HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2024 Salı - 09:04

CHP'li Tekin Bayraklı için iddialı: İzmir'in sembol ilçesi olacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Av. Samed Tekin, Bayraklı'yı CHP belediyeciliğinin vitrini yapacağını iddia ederek "Bayraklı'yı, Karşıyaka gibi, Bornova gibi, Konak gibi İzmir'in sembol bir ilçesi haline getirmek istiyorum. Bayraklı aynı zamanda CHP belediyeciliği için de vitrindir." dedi.

CHP li Tekin Bayraklı için iddialı: İzmir in sembol ilçesi olacağız!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Av. Samed Tekin, SONSÖZ TV'de Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in konuğuydu. Nasıl bir belediye başkanlığı yapacağını ve hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Tekin, seçim sürecini de değerlendirdi; "Üç yıldır organize bir şekilde mahalle toplantıları yapıyorum. Koltuğa çakılı değil, sokakta çalışan, vatandaşa dokunan bir belediye başkanı olacağım. Bana olan güveni boşa çıkarmayacağım" dedi.

İNSANLARA DOKUNACAK BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM
11 yaşından beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde olduğunu, yatılı okuduğunu ve Halkevleri'nden yetiştiğini belirten Tekin, "Uzun zamandır Bayraklı'da çok ciddi bir çalışma yürütüyorum. Tüm sokaklarını bilmenin ötesinde, o sokakların sorunlarını ve çözüm yollarını da biliyorum. Mevcut belediye başkanımız elinden geleni yaptı, yapıyor; önceki belediye başkanımız da elinden geleni yaptı. Ben onlardan farklı bir belediye başkanı olmak istedim. Ziyaretlerimde, yaptığımız mahalle toplantılarında, bir belediye başkanının sadece park bahçe yapma düzenleme, çöp toplama gibi rutin işlerle ilgilenirken, ülkenin genel sorunlarına dayalı aslında yerel yönetimlerin de bir şeyler yapabileceğini göstermek için belediye başkanlığına talip olduğumu söyledim. İnsanlara dokunacak bir şeyler yapmak istiyorum. Aday adayı olurken, bu düşüncemin çok etkili olduğunu söylemeliyim" dedi.

ÜÇ YILDIR ORGANİZE BİR ŞEKİLDE MAHALLE TOPLANTILARI YAPIYORUM
Her zaman yurttaşların arasında olduğunu belirten Tekin, mahalle toplantıları ve seçmenden aldığı geri dönüşlerle ilgili şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızdan gelen geri dönüşler, son derece cesaretlendirici ve umutlandırıcı. Halkın içinde olmayı, onlarla sohbet etmeyi, onlara dokunmayı seven birisiyim. Yurttaşın kişisel ve genel sorunlarını dinleyip çözüm üretmek, bana inanılmaz mutluluk veriyor. Üç yıldır Bayraklı'nın her mahallesinde, mahalle sakinleriyle toplantılar yaptım. Hatta bir değil, ikişer, üçer toplantı yaptım. Aday adaylık süreci başladığından beri projelerimi anlatıyorum, nasıl bir belediye başkanlığı yapmak istediğimi anlatıyorum. Projelerimizde, çözüm formüllerinde bir eksiklik varsa, siz de mahalleli olarak katkı koyun, bizi uyarın, diyoruz. Biz gerçekten Bayraklı'yı birlikte yönetmek için yola çıktık. Şunu gördük; böyle bir yaklaşımı sadece biz gösteriyoruz. Aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli ve hepsi bu işi layıkıyla yapabilecek kapasitede, hepsine başarılar diliyorum. Mahallelerde toplantılar yapıp projeleri tartışmaya açma girişiminde sadece biz bulunmuşuz. Bu da çok olumlu dönüşler almamızı sağlıyor. Toplantılarımıza CHP'ye oy vermemiş kesimden de katılımlar oluyor ve onlar da bizim bu yaklaşımımızdan çok etkileniyorlar."

BAYRAKLI'DA İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM BULACAĞIZ
"Vatandaş sizden en çok ne istiyor?" sorusunu yanıtlayan Samed Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Projelerimizi, Bayraklı'nın ihtiyaçları doğrultusunda ortaya koyduk. Bayraklı'nın en önemli sorunlarından bir tanesi, ki Türkiye'nin de en ağır sorunudur; işsizlik... Nereye gitsek, insanlar oğluna, kızına, kendisine, eşine iş istiyor. Bu yöndeki taleplerin çok yoğun olduğunu görünce, istihdama dayalı bir proje ürettik. Bir konserve fabrikası açacağız. Olabilirliğini, altyapısını, üst yapısını geniş çaplı araştırdık. Bayraklı'da işsizlik sorununa mutlaka çözüm bulacağız. Bayraklı'da 306 bin insan yaşıyor. Ülke genelindeki işsizlik oranını yüzde 25 olarak kabul edersek, Bayraklı'da 75 bin işsiz var demektir. Fabrikamız üç vardiya çalışacak ve 1800 ila 2 bin arasında kişiye iş imkanı sağlayacak. Yeterli olacak mı? Elbette yeterli olmayacak. Bir ilçe belediyesi, normal hizmetleri dışında bir fabrika kurarak 2 bin kişiyi istihdam ederse, ülkemizdeki 922 ilçe ve 81 il belediyesinin yaptığını düşünürsek, 2 milyon kişiye sadece yerel yönetimlerin çabasıyla iş sağlanmış olur. Nasıl belediye başkanlığı yapılabilir diye göstermek istediğim konulardan biri de işte budur. Proje budur. Kiralar çok yüksek. İnsanlar kirasını ödeyemez halde. Sosyal konut projemiz var. Özel sektörle birlikte hayata geçireceğimiz bir proje. İnsanlar, sorunlarının Samed Tekin tarafından bilindiğini, çözüm yollarının da anlatıldığını görünce, çok mutlu oluyorlar."

ADAY ADAYI ARKADAŞLAR DA BU PARTİNİN EVLADIDIR
Kendisine güvendiğini, kimseyi rakip olarak görmediğini dile getiren Samed Tekin, "Aday gösterilme şansınız nedir?" sorusuna, "Aday adayı diğer arkadaşlarım da bu partinin evladıdır. Benim kendimce farklılıklarım var. Bir kere ben Bayraklı'da yaşıyorum. Çok uzun yıllardır sahadayım, Bayraklılı yurttaşlarımızla hep bir aradayım. Organize toplantılarımız üç yıldır oluyor. En büyük avantajım, her mahallenin sorununu çok iyi biliyor olmam. Takdir tabii ki Genel merkezimizin, Parti Meclisimizin. Dolayısıyla ben de kendimi, her aday adayı gibi şanslı görüyorum" yanıtını verdi ve nasıl bir belediye başkanı olacağını şu sözlerle özetledi: ".

"Belediye başkanının kesinlikle ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyorum. Oturan değil, sokakta çalışan başkan olacağım, diyorum. Makam koltuğuna çakılıp, Bayraklı'yı o koltuktan yönetmeye çalışmayacağım. Her zaman olduğu gibi yine Bayraklılıların arasında olacağım. Halkına tepeden bakan bir başkan, asla olmayacağım; buna yetişme yapım izin vermez."

BAYRAKLI'YI ÜÇ İLÇE ARASINDAKİ SIKIŞMIŞLIKTAN KURTARMAK İSTİYORUM
Bayraklı'nın sorunlarına vakıf olduğunun altını çizen Samed Tekin, Bayraklı'yı CHP belediyeciliğinin vitrini yapacağını iddia etti:

"Bayraklı'nın birçok sorunu var.Bayraklı'ya komşu üç ilçemiz var; Karşıyaka, Bornova ve Konak... Bayraklı, bu üç ilçe arasına sıkışmış, sıkıştırılmış bir ilçe. Dolayısıyla Bayraklı, çok iyi bir vitrin ilçe olmalı. Bayraklı, bu üç ilçenin de önüne geçebilecek bir yerdir. Bayraklı'yı, Karşıyaka gibi, Bornova gibi, Konak gibi İzmir'in sembol bir ilçesi haline getirmek istiyorum. Bayraklı aynı zamanda CHP belediyeciliği için de vitrindir. Bayraklı'ya ne yaparsanız bilinir, görünür; ne yapmazsanız o da görünür, bilinir. Öncelikle Bayraklı'yı bu üç ilçe arasında sıkışmışlıktan kurtarmak istiyoruz. Bunu da sosyal projelerle, simge yapılarla başaracağız."

 ESNAF MASASI DEĞİL, ESNAF MÜDÜRLÜĞÜ KURACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Av. Samed Tekin, projelerini şöyle özetledi:

"Bir sokağa girdiğinizde, yürüyen insanları ve dükkanlarda iş yapmaya çalışan esnafı görürsünüz. Yolda yürüyen insanlar, bizim mahallenin yolları bozuk, onları yapacak mısınız, diye soruyor. Tabii ki yapacağız. Bu iş, ilçe genelinde 30 günde çözülecek bir iştir. Bu, proje bile değildir; olması gereken rutin bir iştir. Esnafımızı da düşünüyoruz. Belediyemizde Esnaf Masası değil, Esnaf Müdürlüğü açacağız. Esnafın işini kolaylaştırmak, kazancını artırmak için Esnaf Müdürlüğümüz ne gerekiyorsa yapacak. Esnaf, o mahallenin, o ilçenin yüzüdür, simgesidir. Fabrika projemizin altyapısını hazırladık. AB hibelerinden faydalanacağız.  sosyal konut projesiyle ilgili hemen anlaşmaları yapıp hayata geçirmek için hızlı hareket edeceğiz. Fabrika ve sosyal konut projeleri, 1,5-2 yıl içinde olacak işler. Konserve üretecek fabrika, salça gibi ürünler üretecek. Kar amacı gütmeyeceğiz, sadece istihdama çözüm amaçla çalışacağız. Pazarlama sorunu da olmayacak. Çocuklar, ara sokaklarda top oynuyorlar. Tüm mahallelere iki katlı çok amaçlı binalar inşa edeceğiz. Alt kat, kesinlikle pazaryeri olacak. Üstü de çocuklarımız, gençlerimiz için spor ve oyun alanları olacak. Her mahalleye semt evi açacağız. Ayrıca eğitim merkezleri açacağız. Ücretsiz internet, soğuk, sıcak içeceği, kuru pastası, her şeyi olacak.Kuru pastayı, poğaçayı nasıl karşılayacaksınız, para mı yeter buna, diyorlar. Onları üretecek fırın açarak bu sorunu kökten çözmüş olacağız. Belediyeler nasıl fırın açarak Halk Ekmek yapıp vatandaşa sunuyorsa, ben de orada vatandaşın tüketeceği kuru pastayı, poğaçayı üreteceğim. Bayraklı Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 1 milyar 729 milyon lira. Onun da hesabını yaptım; 24 semt evinde, eğitim evinde sınırsız tüketeceği kuru pastanın maliyeti, bütçenin yüzde 1'i bile değil. Gezici mamografi cihazlarıyla kadınları meme kanserinden koruma amaçlı ücretsiz hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Sadece kadınlardan oluşacak bir ekiple bu çalışma yürütülecek."

KONUT BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİNİ UYGULACAĞIZ
Bayraklı'nın kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Samed Tekin, "Hep ada bazlı kentsel dönüşüm yapılıyor. Ada bazlı kentsel dönüşüm sıkıntılı. Birisi dava açıyor, süreç uzuyor. Ekrem İmamoğlu'nun konut bazlı, yerinde kentsel dönüşüm uygulamasını örnek alacağız. Dikkat ederseniz İstanbul'da kentsel dönüşümde artık hak sahipleri, evini yıktırmamak için kendini makinelerin önüne atmıyor; gönül huzuru içinde anlaşıyor. Yerinde ve hızlı bir şekilde ada bazlı kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi.

HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM, ÇÜNKÜ BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VARDI
CHP'den ihraç edilen, adaylık başvurusunun son gününden bir gün önce affedilince aday adaylık dosyası veren Av. Samed Tekin, kimseye kırgın olmadığını söyledi:

"Aslında hiç kırılmadım, çünkü yanlış anlaşılma olduğunu hep söyledim. Öyle bir talihsizlik yaşadım ve kısa bir süreliğine partimden koparıldım. Özgür Özel'in Genel başkan olmasıyla birlikteliği sağlama, kimseyi dışlamama gibi bir düşünce hasıl oldu. Sonuçta benimle birlikte pek çok partili arkadaşa verilen cezayı iptal ettiler, af getirdiler. Hem Genel Başkanımız Özgür Özel'e, PM üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Yuvaya dönmemize olanak tanıdılar. Aday adaylık başvurusunun son gününden bir önce af kararı çıktı. Ertesi gün gittim, aday adaylık başvurumu yaptım. Kimseye kırgın değilim. Yanlış anlaşılma vardı, yaşanacağı vardı, yaşandı, bitti."

DEĞİŞİM RÜZGARI, YEREL SEÇİMLERE ÇOK İYİ YANSIYACAK
Özgür Özel'in Genel Başkan olmasıyla CHP'de başlayan değişim rüzgarının yerel seçimlere yansımasının çok güzel olacağına inanan Av. Samed Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel başkanımız Özgür Özel, "Biz umudu örgütleyeceğiz" dedi. Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çok çalıştı, çabaladı, elinden geleni yaptı. Ancak partide bir değişim gerekiyordu. İnsanların umudunu biraz daha canlandıran isimlerin gelmesi gerekiyordu. Genel başkanımız, kurultayda, bir şey daha söyledi: Artık sokakta bir CHP göreceksiniz, dedi. Bu, benim için, tabandan gelen herkes için çok önemliydi. Biz halkın partisiyiz. Biz sokakta olacağız, olmak zorundayız zaten. Genel başkanımızın bu sözleri çok büyük heyecan yarattı. Bu değişimin yansıması çok güzel olacak. Bu değişim, yerel seçimlere olumlu bir şekilde yansıyacak."

 
Fırıncılar Federasyonu’ndan Soyer’e ‘5 TL’ tepkisi: Ekmek üzerinden siyaset yapıyor!
 
İzmir'de 'sahte Mercedes' sitesiyle vurgun!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Umut Yalçın 9 Ocak 2024 Salı 11:55

Bu bayraklının sana ihtiyacı var satın başkanım inşallah sizi seçerler ??dualarımız sizinle Samed Tekin ??

Yorumu oyla      2      1  
FATİH 9 Ocak 2024 Salı 11:37

Bayraklı için tek aday samed tekin çok emek verdi çok istiyoruz inşallah bayraklı için hayırlı sı olur SAMED TEKİN diyiruz

Yorumu oyla      2      1  
Murat uz 9 Ocak 2024 Salı 11:17

Av Samed TEKİN projeleri ile bayraklıyı marka kent yapacağına yürekten inanıyorum.

Yorumu oyla      2      1  
BELGİN BIÇAKCIOĞLU NAYMAN 9 Ocak 2024 Salı 11:15

Tabandan gelen örgütün ne olduğunu çok iyi bilen sözüne sonuna kadar güvendiğimiz Bayraklı''da belediye başkan adayımız Av.Samet tekindir.????

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araştırmacı Yaldız, İzmir’deki son anketi açıkladı: Soyer birinci çıktı!
İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir’de mevcut ...
Arazi savaşlarında bu kez mermi ağabeye... Vahşi Batı Çeşme!
İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle ...
Cezaevi firarisi torbacı çıktı!
İzmir'de, cezaevi firarisi olduğu öğrenilen ve hakkında kesinleşmiş 4 ...
 
Sınır kavgasında katil olmuştu... Muhtar hakkında karar!
İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet ...
Bakan Tunç açıkladı: Saldırı soruşturması çok yönlü devam ediyor!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Camii imamına ve cami cemaatinden bir ...
Otomobil hurdaya döndü... Hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı
Muş'ta sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüj, ağaç ...
 
Özgür Özel: Camide yapılan saldırıyı kınıyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e ...
Kardeş kavgası: Ağabeyini silahla vurdu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde bir kişi, tartıştığı ağabeyini silahla yaraladı.
Ömer Çelik'ten camideki saldırıya kınama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ,Fatih Camii ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva