HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 20:17

Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi

Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe’nin meclis başkanlığına sunduğu emsal artışı hakkındaki önerge konu oldu. Önerge hakkında açıklamalarda bulunan Boztepe, konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine de taşıyacaklarını belirterek, “Çiğli’den başlayalım. Çiğli bunun öncülüğünü yapsın” dedi.

Çiğli’de AK Parti’den emsal artışı önerisi

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclisine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yokluğunda Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı. Çiğli Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen mecliste, gündeme AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe’nin meclis başkanlığına verdiği emsal artışı hakkındaki önerge oturdu.

Boztepe tarafından başkanlığa sunulan önergede 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem ile hasar gören binaların dönüşümü ve kentsel dönüşüm alanlarının durumunun çözümü konusu yer aldı. Ayrıca, “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alanlar (K)” sınırı olarak önerilen ve ilçe belediyelerince revizyon kapsamında dönüşmesi gerekli görülecek alanlar için yapılacak olan şeylerin sınırlarının çizilmesi istendi.

YAPILANLAR YETERLİ DEĞİL
Cumhuriyet Halk Partisi cephesi de önergenin kabul edilmesine ve İmar, Kentsel Dönüşüm, Deprem Afet ve Çevre komisyonlarına sevk edilmesinin onaylanmasını talep etmesinin ardından önergeyle ilgili açıklamalarda bulunmak için söz alan Boztepe, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl 11 ay önce ilimizde son yıllardaki en büyük depremlerden birisini yaşadık. Tabi ki can kayıplarımız oldu, tekrar hayatını kaybeden hemşerilerimize başsağlığı diliyorum. Eğer yaralı hala kaldıysa onlara da acil şifalar diliyorum fakat tabi yaraları saramadık. Orada bölgede hükümetimiz olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde depremzedeler için konutlara başladı. Şu an hemen hemen birçoğu 5’inci 6’ncı katta. Yukarıdakiler de yapılmaya başlandı. Sanırım kasım ayı gibi konutlar teslim edilmeye başlanacak. Fakat bu tabi ki yetmedi. Biz bu yılın başında, sanırım 1 mart günü olağanüstü meclis yaparak Büyükşehir’de hep beraber bu K bölgelerindeki esas ve usullere ilişkin bir çalışma yaptık. Onu da geçirdik. Bununla ilgili de birçok ilçemiz çalışmalarını yaptı, ilçemiz de yaptı. Çiğli ilçemizde yaptı. Geldi Büyükşehir de bunların onayladı fakat bazı ilçeler henüz gelmedi ama yeterli değil.”

ADA BAZINDA ÇÖZÜM ÜRETEBİLİRİZ
Yapılan çalışmaların yeterli olmamasının sebeplerini açıklayan Boztepe, “Yeterli olmamasının sebebi; hem mevzuat gereği, hem başka konulardan dolayı hem de vatandaşımızın kentsel dönüşüme giden dairesi bir daire... E bu dairesini yapsa 500-600 bin liraya mal oluyor. E buna bütçesi yetmiyor. Sizin de genel başkanınız geçen gün geldi. Geldiği zaman bu emsal artışıyla ilgili talimatları verdi. Ben geçen sene de bunu önermiştim. K bölgeleri çalışmaları yapılırken önerdim. Biz burada emsal artışı yaparak ada bazında ancak bu çözümü yapabiliriz. Mahallelerde, ilçelerde bu çalışmalar yapılırken kentsel dönüşüm için büyük planlar olduğu zaman sıkıtılar yaşadık. Harmandalı 8 sene oldu hala bitmedi… Eğer ada bazında çalışma yapılırsa ve emsal artışı verilerek bir nebze vatandaşımız elini cebine koyarak yapılabilir. Dönüşüm yapılacak bütün bölgeler için bu ve bitişik nizamlar. Bizim yazdığımız önergenin içeriği tamamen yeterli olmayabilir. Oturulacak, konuşulacak teknik arkadaşlarımız inceleyecek. Bu bir başlangıç.

Değerli arkadaşlar ben bu kentte 50 yıldır yaşıyorum ve mesleğim benim. Bu kentsel dönüşümü ancak biz bu şekilde halledebiliriz. Müteahhit bir tarafta, vatandaş bir tarafta, belediye bir tarafta… Biz vatandaşın önünü açmalıyız. Müteahhit geldiği zaman girecek; örneğin 10 bin metrekarelik bir ada yaratılacak. Bunun alt yapısından tutun, sosyal alanları, park bahçesi olsun. Bu bizim için iyi olacak. Çiğli’den başlayalım. Zaten önümüzdeki ay daha detaylı önergeyi Büyükşehir’e vereceğiz. Çiğli bunun öncülüğünü yapsın, Çiğli’deki teknik arkadaşlarımız yeterli. Biz de destek veririz” dedi ve önerge oylanarak İmar, Kentsel Dönüşüm, Deprem Afet ve Çevre komisyonlarına oy birliği ile havalesini yapıldı.

ASLAN: HİÇ YAKIŞMIYOR!
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan ise dilek ve temenniler kısmında söz alarak, “Yollara döşenen reklam tabelaları hem esnaf tarafından ciddi anlamda bir şikayet söz konusu hem de vatandaşlara hayati tehlike arz ediyor. Çünkü alt geçidin oraya yapılan pano vatandaş karşıdan karşıya geçerken görüntüsünü kapatıyor, dolayısıyla kaza riskini de fazlasıyla arttırıyor. Hem can güvenliği açısından hem de estetik açıdan baktığımızda bir ucube gibi duruyor. Hiç de yakışmıyor. Daha önce Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu panolarla ilgili bir çalışma yapmıştı. Şehrin belli noktalarında gayet makul, düzgün panolar yapılmıştı, verimli bir şekilde de kullanılıyor. Çiğli Belediyesi’ne de ciddi anlamda gelir sağladığını düşünüyoruz ama bu şehrin göbeğine yapılan ucube panoların kaldırılması hem estetik açıdan hem de esnaf açısından hiç hoş olmadığını belirtmek isterim. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yapmanızı rica ediyorum” dedi.

BOZTEPE: HİÇ OLMAZSA İLÇE BELEDİYESİNE SORSUNLAR!
Aslan açıklamalarının üzerine konuşan Boztepe, “Başkanım bu yapılan tabelalarla ilgili ilçemizin, belediyemizin haberi var mı? Yerler tespit edilirken” diye sordu. Koçer ise “Hayır” diyerek yanıt verdi. Gelen cevabın üzerine Boztepe, “Bu işte. Bunun için özellikle sordum. Değerli arkadaşlar Büyükşehir ihalesini yaptı fakat ilçe belediyesine hiç bilgi vermeden kafasına göre bu yerlere bu tabelaları dikmeleri çok yanlış. Sadece Çiğli’de değil, İzmir’in birçok yerinde… Bazı  firmalar çok büyük paralar kazanacak diye bunları yapmamız lazım. Nedim arkadaşımızın anlattığı yer vatandaşın da çok büyük sıkıntı yaşadığı yer. Sizlere de şikayetler gelmiştir… Hiç olmazsa ilçe belediyesine bir sorsunlar, bir zahmet yani… Siz de bostan korkuluğu değilsiniz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Koçer ise, “Bu konuda bir çalışma yaptık. Bizim de haberimiz yok” dedi. Araya giren Boztepe, “Bize geliri falan da yok” dedi. Koçer sözlerine devam ederek, “Başkanlığı talimatı üzerine biz de ilgili arkadaşlarla görüştük. Durumu izah ettik, gerekli resimleri de gönderdik. Çalışma yapıyoruz. Doğru bir yer değil” dedi.

 
A Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu
 
AK Parti-CHP karşı karşıya… ‘Gaziemir’de dolaşıyorsanız bunu Halil Arda’ya borçlusunuz!’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!
Konak Belediyesi’ne 1 ay içerisinde Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik ...
Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!
Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
 
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
CHP lideri Kemalpaşa standını gezdi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ...
 
Başkan Soyer’den hükümete ‘tarım’ eleştirisi: Ne üreteceğini bilmeyen fabrika gibiyiz!
CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 'İzmir Tarımı' ile ilgili ...
Narlıdere Belediyesi, Tarım Fuarı’nın ilgi odağı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde ...
Çeşme Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde
Çeşme Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin katılımıyla İstanbul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva