eden çalışmaların, 2023 yılının ilk yarısında tamamlanması ve hattın hizmete alınması planlanmaktadır. Bölgedeki hemşehrilerimize anlayışları için teşekkür ederiz."

 
Torbalı'da festival zamanı
 
Kuşadası'ndaki faciada yeni gelişme! Sanıklara ceza yağmıştı ama...
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerim 26 Eylül 2021 Pazar 03:48

Sabır sabır 2023 seçim illaki gelecek İzmir''i bitirdiler bana İzmir''de birtane cadde sokak anayol düzgün asfaltli bir yol gösterin çekilen krediler çok güzel işlere kullanılıyor

Yorumu oyla      2      4  
BALIKÇI 25 Eylül 2021 Cumartesi 18:13

Vizyonsuz izbb Avrupa ülkelerinde HAVARAY var aşağıda trafik sorunsuz çalışıyor bu vizyonsuz izbb başındaki zat çağırsa firma sahibini bak kardeşim benim burada hastanem ata sanayi aosb var burada 724 esasına göre bu işi hemen minimum zamanda bitir diyecek vizyon varmı nereden baksan vizyonsuz izbb kendi binasının onündeki yol inşaatını bitiremedi dirinlerin sahibini bile çileden çıkaran vizyonsuz izbb utanmadan hukuk yolları açık demiş dirinlerin ihracatına baksanız kaç vizyonsuz izbb yapar kolay gelsin vizyonsuz izbb

Yorumu oyla      2      4  
25 Eylül 2021 Cumartesi 12:43

OSB içinden çok sık tramvay geçeceğini zannetmiyorum. Belli saatlerde çalışır. Esas güzergah Mavişehir-Hastane-İZBAN-Kampüs olur. Bu hatta paralel İZBAN da var. Buraya metro olmaz. Metro illa ki yeraltından gider diye de bir şey yok. Aç kapa da her yere yapılamaz. Arabası olan tramvay yapılmasın diyor. Keşke her yere metro-tramvay olsa. Amerika, Japonya gibi ülkelerde gelişmiş raylı sistemler var, biz yapılmasın kafasındayız. Japonya'da bir istasyona iniyorsun, bir çok farklı noktaya hat gidiyor. Biz de bu seviyeye gelmek zorundayız. Biraz dünyada neler yapılıyor bakmak lazım. Bizdeki OSB'ler de oldukça geri kalmış yerler. Çin şehirlerine, Tokyo'daki yerlere bakarsak ne kadar geri kaldığımızı görürsünüz. Bizdeki liman bile küçücük.

Yorumu oyla      3      3  
Hayatı arabaya göre düşünmek 25 Eylül 2021 Cumartesi 10:48

Tüm dünyada raylı sistemin yeraltından geçtiğini zanneden bir kitle var. Dünya devi Amerika'ya bir gidin bakalim kaç km tramvay var. Almanya, Japonya gibi dev ülkelerde yüzüyden giden kmlerce hat var. Trafiğin çözümü toplu ulaşımdır, özel araç değil.

Yorumu oyla      4      4  
Sezgin 25 Eylül 2021 Cumartesi 09:39

Şehri mahallenin göbeğinde hastane ile içiçe gürültü aile geçemiyor tabiki şehirden uzaklaşması lazım

Yorumu oyla      2      3  
Murat 25 Eylül 2021 Cumartesi 01:21

Saçma sapan işler yapıyor belediye. Organizede tramvay olmaz. Trafiği yavaşlatır. İşleri aksatır. İzmir belediyesi saçma işlerde 1 numara

Yorumu oyla      3      5  
Mehmet79 24 Eylül 2021 Cuma 23:44

O değil de, hastanenin önünde inşaat var. Yol tek şeride düşürülmüş ambulanslar vaktinde ulaşamıyor. Tramvay bittiğinde daha kötü trafik olacak hastane olumsuz etkilenecek. Bunlar düşünülmüyor mu acaba?

Yorumu oyla      5      7  
Cem albaykan 24 Eylül 2021 Cuma 23:09

Organize sanayi cevresinde ev yokken vardı. Iktidar genel ekonomiyi bitirdi. Muhalefet belediye hizmetlerini bitirdi. Ohhh ne güzel

Yorumu oyla      4      6  
Cem albaykan 24 Eylül 2021 Cuma 23:07

Projenin rastgele cizildiği kesin. Ciğli ilçe degil, köy olarak anılmalı. Trafiği aksatacağı kesin. Tek seride indirilen yollar hata.

Yorumu oyla      4      7  
Ahmet 24 Eylül 2021 Cuma 21:53

İzmiri mahvettiniz ne gerek vardi tramvaya bu parayla evsizlere ev yapılar

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'5 zincir market piyasayı alt üst ediyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat iddiaları hakkında yaptığı ...
Kapasite kullanım oranı eylülde yükseldi
TCMB kapasite kullanım oranı rakamlarını açıkladı. Buna göre imalat sanayi ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ...
 
Lüfer tezgaha çıktı: İşte ilk fiyatlar
Marmara Denizi'nde lüfer balıkçıların ağlarına takılmaya başladı. Kilogramı ...
Yapılandırmadan yararlanmak için son hafta!
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler ...
Torbalı'da 5 milyonluk İtfaiye Hizmet Binası yatırımı
Pancar, Yazıbaşı, Ayrancılar ve bölgedeki sanayi kuruluşlarında olası ...
 
Fed beklenen faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek ...
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
Sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen Bakan Adil Karaismailoğlu, ...
Tüketici güveni eylülde yükseldi
Eylül ayında Tüketici Güven Endeksi yüzde 1.8 yükseldi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva