HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2016 Cuma - 09:57

CHP’li Sertel: Turizm dibi boyladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, iktidarın yanlış politikaları ve her hangi bir önlem alınmaması nedeniyle turizm sektörünün ne yazık ki dibi boyladığını söyledi.

CHP’li Sertel: Turizm dibi boyladı!

Türkiye genelinde ay bazında yüzde 30’luk bir düşüş yaşandığını, Ege’nin incisi İzmir’de ise bu oranın yüzde 50’ye dayandığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Daha geçen yıla kadar her hafta binlerce turistin kente geldiği İzmir Limanı’ndan şimdi gemi gemi sığır benzeri Angus hayvanı iniyor. Turizmciyi bitirdikleri yetmiyormuş gibi hayvancılıkla uğraşanları da bitirdiler. Ülkeyi yönetemez noktaya geldiler. Türkiye’de ‘yönetme’ bitti ama ‘yürütme’ tam gaz devam ediyor” dedi.

İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan turizm istatistiklerini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, rakamların acı gerçeği yansıttığını söyledi. Mayıs 2015’te İzmir’e hava ve deniz yoluyla 128 bin 754 kişinin geldiğini belirten Atila Sertel, bu yıl Mayıs ayında ise İzmir’e gelen turist sayısının yüzde 48.73 oranında azalarak 66 bin 15 olarak gerçekleştiğini vurguladı. Başta Rusya ile yaşanan kriz olmak üzere terör, güvenlik gerekçesi ve yanlış politikaların turizm sektörünü baltaladığını ifade eden Sertel, şöyle konuştu:

17 YILIN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ

“Turizm sektöründeki sorunlar her geçen gün daha da artıyor. Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 azaldı. İlk 4 aylık düşüş yüzde 16,52 seviyesinde gerçekleşti. 1.75 milyon olarak gerçekleşen bu rakamla ülke genelindeki toplam turist sayısında 17 yılın en büyük düşüşü yaşandı. Ülke genelinde durum böyle iken İzmir’de de farklı olması beklenemezdi. Kruvaziyer turizminde son yıllarda atılıma kalkan İzmir’de neredeyse bütün firmalar seferlerini iptal etti. Daha geçen yıl her hafta binlerce turistin gemilerle geldiği İzmir limanına şimdi gemi gemi angus geliyor. Sadece İzmir Limanı’ndan bu yılın ilk dört ayında 32 bin Angus ithalatı yapıldı. Köylüyü bitirdiler, tüccarı bitirdiler, sanayiciyi bitirdiler şimdi de tarihi ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turizm potansiyeline sahip olan güzel ülkemizde turizm ve turizmciyi bitirdiler. 10 milyar dolarla ifade edilen bir kayıp söz konusu ama AKP hükümetinin aldığı en ufak bir önlem yok.”

Yeterli olmamasına rağmen 2015 yılında İzmir’e gelen toplam yabancı ziyaretçi sayısının 1 milyon 201 bin 921 olduğunu anımsatan CHP Milletvekili Sertel, bu düşüş hızıyla İzmir’in yıl sonunu 1 milyonun çok altında bir rakamla kapatacağını vurguladı. Yabancı ziyaretçi sayısındaki sert düşüşün turizm sektörü başta olmak üzere tüm kente büyük zarar vereceğini ifade eden Sertel, bir an önce önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Sertel, “İzmirli Başbakan” Binali Yıldırım’a da İzmir’in sorunlarına çözüm üretmesi konusunda çağrıda bulundu!

 
CHP’nin Ödemiş çıkarmasına Kocaoğlu damgası!
 
Batıgöz’den Manisa’ya dev sağlık yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin Ödemiş çıkarmasına Kocaoğlu damgası!
Örgüt, Başkan Kocaoğlu ile birlikte üreticinin sorunlarını dinlemek için ...
İzmir’deki havaalanı mitingi Meclis’e taşındı: Bakan’a 5 soru!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, Cumhurbaşkanı ...
CHP'den çarpıcı başkanlık raporu
Raporda, “Türk tipi başkanlık” önerisinin, “patronlu bir hiper başkanlık” ...
 
Yıldırım’dan ‘Almanya sorusu’na yanıt!
Yıldırım, ''Almanya'ya karşı hangi adımlar atılacak?'' sorusuna da şu ...
CHP Nazım’ı andı: Yüksel’den ‘Spartaküs’ vurgusu!
CHP İl Başkanı Yüksel Nazım Hikmet’in ölüm ve Gezi Olaylarının üçüncü ...
MHP'de genel başkanlığa bir aday daha!
MHP Genel Başkanlığı’na Konya’dan 21 ve 25’inci dönem milletvekilliği ...
 
Twitter’da yatırım tartışması: Balbay sordu, Kaya yanıtladı!
CHP İzmir Milletvekili Balbay’ın “Cumhurbaşkanının iki kere temelini attığı ...
Delican’dan Yüksel’e: Sakin ol başkan…
CHP İl Başkanı’nın ‘Yıldırım’ mesajlarına AK Parti İl Başkanı Delican'dan ...
Flaş! Erdoğan: İlişkileri ciddi şekilde etkileyecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın "soykırım" iddialarını tanıyan bir ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva