HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2018 Pazartesi - 12:01

CHP’li Vekil Sertel: Kocaoğlu hala anketlerde birinci!

İzmir Milletvekili Sertel, 31 Mart 2019 seçimleri için konuşurken aday olmayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu özelinde gelen, ‘İbre yeniden Aziz Kocaoğlu’na döner mi?’ sorusuna cevap verdi. Sertel, “Aziz Bey’in çok uzun yıllar bu kentte anılacağını ben biliyorum. Namusuyla görev yaptığı söylenecektir. Aziz Bey döner mi? Onu bilemem. Ama şunu biliyorum. Anketler yapılıyor ve Aziz Bey hala çok önde çıkıyor. Vatandaşlarda istek var. Özellikle kırsalda sevgi çok büyük!” dedi.

CHP’li Vekil Sertel: Kocaoğlu hala anketlerde birinci!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sertel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Aday belirleme yöntemleri özelinde net mesajlar veren Sertel zaman zaman örgüte zaman zaman ise genel merkeze seslendi.  Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yaptığı tarihi açıklamaya ve sonrasında yaşananlara değindi.

İZMİR’İN ADAYLARINI İZMİRLİLER SEÇSİN!
‘Adaylar ne zaman açıklanacak?’ sorusu karşısında konuşan Sertel, “Bana kalsa bugün açıklanmasından yanayım. Genel merkez ön seçim, eğilim yoklaması yapamıyoruz, zaman yok diyorsa adaylar açıklanmalıdır. Aksi halde zaman var! Bunu doğru bulmuyorum. Partiyi eleştirmek için söylemiyorum. Demokrasi anlayışım gereği söylüyorum; bırakın İzmir’in adaylarını İzmirliler seçsin. İzmirliler asla yanılmaz. Kendilerinden olanı, kimin bu kenti daha iyi yöneteceğini en iyi İzmirliler belirler. İlçeler için de aynı şeyi söylüyorum. Ama ilçeler ve il sessiz kalıyor. Asıl feryat adaylar belirlendikten sonra oluşacak. Adayların eğilim yoklamasıyla belirlenmesi gerekiyor. Kamuoyu yoklamalarına da güvenmiyorum. Hangi şirket gerçeği daha iyi yansıtıyor? En iyi yoklama yapılacak seçimdir” dedi.

AKPINAR VE PEKDAŞ ÖRNEĞİ!
Sertel sözlerini sürdürürken örnekler de verdi ve “Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar... Eleştirmek için söylemiyorum. Çarpıcı bir örnek! Karşıyaka’ya hizmetleri geçti, belki de geçecek. Akpınar anketten mi çıktı? Konak için çalışmıştı, Karşıyaka’dan aday çıktı. Sema Pekdaş… Konak’tan aday çıktı birden. Konak’ta aday olanlar ne oldu? Bunlar doğru örnekler değil. 8 ilçe kaybettik. Hatalar yaptık. Neden? O kentteki insanların düşüncesine saygı duymadık. Acı sonuçlara katlandık. Bağımsızlar, başka partiden aday çıkanlar oldu. Evet onlar çıkmamalıydı. Öncelikle o ilçelerde adaylar açıklanmalıdır. ‘Adaylarımızı kendimiz belirlersek daha başarılı oluruz’ diyen örgüte, ‘hayır biz yollayacağız’ demenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. İzmir ve İstanbul’u sona doğru bırakacaklar. MHP, AKP’ye tamamen teslim oldu. İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ülkücü kardeşlerimize emir verince gidip oy verecekler sanıyorlar. İşin aslı öyle değil” açıklamasını yaptı.  

PARTİ ÖZ EVLATLARINA SAHİP ÇIKMALI, DEVŞİRME ANLAYIŞLA BAŞARI SAĞLANMAZ
İzmir’de asla ve asla MHP’lilerin bu yola düşüp AKP’nin kuyruğuna takılmayacaktır” sözleriyle konuşmasına devam eden Sertel, “Bunu görüyorum. 3 büyükşehrin adayı çok önemli. Partimiz kendi evlatlarına sahip çıkmalıdır. Kendi evlatlarından medet ummalıdır. Bu partide derman kendi evlatlarından gelir. Bu partiyi basamak olarak kullanan, kendisi seçildi, seçilmedi istifa ederek giden değil, kendi menfaatini düşünmeyen insanlara ihtiyaç var. Taşıma suyla değirmen dönmez. Parti önce kendi evlatlarına dönüp bakacak. Öz evlatlarını yok sayarak, dışarıdan gelenlerden devşirme anlayışla başarı sağlanmaz” ifadelerini kullandı.

BU DAHA ONURLU!
Partideki yoğunluktan söz eden Sertel, “Geçen gün genel başkanın yanına çıktım. Genel başkanın yanına çok giden milletvekili değilim. ‘Allah beni genel başkan falan yapmasın’ diye dua ettim. Yaklaşık bin kişi günde görüşmek istiyor. Genel başkanımız sabırla insanları dinlemeye çalışıyor. Hiçbir tepkisi yok. Ben bu yükü kaldıramam. Olağanüstü şartlarda çalışan bir genel merkez var. Her gün dosyalar inceleniyor. Ne kadar başarılı olunur, bilmiyorum. Çok zor bir yol seçilmiştir. Genel başkan yardımcılarıyla görüşmek için kuyruklar oluşuyor. Ben de İzmir’deki aday adaylarıyla konuşuyorum. Bana yüzde 1’lik dilimi denk geliyor. O bile çok zaman alıyor. Dinlemekten yakınmıyorum ama zaman yetmiyor.  Üye belirlese, gider projelerini üyeye anlatır. Bu daha onurlu bir iş!” dedi.

ANKETLER YAPILIYOR VE AZİZ BEY HALA ÇOK ÖNDE ÇIKIYOR!
Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de kamuoyuna duyurduğu, ‘yokum’ kararı sonrasında gerçekleşen anketlere değindi. Karar sonrasındaki süreçte dahi kamuoyu yoklamalarında Başkan Kocaoğlu’nun isminin üst sıralarda çıktığını ifade eden Sertel, ‘İbre yeniden Aziz Kocaoğlu’na döner mi?’ sorusunu da cevaplandırdı. Sertel, “Aziz Bey adına dillendirmek istemem. Kendisi dillendirdiyse, ‘asla’ diyorsa doğruluk payı vardır. Bu iş sadece genel merkezden kaynaklanmıyor. Aziz Bey’den de kaynaklanıyor. Bir tavır geliştiriyor ve ‘tamam’ diyor. Bu noktada saygı duymaktan öte söyleyecek bir sözüm olamaz. Ben Aziz Bey’i seviyorum. Düşündüklerini söylüyor. Genel merkezle ilgili söylediklerinin bazılarına üzüldüm. Öyle olmadığını düşünüyorum. Aziz Bey’in doğru yaptıklarını söylüyorum. Raylı sistem denince, entegre arıtma tesisleri denince, organik tarım, kırsal kalkınma denince, opera binası temeli denince Aziz Bey’in çok uzun yıllar bu kentte anılacağını ben biliyorum. Namusuyla görev yaptığı söylenecektir. Aziz Bey döner mi? Onu bilemem. Ama şunu biliyorum. Anketler yapılıyor ve Aziz Bey hala çok önde çıkıyor. Başka bir çağrı ve yöntem olabilir mi? O benim işim değil. Genel merkez ve Aziz Bey’in bileceği iştir. Çağırır, döner, dönmez onların bileceği iş. Ama vatandaşlarda istek var. Özellikle kırsalda sevgi çok büyük! Siyasette zarar gören bazı kişiler karşı propagandaya girişebilir” yorumunu yaptı.

AYDIN ŞENGÜL, HAMZA DAĞ NİYE ADAY OLMADI? ADAY BULAMADILAR DENİZLİ’DEN GETİRDİLER!
Sertel konuşmasında ayrıca AK Parti’ye eleştirilerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ‘yüzde 51’ söylemine ve İzmir’den aday gösterileceği iddia edilen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, ‘Mahallenin en güzel kızı İzmir’ demecine yönelik konuştu. Sertel, “İzmir’e jest yapmak için söylenen bir söz. Ama başka bir örnek bulabilirdi. İzmir cennetten bir köşe! İzmir dünyada yaşanacak 10 kent arasına giriyor. Ama yıllar yılı İzmir’e hakaret ettikleri için övgüde biraz kayma olmuş. Geçmişte o ifadelerin kullanıldığını toplum çok iyi biliyor. (Dağ’ın yüzde 51 söylemi için) Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. İzmir’de yüzde 51 alıyorlarsa türkiye’de yüzde 100 almaları lazım. Bu hayal mahsulü bir oran! Binali Yıldırım’ın geçen dönem buraya nasıl aday geldiğini biliyorum. İş adamlarıyla aynı uçaktaydım. ‘İzmir’i aldığımızda Karaburun’da şu kadar araziyi alırız, Çeşme’de şu araziyi kapatırız’ diyen iş adamlarını ben kulaklarımla duydum. Hayalleri başka bahara kaldı. Onlar için İzmir rant! İzmir’i sevmiyorlar. İzmir’in rantını istiyorlar. Uçakta, ‘Bu kent çok bakir, baksana şuradaki araziye’ diyorlar. Gelin paylaşalım noktasında geliyorlar İzmir’e. Binali Yıldırım geldi, ne oldu? Tüm sıkıntıları çekti, seçimi kaybetti, Bornova’daki evini seçim sonrasında boşalttı. İzmir’e gelmek güzel de gidişleri sıkıntılı oluyor. Nihat Zeybekci de Denizli’ye üzgün dönecek. İzmir’de adam mı kalmadı ya? Aydın Şengül niye aday olmadı? Hamza Dağ niye aday olmuyor? Madem yüzde 51’e talipsin niye Denizli’den adam gösteriyorsunuz? Onlar ışığı görse Nihat Zeybekci İzmir’e adım atamaz. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener aday olmayacağını söyledi. Önce kendi mahallesinden, ailesinden tepki görüyor. Öyle bir gelişme görseler Mahmut Özgener niye aday olmasın? Bırakır mı? Yok öyle bir oy! Yüzde 51’,i görse Hamza Dağ, Nihat Zeybekci’yi paramparça yapardı, o aday olurdu. İzmir’e aday bulamadılar. Denizli’den getirdiler. İlk demecinde faul yaptı. Ne demek güzel kız? İzmir’in çok yağız ve yakışıklı delikanlıları var! Tanımlama yanlış olmuş! Kelime hazinesi ve sözcük dağarcığına bakmak lazım” ifadelerini kullandı. 

 
Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı boşanıyor
 
Gamze Özçelik tesettüre girdi
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Barış 26 Kasım 2018 Pazartesi 23:19

Hayalmi görüyorsunuz siz? Hangi anketlerde Kocaoğlu birinci? Kim yapmış bu anketi?Nerede yapmış? Açıklayın da bilelim...

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 26 Kasım 2018 Pazartesi 23:14

CHP hangi parti ile ittifak yapacak bunu açıkla Sertel??

Yorumu oyla      9      5  
Göztepe 26 Kasım 2018 Pazartesi 22:10

CHP açık ara fark atacaktır;sn.zeybekci başındakinin sözünden çıkamaz.chp yeterki kimseye vefa borcunu ödemek icin birisini getirip koltuğu oturtmasın.

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 26 Kasım 2018 Pazartesi 20:57

Kocaoğlu ankette sonuncu olur. Bu anket İzmirde yapılmamış.

Yorumu oyla      11      5  
Karşıyaka35,5 26 Kasım 2018 Pazartesi 20:38

Kocaoğlu’nun birinci çıktığı anketleri lütfen İzmir halkıyla paylaşır mısınız. Koskoca CHP başka aday bulamıyor.

Yorumu oyla      11      5  
seçmen 26 Kasım 2018 Pazartesi 19:07

Atila sen bi dur yahu. Dedenin kelle bürokratlarına kent 5yil daha katlanmamalı. Dede revize olduysa ayrı. Dert sarayın içi Dede değil. Sokakta dede elbette var.

Yorumu oyla      9      5  
26 Kasım 2018 Pazartesi 16:49

Kocaoğlu birinci mi? Sayın Sertel siz nerenin vekiliniz acaba merak ettim? Ne anketi? Ne 1. olması? Bırakın bu işler de şu koltuk sevdasından vazgeçin

Yorumu oyla      17      18  
İzkentli onur 26 Kasım 2018 Pazartesi 15:32

31 Mart seçimlerinde cumhuriyet halk partimiz oylarını katliyacak zaman beraber olma zamanidir

Yorumu oyla      25      7  
Adaybelli 26 Kasım 2018 Pazartesi 15:22

Deniz Yücel Servetimi koyarım ortaya varsa aksini iddia eden İzmir de partimizin başarısı için genç dinamik dürüst bir şahsiyettir kendisi şimdiden hayırlısı olsun

Yorumu oyla      10      17  
26 Kasım 2018 Pazartesi 14:54

Belediye başkanı 3 dönem çalışacak diye bir kural mı var ? O zaman Narlıdere belediye başkanı aday gösterilirse oy vermeyecek misin ? Kendisi 1999 dan beri belediye başkanı da

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat: İzmir halkı JES’ten tedirgin!
CHP’li Polat, İzmir’de son yıllarda yapılan ve yapılması gündemde olan ...
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir adayı yarın açıklanıyor!
AK Parti'den yapılan açıklamaya göre yarınki grup toplantısında Ankara ...
Grup Başkan Vekili Özel açıkladı: CHP Manisa’da ne yapacak, kendisi aday mı?
Manisa Milletvekili Özel, “‘AKP, Manisa’yı MHP’ye bırakacak’ ve ‘İYİ Parti ...
 
İzmir'deki 2B krizi Meclis gündeminde!
Gaziemir Sarnıç’taki 2B arazilerin rayiç bedellerinin 830 TL’ye kadar ...
İnce: Ben söyleyeceğimi söyledim
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Muharrem ...
Mehmet KARABEL yazdı... 40 Yıllık CHP’li, nasıl AK Parti adayı oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... 40 Yıllık CHP’li, nasıl AK Parti adayı oldu?
 
CHP’de yerel seçim öncesi kritik görüşme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ...
Kurtulmuş’tan af mesajı: Seçim sonrasına kalabilir
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş MHP’nin af teklifiyle ilgili ...
Bakan Akar'dan kritik telefon görüşmesi!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonla görüştü.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva