HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2021 Cuma - 19:35

Konak'ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!

Konak Belediyesi’ne 1 ay içerisinde Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik Ödülü, Avrupa Konseyi’nden Avrupa Diploması Ödülü ve Avrupa Birliği’nden Roman Entegrasyon Ödülü’nün alınması damga vurdu. Başkan Batur yaptığı açıklamada “Bundan sonra, 2022’de Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü almamız gerekiyor. Üçüncü yılın sonunda ise Avrupa Şeref Plaketi var. Gelecek yıl hedefimiz Avrupa Şeref Bayrağı’nı Konak Belediyesi’ne getirmek” ifadelerini kullandı.

Konak ın gurur meclisi… Yeni hedef Avrupa Şeref Bayrağı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlığında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Başkan Abdul Batur, Meclis toplantısının açılışında Konak Belediyesi’nin çalışmaları nedeniyle aldığı ödüller hakkında bilgi verdi.

Konak Belediyesi, Roman Kültür Evi çalışması ile Tarihi Kentler Birliği’nden Sürdürülebilirlik Ödülü’nü ve ve Roman vatandaşlarla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı Avrupa Birliği Roman Entegrasoyonu Ödülü’nü aldı. Konak Belediyesi ayrıca Avrupa Birliği kentleri ile sivil toplum örgütleri ile yaptığı çalışmalar sayesinde Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi Sosyal İşler Sağlık ve Sürdürülebilirlik Komitesi’nin verdiği Avrupa Konseyi Avrupa Diplomasi Ödülü’nü aldı. Başkan Batur, belediyenin tanınırlığının sağlayan çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Batur yaptığı açıklamada “Şu anda masada üç ödülümüz var. Gurur Duyuyoruz. Roman Kültür Merkezimiz Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülünü aldı. Yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, geçmiş dönem belediye başkanımıza ve bugüne gelmesinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Roman Entegrasyon Ödülünü de aldık.  Konak Belediyemiz, Roman vatandaşlara, özellikle de gençlerin istihdamına yönelik yaptığı çalışmalarla AB tarafından Roman Entegrasyon Ödülüne layık görüldü. Bu bizim için önemli. Roman vatandaşlarımızın istihdamına dönük yapılan çalışmalar, Arge Müdürlüğümüz tarafından değerli Meclis Üyelerimiz Ali Yangir ve Nazlı Kurt ile yürütülen çalışmalardı. Yapılan çalışmalarla Avrupa Birliği nezdinden bir ödül kazanmak bize moral verdi ve motivasyon sağladı.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Batur, yeni hedefin Avrupa Şeref Ödülü’nü Konak’a getirmek olduğunu söyleyerek “Dün de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu tarafından verilen Avrupa Diploması ödülünü aldık. Belediyemizin diğer kurumlarla, Avrupa’daki belediyelerle ve sivil toplumla yürütülen faaliyetlerin karşılığında verilen bir ödül. Bu ödülün devamlılığı var. 2021’de Konak Belediyesi’yle birlikte Beşiktaş Belediyesi ve Kırklareli Belediyesi Avrupa Diploması Ödülü aldı. Bundan sonra, 2022’de Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü almamız gerekiyor. Üçüncü yılın sonunda ise Avrupa Şeref Plaketi var.  Gelecek yıl hedefimiz Avrupa Şeref Bayrağı’nı Konak Belediyesi’ne getirmek. Bu ödülleri bize getiren çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, belediyemizin bu ödülleri almasında ve tanınırlığının sağlanmasında emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız Konak Belediyesi’nin daha tanınır olmasını sağlamak. Belediyemizin ülke sınırları dışında da varlığını hissettirmek” şeklinde konuştu.

MHP’DEN ÖNERGE: METRUK BİNALAR SUÇ MERKEZİ OLMUŞ
Dilek ve temenni kısmında konuşan MHP’li Meclis üyesi Ali Peynirci, Konak ilçesinde 3 binin üzerinde bulunan tarihi tescilli binaların restore edilmesi için önerge verdi. Peynirci “Konak açık hava müzesi niteliğinde bir ilçemiz. Çok sayıda tarihi tescilli zamanla yok oldu.  Bunlar Konak ilçesi sınırları içerisinde olduğu için bizi de ilgilendiriyorlar. Sadece belediye imkanları ile değil Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, esnaf odalarının, ticaret odalarının İZKA’nın, TARKEM’in herkesin el birliği bu alanı turizme ekonomiye kazandırması gerekiyor. 10 sene sonra o alanların hiç biri olmayacak. Eserlerimizi koruyamıyoruz. Verdiğimiz önergelerin amacı o idi. Metruk binalar suç merkezi olmuş. Amacımız turizmle dışarıdan gelir getirmek” dedi.

Belediye Başkanı Abdül Batur ise “Ben sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama 3 binin üzerinde tarihi yapı var ve bir anda olması mümkün değil. Hepsini biz de yapamayız. Biz iki yapı ile ilgili çalışma yaptık, önümüzdeki günlerde bilgi vereceğiz. Herkesin ciddiyetle takip etmesi gerekiyor” diyerek MHP’li Peynirci’ye yanıt verdi.

Başkanlıktan gelen önergelerin tamamı oy birliği ile komisyonlara sevk edildiği meclis toplantısında verilen önergelerle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü, engelli çocuklarla ve madde bağımlılığı ile çalışmalar yapılmasına karar verildi.

 
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanına gözaltı
 
Son 24 saatte 210 can kaybı 28 bin 873 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 2 Ekim 2021 Cumartesi 10:15

BAŞKAN TESKKÜRLER EN BUYUK TEBRİK TABİKİ MECLİS ÜYELERİNE COK ŞANSLISIN BATUR BÖYLE ÇALIŞKAN PROJE YARATAN BİR MECLİSİN VAR YOKSA BİNADAKİLER İLE ZATEN BİR ŞEY YAPILMADI YILLARDIR GERÇİ HALA HALKA SOKAKLARA İNİLMEDİ AMA MECLİS ÜYELERİNİN ÇOĞU BÜROKRATLARINDAN FAZLA ÇAŞIŞIYOR BUNU TAKİP EDİYORUZ

Yorumu oyla      7      3  
Doğrucu Davut 1 Ekim 2021 Cuma 23:17

SİZİN HAKKINIZDI.. BU HAK YİYEN PARTİ NEDEN SİZİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPMADI..? BİLGİ, BİRİKİM, TECRÜBE, TEVECCÜH.. HEPSİ SİZDE VAR SAYIN BAŞKAN..

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet Mahallesi'nde düğüm çözüldü... Karşıyaka Meclisi onayı verdi!
Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan meclisinde gündem Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
Buca Meclisi’nde ‘mail' krizi!
Buca Belediye Meclisi’nde bu ay yapılması planlanan plan-bütçe görüşmeleri ...
Selçuk da zirvede yerini aldı
Selçuk Belediyesi CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. ...
 
Evlerini de yüreklerini de öğrencilere açtılar... İzmir'in kanatsız melekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “İzmir Gençlere Kucak ...
CHP lideri Kemalpaşa standını gezdi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, ...
Başkan Soyer’den hükümete ‘tarım’ eleştirisi: Ne üreteceğini bilmeyen fabrika gibiyiz!
CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 'İzmir Tarımı' ile ilgili ...
 
Narlıdere Belediyesi, Tarım Fuarı’nın ilgi odağı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde ...
Çeşme Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde
Çeşme Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin katılımıyla İstanbul ...
Yeni hat açıldı... ESHOT’tan üniversitelere özel düzenleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversite hatlarındaki  ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva