HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2019 Cuma - 12:04

AK Parti Adayı Arslan: Buca'da trafik sorunu 3 yılda bitecek!

Cumhur İttifakının AK Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca’daki taksi duraklarını ziyaret ederek, taksicilerle görüştü. Taksi şoförlerinin Buca trafiğini ‘tam bir eziyet’ olarak tanımlaması üzerine Arslan, “Trafiğin en önemli sorun olduğunun farkındayım, projelerimiz hazır. 3 yıla kalmadan bu sorunu kalıcı olarak çözeriz” sözünü verdi.

AK Parti Adayı Arslan: Buca da trafik sorunu 3 yılda bitecek!

‘Böyle Buca Dostlar Başına’ sloganı ve bu sloganın içini dolduran 50+9 proje ile yola çıkan Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ilçenin en önemli sorunu olan trafik konusunda da iddialı bir tarih verdi. Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin de bir bölümüne eşlik ettiği taksi durakları ziyaretinde; taksi şoförleri Buca’nın trafik sorununu anlatarak, ‘Buca’da trafik tam bir eziyet’ vurgusu yaptılar.

Buca’nın tüm sorunlarının farkında olduğunu, bunların en önemlisinin de trafik olduğunu ifade eden Arslan, “Buca’da hayatı kolaylaştırmaya, yaşam konforunu artırmaya geliyoruz. Bunun için yaklaşık 10 yıldır zaten çalışıyorum. Buca halkına söz verdiğim 50 projemin 26 tanesini Buca Belediye Meclis Üyesi olduğum dönemde hazırlamıştım. Trafik konusu da 10 yıldır üzerinde kafa yorduğum sorunlardan biridir. Bu soruna karşı çok iyi projeler hazırladım. Çünkü hepimizin zamanı çok değerlidir. Bucalı’nın trafikte kaybolan zamanını hiçbir şeyle telafi edemeyiz. O yüzden Buca Cezaevini kaldırmayı bu kadar önemsiyorum. Cezaevini buradan kaldırdığımızda Menderes Caddesine alternatif iki ana arter daha kazanmış ve sürücüleri ara sokaklardan çıkış bulma eziyetinden kurtarmış olacağız” diye konuştu.

26 KAVŞAĞA GEOMETRİK DÜZENLEME
Buca’nın trafik sorununu kökten çözmeye kararlı olduğunu da anlatan Arslan, “Elbette yapacaklarımız iki yeni ana arterle sınırlı değil. Trafiğe sebep olan sorunların tespiti için çalışan uluslararası firmalar var. Bu firmalar kavşaklara kamera yerleştirerek bir ay içerisinde sorunu sayısal verilerle size sunup çözüm bulmanıza yardımcı oluyor. Biz de bu şekilde çalışarak öncelikle 26 kavşağımızı yeniden ele alacağız ve bu kavşakları geometrik olarak düzenleyerek, Buca’nın tümünde trafik sorununu halkımızın gündeminden kaldıracağız” dedi.

KONAK TÜNELLERİNE KESİNTİSİZ ULAŞIM
Cezaevinin kaldırılması sözüne yeniden vurgu yapan Arslan, “Noter’de onaylatarak sizlere sözünü verdiğim Cezaevi’ni kaldırma olayı da trafiğin rahatlamasında bize yardımcı olacak. Biz cezaevini kaldırdığımızda, arkasındaki Adnan Kahveci Bulvarı ve Erdem Caddesi üzerindeki yol açılacak ve bu iki yolu birbirine bağladığımızda; Menderes caddesine paralel bir caddemiz daha olacak ve Konak Tünellerine kadar kesintisiz devam edecek. Gerekli gördüğümüz bölgelerde; örneğin Şirinyer Migros’un olduğu bölgede ve Üçkuyular Meydanda birer battı-çıktı yapacağız. Buca’nın yollarındaki o çukurları da 6 ay gibi kısa bir sürede kapatacağız. İlk 1,5 yılda hedefim Buca’da trafiği rahatlatmak sonraki 1 buçuk yılda da uzun süreli olarak Buca’nın trafik sorununu kökten çözmektir” dedi.

BUCA’YA ‘İSTİKLAL CADDESİ MODELİ TRAMVAY’
Arslan, eski tren yolunu da atıl vaziyetten kurtararak İstanbul’daki gibi nostaljik bir tramvay hattına dönüştüreceklerini söyledi. Arslan, bu hattın 2,5 kilometrelik bir ulaşım sağlayacağını ve bunun yanında tramvay hattı boyunca yeni bir cadde meydana getirerek üçüncü bir caddeyi ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

BUCA’YA BİR DEĞİL İKİ METRO
Kendi projeleri dışında Buca’da ulaşımın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleriyle daha kolay hale geleceğini söyleyen Arslan, “ Büyükşehir Adayımız Nihat Bey’in iki tane metro projesi var. Birisi Buca’dan Yeni Garaja gidiyor, diğeri de Buca’dan merkez metro hattına bağlanıyor. Bizim getireceğimiz tramvayla da Buca’daki 2 mahalleyi bu metro hattına rahat ulaştırmış olacağız” dedi. 

 
Prof. Dedeoğlu son yolculuğuna uğurlandı
 
SODEV, Kocaoğlu ve Soyer’i buluşturdu: 15 yıldır kenti koruduğuma inanıyorum!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 16 Mart 2019 Cumartesi 00:20

Bana trol diyen aktrol, şirinyerdeki battı çıktıyı buca köprüsüne kadar mı yapacaksın kafan basmıyor mu? Cezaevinin kaldırılması trafiğe yaramaz yol yine şirinyere gürçeşmeye, diğer taraftan kasaplar meydanı tarafına çıkacak eli mahkum, kasaplar meydanı ve dokuzçeşmeler tarafı için düşünememiş adayınız sen de cevap verememişsin tabi kapasiten ancak bu kadar sen de haklısın. Laf yapacağınıza kafanızı çalıştırın. Tramvay hattına bakanlık izin vermedi metro olacağı için gerek yok dendi o hat bakanlığa ait belediye başkanı istese de yapamaz. Aziz başkan orayı tramvay yapmak için bakanlıktan istediğinde neden engel oldunuz? Şimdi milleti balık hafızalı sanan adayınız çıkmış tramvay yapacağım diyor saçmalığın daniskası.

Yorumu oyla      4      5  
POŞULU 15 Mart 2019 Cuma 15:49

bucasporlu rumuzuyla yazan hemşerim oto kent giriş yolu 2011 de açıldı ve bucada iktidar chp idi başkan tatı^ydı sen o günlerde mustafa aslan meclis üyesiydi ve o zamanki ortakları feto ile ne yapalımda bucanın ve bucasporun önunu keselim diye mucade ederdi.

Yorumu oyla      6      6  
Partili... 15 Mart 2019 Cuma 15:27

2 yılda Küstürmedik partili kalmadı.... Bucada ne yapar Allah kerim...

Yorumu oyla      5      6  
.. 15 Mart 2019 Cuma 15:09

Bucada Partinzin Bkanlarının izin vermediği Metro projeleri var hala beklemede, neyin kafasını yaşıyorsun. önceden neden izin verilmedi veya yapmadınız. Binali başkan adayı ikende söyledi durdu onu yapcaz bunu yapcaz sonra ne oldu. unuttu olanıda engelledi. önce hizmet edin sonra bak yapıyoruz diyip yönetmeye talip olun. Cezaevine gelince , 20 yıldır kalkacak ama hala kalmadı. Şeboyda birçok projeler söylemişti. ama kalmadı cezaevi. velhasıl siz milleti sanırım keklik sandınız. Buca da görüyoruz duyuyoruz evlere erzaklar kömürler ve hediyeler dağılmaya başlandığını ve hatta ev ev kişilerin fişlendiğini.. ayıp ayıp bırakın milletin yakasını.. İktidarınız Ülkeyi batırdı. sizde buca yı iyice mi sömürceksiniz. Bir hatırlatma daha, Şeboyun son dönemi sizin partidendi ve Bucada belediyenin mal varlıkları satıldı veya uzun yıllara kiralandı, ayrıca verilen ihale bedellerinin 10 katı para harcanmışcasına paralar ceplere indi. yalanmı cezaevine atıp sonra çıkarıp tekrar aday yapmadınız mı hatırlayın derim..

Yorumu oyla      6      6  
saçma sapan 15 Mart 2019 Cuma 14:12

vaatlerini kendi koyunların şakşakçıların dinler ama bucalılar yemez.Toplu ulaşım olmadan çözüm yok hemşerim,şu metro projesini abilerin bir onaylasın gerisi kolay

Yorumu oyla      6      6  
Bucalı 15 Mart 2019 Cuma 13:54

Mustafa Arslan bey karşınızda yine zayıf bir aday var.Onun için böyle iddaalı konuşmalar yapıyorsunuz.Şansınız mı varmış diyeyim.CHP teşkilatının beceriksizliğimi bilemedim.Eski başkanlardan birini çıkarsalar işiniz bu kadar kolay olmazdı.

Yorumu oyla      5      7  
Trol Tc Misafir 15 Mart 2019 Cuma 13:43

Yine bilmedigin konularda karalama yorum yapmissin cezaevi kalktigi zaman menderes cad. Alternatifi olucak menderes cd rahatlayinca sirinyer pazaryeri onu rahatlamis olucak ayrica sirinyer pazaryeri onune batti cikti yapilacak diye haberde yaziyor yine haberi okumadan karalama yapmissiniz troller sizi

Yorumu oyla      6      7  
Trol Gurkan 15 Mart 2019 Cuma 13:38

Madem imzada bekliyor tunc soyer neyine guveniyorda nisanda metroya basliyorum diyor ? Imzayi almadiysa nisanda nasil baslayacak yapimina yok imzayi aldiysa neden kamuoyuna bekleyen bir imza yok demiyor neresinden tutarsaniz tutun chp adaylari gunu kurtarma pesinde hizmet dusunen proje dusunen yok !

Yorumu oyla      6      7  
Tc Misafir 15 Mart 2019 Cuma 13:36

Trol yorumcu haberi okumadan karalama yorum yapmis haberde zaten eski demiryoluna tramvay yapilacak diye beyan var trol oldugunuzu bu kadar belli etmeyin haberi okuyun bari

Yorumu oyla      6      7  
16 senedir neyi beklediniz madem iktidarsiniz 15 Mart 2019 Cuma 13:23

tcdd ye ait bu olan eski tren yoluna 16 senedir neden bisi yapmadı bu iktidar... cezaevi icin neden bu kadar beklenildi. ilce belediyesi olarak ne kadar butceniz varki metro tranway gibi projeleri siraliyosunuz?

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Selçuk Adayı Sengel: Marşlarla değil yürekten Atatürkçüyüz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu ...
Zeybekci: Oyunuzu aklınıza, şehrinize, kendinize verin
Dünkü programında Pınarbaşı Fincancılar Çarşısı, Bornova Çarşısı ve Pınarbaşı ...
Başkan Selvitopu: İzmir rüzgarı tüm Türkiye’yi saracak
Seçimlere yoğun bir tempoda hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin,  Karabağlar ...
 
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan'dan sağlık çalışanlarına karanfil
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, 14 ...
Konak Adayı Batur: Yüzde 65’i aşacağız!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
İYİ Partili Çıray: Patates ithalatı AK Parti'nin ayıbıdır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP’li Sertel'den Tıp Bayramı’nda hastanelere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 14 Mart ...
Vekil Sertel çekti... Başkan adayı Tugay o ilçeye selam etti
Yerel seçimler yaklaşırken ve adaylar kampanyalarını tüm hızıyla sürdürürken ...
Balçova Adayı Çalkaya 'dan can dostlarına söz!
CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya; HAYTAP İzmir temsilcileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva