HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2021 Perşembe - 09:01

Torbalı'da 5 milyonluk İtfaiye Hizmet Binası yatırımı

Pancar, Yazıbaşı, Ayrancılar ve bölgedeki sanayi kuruluşlarında olası bir yangında müdahale edebilecek İtfaiye Hizmet Binası Pancar OSB tarafından yapılacak. 3 bin 500 metrekarelik alanda yapılan hizmet binasının proje maliyeti 5 milyon TL olacak.

Torbalı da 5 milyonluk İtfaiye Hizmet Binası yatırımı

Torbalı’da son yıllarda fabrikacının en büyük talepleri arasında yer alan İtfaiye Hizmet Binası sorununa Pancar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) son veriyor. İlçe merkezi ve Çaybaşı’nda bulunan itfaiye istasyonu yaklaşık 70 bin nüfusun yaşadığı Ayrancılar, Yazıbaşı ve Pancar bölgesindeki olası bir yangın ya da olaya müdahalede büyük zaman kaybı yaşıyordu. Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy’un girişimleri ile OSB içerisinde yer alan 3 bin 500 metrekarelik alana itfaiye istasyonu yapılması için ilk adım atıldı. Dün temeli atılan itfaiye istasyonu tamamlandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. İstasyonun tamamlanıp, faaliyete geçmesiyle bölgedeki olası olaylara müdahalede artık geç kalınmayacak. Temel atma törenine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy, Müteşebbis Heyet Başkanı Abdulvahap Olgun ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SADECE OSB’YE DEĞİL 70 BİN KİŞİYE HİZMET EDECEK
1 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan, 101 sanayi parselinin bulunduğu Pancar OSB’de yapılacak olan itfaiye istasyonu için dün temel atıldı. Pancar OSB’de bulunan iki eksikten birinin tamamlanacağını ifade eden Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy, “Bizim OSB olarak iki sorunumuz vardı. Biri olası bir olaya müdahale edecek olan itfaiye istasyonu, diğeri ise otoban bağlantı çıkışıydı. Otoban çıkışı için gerekli izinleri aldık. İmarda yaşanan sorunların çözülmesiyle de bu talebimiz yerine gelecek. İtfaiye istasyonu için de gerekli adımı attık. Göreve geldikten hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Tesisi biz yapıp, size devredelim’ teklifiyle gittik. Teklifimiz kabul edildi. 4 aracın kalabileceği itfaiye istasyonumuz yılsonuna kadar hazır olacak. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak olan bu istasyon sadece OSB’ye değil yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı bu bölgeye de hizmet verecek. Bu süreçte bizim yanımızda olan, bize destek veren Pancar OSB Müteşebbis Heyeti’ne ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OLGUN BOYKOTA DESTEK SÖZÜ ALDI
Aynı zamanda Pancar OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, temel atma töreninde Başkan Ünlüsoy ve yüklenici inşaat firmasından başlattıkları greve destek sözü aldı. Son iki yılda; çimentoya yüzde 85, demire yüzde 137, betona ise yüzde 97 zam geldiğini belirten Olgun, demir, çimento ve beton karteline karşı yapı inşaatlarının 15 gün boyunca durdurulmasına öncülük etmişti. Olgun bu eyleme Pancar OSB’nin de katılacağını belirterek, “Pancar OSB olarak bölgeye hitap edecek İtfaiye Hizmet Binası yapıyoruz.Başkanımız Mahmut Ünlüsoy, yönetim kurulu ve müteşebbis heyete teşekkür ediyoruz. OSB’miz bölgenin yıldızı haline geldi. Biliyorsunuz cumartesi günü itibari ile artan maliyetlere dikkat çekmek için yapıları durduruyoruz. Yüklenici firmadan 25 Eylül-5 Ekim arasında; demir, çimento ve hazır beton karteline karşı yapı durdurma sözü aldık” dedi.

 
Kütahya'da bir köye koronavirüs karantinası!
 
Buca'da 'hareketli' hafta
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sosyal belediyecilik anlayışı 23 Eylül 2021 Perşembe 10:42

İtfaiye hizmet binasının İzmir BB ‘ne devredilme töreninde toplu ulaşımda merkez ilçelerde uygulanan 120 dk.aktarma hakkını Torbalı ilçesindeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) de uygulanmasını talep ediniz. Torbalı halkının . geliri çok mu fazla da 120 dk. aktarma hakkı verilmiyor. Torbalı ilçesinde ödenen vergilerden İzmir BB nin aldığı pay İzmir il genelinde ödenen vergilerin yüzde kaç oranında ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fed beklenen faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek ...
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
Sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen Bakan Adil Karaismailoğlu, ...
Tüketici güveni eylülde yükseldi
Eylül ayında Tüketici Güven Endeksi yüzde 1.8 yükseldi
 
İzmir'de işletmeciler kolları sıvadı... Öğrenciye otel günlük 30 TL!
Üniversite öğrencilerinin kiralık ev bulamaması üzerine İzmir Otel, Pansiyon ...
İzmir için kruvaziyer atağı
Ülkemiz limanlarına dev yolcu gemilerini çekmek için tanıtım çalışmaları ...
Urla'nın kadın kooperatifi ilk ihracatını yaptı
İzmir'in Urla ilçesinde 2014'te kurulan 172 ortaklı Urla Kadın Girişimi ...
 
Kritik karar hakkında ekonomistler ne bekliyor?
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını perşembe günü açıklayacak. ...
İzmir'de boyoz ve gevreğe zam!
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı İhsan Esen, hammadde ...
Kripto paralar haftaya düşüşle başladı!
Bitcoin sakin geçen bir hafta sonunun ardından sabaha karşı sert düştü. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva