HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2019 Cuma - 12:28

CHP Narlıdere Adayı Ali Engin: En büyük projem…

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, en büyük projesinin yönetim kültürü olduğunu belirterek, başkan seçildiği takdirde sade ve şeffaf bir yönetim kültürü oluşturacaklarını belirtti.

CHP Narlıdere Adayı Ali Engin: En büyük projem…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, SonSözTV’de Aslı Eren’in sorularını yanıtlayarak Narlıdere ile ilgili projelerini anlattı.

Bir kent için en büyük projenin yönetim kültürü olduğunu söyleyen Ali Engin,“17 yıldır ülke olarak başaramadığımız bu. Avrupa kentlerinde gördüğümüz ve insanların hikâye gibi anlatılan, başkanların yolda yürüyerek veya bisikletle işe gitmesi, temiz sokaklar, bakımlı yeşil alanlar hayal değil. Bunları yaparsak, mutluluk olur, zenginlik olur. Benim en büyük projem bu. Sade, saydam bir yönetim kültürü oluşturacağız. Ancak bütün bunları ben yapamam, belediye çalışanları ile hep beraber yapacağız. Ben 15 saat çalışacağım, onlardan da en az 8 saat çalışmalarını bekliyorum. Hep birlikte Narlıdere halkının vergileri ile Narlıderelilere en iyi hizmeti sunacağız. Halkımıza verdiği vergilerle onları mutlu etmenin yolunu bulacağız. Benim öyle mega, uçuk projelerim yok. Adalar dev binalar yok. Bizim hemen yapacağımız verimli projeler olacak. Biz Katar gibi, New York gibi olmayalım, Danimarka gibi olalım. Biz Akdeniz kentiyiz, duvar gibi olamayız” dedi.

“SEÇİM YARIŞINDA HEYECANSIZLIK VAR”
Seçim yarışının yeterli heyecandan yoksun devam ettiğini vurgulayan Engin, “Ekonomik kriz, işsizlik, mutsuzluk arttığı için seçim yarışında heyecansızlık oluyor. İnsanlar seçimden çok geleceğini düşünüyor. İnsanlar, politikalardan, ekonomiden, eğitim sisteminden kaygı duyuyor. Bunların düzelmesi için yeni bir siyasi anlayışa ihtiyaç var. Bu heyecansızlığın nedeni ekonomi ve geleceğe yönelik umutsuzluk” diye konuştu.

“BATUR VE SOYER İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YÖNETECEĞİZ”
Narlıdere’nin her kesiminin kendisine kucak açtığını söyleyen Engin, “Ben daha önce il başkanı olarak 30 ilçede çalışmıştım, şimdi böyle butik bir ilçede çalışmak çok kolay. Narlıdere tam bir marka şehir olmaya aday. Önceki başkanımız da 20 yıl boyunca ilçeyi çok iyi yönetmiş. Abdül Batur ile iyi bir işbirliğimiz olacak ancak bu birliğin içinde Tunç Soyer de olacak. Abdül Batur’un Narlıdere’ye kazandırdıklarının üzerine neler koyabiliriz diye çalışacağız” dedi.

“NARLIDERE 600-700 YILLIK KÜLTÜRÜ HALA KORUYOR”
“Narlıdere’de emeklilerin yoğunluğu var. Emeklilerin rahatlıkla dinlenebileceği meydanlar çay bahçeleri istiyorlar. Onları mutlaka yapacağız” diyenEngin sözlerine şöyle devam etti:

“Sokakların yayalaştırılmasını ve kültürel aktivitelerin artırılmasını istiyorlar. Narlıdere’de 600-700 yıllık kültürü hala koruyabiliyor, bizim bunu tanıtabilmemiz lazım. Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ediyoruz, Narlıdere Metrosu’nun temeli atıldı. Artık birçok ilçeden kolayca Narlıdere’ye ulaşılabilecek. İlçenin ekonomisini büyütmek için önemli çalışmalar yapacağız. Eğer seçilirsem, Narlıdere’nin bilinirliğini arttıracağız. Medyada daha görünür olacak, İzmir’in bir ilçesi olarak değil, Narlıdere olarak tanınacağız.”

“SAHİLEVLERİ RENGÂRENK OLACAK”
Narlıdere’nin bir deniz kenti olduğunu ancak birçok kent gibi denizi iyi kullanamadıklarını belirten Engin,“Biz deniz sporlarına da ağırlık vereceğiz. Sahilevleri bölgemiz rengârenk olacak. Gençlerimizi denizle buluşturacağız. Birçok su sporu branşında yetiştiricilik anlamında Narlıdere bir merkez olacak. Göztepe Spor Kulübümüzü de ziyaret ettim, onlarla da yelkende ve su sporlarında iş birliği yapacağız” dedi.

“İLÇELERİN AYRI AYRI VİZYONU OLMAZ”
İlçelerin ayrı ayrı vizyonu olamayacağını ifade eden Engin,“Bütüncül bir şekilde kent vizyonu olmalı. İzmir sağlık, bilişim, tarım ve turizmde büyüyecek. Her ilçenin ayrı hedefi olamaz. 30 ilçe hep birlikte ayağa kalkacak. Artık şehirler yarışıyor, bizim İzmir’in potansiyelini iyi kavramamız gerekiyor. Kentimizin demokratik havasını sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“İZMİR HÜKÜMETSİZ DE BÜYÜYOR…”
İzmir’in hükümetten yeterli yatırım desteğini alamadığını ifade eden Engin, “Aziz Kocaoğlu İzmir’de her yöne metro yaptı. Bizim hükümete ihtiyacımız yok. Hükümet İzmir’e yatırım yaparsa çok seviniriz ama yapılanlar ortada. Anadolu’nun her yerine çeşitli yatırımlar yapıp İzmir’e böyle bakmaları, İzmir’in tepkisini çekiyor. İzmir hükümetsiz de zaten büyüyor, kalkınıyor, kredi çıkarabiliyor. İstediği kadar kredi alabilecek gücü var. Bakın Mavişehir’e bir iskele yapılacak 10 yıldır hükümet onaylamıyor. Bakın Bornova’da stat yapıldı, Göztepe orada maçlarını yapıyor. Kentimiz için bunlar” dedi.

“NARLIDERE’DE BİR TANE GECEKONDU BIRAKMAYACAĞIZ”
Narlıdere’ye çok güzel bir gösteri, tiyatro ve kültür merkezi yapacaklarının müjdesini veren Engin, “Müstakil bir kültür alanımız yok Narlıdere’yi önümüzdeki dönem daha çok kültürle, sanatla, sporla, yayalaştırılmış sokaklarla göreceksiniz. Emeklilerimiz için meydanlar, parklar olacak. Kadın kooperatifi kuracağız, onları ekonomik olarak özgürleştireceğiz, kreşler yapacağız. Hedefimiz gecekondusu olmayan bir Narlıdere. Narlıdere’de tek bir tane gecekondu bırakmayacağız. Hepsini kentsel dönüşümle, dönüştüreceğiz. Abdül Batur başkanımız oralar için güzel bir plan yapmış. Biz kimseyi mağdur etmeden, oranın rantını kimseye bırakmadan, oranın halkıyla paylaşarak, halkımıza haklarını teslim edeceğiz” diye konuştu.

“BİZE YÜKSEK OY VERSİNLER Kİ MOTİVASYONUMUZ ARTSIN”
31 Mart akşamı sandıktan çıkacak sonuç hakkında da öngörüleri sorulan Engin, “Biz AK Parti’ye oy veren, MHP’ye ve HDP’ye oy verenlerden de oy istiyoruz. Herkese hizmet vereceğiz. Çok yüksek bir oy alacağımızı biliyorum. Bir oran belirterek bir ipotek koymak istemiyorum. Narlıdere daha önce oy şampiyonluğu vardı, bize yüksek oy versinler ki motivasyonumuzu arttırsınlar. Sadece bana değil, meclis üyelerimize de oy versinler ki, iyi bir motivasyonla çalışabilelim” cevabını verdi.

 
SODEV, Kocaoğlu ve Soyer’i buluşturdu: 15 yıldır kenti koruduğuma inanıyorum!
 
Bucaspor 10 yıl sonra ilki yaşayacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN ASLAN 16 Mart 2019 Cumartesi 11:59

Başarılar diliyorum değerli başkanım iyi niyetli olduğunuzdan da eminim şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet edeceğiniz den de eminim hayırlı olsun.

Yorumu oyla      4      5  
narlıdereli 15 Mart 2019 Cuma 12:58

sn. ali engin, sn. baturun narlıderede başlattığı izmir kalkınma ajansı destekli avrupanın en modern engelli yaşam kampüsü projesi var, izmir'deki engelli aileleri ve sivil toplum örgütleri o projeyi takip ediyor, en kısa sürede bitirmeniz dileğiyle başarılar dilerim.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SODEV, Kocaoğlu ve Soyer’i buluşturdu: 15 yıldır kenti koruduğuma inanıyorum!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
AK Parti Adayı Arslan: Buca'da trafik sorunu 3 yılda bitecek!
Cumhur İttifakının AK Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ...
CHP Selçuk Adayı Sengel: Marşlarla değil yürekten Atatürkçüyüz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu ...
 
Zeybekci: Oyunuzu aklınıza, şehrinize, kendinize verin
Dünkü programında Pınarbaşı Fincancılar Çarşısı, Bornova Çarşısı ve Pınarbaşı ...
Başkan Selvitopu: İzmir rüzgarı tüm Türkiye’yi saracak
Seçimlere yoğun bir tempoda hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin,  Karabağlar ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan'dan sağlık çalışanlarına karanfil
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, 14 ...
 
Konak Adayı Batur: Yüzde 65’i aşacağız!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
İYİ Partili Çıray: Patates ithalatı AK Parti'nin ayıbıdır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığı ...
CHP’li Sertel'den Tıp Bayramı’nda hastanelere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 14 Mart ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva