HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2019 Pazartesi - 13:18

CHP’li Vekil Bayır: Bundan sonraki mücadelem ön seçim için!

İzmir Milletvekili Bayır, “Ben ön seçim yapılarak halkın istediği kişilerin aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimin belediye başkanı, kimin milletvekili, kimin il başkanı hatta kimin genel başkan olması gerektiğinin üye yapısına sorulması lazım. Ben bundan sonraki tüm siyasi mücadelemi ön seçim için vereceğim. Üye ne yaparsa doğru yapar. Siz işinize geldiğinde şuraya bayrak takılacak şurada esnaf ziyareti var üye, partilim diyeceksiniz. Ama bir yere aday gösterileceği zaman partiliyi kenara çekip iki dudağınız arasında başka birini göstereceksiniz. Bunu doğru görmüyorum” dedi.

CHP’li Vekil Bayır: Bundan sonraki mücadelem ön seçim için!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Bayır partisi tarafından yürütülen ve geride kalan aday belirleme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimleri üzerinden net mesajlar veren Bayır ayrıca son günlerde gündemden düşmeyen tanzim satış noktaları hakkında konuştu ve iktidarı hedef aldı.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci özelinde değerlendirmelerde bulunan Bayır, ‘İzmir’in dokusuyla bağdaşmayan bir insan olduğunu düşünüyorum’ çıkışına imza attı.

Belediye meclis üyeliği noktasında hazırlanan listelerde kadın oranının yüksek olması gerektiğini vurgulayan Bayır, ‘En az 3’te 1’i kadın olmalı’ diye konuştu.

Bayır ayrıca yeni süreçteki siyasi mücadelesi üzerinden de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GÜZEL JESTTİ!
Aday tanıtım toplantısına dair konuşan Bayır, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na programda övgüler yağdırdı, teşekkür etti, salonu ayakta alkışlamaya davet etti. Bu güzel bir jestti. Gözlerimiz belediye başkanlarını da aradı. Gelenlere haksızlık etmeyelim ama bazılarının mazeretleri de vardı belki. İzmir’de belediye başkanlarında yüzde 80 bir değişiklik oldu. Bunu bir bayrak yarışı olarak görmek lazım... Bugüne kadar görev yapan başkanların sosyal demokrat belediyeciliği yaptıklarını düşünüyorum. Değişim başarısızlıktan dolayı değildi. Yeni yüzlerin, genç arkadaşlarımızın önünü açmak yeni heyecan içindi bu değişim. Bu arkadaşlarımız da halk belediyeciliği ile saray belediyeciliğini ayırt edecek arkadaşlarımızdır” ifadelerini kullandı.  

FİKİR BABASI BİZİZ!
İktidar tarafından son dönemlerde büyük şehirlerdeki belediyeler eliyle kurulan tanzim satış noktalarına değinen Bayır, “Tanzim satışlara karşı olan düşüncede değiliz tam tersine bunun fikir babası olan biziz. O zaman Tansa adı altında yaptık. Ama bizim yaptığımızla bugün yapılan arasında fark vardır. Kırsalda kooperatifçiliğin önünü açmak, kalkınmak, köylülerin bir araya getirilmesi, alın teri ve emeğinin karşılığı olan ürünün tüketici ile buluşması projesiydi. Şu an iktidar ekonomik açığını, hatasını kapatmak amacıyla bunu yapıyor. Koskoca İstanbul’da 8 tane tanzim satış noktası yapıyorsunuz. ‘Ülkede ekonomik sıkıntı yok’ diyen adam tanzim satış noktalarının kurulması talimatı veriyor” diye konuştu.

HALK BELEDİYECİLİĞİ Mİ SARAY BELEDİYECİLİĞİ Mİ?
Bayır ayrıca, “Yerel yönetimlere çok büyük görevler düşüyor. Niye halk belediyeciliği diyoruz? Saray belediyeciliğinin yaptığı ortada! Onlarda asıl olan ranttır! Orada halka değil rantçıya hizmet vardır. Saray belediyeciliğinde kent kültürü değil rant kültürü vardır. Yapılacaklara belediye meclisi değil saray ve çevresi karar verir. Bunun yanında bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışında durum farklıdır. Biz herkese eşit davranırız. Sadece yoksul mahallelere olumlu ayrımcılık yaparız. Kantara konulup bu seçimde oylanacak şey budur. Halk belediyeciliğini mi yoksa rant yani saray belediyeciliğini mi istiyorsun? Vatandaşlarımızın bu yönde oy kullanacağını diliyorum. Kızgınlar, küskünler olabilir. Sandığa gitmemek demek saray belediyeciliğine onay vermek demektir. Yakın bir zamana kadar halkın seçtiği başkanı bir kişi çıktı ve ‘görevden alıyorum’ dedi. Bu nasıl oluyor?” dedi.

KOCAOĞLU VE SOYER YORUMU
15 yıldır görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 31 Mart’ta seçildiği takdirde başkanlık koltuğunda oturacak Tunç Soyer hakkında konuşan Bayır, “Aziz Kocaoğlu… Eli sıkı, vatandaşın parasını çarçur etmez. Namuslu. Bunlara kimse bir şey diyemez. Birçok projeye imza attı. Herkesin bir tarzı vardır. Şimdi görev yapacak Tunç Soyer arkadaşımız sanıyorum daha sanatsal projelere imza atacak. Daha sanatsal bir İzmir tasarlayacak” açıklamasını yaptı.  

İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla hizmete açılan Karantina Alt Geçidi ve üzerindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın isminin bazı partililerce tartışma konusu olmasına değinen Bayır, “15 Temmuz olayı var mı? Var. İki tane 15 Temmuz var. Bir; sarayın iki; halkın 15 Temmuz’u var. Olayı karıştırmayalım. 15 Temmuz Meydanı dediğiniz zaman sarayın gibi algılanılabilir. Ama 15 Temmuz Şehitler Meydanı dediğiniz zaman hayatını kaybeden insanlarımız akla gelir. Orası sarayın anlattığı ve bizim onaylamadığımız olan 15 Temmuz değil. Ama gerçek var ki 15 Temmuz’da askerlerimiz öldürüldü, boğazları kesildi. O insanlar için buraya o isim verildi. Bizim partililerimiz bazen keskin bakabiliyor. Bazen insanlar da en kolay şey eleştirmek olduğu için her şeyi eleştiriyor” dedi.

BUNDAN SONRAKİ TÜM SİYASİ MÜCADELEMİ ÖN SEÇİM İÇİN VERECEĞİM
Kılıçdaroğlu’nun kendisi için ithal aday çıkışı yapması sonrasında, ‘Söyledikleri siyasi nezaketsizliktir’ diyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin söylemini değerlendiren Bayır, “Genel başkanımızın siyasi nezaketini herkes bilir. Zeybekci’nin söyledikleri doğru değil. Demokrasinin geçerli olduğu ülkelerde istediği kişi istediği yerden aday olabilir. Oradaki insan onu ithal görür ve oy vermez. Ben ön seçim yapılarak halkın istediği kişilerin aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimin belediye başkanı, kimin milletvekili, kimin il başkanı hatta kimin genel başkan olması gerektiğinin üye yapısına sorulması lazım. Ben bundan sonraki tüm siyasi mücadelemi ön seçim için vereceğim. Üye ne yaparsa doğru yapar. Siz işinize geldiğinde şuraya bayrak takılacak şurada esnaf ziyareti var üye, partilim diyeceksiniz. Ama bir yere aday gösterileceği zaman partiliyi kenara çekip iki dudağınız arasında başka birini göstereceksiniz. Bunu doğru görmüyorum. Örgütün kantarına çıkarız. Örgüt kimi söylüyorsa o çıkar. Kimse de sesini çıkaramaz. ‘Örgüt onu seçti, kutluyorum’ der ver herkes onun arkasına geçer düğmesini ilikler” ifadelerini kullandı.  

AÇIK AÇIK OY AVCILIĞI YAPIYORLAR!
İktidarı sert sözlerle eleştiren Bayır, “Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz! İdare ettiklerini zannediyorlar. Geçiş sürecinde idare et olur, bunların yaptığı o. Bunları yaparken de yandaşlarını çok güzel zenginleştiriyorlar. Büyük inşaat şirketlerinin tamamı AKP’nin arka bahçesidir. Eğitim sistemini bilerek her seferinde bozuyorlar. Çünkü eğitim seviyesi yükseldikçe AKP’nin oy oranı düşüyor. Şimdi yaptıkları bu tanzim satış uygulaması 31 Mart’a kadar. 1 Nisan’da yok böyle bir şey. Bu açık açık oy avcılığıdır. ‘Bana yeter ki oyunuzu verin’ diyor. Halkın bunun farkına varması lazım. Sonra ne olacak? Eski sistem devam! Bunların tarzı bu. İnsanları yoksul hale getirerek, avuç açar hale getirerek sonra veriyorlar ve bize şükredin diyorlar. Türk halkı bunu hak etmiyor” dedi.  

AKP’NİN OY ALDIĞI KESİM SANDIĞA NAMAZ KILMAYA GİDER GİBİ GİDİYOR
Seçmenlere sandığa gitme çağrısı yapan Bayır, “AKP’nin oy aldığı kesim ibadet eder gibi, namaz kılmaya gider gibi sandığa gidiyor. Ama diğer taraf, ‘yahu ben mi kurtaracağım bu memleketi diyor. Mutlaka sandığa gitmek lazım…” ifadelerini kullandı.  

MECLİS LİSTESİNİN EN AZ 3’TE 1’İNİN KADIN OLMASI LAZIM
Meclis üyelikleri için oluşturulacak listelere ilişkin konuşan Bayır, “Aziz Bey’in de Tunç Bey’in de meclis üyeliği listelerinde etkisi olacaktır. Ama şehri yönetme isteği olan şehir plancısı, çevreci, mimar, esnaf insanların listede yer alması gerekiyor. ‘Bana yakın olanlar listede olsun’ mantığı doğru değil. Tabii siyasette bu çok kolay değil ama benim hayalim bu. O ilçede listeye yazılmış birinin o ilçede oturması gerektiğine inanıyorum. İthal meclis üyesi olmamalı. O ilçede oturan, sorunlarına hakim ve yerel yönetimleri de bilen kişilerin meclis üyesi olması gerekiyor. Dün partiye gelip de beni meclis üyesi yapın diyenler olmamalı. Gerçekten emek verenler olmalı. Kadın kotasına dikkat edilmeli. Başkan adaylarında eksiğimiz görünüyor, bu açığın meclis üyeliğinde kapatılması en az 3’te 1’inin kadın olması gerekiyor. Bu konuda sorumluluk Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya verilmiş. İzmir’i tanımayan Malatyalı arkadaşa bu sorumluluğun verilmesi de tarafsız olacağı inancından demek ki! Beni arayanları Veli Bey’e yönlendiriyorum. Umut ediyorum iyi bir liste çıksın” dedi.  

ZEYBEKCİ’NİN İZMİR DOKUSUYLA PEK BAĞDAŞMAYAN BİR İNSAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
AK Partili Zeybekci özelinde konuşan Bayır, “Sadece soyadı Zeybekci diye Denizli’den gelen birine İzmirlilerin oy vereceklerini zannetmiyorum. Zeybekci çok ince, naif, güzel bir insan. Bu seçimde de İzmir’de dengelerin değişeceğini düşünmüyorum. Zeybekci’nin İzmir’in Atatürkçülük, cumhuriyet, laiklik kimliğiyle, dokusuyla pek bağdaşmayan bir insan olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Acı haber geldi: 1 asker şehit
 
AK Parti adayı Eroğlu: Konak’ta yaşamak ayrıcalık olacak
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 19 Şubat 2019 Salı 08:15

Ön seçimde Halk oy kullanırsa eyvallah.Ama yine delegeler kullanırsa sonuç aynı....Delegeler kimler neler nereli biliyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
BAKIS 19 Şubat 2019 Salı 03:29

Sayin Bayir, davasini savundugunuz bu konu, sizin bundan once, her konuda gostediginiz siyasi pasif durusunuzun uzerini ortecek niteliktedir. Dediginiz gibi, TABAN YANILMAZ. Ancak bunun delege eli ile degil uyeler eli ile yapilmasi gereklidir. Ondan oncede, uyelikler saglikli bir yapiya kavusturulmali, ozellikle, olusturulacak resimli ve dijital parti kimlik karti ile oylar kullanilmalidir. Bu konu ne zaman acilsa hep yigma uye yapilacagindan korkuluyor. Bu hakli nedenleri bertaraf etmek icin bir takim onlemler gelistirilebilir. Ornegin kesin uyelige kabul edilmeden once bir bekleme suresi sarti getirilebilir. Bu sure icinde uyeye itirazlar bir komisyon eli ile incelenebilir. Ayrica, kimse, kendini sectirmek icin partiye yuzlerce binlerce uye kaydetmek isteyenden korkmasin. O kisinin, binlerce kisi uzerinde o kadar etkisi varsa zaten, listelerde yer almayida, secilmeyide hak ediyor demektir.

Yorumu oyla      5      5  
ahmet 19 Şubat 2019 Salı 00:01

senin iyi parti zamanın gelmedi mi daha :)

Yorumu oyla      4      5  
yeni baştan 18 Şubat 2019 Pazartesi 23:04

Allah aşkına hangi devirde yaşıyorsunuz siz? Hala bayrak asarak, esnaf kahvehane ziyareti ile oy istemek de ne oluyor? Esnaf ne ya, bu ülkede sadece esnaf mı oy veriyor size, bu ne vasatlık? Dolmuşçu taksici mi oy kullanıyor sadece, sokaktan anladığınız bu mu? Alınan hizmete ve ve de vitrininize bakıyor insanlar.. Rüşvetçi belediye bürokratlarını, ihaleci meclis üyelerini teşhir etmedikçe size oy yok.

Yorumu oyla      4      5  
Turan Keser 18 Şubat 2019 Pazartesi 21:58

Çalışmaların da başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      5      5  
Samet 18 Şubat 2019 Pazartesi 17:02

Elini tutan mı vardı, simdi on secim yapmayin 5 yil sonra yapacakmıs. 5 yıl önce de aynı şeydi. 3 de 1 kadin aday olacakmıs. Izmirli chp lilere ninni de soylesen sana oy verir. Korkma.

Yorumu oyla      4      5  
Dede Yücel 18 Şubat 2019 Pazartesi 16:34

Sayın vekilim olması da bu sizin dediğiniz gibi capacılar emek verenler deyil dışarda duranlar bir yerlere geliyorlar .

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 18 Şubat 2019 Pazartesi 16:07

On seçim mi yok canım ne gerek var üye yapısı sağlıklı değil zaman dar falan idare edersiniz chp+ip+hdp+fp birde Atatürk cü yüz dersiniz..,

Yorumu oyla      7      10  
Mustafa MOROĞLU - Buca 18 Şubat 2019 Pazartesi 15:53

Sayın vekilim Ön seçim mücadelenize , sıfırlanarak sağlıklı üye yazımını da eklemezseniz çok eksik kalır... ve de ön seçim şartlarını suistimale uğratılamayacak şekilde oluşturarak tüzüğe geçmesi gerekir..

Yorumu oyla      9      5  
murat 18 Şubat 2019 Pazartesi 15:52

senin gibi kiralık vekil bir daha çıkmasın diye

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şengül’den Büyükşehir’e 'stokçuluk' salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentteki 35 bin ailenin ...
Zeybekci'den arsa mağdurlarına müjde
Balçova’da arsa mağdurlarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir ...
AK Parti Buca'da miting gibi seçim açılışı
Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın Menderes caddesi ...
 
Ege Mahallesi'nde şölen gibi karşılama: Aday Batur’dan iş, aş, eğitim sözü
CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur’un, Ege mahallesinde gerçekleşen ...
AK Partili Şengül'den 'ithal aday' yanıtı: Önce aynaya baksınlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin Büyükşehir Belediye ...
CHP’li Polat İKÇÜ’deki o iddiaları meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne ...
 
'Etrafımızda hangi oyunların döndüğünü biliyoruz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyada hangi oyunlar ...
Kılıçdaroğlu anlattı: İzmir adayı tercihinde perde arkasında neler yaşandı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet ...
Aday listeleri için son gün yarın!
Seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini yarın (19 Şubat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva