HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2014 Salı - 17:57

CHP PM’de flaş aday belirleme kararı: İzmir’de 1 tepki 1 dava!

550 milletvekili adayının yüzde 15'inin ''Merkez Yoklaması'' yoluyla belirlenmesi yöntemi revize edildi. Karara tepki gösteren milletvekili aday adaylarından Sabri Ergül sert tepki gösterirken, Levent Eyipişiren ise yargıya taşıma kararı aldı.

CHP PM’de flaş aday belirleme kararı: İzmir’de 1 tepki 1 dava!

EGEDESONSÖZ – CHP’de bugün toplanan Parti Meclisi flaş kararlara imza attı.

- 2 VEKİL BİRDEN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ..

Toplantıya 550 milletvekili adayının yüzde 15'inin ''Merkez Yoklaması'' yoluyla belirlenmesi yöntemi revize edilmesi hamlesi damga vurdu. Ayrıca yeni tüzüğe uygun yönetmelik çıkarın Parti Meclisi'nde üye kayıtlarıyla ilgili de kritik kararlar alındı.

Merkez yoklaması revizesiyle yüzde 15'lik genel merkez kotasını bir seçim çevresinin tümü için kullanılabilecek olan Parti Meclisi'ne yeni bir alternatif sunuluyor.
 
Buna göre PM, ön seçim, aday veya eğilim yoklaması yaptığı seçim bölgelerinde, genel merkez için ''boş sıra'' ayrılabilecek. Örneğin 7 milletvekili çıkartan bir seçim bölgesi için PM, ''İlk iki sıra adayını merkez yoklaması yoluyla ben belirleyeceğim'' kararı alacak; karar aldığı seçim bölgesinde ön seçim ya da aday yoklaması mücadelesine giren isimler, ilk iki sıranın sonrası için yarışacak.

Ayrıca karar sonrası 550 milletvekili adayının 115'i Genel Merkez tarafından belirlenebilecek. Çünkü yeni yönetmelikle birlikte genel başkanın yüzde 5 oranındaki atama yetkisi de gözönüne alındığında sayı 115'e çıkıyor. Böylece Genel Merkez yüzde 20 oranında kontenjan kullanmış oluyor.

BİR MADDE DAHA EKLENDİ
CHP PM'de yönetmelik değişirken bir madde daha eklendi. Bu maddeye göre, milletvekili adayları için önseçimin yanı sıra eğilim yoklaması da yapılabilecek. Son kararı ise CHP PM bir sonraki toplantıda verecek.



DAVA AÇACAK!
PM’nin flaş kararı tartışmalara sahne oldu. CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner karara itiraz ederek en sert tepki İzmir’den geldi.

CHP Eski PM Üyesi milletvekili aday adayı Levent Eyipişiren, “Seçime 6 ay kala böyle bir oyun oynanmaz” sözleriyle konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Bir başka aday adayı İzmir Eski Milletvekili Sabri Ergül ise “Bu yapılan yanlış… Ben yargıya taşımayacağım ama eğer bu sistem önseçimin arkasından dolanmaksa durum daha da vahim olur. Bırakın partililer ön seçime gitsin, parti ön seçim yapsın! Yapılan seçimde de herkes istediğini seçsin” sözleriyle tepki gösterdi.

HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM RAFA KALKABİLİR
Ağırlık olarak hakim denetiminde önseçimi tartışan CHP PM'sinde örgüt denetiminde eğilim yoklaması yöntemi benimsendi. Bu yöntemin Genel Merkeze sandığa üyeyi seçme özgürlüğü vereceği bilhassa Kılıçdaroğlu'nun üzerinde durduğu aidatını ödemeyen üyenin seçme hakkında yoksun bırakılmasının sağlanacağı vurgusu yapıldı. Ayrıca önseçim takviminin YSK tarafından açıklanması nedeniyle eğilim yoklamasının partiyi tarih konusunda da rahatlatacağı belirtilerek hakim gözetiminde önseçimin rafa kaldırılma ihtimali ortaya çıktı. Ancak PM'de çıkacak sonucun hakim gözetimindeymiş gibi uygulanması konusunda ilke karar alındı.



ÜYELİK REFORMU
Öte yandan PM'deki kritik genelgenin önemli başlıklarından biri de üyelik sistemine ilişkin olandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta şikayet ettiği ve hastalıklı olarak tanımladığı üye yapısını revize etmek için internet üzerinden de üye olmayı resmileştirme yoluna gittiği öğrenildi.

Buna göre CHP'ye 31 Aralık itibariyle internetten de başvuru yaparak üye olanların, aidatlarını ödemek kaydıyla eğilim yoklamasında sandık başına gitme hakkı elde etmesi karara bağlandı.

Bu gelişmenin ardından bir süredir yoğunlaşan ve aday adaylarının canhıraç bir mücadeleyle devam ettirdikleri internet mesaisi bir kat daha önem kazandı. Süreçte vekil aday adaylarının yakınlarını internet üzerinden CHP'ye üye yapmak için büyük bir çaba sarfetmesi bekleniyor. PM'den çıkan kararın en çok aday adaylarını memnun ettiği kaydediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ege 24 Aralık 2014 Çarşamba 11:36

yoksa siz önseçim masalınamı inanmıştınız bizde ünseçim söylemleriyle başlanır sonra egilim yoklamasına dönülür sonuçmu sen ben bizim oğlan getirilir bizede ATATÜRK CUMHURİYET sevdasına oy atmak düşer sonramı çıkıp izmiri aldık diye böbürlene böbürlene dolaşırlar anlayın artık krediniz tükendi İZMİREDE yazık edeceksiniz

Yorumu oyla      15      5  
AHMET ÇİPLİ 24 Aralık 2014 Çarşamba 03:46

BU KARARLARI İZMİR HAZMETMEZ.BU KARARLAR ANTİ DEMOKRATİKTİR. BOYUN EĞMEZ İZMİR'Lİ CUMHURİYETÇİLER BUNA. BİR GAZETECİ, BİR DEMOKRAT, CHP ÜYESİ OLARAK BENDE BOYUN EĞMİYORUM.HAYDİ CHP ÜYELERİ KALKIN AYAĞA. YA VARIZ YA DA YOKUZ. VAR İSEK HER KES BUNU GÖRSÜN DİYE SESİNİZİ YÜKSELTİN. ZATEN SİZLER YOK İSENİZ NE CHP OLACAKTIR GELECEKTE, NEDE LAİK DEMOKRATİK TÜRKİYE.

Yorumu oyla      16      5  
HÜLOĞ 23 Aralık 2014 Salı 20:55

tebrik ederim kapıyada kilit vurun herkes yerini bula

Yorumu oyla      30      5  
Karşıyakalı üye... 23 Aralık 2014 Salı 20:11

12 eylülcüler yüzde on barajı koydu. CHP yüzde onbeş barajını koydu. Hangisi daha demokrat?

Yorumu oyla      31      7  
GAZİEMİR CHP Lİ 23 Aralık 2014 Salı 19:44

Hepsi bilgisiz olan bir çevrede azıcık bilgisi bulunan başa geçer. Cahil ve beceriksiz kimselerin çok olduğu yerde iş bilen veya gözü açık olan biri fırsattan istifade hemen başa geçer ve hükmünü icra eder.(ANLAYANA!!!)

Yorumu oyla      25      5  
Bilge Yatan 23 Aralık 2014 Salı 19:26

Zaten daha önce 130 MV çıkaran bir partide ön sıraların yani seçilebilecek kişilerin 110 tanesinin, başkan veya yönetimce ilk sıralara yazıldığını varsayarsak, ön seçimin demokrasi değil, kandırmaca, göz boyama olduğu apaçık ortada.... Izmir bu oyuna artık dur diyecek, partiye değil adaylara göre oy verecek........

Yorumu oyla      37      6  
O.T 23 Aralık 2014 Salı 19:24

AKP'nin bırakacağı enkaz CHP'nin bugünkü yöneticilerini harbiden ürkütüyor. İktidar olmamak için ne yapacaklarını bilemiyorlar. Örgütü pasif hale getirirsek tereyağından kıl çeker gibi işi halleder iktidar alternatifi olmaktan yırtarız diyorlar açıkça. Genel Merkez binasını ve imkanları gidip bende bi göreyim. Belkide haklılar..!

Yorumu oyla      29      6  
23 Aralık 2014 Salı 18:38

ön seçimi falan bırakın da şu izmir in havasını bir temizleyin. resmen zehirleniyoruz. doğal gaz yaygınlaşmalı.

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Güler’in oğlunun paraları da faiziyle iade
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında verilen takipsizlik ...
Flaş! CHP’de 2 vekil birden disipline sevk edildi
Parti Meclisi toplantısında İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Hüseyin ...
CHP İzmir’de o başkan da vekilliğe aday!
Kent gündemine damga vuran köy mallarının satışı sürecinde Tire’de belediye ...
 
CHP’deki Şişli kavgasına Beşiktaş da katıldı
Şişli Belediyesi'ndeki gerilime, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ...
Bozdağ’dan flaş açıklama: Gülen için beklentimiz…
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in ABD'den iadesi konusunda ...
Toplantıda ilginç an: Kılıçdaroğlu mikrofonu unutunca…
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM), öncesi düzenlediği basın toplantısında ...
 
Engin veda etti hellalik istedi: Eğer aday olamazsam...
Genel seçim öncesinde milletvekilli adaylığı için görevinden istifa eden ...
Delican'dan Kubilay'ı anma mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kubilay’ın şehit edilişinin ...
HDP'ye Aydın'da üniversiteli kadın başkan
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nazilli 1'inci Olağan Kongresi'nde, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva