HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2015 Salı - 15:28

İstanbullu öğrencilerden Selçuk’a UNESCO desteği

Özel Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri giydikleri "Efes UNESCO'ya Dahil olsun" yazılı tişörtlerle Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'nın karşısına çıktı. Öğrencileri karşısında gören ve bu tablo karşısında oldukça mutlu olduğunu belirten Başkan Bakıcı,"Selçuk Belediyesi olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çekerek; "Selçuk bir Kültür ve sanat kenti olmak zorundadır" dedi.

İstanbullu öğrencilerden Selçuk’a UNESCO desteği

İZMİR - Her yıl mayıs ayında proje haftası düzenlediklerini, öğrencilerin seçtikleri projeler doğrusunda Türkiye'nin ve Dünyanın çeşitli yerlerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Özel Bilfen İlköğretim Okulları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Havva Güneş, bu yıl daöğrencileri ile birlikte Efes Antik Kentini konu olarak çalıştıklarını söyledi."Harikalar Diyarı İyonya" adlı proje kapsamında öğrencileri ile birlikte Efes Antik Kentini Dünya Kültür Mirası (UNESCO) Asıl Listesine dahil olmasını desteklediklerini kaydeden Güneş; bu çerçevede Efes'in UNESCO'ya girmesini kesinlikle desteklediklerini, bunupankartlar ve sosyal medya üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“EFES UNESCO’YA DAHİL OLSUN”
Üzerinde "Efes UNESCO'ya Dahil olsun" yazılı tişörtlerle kendisini ziyaret eden 44 öğrenciyi karşında görünce büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Gerçekten hem duygulandım hem gururlandım. Böyle bir etkinliği ilçemiz dışından gelen öğrencilerimizin düşünmesi bizim için çok özel bir durum oldu" dedi.

KÜLTÜR MİRASI GELECEK KUŞAKLARIN
Efes'in 8500 yıllık tarihi bir geçmişi olduğunu ve birçok medeniyetlerin içinde yer aldığı bir coğrafyada olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; "Buranın tarihiyle kültürüyle tüm dünyaya mal olmuş bir coğrafya olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilfen İstanbul merkezli bir okul olmasına rağmen Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisine dahil olmasını görmek istemesi ve desteklemesi kadar doğal bir şey yoktur. Efes; hem kendi ilçemiz açısından, hem bölge açısından, hem ulusumuz açısından, hem de dünya mirası olma açısından önem arz ediyor. Çünkü dünyaya mal olmuş bir kültür mirasıdır. Bize düşen görev bu kültür mirasını sizlere, sizlerin de gelecek kuşaklara en iyi şekilde koruyarak iletmektir" dedi.

HEDEF 5 MİLYON ZİYARETÇİ
Haziran ayı sonu itibariyle Efes'in Dünya Kültür Mirası asıl listesi içerisinde yer alacağına inandıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; "Bununla ilgili çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde yaptık. Bunun sonucunu almaya başladık. Bu konuya sahip çıktığınız için destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten gururlandım ve onurlandım" diye konuştu.
Efes'in yılda yaklaşık 2 buçuk milyon ziyaretçi ağırladığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; "Efes UNESCO'ya girdiğinde bizim hedefimiz 5 milyon civarında turisti ağırlamaktır. Bu kapsamda çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz" dedi.

Efes Antik Kenti Alan yönetiminde proje değişikliği yapıldığını ve Efes'in giriş kapıları ile kapıyanındaki bütün girişlerde yenilik yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, bu kapsamda Efes Havaalanın da bu bölgeye çekileceğini söyledi. Yepyeni bir düzenleme yaparak Efes Antik Kenti giriş kapılarında içerisinde otoparkının da bulunduğu yeni alışveriş merkezleri oluşturulacağını belirten Başkan Bakıcı, "Bizim 5 milyona yakın turisti ağırlayacak planları da şu anda başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

KÜLTÜR, SANAT, EĞİTİM KENTİ SELÇUK
Selçuk'un sanayi kenti değil, turizm ve tarım kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, bunun yanında okullaşma yolunda hızla ilerleyen Selçuk'ta üçüncü bir sektörü de oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Başta eğitim olmak üzere kültür ve sanat sektörüne büyük ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı; "Selçuk bir Kültür kenti olmak zorundadır, sanat kenti olmak zorundadır. Dolayısıyla Kültür, Sanat ve Eğitim üçüncü sektör olmayı üstlenecektir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Efes'in UNESCO süreci konusundaki fikirlerini dinleyen Başkan Bakıcı, Duru isminde iki öğrencinin arasına girerek dilek diledi. Başkan Bakıcı dileğinde; Efes'in Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesini diledi.

Selçuk Efes Kent Belleğini de gezen öğrenciler, İstasyon Meydanındaki tarihi su kemerleri önünde pankart açarak hatıra fotoğrafı çekildiler.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Çocuk Korosu'ndan bir ilk
Narlıdere Belediyesi Çocuk Korosu Narlıdereli müzikseverler ve ailelerine ...
Gaziemir’de koristlerden kıskandıran performans
Şef Ferda Yılmaz yönetiminde sahne alan 90 kişilik Gaziemir Belediyesi ...
Buca'nın çehresini değiştirecek proje Kılıçdaroğlu ile yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturulacak ...
 
Eroğlu, Menderes Ovası’na hayat verecek temeli atacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır ilçesinde ...
‘Sakin Şehir’de parke taşı krizi: ‘Kredisi bitmeden…’
Seferihisar Belediyesi İller Bankası’ndan kredi alarak yaptığı şehir içindeki ...
Bergama'dan Dubai'ye turizm çıkarması
2015 yılının ilk dört ayında Almanya, Hollanda ve Rusya’daki turizm fuarlarına ...
 
Karabağlar'da hıdırellez coşkusu
Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Türkiye’nin pek çok bölgesinde ...
Bornova’da parola her yerde eşit hizmet!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geleneksel mahalle gezilerine Yakaköy, ...
İzmir’de ‘sineksiz yaz’ harekatı: 20 milyonluk bütçe
Haşere ile mücadeleyi 12 ay boyunca sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva