HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2018 Perşembe - 12:31

CHP’nin kıdemli Başkanı Engin’den net mesaj: Partim beni adil değerlendirsin!

İzmir İl eski Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ali Engin, “İnşallah kısmet olur Karşıyaka’ya hizmetim olur. Bu tabi karar vericilerin takdiri. Partimin beni adil değerlendirmesini istiyorum. En objektif kararın verileceğine inanıyorum” dedi.

CHP’nin kıdemli Başkanı Engin’den net mesaj: Partim beni adil değerlendirsin!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in soruların yanıtladı.

2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığını da geçtiğimiz günlerde ilan eden Engin, yeni döneme dair önemli açıklamalar yaptı. 2014 yerel seçimler sürecini il başkanı sıfatıyla yürüten Engin, kaybedilen 8 ilçe üzerinden şahsına yöneltilen eleştirileri cevaplandırdı.

 2019’da verilecek sandık sınavı için aday adaylarına ve parti örgütüne mesajlar veren Engin, İl Başkanı Deniz Yücel’in durumunu değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmaması hakkında konuşan Engin, Karşıyaka’da alınabilecek oy oranı için öngörüde bulundu.

Engin kentsel dönüşüm ve yenileme, belediye görevleri ve icraatları, Karşıyaka Stadı, AK Parti hükümetinin uygulamaları gibi konularda da birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

BÜYÜKŞEHİR’DE ŞU AN YÜZDE 55 ALIRIZ!
Engin, “2014 yerel seçimini il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla beraber yöneten il başkanıyım.  O süreçte bazı gelişmelerden dolayı 8 ilçede kayıplar oldu. Bazı arkadaşlarımız başka yerlerden aday oldu. Bütünşehir yasası değişti. Bunlar gibi birçok gelişme oldu.  Olumsuzluklara rağmen yüzde 50 ile İzmir Büyükşehir Belediyesini kazandık. Bugün bu oranın yüzde 55 olacağını düşünüyorum. AK Parti ile CHP arasında gerçekleşecek bu ikili yarışta CHP’nin çok ciddi bir oy alacağını düşünüyorum” dedi.

BIRAKIN AKP’NİN İZMİR’DE İKTİDAR OLMASINI BİNALİ YILDIRIM’IN ALDIĞI OYU BİLE ALAMAYACAKLAR!
Engin belediye hizmetleri üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi. Engin, “Son bir yıla bakarsak AKP Belediyeciliği nerelerdeydi? İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir’deydi. Bunların hepsi başarılı gösteriliyordu. Ve hepsi ikişer üçer dönem görevde kalmışlardı. Bunların belediye başkanları hiçbir mazeret göstermeden görevden alındı. Bu ne demektir? AKP belediyeciliği çökmüş ve sınıfta kalmıştır. Ayrıca İzmir de Kocaoğlu belediyeciliği çok ciddi ve büyük işler yaptı. Son dönemdeki İzmir’e göçe bakarsanız AKP’nin yönettiği illerden insanlar buraya geliyor. Oradaki AKP belediyelerden bıkan insanlar İzmir’e geliyor. Kamu tesislerinde alkolü yasakladılar. Alkol içenlerin kötü gözle bakıldığı bir anlayışları var. O zaman İzmir’i nasıl turizm kenti yapacaklar? Turistik mekanlardaki alkol ruhsatlarını iptal ediyorlar. Her geçen gün ruhsat almayı zorlaştırıyorlar. Bu, ‘Evet İzmir turizmi gelişsen ama gelenler alkol almasın’ demektir. Bu mudur belediyecilik? İzmirliler bunu mu istiyor? Bırakın AKP’nin İzmir’de iktidar olmasını Binali Yıldırım’ın aldığı oyu bile alamayacaklar. Bir; kriz nedeniyle, iki; belediye başkanlarının görevden alınması gibi nedenlerle İzmir’de AKP belediyeciliğine ihtiyaç yok. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı gibi, raylı sistemler ekleyen, kırsal kalkınma yapan,  körfezdeki vapurları yenileyen, 90 dakikayla en ucuz ulaşımı sağlayan bir kentte niye AKP’yi tercih etsinler? Yeni aday kim olursa olsun bu hizmetlerin üstüne yeni projeler konulacağına inanıyorum. Oy oranının giderek artacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.  

2014’TE GEMİYİ FIRTINAYA RAĞMEN LİMANA ÇEKEBİLDİM!
2014 yerel seçimlerinde 8 ilçenin kaybedilmesinden dolayı dönemin il başkanı olarak eleştirilmesi karşısında konuşan Engin, “Ben o zaman bütün sorumluluğu üzerime almıştım. Hala kaçmıyorum. Parti için o kararlar doğruydu ve alındı. Ön seçim yapılmayan her şeyde bazen sübjektif değerlendirmeler olabilir. Hatta ön seçimde bile olabilir. Yüzlerce kişi aynı yönde hata yapabilir. İlk defa büyükşehir yasası uygulandı. Kılıçdaroğlu dönemi dediğimiz dönemde ilk defa bir yerel seçim yaşadık. İlk defa seçilerek gelmiştim. Birçok arkadaşımız ya istifayla ya atamayla geldi. Kongre var ama adaylar özgürce yarışamıyor. 2014 döneminde büyük umut vardı. Ama sonuçta makamlar sınırlı talep çok. Bütün talepler karşılanmamış olabilir. Eleştirileri saygıyla karşıladım. Ben bir sorumluluk almıştım ve bu gemiyi fırtınaya rağmen limana çekebilmekti. Ben onu başardığıma inanıyorum. 500-600 köye gittik. 24 saat çalıştık. Bugünkü il başkanımız da öyle. Çalışmalarını görüyorum. Partimiz, kentimiz için çalıştık. Fedakarlık yaptık. Yoğun çaba sarf edilen dönemdi. Partiyi teremiz yönettik. Şaibe bırakmadık. Sadece CHP değil toplumun her kesimini uzlaştırmaya çalıştık” açıklamasını yaptı.

PARTİM BENİ HİÇ ADAY DA GÖSTERMEYEBİLİR, BAŞKA BİR İLÇEDEN DE ADAY GÖSTEREBİLİR!
Karşıyaka’yı tercih etmesinin nedenlerini anlatan Engin, “18 yaşımdan beri Karşıyaka’da oturuyorum. Milletvekili seçilemedim. Olsun, seçilenleri tebrik ediyorum. Birikimim, iş tecrübem, sivil toplum tecrübem, şehrin sorunlarını bilmeme yol açtı. Konak’tan, Bayraklı’dan, Çiğli’den ve bazı ilçelerden STK’lardan, iş dünyasından destekler aldım, temaslarda bulundum. Doğrusunun, Karşıyaka’da siyaset yaptığım için burası olacağını düşündüm. Parti yöneticilerim beni hiçbir yere de aday göstermeyebilirler ama başka bir ilçeye de aday gösterebilirler. Kafam çok net! Ben İzmir İl Başkanlığı yaptım. İş insanıyım. İzmir’i ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Partim isterse Kınık’tan bile aday olabilirim. Takıntım yok. Hiç olmayabilirim de. Başka partiden aday da olmam. Sabahında kim atanıyorsa onlarla beraber çalışırım. Kafam karışık değil. Ne yaptığımı, ne istediğimi çok iyi biliyorum. Partim bana fırsat verirse İzmir’e, Karşıyaka’ya hizmet etmek istiyorum. Vermezse de aday olan arkadaşlara destek veririz. Ben siyaseti meslek olarak değil sosyal sorumluluk, hizmet olarak görüyorum” dedi.

PARTİMİN BENİ ADİL DEĞERLENDİRMESİNİ İSTİYORUM
“Bu kararlar alınırken mutlaka istişareler yapılır. Beni 3 aydan beri yüzlerce insan ziyaret etti” diyerek sözlerine devam eden Engin, “Onlardan aldığım cesaretle aday adaylığına müracaatımı yaptım. İzmir çok güzel bir şehir çok iyi bir kumaş, herkesi heyecanlandıran bir kent… Belediye başkanlarımız hakikaten çok şanslı. Çünkü İzmir’e hizmet etiler. Bizim yaptığımız, ‘Belediye başkanlarımız başarısız oldular, yerine bizler gelelim’ demek değildir. Bu bir kan değişimidir. Aziz Kocaoğlu da buna vurgu yaptı. Belki değişimle onların üstüne koyacağımız bir takım şeyler olur. Buralar fabrika değil. Buralar şehre liderlik yapacak, vizyoner, halkçı, vicdanlı insanların görev yapmaları gereken yerler. Sol ne demek? Sol vicdan demek! Vicdanlı, adaletli insanların ideolojisidir. Sokağını, parkını kendi evi gibi görenlerin ideolojisidir sol… İnşallah kısmet olur Karşıyaka’ya hizmetim olur. Bu tabi karar vericilerin takdiri. Partimin beni adil değerlendirmesini istiyorum. En objektif kararın verileceğine inanıyorum. Aday yapılmasam bile düşüncem böyle olacak. Aday yapılmamamda mutlaka bir gerekçe vardır diye düşüneceğim” açıklamasını yaptı.

BU DÖNEMDE ÖN SEÇİM TARTIŞMALARIN SAKINCALI BULUYORUM
Ön seçim üzerinden mesajlar veren Engin, “İl başkanıyken ön seçim istedim ve girdim. Genel başkanımızın 1 yıl önce ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda, ‘yerel seçimlerde bana güvenin ön seçim yapmayacağım’ dediğini biliyorum. Bu yeni bir karar değil. Seçime 3-5 ay kala bu tartışmaların olmasını sakıncalı buluyorum” dedi.

İZMİR BU KONUDA MAALESEF BAŞARISIZ!
Kentsel dönüşüm ve yenilenmeye dair konuşan Engin, “İzmir bu konuda maalesef başarısız. Eski ve kadim bir şehir. Göç alan bir şehir. Yapılarının yüzde 60’nın sıkıntılı olduğu ve bu imar affıyla bunların yasalaştığı bir şehir. İzmir olarak bunu başaramadık. Parsel bazında değil ada bazında değişimlerin yenilenmesi lazım. İnşaatçı ve sektörün içinden gelen biri olarak acilen bu konuda çalışmaların olması gerektiğin söylüyorum. Gecekondulaşmanın yayıldığı şehirden vizyon çıkmaz. Koruma ve kalkınma dengelerinin de gözetilmesi lazım” yorumunu yaptı.   

DENİZ YÜCEL CHP AİLESİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMADI!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in özelinde konuşan Engin, “Deniz Yücel’in genç, dürüst, çalışkan, aileden CHP’li, başarılı hukukçu ve iyi bir insan olduğunu yüzde yüz biliyorum. Kongrede desteklemiştik. CHP ailesini hayal kırıklığına uğratmadı. Bu süreci de çok doğru yönetti. Zaman zaman istişare ediyoruz. Ben doğru yolda olduğuna inanıyorum. Ön seçim olmayacaksa bu süreci genel merkezle istişare halinde yürütmesi gerekiyor. Aday adaylarımız il başkanını ziyaret ediyorlar. Anketler, raporlar, istişareler de bu süreçte olacaktır. Yüzde yüz objektiflik olmaması normal. İl başkanları bütün süreci belirlemezler ama genel merkezle kentin beklentileri arasında aracıdırlar. Deniz Yücel’in bunu yapacağını da biliyorum” açıklamasını yaptı.

KARŞIYAKA STADININ ORAYA MİLLET BAHÇESİ YAPILSIN!
Olası belediye başkanlığına dair yol haritası çizen Engin, “Karşıyaka Belediyesinin 370 milyonluk bir bütçesi var. 2 bin ile 3 bin arası çalışanı var. Önce işletme sonra kamu kurumu olarak görmek lazım. Ama daha önemlisi bir sivil toplum kuruluşu olarak görmek gerekiyor. İyilik yapan, destek olan, yoksullukla, uyuşturucuyla mücadele eden, çevre sorunlarını çözen, yaşlılara destek olan bir hayır kurumu olarak görmek lazım. Karşıyaka coğrafi olarak küçük ama nüfusu büyük… Partimizin amiral gemisi... AKP hükümeti ve yönetimleri Karşıyaka stadyumunu yıktılar, yenisini yapacaklar. Vatandaşların şikayetleri var. Burası hukuk devletiyse yan apartmandakilerin dava açma hakkı var. Bunun ne Karşıyaka ne de İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile bir alakası yok. Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri sürecindeki en büyük projesi neydi? Millet Bahçesi. Karşıyaka stadının arkasında bir yeşil alan var. Buradan çağrıda bulunuyorum. Hazır mahkeme iptal etmişken oradaki orman fidanlığıyla birleştirerek Millet Bahçesi yapalım. Diyarbakır’a, Ankara’ya yapıyorsunuz neden Karşıyaka’ya yapmıyorsunuz? Hadi Göztepe ve Alsancak’a yapmadınız. Karşıyaka bir fırsat. Buradan AK Parti il başkanına ve milletvekillerine sesleniyorum. Neden oraya millet bahçesi yapmıyorsunuz? Stadyumun arkasındaki orman fidanlığıyla birleştirerek kent ormanı yaratılabilir. Sıfır maliyet! Kamulaştırma yok. Büyükşehir Belediye başkanımız ifade etmişti. Örnekköy’de ben bir stat yapayım demişti. Ayrıca kent yenileme. Karşıyaka’nın en acil sıkıntısı o. Belediyenin bu yetkisi var. Bakanlığa ihtiyaç yok. Meclisten geçirerek imar planları yapabiliriz. Bu benim mesleğim. Alt yapıyı gözeterek, aşırı bir imar yoğunluğu oluşturmadan binaların yıkılmasını da sağlayacak artışla imar bazında yenilemenin şart olduğuna inanıyorum” dedi.

BELEDİYEDEN MAKAM ARAÇLARINI KALDIRACAĞIM, KAFE VE RESTORANLARI KAPATACAĞIM!
Engin ayrıca, “Kamuda bir israf var. İsrafın engellenmesi lazım. Ben buradan söz veriyorum. Belediye başkanı olursam kendi arabamı kullanmayacağım. Hiçbir başkan yardımcısı ve müdüre araç tahsis etmeyeceğim. 5 yıl kendi aracımı kullanacağım. Bütün çalışanlardan da bunu isteyeceğiz. Oradan elde ettiğimiz tasarrufla yaşlılara, engellilere uyuşturucu kullananların bırakması yönünde destek olacağız. Belediye olarak restorancılık, kafecilik yapmayacağız. Hepsini kapatacağım. Nikah salonu, spor salonları, kütüphaneler haline getireceğiz. Belediyelerin görevleri belli. Park bahçe, temizlik, sosyal yardım gibi işlere çekilecek. Görevi olmayan işlere girmeyecek. Belediye marketlerle rekabet edebilir mi? Orada çalışan arkadaşlarımızı belediyenin başka birimlerinde değerlendireceğiz” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NDAN SONRA İZMİR’DE BOŞLUK OLMAZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmama kararına değinen Engin, “Hepimizin Aziz Kocaoğlu’na bir teşekkür borcu var. İzmir’in parasını doğru kullandı, İzmir’in geleceğini kurtarma adına çevre, ulaşım, sanat projeleri hazırladı. Sadece bugünü değil önümüzdeki 50 yılı kapsayan imzalar attı. 15 yılın yeterli olduğuna yeni bir göz ve farklı yeteneğin başarılı olacağına inanırdı. Genel başkanın değişmesi partiye eleştiriler gibi farklı düşündüğümüz konular var. Birçok arkadaşımız var. İsmi geçen belediye başkanları, milletvekilleri var. Hepsi birbirinden değerli. Bunlar Kocaoğlu’nun hizmetlerinin üzerine koyacaklardır. Yeni bir heyecan yaratacaklardır. İzmir’de bir boşluk olmayacağını düşünüyorum. Kocaoğlu’nun aldığı oyun 4-5 puan üzerinde oy alınacaktır. Köy gezilerine de başladı. Bu gezilerden dolayı da kendisine teşekkür etmek lazım” dedi.  

KARŞIYAKA’DA YÜZDE 75 OY ALIRIZ!
‘Karşıyaka’ya aday gösterildiğiniz takdirde nasıl bir oy oranı hedefliyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Engin, “2019’da oy oranımızın yüzde 75 ve üstü olacağına inanıyorum. Hüseyin Başkan ile yüzde 72 alınmıştık. Kendisi de olsa ben de olsam, başka arkadaşımız da olsa yüzde 75 üzeri oy alırız” ifadelerini kullandı.  

 
İYİ Parti İzmir'in yeni başkanı Kırkpınar'dan ilk mesaj: Partiyi kardeş kardeş ileri taşıyacağız!
 
CHP İzmir’de eski Başkan 4’üncü dönem için kolları sıvadı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demokrat 19 Ekim 2018 Cuma 09:00

Karşıyaka stadı yerine Millet Bahçesi..İşletletmelerin kapatılması..Chp den aday adayı olduğuna eminmisiniz..

Yorumu oyla      11      5  
Adamin dibi 19 Ekim 2018 Cuma 01:44

Kurtarici baskan ali baskan

Yorumu oyla      9      8  
Ksk carsi 19 Ekim 2018 Cuma 01:32

Soylentilere gore syn baskan kent as iscisi ikramiyeyi birak maas alamiyor borc olmus 50 trilyon gecmisteki baskanin 10 yil gorevde kaldigi zaman suresinde yoktu bu kadar borc

Yorumu oyla      11      5  
Atmaca53 18 Ekim 2018 Perşembe 20:08

Her türlü destekçiniz Ali bey abim.Hayırlı olsun ALLAH utandırmasın

Yorumu oyla      9      7  
Atmaca53 18 Ekim 2018 Perşembe 20:08

Her türlü destekçiniz Ali bey abim.Hayırlı olsun ALLAH utandırmasın

Yorumu oyla      9      7  
Şarlo 18 Ekim 2018 Perşembe 19:50

Bütün Karşıyaka ne kadar adaletli olduğunu biliyor.Partin neden bilmesin?Kuşkunuz olmasın patin en doğrusunu yapacaktır.

Yorumu oyla      9      7  
DEMOKRAT 18 Ekim 2018 Perşembe 19:17

SAYIN ENGİN 2014 SEÇİMLERİNDEN SONRA EKİP OLARAK HARAKET ETTİK DOLAYISI İLE EKİBİMİZDEN İNSANLAR YAZDIK DEMİŞTİNİZ.ŞİMDİ HANGİ EKİPTESİNİZ MERAK ETTİM

Yorumu oyla      11      5  
adam 18 Ekim 2018 Perşembe 17:27

KONUK EVİNİDE KAPATACAKMISIN

Yorumu oyla      11      5  
Kent Emekçisi 18 Ekim 2018 Perşembe 16:21

Restoran ve kafeler kapanırsa o işçiler nasıl aylık alacak Sayın Engin.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'in yeni başkanı Kırkpınar'dan ilk mesaj: Partiyi kardeş kardeş ileri taşıyacağız!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, “Hiçbir makam boş kalmıyor. 40 gün ...
'Ekonomideki dalgalanma durdu'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret ...
İzmir'de CHP ve AK Parti arasında FETÖ tartışması!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep ...
 
CHP İzmir'e kadın aday çağrısı!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret eden Kadın Adayları Destekleme ve ...
CHP'li iki vekilden Menemen'deki ağaç katliamı için mecliste çağrı!
TBMM Çevre Komisyonu toplantısında konuşan Çevre Komisyonu Sözcüsü CHP ...
AK Partili Dağ: İzmir'i yüzde 51 ile alırız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 31 Mart ...
 
AK Parti'nin af çalışmasının şifreleri
AK Parti MYK toplantısında gündeme gelen af tartışmalarında görüşler ortaya ...
Kılıçdaroğlu'ndan vekillere talimat!
CHP Genel Merkezi'nden parti meclisi üyeleri ve milletvekillerine gönderilen ...
Mehmet KARABEL yazdı... O varsa, kimin şansı var?
Mehmet KARABEL yazdı... O varsa, kimin şansı var?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva