HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2024 Salı - 09:01

Araştırmacı Yaldız, İzmir’deki son anketi açıkladı: Soyer birinci çıktı!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir’de mevcut belediye başkanı Tunç Soyer ile CHP aday adaylarının yer aldığı bir anket çalışması yaptıklarını kaydetti. Yaldız açıklamasında “Birinci tabii ki Tunç Soyer. Belediye başkanı her zaman birinci çıkmalıdır zaten. Adaysa zaten birinciliği bırakmamalıdır. İşe aldığınız, hayatına dokunduğunuz insanlar var. Bazıları Soyer dans etti diye yadırgıyor. Ancak dans etmesini isteyen de bir kitle var. Kadınlar, gençler var... Ben Soyer'i aday adayları arasına koymuyorum zaten. Aday adayları içinde Olgun Atila ismi öne çıkıyor" dedi.

Araştırmacı Yaldız, İzmir’deki son anketi açıkladı: Soyer birinci çıktı!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusu vardı. Araştırmacı Yaldız, mevcut başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP aday adayları ile ilgili olarak 14 ilçede anket çalışması yaptıklarını belirtti.

SON ANKETİ AÇIKLADI, BİRİNCİ SOYER… ALTERNATİF OLGUN ATİLA!
Araştırma çalışmasının yakın tarihte yapıldığını kaydeden Yaldız, “1500 kişilik bir telefon anketiydi. Birinci tabii ki Tunç Soyer. Belediye başkanı her zaman birinci çıkmalıdır zaten. Adaysa zaten birinciliği bırakmamalıdır. İşe aldığınız binlerce insan var, hayatına dokunduğunuz insanlar var. Kırsal kalkınmadan, raylı sistemlere, körfeze kadar 5 yıldır yapılan hizmetler var. Bazıları Soyer dans etti diye yadırgıyor. Ancak dans etmesini isteyen de bir kitle var. Kadınlar, gençler var... Ben Soyer'i aday adayları arasına koymuyorum zaten. Aday adayları içinde Olgun Atila ismi öne çıkıyor. Soruyu ‘belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ diye soruyor ve şık sunmuyoruz. Olgun Atila geçmiş aylara göre oyunu 4-5 kat artırmış durumda. Buğra Gökçe gibi değer aday adaylarının çoğunun yüzdelik dilimin altında kaldığını görüyoruz. İzmir 4,5 milyonluk şehir. Burada siyaset yapmak ve seslenmek için çok ciddi iletişim kanallarına ihtiyacınız var. İnsanların adaylığını onaylamanız lazım. Aday adayının ulaştığı oran ile başkanın ulaştığı oran kıyaslanmamalı. Şu an İzmir halkına kulak verilirse Tunç Soyer var. Soyer'in alternatifi Olgun Atila'dır” açıklamasını yaptı.

CHP SEÇİMİ GARANTİ GÖRDÜĞÜ YERDE SİYASET HOVARDALIĞI YAPIYOR
Partilerin aday tercihlerinin önemine dikkat çeken Yaldız, “Muharrem İnce'nin de söylemi var İzmir çantada keklik değil diye. Ancak CHP bu rahatlığı hep yaşadı. CHP seçimi garanti gördüğü yerde siyaset hovardalığı yapıyor. Halkın isteklerine kulak verilirse, bakılırsa diye belirtiyorum. Halk neyi istiyor diye bakarsan ortada. Bakmıyorum dersen o başka tercih. Onu da 31 Mart akşamı görürüz. İzmir halkı Soyer diyor, aday adaylarından da Olgun Atila diyor. AK Parti'de koltuğa talip olan sahada aday adayı diye çalışan da yok. Olgun Atila en azından bir yere gidip 2 bin kişiyi toplayıp bir konuşma yapıyor. AK Parti'de resmi talep sahibi yok. AK Parti seçmeni anketlerde sorulan sorulara yanıt veremiyor. Fikrim yok yüzde 37, yüzde 20 civarında AK Parti adayı var. AK Parti'nin adayı Ahmet, Şebnem, Hamza demiyor. AK Parti kimi aday gösterirse diyor yani” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti CHP için nasıl 'iyi kaybettiren' olur?
 
Fırıncılar Federasyonu’ndan Soyer’e ‘5 TL’ tepkisi: Ekmek üzerinden siyaset yapıyor!
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 10 Ocak 2024 Çarşamba 11:58

Yalancıyı

Yorumu oyla      1      1  
Ksk 9 Ocak 2024 Salı 23:05

Allah korusun

Yorumu oyla      1      1  
ezege 9 Ocak 2024 Salı 17:01

büyükşehirde TUNÇ SOYER karşıyaka da SERDAR YAVAŞOĞLU.. ikiside halkın emekçinin dostu. aydın ve dürüst kişiler. umarım bunlar başkan adayları olur.

Yorumu oyla      3      1  
MEHMET 9 Ocak 2024 Salı 15:52

C.H.PDE izmirde değişim olacak çünkü genel başkan değişimle geldivede değişim yapması lazım...........

Yorumu oyla      7      4  
ceket kazanacak 9 Ocak 2024 Salı 15:50

Anket ceket diyor , kim chp den olsa kazanacak, burada olumsuz yorum yazanlar dahil koşa koşa chp adayına oy verecektir, hep böyle oldu ve böyle oldukça izmirde hiç bir gelişim olmaz geçmiş olsun izmir. Oyum iyi partiye ümit özlale ye, beyefendi bir insan, harvardda hocalık yapmış bir kez olsun şans verin.

Yorumu oyla      5      4  
Kim Diyor 9 Ocak 2024 Salı 14:53

Merak ediyoruz sokakta olan biziz hangi vatandaş hangi chp li öne ne için çıkarıyor biz sokakta savunamıyoruz bize de söyleyin iyi yaptığı bir şeyi biz de anlatalım.Ne hikmetse basın ve sosyal medya da Soyer hayranlığı yükselişte tamamen duygusal olmalı yoksa biz tunç düşmanımıyız. oy verdiğimiz halde ne dersin yildız efendi

Yorumu oyla      7      5  
Gözgöz 9 Ocak 2024 Salı 14:20

Tunç soyere atıp tutanlar sanki izmir eskiden uzay çağını yaşıyordu tunç başkan geldi taş devrini getirdi, ya bu söylediğiniz sorunlar izmirde neredeyse 40 yıldır var olan problemler, körfez koku kentsel dönüşüm vs. Tunç başkan geldi pandemi, deprem, kötü ekonomi ne yapsın sanki istanbul, ankara hepsi uçtu gitti bir izmir kaldı geride.

Yorumu oyla      12      8  
efesli. 9 Ocak 2024 Salı 13:52

Hadi Arık Filiz Hanımı açıklayın Bekliyoruz...

Yorumu oyla      6      16  
Efesli 9 Ocak 2024 Salı 13:40

Tunç Soyer olmazsa eğer Olgun Atila olabilir. Olgun beyle Selçuk ziyaretinde konuşma fırsatı buldum ve kendisi bana güven verdi, seçmeni dinlemesi ve gözünün içine bakması dikkatimi çekti. Bizim yereldeki başkana gelince bir şey demek istemiyorum İzmirli hemşehrilerimiz hafta sonu izbana binip bir gelsin Selçuğu gezsin ve olan biten herşeyi gözleri ile görsün.

Yorumu oyla      16      10  
Şerafettin Zeyrek 9 Ocak 2024 Salı 13:29

Olgun Atilla iyi de, genleri CHP ile örtüşmüyor. Belediye başkanlığı sırasında örgütle kaynaşamadı. Bence olmamalı.

Yorumu oyla      10      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arazi savaşlarında bu kez mermi ağabeye... Vahşi Batı Çeşme!
İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle ...
Cezaevi firarisi torbacı çıktı!
İzmir'de, cezaevi firarisi olduğu öğrenilen ve hakkında kesinleşmiş 4 ...
Sınır kavgasında katil olmuştu... Muhtar hakkında karar!
İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet ...
 
Bakan Tunç açıkladı: Saldırı soruşturması çok yönlü devam ediyor!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Camii imamına ve cami cemaatinden bir ...
Otomobil hurdaya döndü... Hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı
Muş'ta sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüj, ağaç ...
Özgür Özel: Camide yapılan saldırıyı kınıyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e ...
 
Kardeş kavgası: Ağabeyini silahla vurdu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde bir kişi, tartıştığı ağabeyini silahla yaraladı.
Ömer Çelik'ten camideki saldırıya kınama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ,Fatih Camii ...
Kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Kırıkkale'de, kamyon ile çarpışan traktörün sürücüsü İsmail Bostancı (60) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva