HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2012 Pazartesi - 12:47

Vali Kıraç Paris öncesi güven verdi: Yürümüyoruz, koşuyoruz!

İzmir'in, EXPO 2020 adaylığı için 22 Kasım 2012 tarihinde Paris'te yapacağı sunum öncesi basının karşısına çıkın İzmir Valisi ve İzmir EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, “İzmir çalışmıyor, EXPO için adım atmıyor” eleştirilere yanıtlayarak, “İzmir'in bu konudaki şevkini katarak, duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent olarak yürümüyor, koşuyoruz. İzmir bütün katmanlarıyla çalışıyor” diye konuştu.

Vali Kıraç Paris öncesi güven verdi: Yürümüyoruz, koşuyoruz!

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için çalışmalar sürerken; 22 Kasım 2012 tarihinde Paris'te gerçekleştirilecek üçüncü sunum öncesi basın mensupları ile bir araya gelen çıkın İzmir Valisi ve İzmir EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, yapılan eleştirilere yanıtlayarak, "İzmir'in bu konudaki şevkini katarak, duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent olarak yürümüyor, koşuyoruz. İzmir bütün katmanlarıyla çalışıyor" dedi.

Tartan'dan dünya rotaryanlarına EXPO için İzmir tanıtımı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Kıraç, EXPO 2020'nin bir devlet projesi olduğunu söyledi. Kıraç, İzmir'in EXPO adaylık sürecinde, kenti tanıtıcı faaliyetlere hız vereceklerini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 5. İzmir İktisat Kongresi'ni önümüzdeki yıl İzmir'de yapacaklarını kaydetti.

Paris'te yapılacak sunumla ilgili konuşan Kıraç, “Paris'teki 3'ncü sunumumuzu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başkanlığında, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Nazım Burcuoğlu'nun bulunduğu heyet ile yapacağız. Bunun yanında, aralarında TRT ile Anadolu Ajansı genel müdürlerinin de olduğu 10 kişilik basın mensubunu bu sunumumuza davet ettik” diye konuştu.

 
HAKSIZLIK YAPILIYOR!
Toplantıda İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili kente yönelik bazı eleştiriler yapıldığını söyleyen Kıraç, "İzmir çalışma yapmıyor, adım atmıyor gibi haksız düşünceler bulunuyor. İzmir'in duyarlılığına bu konudaki şevkini de katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yürümüyor, koşuyoruz. İzmir, bütün katmanlarıyla bu çalışmaları yürütüyor" diye konuştu.

TOBB ve MÜSİAD'ın yanı sıra Türkiye'nin önemli sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kıraç, "EXPO'ya destek anlamında ulusal basınımızı, daha duyarlı olmaya davet edeceğiz. Bunun yanı sıra T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın İzmir'de kutlanması için konuştum. Geçtiğimiz yıl 55 ülkeden gelen çocukla bu bayram yapıldı. Bu sene bu şenliği, İzmir'de düzenleyeceğiz" ifadesinde bulundu.
 
5. İZMİR İKTİSAT KONGRESİ YAPILACAK
EXPO adaylığı noktasında, yapacakları hakkında bilgi de veren Kıraç, "Bunların yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile, 5. İzmir İktisat Kongresi'nin uluslararası olarak düzenlenmesi noktasında görüştüm. 2013'de uluslararası bir katılımla bu kongreyi gerçekleştireceğiz. Böylece, 2013'de oy isteyeceğimiz ülkelerle bir araya gelecek bir mecra olacak. Ayrıca yine önümüzdeki yıl Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin büyükelçileri toplantısını da İzmir'de düzenleyeceğiz. Onlara İzmir'in hem kültürel hem de ekonomik faaliyetleriyle ilgili bilgileri yerinde anlatma imkanı olacak. Yine 30 Kasım 2012 tarihinde, ülkemizdeki bütün fahri konsolosları EXPO 2020'ye destek olmaları için Çeşme'de bir araya getireceğiz" şeklinde konuştu.

ULUSAL BİR PROJE
İzmir'in EXPO adaylığını Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük ulusal projesi olarak değerlendirdiklerini anlatan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Türkiye projesidir. Ege Bölgesi'nde İzmir'in takım olarak yer aldığı bir projedir. Cumhurbaşkanımızdan İzmir'deki sade vatandaşa kadar bütün katmanlar, işbirliği yapıyor. Ekonomik, kültürel ve sosyal boyutuyla İzmir'deki bütün sivil toplum kuruluşları, bu projenin İzmir'e gelmesi için gönül birliği etmiş durumdalar."
 
DİSİPLİN İÇİNDE GİDECEĞİZ
EXPO'nun karar merci olan BIE’nin disiplinli bir kurum olduğunu kaydeden Kıraç, “Biz, EXPO sunum ve toplantılarına coşku son derece üst seviyede olsun diye büyük bir katılımla gittik. Fakat son iki toplantıda, BIE yönetiminden 'Her ülke, kendisine tahsis edilen kontenjan dahilinde üye getirsin' şeklinde bir uyarı aldık. Biz de bu disiplin içinde gitme düşüncesiyle buna uyacağımızı ifade ettik” diye konuştu. 
 
SUNUMU DEFNE SAMYELİ YAPACAK
Sunumla ilgili bilgi de veren Kıraç, “Sunumda rasyonel bir bölüm yer alıyor. Burada İzmir ve ülkemizin EXPO'ya bakışı işleniyor. Biz aynı zamanda duygusal bir milletiz. Bu nedenle sunumda, tarihi kültürel ve insani değerleri ön plana çıkaracak bir mesaj vereceğiz. 22 Kasım 2012 saat 9.30'da BIE Genel Kurulu, çalışmaları başlayacak. Onun öncesinde 20 Kasım'da Dubai resepsiyonuna katılacağız. Ayrıca 22 Kasım günü, 2012 EXPO'su ile Antalya’nın 2016 Botanik EXPO'su ile ilgili bilgilendirme yapılacak. Sonra aday ülkeler sunumlarını gerçekleştirecek. Biz ikinci sırada yer alacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 19 Kasım 2012 Pazartesi 20:34

İzmir'in Bütün Kaldırımları Ve Sokakları Esnaf Ve Seyyarlarca İşgal Edilmişken,Kemeraltı,Pasaport,Kordon Ve Konak Meydanının Hali Ortadayken,Mezarlıkbaşındaki Spotçular Yüzünden Kaldırımlarda Yürünmezken,Ulaşım Hala Çözülememişken,El Arabalı Eşkiyalara Şehri Teslim Etmişken,Uluslararası Fuarı'nı Bile Panayır'a Dönüştüren Bu Yetkililer Bize EXPO-MEXPO Kazandıramaz.Kimseyide Boşuna Kandırmayın!

Yorumu oyla      12      5  
KUTLU DENİZ 19 Kasım 2012 Pazartesi 15:45

SAYIN VALİMİZİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLARIM. İKİSİNİ YAN-YANA AYNI HEDEFLER İÇİN MÜCADELE EDER GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR. BU EKİBİN İZMİR'E EXPO'YU KAZANDIRACAĞINA İNANIYORUM. ÇEŞME'DEN SELAM VE SAYGILAR

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dünya Mirası Olma Yolunda Bergama” sergisi açıldı
Bergama Belediyesi’nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylık süreciyle ...
Selçuk’ta kaçak yapılaşmaya geçit yok
Efes alt kapı mevkiinde yer alan Tusan Motelcilik ve Restoran işletmeciliğine ...
Tartan’dan dünya rotaryanlarına EXPO için İzmir tanıtımı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Rotary Enstitüsü 2012 toplantısında ...
 
Gaziemirli kadınların hayatı bu kurslarla renklendi
Katıldıkları ‘dekoratif el sanatları kursu’yla hayatlarına renk getiren ...
Bornova’nın yeni ‘Homeros’ları belli oldu
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması’nın sonuçları ...
Güzelbahçeli çevresine sahip çıkıyor
Güzelbahçe Kent Konseyi, İzmir Rotaract Kulübü, Arama Kurtarma Derneği ...
 
Kritik ihale sonuçlandı: İZENERJİ krizin kapısından döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ESHOT ihalesinden sonra krize neden İZENERJİ ...
Uzundere'de Kadifekale buluşması
Başkan Aziz Kocaoğlu, heyelan tehdidi altındaki Kadifekale’den Uzundere’ye ...
İZSU'dan köy depoları için 4,8 milyonluk yatırım
Köylere sağlıklı ve kesintisiz su verebilmek için su depolarını yenileyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva