HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:13

Çiğli’de olaylı meclis: AK Parti terk etti

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı AK Parti ve CHP meclis üyelerinin tartışmalarına sahne oldu. AK Partili meclis üyeleri oturumu terk ederken Başkan Arslan, “Niye kaçıyorsunuz meclisten kaçılır mı?” dedi.

Çiğli’de olaylı meclis: AK Parti terk etti

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hasan Arslan idaresinde gerçekleşti.
 
Mecliste AK Parti ve CHP grubu arasındaki tansiyon yükselince AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti.
 
Tartışmanın fitilini Başkan Hasan Arslan’ın Çiğli Belediyespor'un şampiyonluk maçına katılmayan AK Partili meclis üyelerini eleştirmesi ateşledi.
 
ÇİĞLİ’Yİ TEMSİL ETMİYOR MUSUNUZ?
Bunun üzerine Başkan Arslan AK Parti grubundan sert tepki gördü. Tepkiler üzerine konuşan Arslan; “Çiğli Belediyespor ile Gaziemirİzakspor’un şampiyonluk maçına Gaziemirİzakspor’u desteklemeye, CHP’li, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri katıldı. Ancak; bizim Çiğlibelediyespor’u desteklemeye gelen bir tane bile Çiğli’den AK Partili meclis üyesi göremedim. Siz Çiğli’yi temsil etmiyor musunuz? Sizleri davet ediyoruz, hiçbir etkinliğimizi de gelmiyorsunuz” dedi.
 
AK Parti Meclis üyesi Atilla Atlı İse “Bu konuda gün içerisinde telefonumuza birçok mesaj geliyor hepsine bakabilme durumumuz yok veya önemsemiyoruz. Bundan sonraki davetlerinizi birkaç gün önceden bize bildirirseniz katılım sağlarız” diye konuştu.
 
1 MAYIS TARTIŞMASI
Mecliste ayrıca 1 Mayıs tartışması da yaşandı. Başkan Arslan AK Partili meclis üyelerinin söz almak istemesi üzerine, “ Ne diyeceksiniz 1 Mayısla ilgili? Meydanları kapattınız. İyi mi yaptık diyeceksiniz? Otur yerine kardeşim söz vermiyorum” diye konuştu.
 
AK Partili Atilla Atlı da, “1 Mayıs’ı biz resmi tatil yaptık. Deniz Gezmiş asıldığı zaman iktidar CHP idi. Deniz Gezmiş’in asılması için el kaldıran milletvekilleri içerisinde İzmirli vekillerde vardı” dedi.
 
Başkan Arslan ise,  “Sen nerden bilirsin Deniz Gezmiş’i, Yusuf İnan’ı? Otur kardeşim söz hakkı vermiyorum” ifadelerini kullandı.
 
ESKİ ARAÇ TARTIŞMASI
EKNAK Uluslararası NAK. ve TİC. LTD. ŞTİ. tarafından şartsız olarak 1982 model yarı römork aracının Çiğli Belediyesine hibe olarak kabulü esnasında Ak Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya ile Çiğli Belediyesi Başkanı Hasan Arslan arasında yeni bir tartışma çıktı.
 
Mesut Demirkaya’nın 33 yaşındaki bir aracın bize masrafı olur ve bunu görmedik demesi üzerine, Hasan Arslan geçtiğimiz günlerde AK Parti Meclis üyelerinin gündeme getirdiği cıvata, somun açıklamalarını örnek göstererek, ‘Gidin şantiyede bakın’ dedi.
 
AK Parti grup Başkanı Mesut Demirkaya’nın 4 numaralı ve 6 numaralı meclis maddelerinin protokol suretini istemesi üzerine, Arslan; “Sen başkanına inanmıyor musun? Senin inanman için Kuran’ı eline alıp sallaması mı lazım, çoğunluğun dediği olur” ifadelerini kullandı.
 
MECLİSTEN KAÇILIR MI?
Tartışmaların ardından CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Gündüz “Arkadaşlar yanlış yapıyorlar ama doğru bir yanlış yapıyorlar. Görüyorlar ki bu iktidar değişecek. Bu şekilde olmayacak onun için incelemek istiyorlar. Yalnız bu tip yönetmeliğidir. Burada karar alınmasını istiyoruz. Her zaman kaybedenler saldırganlaşıyor” dedi. Gündüz'ün konuşmasının ardından AK Parti Meclis üyesi Nedim Aslan meclis salonunda masasına vurarak söz hakkı istedi. AK Partili meclisin bu tavrından dolayı Belediye Başkanı Hasan Arslan konuşma hakkı vermedi. Bunun üzerine ortam iyice gerildi. Ve daha öncede meclis salonunu terk eden AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk ettiler. Bu sırada AK Partili ve meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyelerinin salonu terk ettiği sırada Belediye Başkanı Hasan Arslan AK Partili meclis üyelerine seslenerek, “Niye kaçıyorsunuz meclisten kaçılır mı?” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 7 Mayıs 2015 Perşembe 16:09

Metropol köy çiğlinin meclisi de köy kahvesine dönmüş. Lütfen hizmet bekliyoruz. Yıllardır sen yapmadın ben hıc yapmadım kavgalarını bırakın. Yokluk içerisinde zapa köprü yapan Denizlere layık olmak için varlık içerisinde kavgadan başka ne yaptınız.Slogancılık bitsin artık

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Üç fidan'a sabaha karşı anma: Unutmadık!
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43. yılında ...
Urla'da hıdırellez coşkusu
Baharın uyanışı ve Hızır ile İlyas Peygamberlerin her yıl buluştuklarına ...
Menderes zabıtası göz açtırmıyor!
Menderes Belediyesi zabıta ekipleri, pazaryeri denetimlerinde işgaliyeye, ...
 
Hıdrellez coşkusu: İzmir bir dilek tuttu
Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ...
Kocaoğlu'na Kıbrıs övgüsü: Feyzalmaya geldik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden ...
Kadınlara özel gezilerde yeni durak: Yassıcaada
İzmirli kadınlara yönelik “Kent ve Körfez Gezileri”nde son bir ay içinde ...
 
İstanbullu öğrencilerden Selçuk’a UNESCO desteği
Özel Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri giydikleri "Efes UNESCO'ya ...
Narlıdere Çocuk Korosu'ndan bir ilk
Narlıdere Belediyesi Çocuk Korosu Narlıdereli müzikseverler ve ailelerine ...
Gaziemir’de koristlerden kıskandıran performans
Şef Ferda Yılmaz yönetiminde sahne alan 90 kişilik Gaziemir Belediyesi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva