HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2019 Cuma - 12:18

CHP’nin Buca Adayı Kılıç’tan ‘kadın açılımı’

Seçim çalışmaları kapsamında Bucalı kadınlarla buluşan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, projelerini anlattı.  Kadınların toplumda yok sayıldığını söyleyen Kılıç, kadınların toplumun her alanında karşı karşıya bırakıldığı eşitsizlikleri ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazandırmanın önceliği olacaklarını söyleyen Kılıç, “Bucalı kadınlarımız üretecek, kazanacak; kazandıkça özgürleşecek” dedi.

CHP’nin Buca Adayı Kılıç’tan ‘kadın açılımı’

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Bucalı kadınlarla bir araya geldi.  

Kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Erhan Kılıç, kadınlara yönelik yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Kadına yönelik şiddet ve söylemlerin her geçen gün arttığını söyleyen Erhan Kılıç, kadınların yaşadığı çevreden başlayarak toplumsal eşitliğin hakim olduğu bir ülke için çalışacaklarını ifade etti. Kılıç, ”Kadınlarımızın toplumun her alanında karşı karşıya bırakıldığı eşitsizlikler nedeniyle belediyelere çok büyük görev düşüyor. Çünkü belediyeler, vatandaşlara en yakın kamu yönetim birimidir. Biz kadınlarımızın ihtiyaçlarını en yakından görüp, yaşadığı çevreyi değiştirebilecek kurumlarız. Kadınlar evlerinden dışarı çıktığı andan itibaren bizim hizmet alanımıza giriyor. Öncelikli olarak temiz, güvenli, özgür bir ortamı kadınlarımıza sunacağız.  Bugün kadın cinayetlerinin arttığı, kadının toplumda yok sayıldığı, çocuk gelin sayısının arttığı, cinsel istismar ve hakaretin arttığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin her fırsatta ayrımcı, ötekileştirici, cinsiyetçi söylemlerine karşın biz yaşadığımız kentte kadınlarımızın maruz kaldığı eşitsizliği ortadan kaldıracak bir dönüşüm gerçekleştireceğiz” dedi.

KADIN ÜRETTİKÇE KAZANDIKÇA ÖZGÜRLEŞECEK 
Kadınlara yönelik projelerini anlatan Erhan Kılıç, öncelikli olarak kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için çalışmalar gerçekleştireceğini söyleyerek, “İlçemizdeki kadınların büyük bir bölümü işsiz. Yoksulluğun, işsizliğin, umutsuzluğun zirveye çıktığı ülkemizde biz kadınlarımıza yeniden umut olacağız. Belediyemiz tarafından gerçekleştireceğimiz çoğu projede öncelikli olarak kadınlarımızın istihdamını sağlayacağız. Kadın kalkınma kooperatiflerini hızlı bir şekilde kurarak, kadınlarımızın ürettikleri ürünleri, İzmir’e Türkiye’ye ve uzun vadede dünyaya pazarlamalarını sağlayacağız. Bucalı kadınlarımız kooperatifler aracılığıyla üretecek, kazanacak; kazandıkça özgürleşecek. Kadın ekonomik bağımsızlığa kavuşmalı. Kadın hayatına dair kararları kendi başına vermeli. Biz bunu başarabilmek için elimizden gelenin en iyisini, kadınlarımızla birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

KADIN DANIŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ 
Buca Belediyesi tarafından hizmete açılan Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nin daha kapsamlısını, öncelikli olarak dezavantajlı mahallelerde açılacağını söyleyen Kılıç, “Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hakları, toplumdaki rolleri ve sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapacak merkezlerimiz aynı zamanda kadın istihdamı, kadın sağlığı ve kadının sosyal statüsünün yükseltilmesi amacıyla psikolojik, sosyal, hukuksal ve ekonomik boyutlarıyla faaliyetlerde bulunacağız.  Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezleri’mizde  Gerek bireysel gerekse grup çalışmaları ile kadınlarımızın psikolojik, sosyal, hukuksal sorunlarına birlikte çözümler aranacak ihtiyaç duydukları danışma ve dayanışma sağlayacaklar. Merkezlerimizde periyodik olarak gerçekleştirilecek seminerlerle kadınlarımızın sağlıklı hamilelik, ilk annelik, sağlıklı beslenme ve diyet, yasal haklar ve bunların nasıl kullanılabileceği gibi birçok konuda bilinçlenme kazanma imkanı sağlayacağız.  Merkezlerimizde kadınlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç duydukları meslek edindirme, kişisel gelişim, sanatsal, kültürel, sportif kurslar ve etkinlikler düzenleyeceğiz.

MOBİL VE TAM GÜN KREŞLER 
Halkı için çalışan belediye anlayışının bir gereği olarak kadınların gerek istihdamında, gerekse sosyal hayatında yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçireceklerini söyleyen Kılıç, “Kadınlarımızın gündelik hayatında toplumun her alanında aktif olabilmeleri, çalışabilmeleri için kreş çalışmalarımızı arttıracağız. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kreş açacağız. Belediyemiz bünyesinde organize edeceğimiz gezici bir TIR'ın dorsesi üzerine 60 metrekarelik gezici kreş oluşturacağız.  3-6 yaş grubundaki çocuklarımıza ve ailelerine eğitim sağlayacak mobil kreş projemiz, çeşitli nedenlerle yoğunluk oluşan semtlerimizde ve Pırlanta Merkezleri’mizin henüz kurulmadığı mahallelerimizde hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebe kayıtsız kalmayarak uygun fiyatlarla tam gün hizmet veren kreşlerimiz de semtlerimizde kuracağız” dedi.

ANNE KARNINDAN BÜYÜYENE KADAR YANINIZDAYIZ
Çocukların doğumdan itibaren sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetişmesi için çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Kılıç, “Hoş geldin bebek projesiyle daha anne karnından başladığımız eğitim ve destek sürecimize çocuklarımız büyüyene kadar devam edeceğiz. 0-3 yaş Genç Anneler Kulübü ve 3-6 Yaş Çocuk Bakım Hizmetleri çalışmalarımızla konusunda uzman pedagog, psikolog ve eğitimciler eşliğinde sadece sözlü, yazılı ve görsel eğitimler vereceğiz. Anne ve çocukların birlikte deneyimlemesine imkan sağlayacağız. çocuklarımızın gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı ortamlar sağlayarak bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini destekleyecek merkezler oluşturacağız” diye konuştu.

KADINLARIMIZLA BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu çalışmalarımıza ek olarak kadınlarımızın özgür ve rahat bir yaşam sürebilmeleri için,  sokağımızın kaldırımı, ışıklandırması, temizliği, yürüyüş alanları, rahatça vakit geçirilebilecek parklar ve yeşil alanlar, spor alanları gibi hizmetleri en üst noktaya çıkararak kadınlarımızın yaşadığı çevredeki imkanları maksimize edeceğiz. Laf olsun diye değil kullanılabilir hizmetler üreteceğiz. Kadınlarımızın evden çıkmasını kolaylaştıracağız. Bunların hepsini kadınlarımızla el ele yapacağız. Onlara sorarak danışarak yapacağız. Kadınlarımız için hizmet değil kadınlarımızla hizmet üreteceğiz.  Biz kadınlarımızla birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

 
Torbalı'da feci kaza: TIR, minibüsü biçti!
 
Karşıyaka'dan Fikret Orman'a 'tarihi' hatırlatma!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 22 Mart 2019 Cuma 13:59

İsim olarak işin zor ama parti olarak kolay.Hayırlısı.Bucamız için...

Yorumu oyla      5      5  
22 Mart 2019 Cuma 13:28

Hep aynı yalanlar..

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: 1 Nisan’da güneş İzmir’den doğacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "Türkiye’nin ...
CHP Adayı Engin'den Narlıdere’nin kalbine ‘Kültür Yolu’ müjdesi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i Narlıdere’de ağırlayan ...
Başkan Selvitopu: Hayalim Karabağlar’ı topyekün geliştirmek
Karabağlar General Kazım Özalp Mahallesi’nde bulunan bir inşaat şantiyesinde ...
 
Bayındır'da Başkan Sesli’den Gövde Gösterisi
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli seçim çalışmalarına akşamları ...
CHP Karşıyaka Adayı Tugay'dan Mart'ın Sonu Bahar Şenliği
Karşıyaka'da yerel seçim çalışmaları, Mart'ın Sonu Bahar Şenliği ile renklenecek. ...
İYİ Partili Çıray'dan Çeşme Adayı Oran'a destek
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
 
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü, Öykü için umut oldu
Türkiye genelinde devam eden kampanya ile Öykü Arin Yazıcı ve tüm kök ...
CHP'li Polat'tan Zeus Sunağı çağrısı
CHP’li Polat, yasadışı yollarla Berlin’e götürülen ve “dünyanın sekizinci ...
Balçova Adayı Çalkaya'dan 'Özel buluşma'
Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Çalkaya 21 Mart Dünya Down Sendromu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva