HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2012 Salı - 10:53

Çiğli’de Muharrem ayı paneli

Çiğli Belediyesi, içinde aşure günü gibi önemli bir günü de barındıran Muharrem ayında bir dizi etkinlik düzenledi. CHP İstanbul Milletvekili ve türkülerin sevilen ismi Sabahat Akkiraz ile Gazeteci Yazar Miyase İlknur panel ve konserle Çiğlililere seslendi.

Çiğli’de Muharrem ayı paneli

İZMİR- Çiğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz Perşembe günü başlayan Muharrem ayı nedeniyle etkinlik düzenlendi. Muharrem ayı konulu panele CHP İstanbul Milletvekili ve türkü sanatçısı Sabahat Akkiraz ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Miyase İlknur konuşmacı olarak katıldı. Belediye konferans salonunda düzenlenen ve çok sayıda katılımcının adeta izdiham yarattığı etkinliğe İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Aşkın, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Türkiye Alevi–Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Aktaş ile meclis üyeleri katıldı.
 
İLKNUR: “NEREDE ZULÜM VARSA ORASI KERBELA’DIR”
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Miyase İlknur, Muharrem ayı ve aşure günü hakkında konuştu. İlknur, güçsüzün güçlüye direniş günü olarak görülen aşure gününün ve haksızlığın, mazlumluğun ve direnişin sembolü olan Hz.Hüseyin’in iyi bilinmesi ve gelecek kuşaklara doğru aktarılması gerektiğini söyledi. Okullarda İslam tarihi konusunda Kerbela olayının da yeterince anlatılmadığını belirten İlknur, “Aşure günü zalime karşı direniş günüdür. Kurtuluş mücadelesi meşalesinin yandığı gündür. Ancak çok dar topluluklarda kaldı. Yeryüzünde nerede bir zulüm varsa, ideolojisi ne olursa olsun bizim için orası Kerbela’dır” dedi.
 
AKKİRAZ MERSİYE OKUDU
Muharrem ayı nedeniyle TBMM’de 22 Kasım’da muharrem iftarı verecek Akkiraz da kısa bir konuşmanın ardından mersiye ve deyişler okudu. Salonda bulunanlar da Akkiraz’a hep birlikte eşlik ettiler. Konserin ardından tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Akkiraz, plaketini Başkan Metin Solak’tan aldı.
 
BAŞKAN SOLAK “ÖTELENEN KÜLTÜRÜ YAŞATIYORUZ”
Alevi kültürü geleneğinden gelen biri olarak, bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Metin Solak ise, “Yıllarca ötelenen, dışlanan bir kültür yaşatılmaya çalışılıyor. Bizler de bu kültüre hizmet etmeye çalışıyoruz, sahip çıkmaya özen gösteriyoruz” dedi. Çiğli’ye dört adet cem evi yapılması için çalışmaları da başlattıklarını belirten Başkan Solak, cem evlerine konulacak isimleri de vatandaşların ortak kararı ile belirleyeceklerini söyledi.
Federasyon Başkanı Selahattin Özel de muharrem ayı ve aşure gününün önemini belirten konuşma yaparak, bu özel günlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.
                                                     
FOTOĞRAF SERGİSİ: “YOLA GİDENLER”
Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen de Anadolu’nun çeşitli yörelerinde yaptığı müzik derlemeleri sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergisini belediye ikinci katta bulunan sergi salonunda açtı. 23 yıllık çalışmanın ürünü olan 6 bin fotoğraf arasından seçilen 66 parçadan oluşan serginin ana teması ise cem törenlerindeki ritüeller. Çeşitli cem törenlerine katılarak müzik derlemelerinde bulunan Dr. Pekşen, bir cem töreninde izlenen tüm ritüelleri kare kare fotoğraflayarak serginin ana temasını oluşturdu. Sergi fotoğraflarını da tören esnasında yapılanlara göre sıraladı. 3 gün boyunca gezilebilecek sergi ile Dr. Pekşen büyük beğeni topladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de Balkan gecesi
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gaziemir-Sarnıç Şubesi ...
Başkan Tartan: İzmir’in çözümü ortak akıl
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan İzmir’i geleceğe bir ortak akıl sağlanarak ...
Çalkaya'dan amatör sporculara fair play öğüdü
Sekiz yıldır her sezon açılışında ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme ...
 
NATO Komutanı’ndan nezaket ziyareti
NATO Kara Unsurları Komutanı Korgeneral Frederic Ben Hodges, İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir itfaiyecilerinden Ege dayanışması
Ege Belediyeler Birliği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Ve Özgüven koltuğundan iniyor: Valilik yazıyı gönderdi
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazıda Yargıtay ...
 
Başkan Durak'tan davet: Gelin canlar bir olalım
Karşıyaka Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştireceği etkinlik ...
Seferihisar’ın Mandalina Kralı ve Kraliçesi belli oldu
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Mandalina Şenliği, Mandalina ...
Vali Kıraç Paris öncesi güven verdi: Yürümüyoruz, koşuyoruz!
İzmir'in, EXPO 2020 adaylığı için 22 Kasım 2012 tarihinde Paris'te yapacağı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva